توکلی تصریح کرد: تا پیش از راه‌اندازی مرکز مبادله، بالغ بر نیمی از آن ۱۰۹میلیون یورو، در بازار غیررسمی معامله می‌شد که دو دلیل داشت؛ طولانی بودن فرآیند دریافت ارز از مسیر رسمی یا نبود سرفصل‌های مورد نیاز. معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: در نتیجه این دواتفاق یعنی کاهش زمان و تسهیل‌گری و همچنین پوشش بیشتر باعث شد تا جذب بیشتر مشتری را داشته باشیم. ضمن اینکه تخصیص ۱۱۰میلیون یورویی در ۳ماه اتفاق نادری است که در بانک مرکزی رخ داد. او ادامه داد: از سوی دیگر همه اذعان داریم که بازار غیررسمی اسکناس عمق بسیار کمی دارد و بنابراین اگر با تقاضای مثلا ۱۰۰هزار دلاری وارد بازار خرید و فروش ارز شویم، بلافاصله این تقاضای معمولی در بازار می‌چرخد و همه ما را می‌شناسند؛ چراکه بازار کم‌عمق است.

توکلی اظهار کرد: این در حالی است که ما در مرکز مبادله به‌طور متوسط روزانه بیش از یک میلیون یورو عرضه داشتیم که در سه ماه اخیر که تاثیر خوبی بر بازار خواهد داشت. او همچنین با بیان اینکه از روز نخست فعالیت مرکز مبادله ایران یعنی از اول اسفندماه۱۴۰۱ تاکنون میزان عرضه ارز پتروشیمی‌ها بیش از ۲میلیارد و ۸۴۳میلیون یورو و میزان عرضه ارز شرکت‌های زیر مجموعه ایمیدرو نیز بیش از ۲میلیارد و ۷۹۹میلیون یورو بوده است. همچنین این میزان برای دیگر شرکت‌ها نیز به یک‌میلیارد و ۳۹۲میلیون یورو رسیده است. اینها با نرخ حدود ۳۶، ۳۷هزار تومان ارز خود را فروختند.

توکلی تصریح کرد: بازار نیما دو بخش شد و آن بخشی که مربوط به ارز شرکت‌های نفتی و کاملا دولتی بوده به واردات کالا‌های اساسی اختصاص یافت و بخش دیگر که عمدتا شرکت‌های خصوصی بودند، قرار شد به نرخ تعادلی نزدیک بازار آزاد فروش برود. معاون مرکز مبادله ایران تصریح کرد: در سال جدید با توجه به سیاست‌های رئیس کل بانک مرکزی و کمک‌هایی که دولت در انسجام‌بخشی و هماهنگی بخش‌های صادراتی کشور با بانک مرکزی داشت، میزان عرضه ارز در فروردین به ۲میلیارد یورو و میزان معامله هم تقریبا یک‌میلیارد و ۵۰۰میلیون یورو رسید. توکلی اظهار کرد: در اردیبهشت‌ماه میزان عرضه به ۳میلیارد یورو و میزان معامله نیز ۲میلیارد و ۳۵۰میلیون یورو ثبت شد. در هفته اول خردادماه نیز ۵۵۴میلیون یورو عرضه داشتیم که از این میزان ۴۱۱مورد آن معامله شده است.