چه کسانی میتوانند ارز دانشجویی بگیرند؟
تمام دانشجویان مشغول به تحصیل به صورت تمام وقت و حضوری در خارج از کشور به شرط اینکه پذیرش آنها از دانشگاه مقصد بدون قید و شرط باشد مشمول دریافت ارز دانشجویی هستند. لازم به ذکر است دانشجویانی که از دانشگاه محل تحصیل بورسیه تحصیلی دریافت میکنند، مشمول دریافت ارز دانشجویی نیستند. مهر خروج از کشور در گذرنامه متقاضی الزامی است و دانشجویانی که از دانشگاه محل تحصیل پذیرش گرفتهاند و هنوز از کشور خارج نشدهاند با اخذ وثیقه از دانشجو یا خانواده به میزان ۲۰ درصد همارز ریالی ارز پرداخت شده میتوانند اقدام کنند که آزادسازی وثیقه موکول به تایید وزارتخانه مربوطه به شاغل به تحصیل بودن دانشجو و تایید صورتحساب دانشگاه محل تحصیل، ظرف مهلت ۶ ماه از تاریخ پرداخت وجه است.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ارز دانشجویی
گواهی اشتغال به تحصیل به تاریخ روز و با سربرگ دانشگاه با قید رشته، مقطع، تاریخ شروع دوره و ذکر عدم دریافت هر گونه کمک هزینه تحصیلی از دانشگاه، که به تایید سامانه تاک رسیده باشد، ویزای دانشجویی، آخرین مهر ورود و خروج از ایران در گذرنامه، ارائه فرم I۲۰ یا F۱ برای دانشجویان شاغل به تحصیل در آمریکا، برگه معافیت تحصیلی یا کارت پایان خدمت برای دانشجویان پسر، مدارک مورد نیاز برای دریافت ارز دانشجویی است. متقاضیان واجد شرایط دریافت ارز دانشجویی ابتدا باید در سامانه سجاد به نشانی https: / / portal. saorg. ir/ secondary-exchange-request/ مراجعه و ثبتنام کنند و پس از تایید کارشناس و با دریافت پیام اطلاعرسانی از طریق نشانی الکتریکی یا پروفایل متقاضی در سامانه میتوانند به بانک عامل مراجعه کرده و ارز دانشجویی را دریافت کنند.
چقدر ارز دانشجویی میتوان گرفت؟
پرداخت ارز برای هزینههای اقامت مقطع کارشناسی ارشد به مدت ۳۶ ماه (۳ سال) و دکتری ۶۰ ماه (۵ سال) و با سقف ۱۳ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها به صورت سالانه و با نرخ بازار متشکل ارزی که در سامانه معاملات الکترونیکی ارز به نشانی https: / / fxmarketrate. cbi. ir/ قابل مشاهده است، انجام میشود. مقدار این مبلغ برای هر ترم جاری ماهانه هزار یورو و در صورت وجود اعضای خانواده همراه به ازای هر نفر ماهانه ۵۰۰ یورو و تا سقف تعیین شده است. همچنین تا سقف ۱۲ هزار یورو ارز برای مصارف شهریه به دانشجویان واجد شرایط پرداخت میشود. دریافت ارز دانشجویی تنها برای ترم جاری و به میزان سابقه ثبت شده در گواهی اشتغال به تحصیل امکانپذیر است و همچنین دانشجو برای هر ترم ۶ ماهه ۴۵ روز مجاز به اقامت در ایران است و اگر مدت اقامت دانشجو از این مدت بیشتر باشد ارز دانشجویی به آن تعلق نمیگیرد. در صورت عدم حضور دانشجو، پدر و مادر دانشجو بدون وکالت و سایر بستگان و دوستان با وکالت محضری در داخل کشور میتوانند دریافت ارز دانشجویی را پیگیری کنند. دریافت ارز دانشجویی برای دانشجویان مقطع لیسانس، در صورتیکه قبل از ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ دانشجو بوده و در حال تحصیل باشند، صرفا بابت ترم تحصیلی جاری و ترمهای تحصیلی آتی آنها امکانپذیر است. متقاضیان میتوانند برای دریافت ارز همراه بعد از تایید درخواست در سامانه توسط کارشناس با مراجعه به بانک در مورد ارز همراه از بانک کسب تکلیف کنند.