شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

  • کمترین رشد آمریکا در پسا کرونا

    دنیای اقتصاد: در حالی که انتظارات از رشد ۲.۵ درصدی تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه ماهه اول ۲۰۲۴ حکایت داشت، گزارش جدید دفتر تحلیل اقتصادی این کشور در روز پنج‌شنبه با انتشار آمار رشد در این بازه، پیش‌بینی‌ها را رد کرد. بر این اساس رشد اقتصادی در فصل اول سال جاری در پله ۱.۶ درصدی ایستاد و به پایین‌ترین سطح خود در ۶ فصل اخیر رسید.
  • تسهیل تامین مالی شرکتی با برات

    دنیای اقتصاد: نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین به تازگی در شبکه بانکی کشور منتشر شده است. طبق تعاریف حقوقی، برات نوشته‌ای است که به موجب آن شخصی به شخص دیگر دستور می‌دهد که در موعد معین مبلغی را به شخص سومی یا به هر کسی که وی حواله دهد، بپردازد. حال برات شکل الکترونیکی نیز پیدا کرده است. به نظر می‌رسد الکترونیکی شدن فرآیند صدور برات می‌تواند به تامین مالی شرکت‌ها کمک و حکمرانی ریال را تقویت کند.
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های به عمل آمده از بازار ارز غیر‌رسمی تهران در هفته‌ای که گذشت گویای آن است که نرخ دلار آزاد در هفته نخست اردیبهشت ۲.۸۳ درصد کاهش یافته است. از بین رفتن ریسک‌های سیاسی در اخبار سبب شده حجم تقاضای بازار آزاد کاهش یابد. از سوی دیگر مال‌دارها نیز با ترس از تشدید روند کاهشی، اقدام به فروش دارایی‌های خود کرده‌اند.
  • زمان حراج بعدی شمش طلا

    مرکز مبادله ایران: بر اساس شیوه‌نامه نحوه برگزاری حراج حضوری شمش طلای استاندارد در مرکز مبادله ارز و طلای ایران مورخ ۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۲، بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلای استاندارد یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، برگزار می‌شود. زمان جلسه حراج از ساعت ۱۲ الی ۱۶ است و وجه الضمان مبلغ ۳میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال به ازای هر قطعه شمش طلای استاندارد است. متقاضی خرید می‌تواند تا ساعت ۲۴ روز شنبه مورخ ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ مبلغ وجه‌الضمان را پرداخت کند. گفتنی است، مبلغ وجه‌الضمان باید به حساب واسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مشروط به تایید واریز وجه از سوی این مرکز واریز شود. این گزارش حاکی است، طی ۲۰ جلسه گذشته ۲۷۱۶کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار حداقل ۹۹۵ در هزار مورد معامله قرار گرفته است.
  • سوال همتی در خصوص انحلال بانک‌ها

    دنیای اقتصاد : روز گذشته عبدالناصر همتی در صفحه مجازی خود سوالی در خصوص موسساتی که قرار است منحل شوند مطرح کرد. عبدالناصر همتی، رئیس کل پیشین بانک مرکزی، در صفحات مجازی خود نوشت: «رئیس‌جمهور: «در سال گذشته ۳ موسسه بانکی متخلف را منحل کردیم. امسال هم بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل می‌شوند». از ۳ موسسه بانکی مورد اشاره ایشان، «توسعه» و «کاسپین» از قبل عملا منحل شده بودند و فعالیت خاصی نداشتند. موسسه اعتباری «نور» هم تعهداتش نسبت به سپرده‌گذاران به بانک ملی ایران منتقل و مشکلاتش همچنان باقی است. خوب بود که جناب آقای رئیسی مشخص می‌کردند، بانک‌های متخلف مورد‌نظرشان، با ناترازی سنگین و با بیش از ۴۵۰هزار میلیارد تومان اضافه برداشت که در ۳ سال گذشته بیش از ۱۵برابر قبل شده است، چگونه منحل خواهند شد؟! کسری‌های آنها از چه محلی پرداخت خواهد شد؟»
  • باند فرود تورم خوراکی‌ها

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران در گزارشی، جزئیات تورم خوراکی‌ها در نخستین ماه سال جاری را منتشر کرد. در این گزارش تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری اندازه‌گیری شده و نسبت به ماه و سال قبل سنجیده می‌شوند. پیش‌تر تورم ماهانه و نقطه به نقطه خوراکی‌ها در فروردین به ترتیب ۲.۹ و ۲۳.۸درصد اعلام شده بود. نکته قابل توجه درباره آمار تورم خوراکی، قرارگرفتن نرخ تورم نقطه به نقطه در پایین‌ترین سطح دو سال اخیر است. آمارها حاکی از آن است تورم خوراکی‌ها طی دو سال گذشته، از سقف بیش از ۸۰درصدی خود در اردیبهشت۱۴۰۱ به حدود ۲۰درصد در فروردین۱۴۰۳ کاهش یافته است.
  • پتانسیل کاهشی دلار

    دنیای اقتصاد: بازار ارز تهران یک روز کاهشی دیگر را پشت سر گذاشت. نرخ دلار آزاد در بازار روز گذشته با فاصله گرفتن از مرز کانال‌های ۶۴ و ۶۵هزارتومانی برای ساعاتی در روز گذشته در کانال۶۳ دادوستد شد. کاهش ریسک‌های سیاسی در بازار عامل اصلی این روند کاهشی محسوب می‌شود. از سوی دیگر افت نرخ جهانی اونس طلا نیز با شارژ کاهشی سکه نرخ این کالای گران‌بها را وارد کانال ۴۱میلیون تومانی کرد.
  • نقشه راه پنج منطقه اقتصادی

    دنیای اقتصاد: عدم اطمینان از رسیدن تورم به سطح ۲درصد در برخی از مناطق جهان به ویژه در برترین اقتصاد دنیا (آمریکا) و در ادامه تداوم روند نزولی این شاخص در اروپا و دیگر اقتصاد‌های جهانی سبب ارائه سناریوهای احتمالی در خصوص آغاز سیاست‌های انبساطی و رشد اقتصادی آنها تا پایان سال جاری شد.
  • سهمیه ۲۷۰ همتی انتشار اوراق گام در سال ۱۴۰۳

    اکوايران: اوراق گام یکی از ابزارهای نوین تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی است که در دو سال گذشته به شکل آزمایشی و مقطعی اجرا شده است. در سال جاری نیز سهمیه ۲۷۰همتی برای انتشار اوراق گام در نظر گرفته شده که در صورت موفقیت می‌تواند از فشار روی ترازنامه شبکه بانکی بکاهد.
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز دارو در سال ۱۴۰۲

    مرکز مبادله ایران: بانک مرکزی بنابر ثبت سفارش‌ها و اعلام اولویت‌ها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، در طول سال ۱۴۰۲ برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مجموعا بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تامین و پرداخت کرد که از رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ برخوردار است. همچنین تامین ارز کالاهای اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت.
  • اقتصاد هند همچنان در مسیر رشد

    ایسنا: فعالیت اقتصادی هند همچنان در حال گسترش بوده و قرار است در سال مالی جاری بیش از ۷ درصد رشد کند و این کشور را به سریع‌‌‌ترین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کند.
  • تثبیت نرخ بهره اولیه در چین

    ایبنا: بانک خلق چین (بانک مرکزی) تصمیم گرفت نرخ بهره اولیه وام‌‌‌های یک ساله را بدون تغییر نسبت به سطح آن در ماه قبل، ۳.۴۵ درصد تعیین کند. به گزارش عمون، به گفته مرکز ملی مالی بین بانکی چین، این بانک همچنین نرخ بهره وام‌‌‌های پنج ساله را که بسیاری از بانک‌‌‌ها به عنوان مبنایی برای تعیین سود تامین مالی املاک و مستغلات استفاده می‌‌‌کنند، در ۳.۹۵ درصد نگه داشت. فوریه گذشته، بانک مرکزی چین نرخ سود وام‌‌‌های پنج ساله را ۲۵ واحد کاهش داد و به ۳.۹۵ درصد رساند. این بزرگ‌ترین کاهش آن در سال‌های اخیر است، در حالی که سود وام‌‌‌های یک ساله در فوریه گذشته تغییری نکرده است. شایان ذکر است که داده‌های ماهانه نرخ‌‌‌های سود شاخص بانک‌‌‌ها را بر اساس بهره در عملیات بازار آزاد بانک مرکزی چین به‌‌‌ویژه مکانیسم وام‌‌‌دهی میان‌‌‌مدت تعیین می‌‌‌کند.
  • افزایش ۱۷ برابری خرید شمش در حراج مرکز مبادله

    ايسنا: سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران با اشاره به جلسات حراج شمش از سوی این مرکز گفت: از زمان آغاز نخستین جلسه حراج شمش طلا تا امروز رشد ۲۳ برابری عرضه و ۱۷ برابری در خرید شمش طلای استاندارد را شاهد هستیم. اصغر بالسینی با اشاره به جلسات حراج شمش و سکه طلا از سوی این مرکز در جهت ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضای طلا در کشور به تشریح میزان مبادلات صورت گرفته پرداخت و گفت: از زمان آغاز نخستین جلسه حراج شمش طلای استاندارد توسط مرکز مبادله ایران که در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ برگزار شد، تا جلسه نوزدهم حراج که در تاریخ دوم اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد، استقبال بسیار بالایی از این جلسات صورت گرفت؛ به‌طوری که در نخستین جلسه حراج تعداد ۱۷ شمش طلا عرضه و ۱۰ شمش معامله شد و در جلسه اخیر این حراج تعداد ۳۹۵ شمش عرضه و ۱۷۵ قطعه شمش معامله شد. بالسینی ادامه داد: این موضوع نشان از استقبال از جلسات حراج شمش طلا دارد. در نوزدهمین جلسه حراج به میزان ۲۳ برابر بیشتر از میزان نخستین جلسه، عرضه شمش صورت گرفت. علاوه بر این میزان شمش معامله شده در جلسه نوزدهم ۱۷.۵برابر از میزان نخستین جلسه حراج شمش بیشتر است.
بیشتر