تاکید بانک مرکزی بر تسریع در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، اصغر ابوالحسنی در جلسه با مدیران عامل شبکه بانکی که محمد شیریجیان، معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی و جمعی از مدیران حوزه اعتباری شبکه بانکی نیز حضور داشتند، تصریح کرد: بانک مرکزی با همفکری شبکه بانکی درصدد افزایش توان بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری است تا ضمن کاهش تعداد متقاضیان در نوبت دریافت این تسهیلات قرض‌الحسنه، افزایش ظرفیت پذیرش تقاضاهای جدید در دستور کار قرار گیرد.او با تاکید اجرای سیاست تشویقی در شبکه بانکی درقبال تسهیل و تسریع اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری و همزمان، کنترل ابزارهای پولی در نتیجه افزایش پرداخت تسهیلات تکلیفی افزود: از ابتدای سال جاری تا بیستم مردادماه امسال بالغ بر ۱۴.۳همت تسهیلات فرزندآوری از سوی شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده است.

این رقم، نسبت به تکلیف تعیین شده برای شبکه بانکی در مدت مربوطه حدود ۴همت عقب ماندگی دارد. بانک‌های عامل در این شرایط مکلف هستند با پرداخت سریع‌تر تسهیلات فرزندآوری طبق تکلیف تعیین‌شده برای آنان توسط بانک مرکزی، از تعداد متقاضیان در نوبت دریافت این تسهیلات بکاهند و تسهیلات آنان را که مدارک خود را نزد شبکه بانکی تکمیل کرده‌اند (حدودا ۴۷هزار نفر) تا پایان مرداد ماه پرداخت کنند.قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به اضافه شدن دو بانک قرض‌الحسنه رسالت و مهر ایران برای پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری تاکید کرد: خوشبختانه با همکاری خوب شبکه بانکی در زمینه پرداخت تسهیلات ازدواج، بانک‌ها ۴درصد از تکلیف تعیین‌شده برای ۵ماه سال جاری جلوتر هستند. با همکاری شبکه بانکی، حتما اجرای تکالیف تعیین‌شده در زمینه پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج نیز یک ماه، به جلو انداخته می‌شود و عملکرد این بخش تا پایان مردادماه به ۵۰درصد خواهد رسید که به این ترتیب ۴۶هزار نفر از متقاضیان دریافت تسهیلات ازدواج که مدارک خود را نزد شبکه بانکی تکمیل کرده‌اند از افراد در صف کاسته شده و زمینه برای پذیرش متقاضیان جدید در شبکه بانکی فراهم می‌شود.

ابوالحسنی در ادامه با اشاره به پیشنهادهای مطرح‌شده از سوی مدیران شبکه بانکی برای تسهیل در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری خاطرنشان کرد: ‌اتخاذ تمهیداتی همچون پیش‌بینی خط اعتباری، کاستن از ذخیره قانونی بانک‌های مشارکت‌کننده در پرداخت این تسهیلات به میزان تسهیلات پرداختی و پیش‌بینی تدابیر تشویقی همچون معافیت از کنترل ترازنامه معادل تسهیلات پرداختی برای بانک‌های مشارکت‌کننده در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری از جمله راهکارهای پیشنهادی است که برای تسریع در پرداخت این تسهیلات قرض‌الحسنه تکلیفی در دست بررسی است. قطعا این روش‌ها با همفکری مدیران شبکه بانکی، پس از نهایی شدن در مراکز قانونی اجرایی خواهد شد. با عملیاتی شدن این روش‌ها نیز حدود ۱۰۰هزار نفر از متقاضیان در نوبت دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج کاسته می‌شود. از ابتدای سال جاری تا ۲۳مردادماه امسال بالغ بر ۶۰همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و حدود ۱۶همت نیز تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری توسط شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده است.