بر این اساس هموطنان ضمن هوشیاری در این زمینه مراتب را به مراجع قضایی و قانونی اطلاع دهند.» همچنین در بخش دیگری از این هشدار نیز آمده بود که «اخیرا مشاهده شده است که پیشنهادهایی برای اجاره کارت یا حساب بانکی در مسیرهای ارتباطی گوناگون از جمله کانال‌‌ها و گروه‌های فضای مجازی مطرح می‌‌شود که طی آن در ازای استفاده از کارت یا حساب بانکی شخص، مبالغی به‌صورت ثابت به وی پرداخت می‌‌شود.  با توجه به اینکه افتتاح حساب و دریافت کارت برای همه هم‌میهنان به سهولت میسر است، اجاره کارت یا حساب صرفا برای پوشش فعالیت‌‌های مجرمانه، پولشویی و فرار مالیاتی کاربرد دارد و پیشنهاد‌دهندگان، کسانی هستند که برای گریز از عواقب فعالیت‌‌های خلاف قانون، مسوولیت آن را در قبال پرداخت مبالغی اندک، یکسره متوجه اجاره‌دهندگان می‌‌کنند.»

هشداری که به نظر می‌‌رسد درپی وقوع برخی از اقدامات مجرمانه در این خصوص صادر شده است. مجرمانی که با وعده‌هایی نظیر «درآمد ثابت و چندین میلیونی ماهانه بدون یک ریال سرمایه»، «کسب درآمد بدون حتی یک دقیقه کار» یا حتی در پوشش شروط استخدام و...اقدام به دریافت کارت بانکی یا اطلاعات دسترسی به حساب بانکی افراد کرده و از این طریق صاحب حساب بانکی و کارت را در فعالیت‌‌های مجرمانه خود شریک می‌‌کنند. شراکتی که گاهی حتی سبب می‌‌شود که فرد اجاره‌‌دهنده کارت به‌عنوان مجرم اصلی شناسایی و محاکمه شود؛ چراکه بر اساس قوانین و مقررات جاری، مسوولیت تمام تراکنش‌‌ها و مبادلاتی که از طریق حساب و کارت بانکی انجام می‌‌شود، بر عهده دارنده آن است و هیچ ادعایی مبنی بر اجاره دادن حساب برای مراجع قانونی، مالیاتی، انتظامی و قضایی مسموع نیست.

در همین راستا نیز چندی پیش، سرهنگ داوود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتای پایتخت از انهدام باند ۱۰نفره اجاره کارت‌‌های بانکی با گردش مالی ۷۰۰میلیارد ریالی خبر داده بود. او هم به شهروندان هشدار داده بود که به هیچ عنوان کارت خود را در اختیار افراد دیگری قرار ندهند و توجه داشته باشند که در صورت اجاره کارت بانکی خود در جرایم مجرمانه‌‌ای که با آن کارت انجام شود، سهیم خواهند بود. همان‌طور که گفته شد، سودجویان برای استفاده از مدارک هویتی همواره از وعده‌های فریبنده‌‌ای استفاده می‌‌کنند؛ اما در واقع ممکن است این افراد با سوءاستفاده از کارت بانکی شماره آن را در سایت‌‌های شرط‌‌بندی، خرید و فروش موارد غیرمجاز، اقدامات کلاهبردارانه و... مورد استفاده قرار دهند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در همین راستا گفت: «ممکن است افراد سودجو در کانال‌‌ها و گروه‌ها و دیگر بسترها در شبکه‌های اجتماعی با طرح تبلیغات و ادعاهایی مانند درآمد میلیونی و... اقدام به ترغیب کاربران برای اجاره دادن کارت‌‌های بانکی‌‌شان کنند؛ درحالی‌که این اقدام جرم بوده و عواقب هر نوع سوءاستفاده از کارت را نیز بر عهده فرد اجاره‌دهنده می‌‌گذارد. اجاره کارت بانکی در واقع به نوعی اجاره هویت فرد است و طبیعی است که هیچ فردی تمایلی به اجاره هویت و آبروی خود در ازای دریافت مبالغ مختلف نخواهد کرد.»

پلیس در کنار هشدار نسبت به اجاره کارت‌‌های بانکی، راهکاری را هم برای مقابله با این اقدام ارائه کرده است. سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ معتقد است که نظام بانکی و صدور کارت‌‌های بانکی باید به سمت‌‌وسویی برود که در نهایت هرفردی بتواند با کارت ملی خود به‌عنوان کارت بانکی خرید کند. سردار رحیمی با انتقاد از تعدد کارت‌‌های بانکی که در دست مردم قرار دارد، گفت: این موضوع منجر به افزایش ریسک وقوع جرم می‌‌شود. گاهی افراد سودجو از شهروندان می‌‌خواهند که کارت بانکی را که هیچ استفاده‌‌ای از آن ندارند به آنها اجاره دهند. او ادامه داد: یک فرد می‌‌تواند تعداد زیادی کارت بانکی داشته باشد و آنها را اجاره دهد یا از آنها برای انواع و اقسام جرایم سوءاستفاده کند. در بسیاری از کشورها کارت ملی می‌‌تواند کار کارت بانکی را انجام دهد.

این پیشنهاد پلیس به نظام بانکی و جزو مطالبات پلیس است و باید به موضوع کارت‌‌های بانکی سر و سامان داده شود تا بستر جرم از بین برود. رئیس پلیس پایتخت اضافه کرد: می‌‌توان طرحی را اجرا کرد که بر اساس آن تمام کارت‌‌های بانکی در یک کارت تجمیع شود. آن وقت دیگر هیچ فردی حاضر به اجاره آن یک کارت خود نخواهد بود. متاسفانه پرونده‌هایی را در پلیس آگاهی، پلیس فتا و... داشتیم که مجرمان با همین شیوه اقدام به سوءاستفاده از حساب بانکی شهروندان کرده و آنان را در جرایمی که حتی روحشان نیز از آن خبر نداشته شریک کرده‌‌اند. پلیس با این موارد برخورد کرده است؛ اما لازم است شهروندان نیز آگاهی خود را افزایش دهند و تحت هیچ شرایطی کارت بانکی خود را در اختیار افراد غیر قرار ندهند.

۴۲۰ میلیون کارت بانکی برای ۸۳میلیون نفر

هشدار و مطالبه پلیس برای تجمیع کارت‌‌های بانکی درحالی مطرح می‌‌شود که برابر آخرین آمارهای اعلام‌شده از سوی بانکی مرکزی شمار کارت‌‌های بانکی صادرشده بانک‌‌ها تا پایان خرداد امسال معادل ۴۲۰میلیون و ۳۵۵هزار و ۹۵۳عدد کارت بانکی در قالب کارت برداشت، اعتباری، هدیه و کارت پول الکترونیک در کشور است. در این میان ۲۷۲میلیون و ۹۸۶هزار و ۹۶۵عدد کارت بانکی از نوع برداشت در کشور وجود دارد. همچنین ۱۴۰میلیون و ۸۴۰هزار و ۶۲۰عدد کارت خرید یا هدیه در سطح کشور توسط شبکه بانکی وجود دارد و این درحالی است که برابر آخرین آمارها جمعیت کشورمان بیش از ۸۳میلیون نفر است.