شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

  • باند فرود تورم خوراکی‌ها

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران در گزارشی، جزئیات تورم خوراکی‌ها در نخستین ماه سال جاری را منتشر کرد. در این گزارش تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری اندازه‌گیری شده و نسبت به ماه و سال قبل سنجیده می‌شوند. پیش‌تر تورم ماهانه و نقطه به نقطه خوراکی‌ها در فروردین به ترتیب ۲.۹ و ۲۳.۸درصد اعلام شده بود. نکته قابل توجه درباره آمار تورم خوراکی، قرارگرفتن نرخ تورم نقطه به نقطه در پایین‌ترین سطح دو سال اخیر است. آمارها حاکی از آن است تورم خوراکی‌ها طی دو سال گذشته، از سقف بیش از ۸۰درصدی خود در اردیبهشت۱۴۰۱ به حدود ۲۰درصد در فروردین۱۴۰۳ کاهش یافته است.
  • پتانسیل کاهشی دلار

    دنیای اقتصاد: بازار ارز تهران یک روز کاهشی دیگر را پشت سر گذاشت. نرخ دلار آزاد در بازار روز گذشته با فاصله گرفتن از مرز کانال‌های ۶۴ و ۶۵هزارتومانی برای ساعاتی در روز گذشته در کانال۶۳ دادوستد شد. کاهش ریسک‌های سیاسی در بازار عامل اصلی این روند کاهشی محسوب می‌شود. از سوی دیگر افت نرخ جهانی اونس طلا نیز با شارژ کاهشی سکه نرخ این کالای گران‌بها را وارد کانال ۴۱میلیون تومانی کرد.
  • نقشه راه پنج منطقه اقتصادی

    دنیای اقتصاد: عدم اطمینان از رسیدن تورم به سطح ۲درصد در برخی از مناطق جهان به ویژه در برترین اقتصاد دنیا (آمریکا) و در ادامه تداوم روند نزولی این شاخص در اروپا و دیگر اقتصاد‌های جهانی سبب ارائه سناریوهای احتمالی در خصوص آغاز سیاست‌های انبساطی و رشد اقتصادی آنها تا پایان سال جاری شد.
  • سهمیه ۲۷۰ همتی انتشار اوراق گام در سال ۱۴۰۳

    اکوايران: اوراق گام یکی از ابزارهای نوین تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی است که در دو سال گذشته به شکل آزمایشی و مقطعی اجرا شده است. در سال جاری نیز سهمیه ۲۷۰همتی برای انتشار اوراق گام در نظر گرفته شده که در صورت موفقیت می‌تواند از فشار روی ترازنامه شبکه بانکی بکاهد.
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز دارو در سال ۱۴۰۲

    مرکز مبادله ایران: بانک مرکزی بنابر ثبت سفارش‌ها و اعلام اولویت‌ها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، در طول سال ۱۴۰۲ برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مجموعا بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تامین و پرداخت کرد که از رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ برخوردار است. همچنین تامین ارز کالاهای اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت.
  • اقتصاد هند همچنان در مسیر رشد

    ایسنا: فعالیت اقتصادی هند همچنان در حال گسترش بوده و قرار است در سال مالی جاری بیش از ۷ درصد رشد کند و این کشور را به سریع‌‌‌ترین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کند.
  • تثبیت نرخ بهره اولیه در چین

    ایبنا: بانک خلق چین (بانک مرکزی) تصمیم گرفت نرخ بهره اولیه وام‌‌‌های یک ساله را بدون تغییر نسبت به سطح آن در ماه قبل، ۳.۴۵ درصد تعیین کند. به گزارش عمون، به گفته مرکز ملی مالی بین بانکی چین، این بانک همچنین نرخ بهره وام‌‌‌های پنج ساله را که بسیاری از بانک‌‌‌ها به عنوان مبنایی برای تعیین سود تامین مالی املاک و مستغلات استفاده می‌‌‌کنند، در ۳.۹۵ درصد نگه داشت. فوریه گذشته، بانک مرکزی چین نرخ سود وام‌‌‌های پنج ساله را ۲۵ واحد کاهش داد و به ۳.۹۵ درصد رساند. این بزرگ‌ترین کاهش آن در سال‌های اخیر است، در حالی که سود وام‌‌‌های یک ساله در فوریه گذشته تغییری نکرده است. شایان ذکر است که داده‌های ماهانه نرخ‌‌‌های سود شاخص بانک‌‌‌ها را بر اساس بهره در عملیات بازار آزاد بانک مرکزی چین به‌‌‌ویژه مکانیسم وام‌‌‌دهی میان‌‌‌مدت تعیین می‌‌‌کند.
  • افزایش ۱۷ برابری خرید شمش در حراج مرکز مبادله

    ايسنا: سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اشاره به جلسات حراج شمش از سوی این مرکز گفت: از زمان آغاز نخستین جلسه حراج شمش طلا تا امروز رشد ۲۳ برابری عرضه و ۱۷ برابری در خرید شمش طلای استاندارد را شاهد هستیم. اصغر بالسینی با اشاره به جلسات حراج شمش و سکه طلا از سوی این مرکز در جهت ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضای طلا در کشور به تشریح میزان مبادلات صورت گرفته پرداخت و گفت: از زمان آغاز نخستین جلسه حراج شمش طلای استاندارد توسط مرکز مبادله ایران که در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ برگزار شد، تا جلسه نوزدهم حراج که در تاریخ دوم اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد، استقبال بسیار بالایی از این جلسات صورت گرفت؛ به‌طوری که در نخستین جلسه حراج تعداد ۱۷ شمش طلا عرضه و ۱۰ شمش معامله شد و در جلسه اخیر این حراج تعداد ۳۹۵ شمش عرضه و ۱۷۵ قطعه شمش معامله شد. بالسینی ادامه داد: این موضوع نشان از استقبال از جلسات حراج شمش طلا دارد. در نوزدهمین جلسه حراج به میزان ۲۳ برابر بیشتر از میزان نخستین جلسه، عرضه شمش صورت گرفت. علاوه بر این میزان شمش معامله شده در جلسه نوزدهم ۱۷.۵برابر از میزان نخستین جلسه حراج شمش بیشتر است.
  • نرخ تورم نزدیک هدف

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین‌ماه امسال را ۳۰.۹درصد و تورم ماهانه را برابر با ۲.۶درصد اعلام کرده است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد برای رسیدن تورم نقطه به نقطه به سطح زیر ۳۰درصد، تورم ماهانه باید کمتر از ۲.۱درصد باشد. رسیدن تورم به کانال ۲۰درصدی هدف تورمی سال جاری اعلام شده است. البته نکته قابل توجه این است که این هدف باید تا پایان سال جاری تداوم یابد و تعداد زیادی از چالش‌های اقتصادی و غیراقتصادی، ممکن است تحقق هدف را دچار مشکل کند.
  • تاریخ‌گذاری سیاست‌های انبساطی

    کاهش فشار‌های تورمی در مناطق مختلف جهان، اظهارات متعدد سیاستگذاران بانک مرکزی و سایر اقتصاددانان را به همراه داشت. به گفته آنها اکنون زمان شرط‌بندی بر سر میزان و مرتبه سیاست‌های انبساطی در ادامه سال جاری خواهد بود. ادعاهای این افراد، استراتژی‌های پیش‌بینی شده به همراه تبعات تنش‌های ژئوپلیتیک اخیر، روند بازارهای جهانی را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
  • رشد مصنوعی اقتصاد آمریکا؟

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد‌ بین‌الملل: گزارش تولید ناخالص داخلی آمریکا این هفته منتشر می‌شود و انتظار می‌رود که برای هفتمین فصل متوالی نرخ رشد سالانه حداقل ۲درصد باشد. این اتفاق با دیدگاه غالب اقتصاددانان که معتقدند چرخه افزایشی نرخ بهره می‌تواند منجر به وقوع رکود اقتصادی ‌شود، در تضاد است. در ابتدا اقتصاددانان این رخداد را «فرود نرم» اقتصاد آمریکا توصیف می‌کردند، اما اکنون آنها تردید دارند که آیا اصلا فرودی (رکود اقتصادی) در کار خواهد بود یا خیر؟ به اعتقاد روچیر شارما، ستون‌‌نویس نشریه فایننشال تایمز، دلیل استحکام اقتصاد آمریکا محرک‌های دولتی است که کماکان رشد اقتصادی این کشور را تغذیه می‌کند. اما او هشدار می‌دهد که تضمینی نیست که با کاهش اجتناب‌ناپذیر این محرک‌ها، تاب‌آوری اقتصاد آمریکا تداوم داشته باشد.
  • سقف تراکنش غیرحضوری دوبرابر شد

    بانک مرکزی: آستانه مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر موسسه اعتباری با افزایش دو برابری تا ۲میلیارد ریال به‌صورت روزانه و ۱۰میلیارد ریال به صورت ماهانه مجاز شد. بانک مرکزی در بخشنامه شماره ۰۳.۲۲۸۴۸ مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۰۴ موارد زیر را ابلاغ کرد:
  • ایران به شبکه کارت‌های اعتباری روسیه می‌پیوندد

    تسنیم: رایزن تجاری سفارت ایران در روسیه روز دوشنبه در گفت‌وگو با روزنامه ایزوستیا اعلام کرد که احتمالا ظرف چندماه آینده ایران به شبکه کارت‌های اعتباری و نقدی میر روسیه متصل خواهد شد.
  • افت دمای بازار سکه

    دنیای اقتصاد: بازار سکه و طلای تهران در روز گذشته شاهد یک روند کاهشی جدید بود. سکه طلای طرح جدید در بازار روز سه‌شنبه به کانال ۴۲ میلیون تومانی بازگشت. قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار نیز بیش از ۱۰۰ هزار تومان افت کرد. این در حالی است که دلار به آرامی در حال تست مقاومت کریدور جدید خود بوده و در بازار دیروز به در خروجی کانال ۶۴ نزدیک شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر