صندوق بینالمللی پول هشدار داد
احتمال خروج از بهبود اقتصادی با سویههای جدید ویروس
او که قرار است در ماه ژانویه به عنوان مقام شماره دو صندوق بینالمللی پول انتخاب شود، گفت ممکن است فشار سویه اومیکرون، خطرات چشمانداز جهانی را افزایش دهد و جهان هم شاهد سویههای تهاجمیتر باشد که به بهبود اقتصادی آسیب بیشتری وارد میکنند.
این صندوق چشمانداز خود برای توسعه اقتصاد جهانی در سال جاری را تا ۹/ ۵ درصد در ماه اکتبر کاهش داد و از دوگانگی خطرناک کشورهای ثروتمندتر با دسترسی بیشتر به واکسن و کشورهای فقیرتر بدون دسترسی به واکسن هشدار داد. این اقتصاددان از کشورها خواست به افزایش نرخ واکسیناسیون در آفریقا کمک کنند، که بسیاری از کشورهای آن کمتر از ۴۰ درصد جمعیت خود را واکسینه کردهاند.
او همچنین از کشورها خواست موانع تجاری برای صادرات و واردات واکسن را بردارند. بانکهای مرکزی جهان درباره فشار تورم باید بسیار هوشیار بمانند و استقلال سیاسیشان را حفظ کنند.
عدم اطمینان درباره اختلالات عرضه و تقاضا در چند ماه آینده میتواند منجر به افزایش بیش از حد تورم شود، تورمی که میتواند برای بسیاری از اقتصادهای نوظهور، به ویژه آنهایی که مجبور به استقراض ارز خارجی هستند، اثر منفی داشته باشد.
گوپینات گفت: مهم است که بانکهای مرکزی بزرگ، سیاستهای خود را از قبل اعلام کنند و اقدامات خود را توضیح دهند تا در بازار قشقرق برپا نشود. سیاست پولی باید شرایط خاص کشور را در نظر بگیرد. کشورها باید سیاستهای پولی و مالی را بر اساس شرایط خود تنظیم کنند، زیرا تورم در کشورها متفاوت است. در بیشتر کشورها تورم کالاها از تورم خدمات فراتر رفته، که غیرعادی است و نشاندهنده این واقعیت است که با وجود همهگیری، تقاضا از خدمات به سمت کالاها تغییر کرده است.