سیاست‌های برج لاجوردی میرداماد با چه شروطی اثرگذارتر خواهد بود؟

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ ولی الله سیف رئیس کل اسبق بانک مرکزی در کانال تلگرام خود نوشت: در مورد سیاست ارزی جدید بانک مرکزى، تصور می کنم اگر این اقدام شروعی بر تأمین پیش نیازها و ایجاد شرایط مناسب برای یکسان سازی نرخ ارز در آینده باشد می تواند مثبت تلقی شود. ولی باید توجه داشته باشیم که برای اجرای کامل شناور و یکسان سازی نرخ ارز پیش نیازها و مقدماتی لازم است که در صورت عدم توجه به آن ها و اجرای شتابزده، حصول نتیجه مورد نظر با مشکل روبرو می شود. از این بابت نباید بانک مرکزی تحت فشار  قرار بگیرد و تنها بماند.

این اقدام نیازمند عزم و انسجام جدی و هماهنگی سایر دستگاه ها است و قبل از مهیا شدن آن شرایط، نباید این انتظار به وجود بیاید. از جمله موضوعات مهم در این رابطه: 

۱- یکسان سازى نرخ ارز و شناور نمودن سیستم ارزى کشور مستلزم شرایطى میباشد که متاسفانه در حال حاضر وجود ندارد. محدودیت های تحمیلی نشأت گرفته از تحریم ها و فضای بین المللی تحقق اهداف مورد نظر را با چالش روبرو می کند.

۲- اصلاح سیاست ارزى کشور به تنهایی موفقیت آمیز نخواهد بود و همزمان نیازمند انجام اصلاحاتی در سایر بخش ها از قبیل تجارت خارجی، ناترازی‌های بودجه و نظام بانکی خواهد بود.  

٣-ثبات نرخ واقعى ارز تابع عوامل مهم بنیادین اقتصادى است و در یک اقتصاد با تورم بالا و پرنوسان این هدف صرفا" از طریق تقویت عوامل بنیادین و بخش واقعی اقتصاد منجمله کنترل تورم قابل تحقق خواهد بود.   

٤-در بازار توافقى ارز( سیستم جدید) بدلیل ن مشخص بودن میزان  تقاضای کل براى ارز و میزان عرضه کل ارز،  مدیریت روزانه نرخ ارز براى تصمیم گیرندگان(بانک مرکزى) را با مشکل مواجه خواهد کرد، لذا در شرایط حاضر شتاب در شناور کردن نرخ ارز بنا بر توضیحات فوق منطقی نبوده و هزینه های بیشتری را به اقتصاد تحمیل خواهد کرد.