سردرگمی معاملهگران با سویه جدید کرونا ادامه دارد
بازارها در سایه «اومیکرون»
کشف این نوع از سویه جدید کرونا باعث نگرانی بسیاری در جهان شد که در نتیجه موجی از ممنوعیتها یا محدودیتهای سفر را به وجود آورده است. در نتیجه این اقدامات، فشار فروش شدیدی از روز جمعه در بازارهای جهانی ایجاد شده و همچنان ادامه دارد، چراکه سرمایهگذاران نگران این موضوع هستند که این سویه جدید روند بهبودی جهانی آسیبهای این بیماری را مختل کند.
رکود در بازارها
در بازارهای جهانی رفتارهای متفاوتی مشاهده شده، اما پس از گذشت ۳ روز از انتشار خبر جهش تازه کرونا، رکود خاصی را در تمامی بازارها مشاهده میکنیم. بیتکوین پس از ریزش ۸ درصدی در روز جمعه وارد کانال ۵۴ هزار دلار شد و همچنان نیز در این محدوده درحال نوسان و معامله است. حجم معاملات بیتکوین نیز از حوالی ۸۸۰ میلیون دلار به ۲۱۰ میلیون دلار رسیده که نشان از عدم تمایل معاملهگران به انجام معامله دارد. شاخص نزدک نیز پس از انتشار خبر از محدوده ۲۰۸ تا محدوده ۲۰۳ افت کرده و همچنان نیز در همین حوالی درحال نوسان است.
از طرف دیگر در بازار داراییهای امن نیز شاهد رکود خاصی در معاملات هستیم. پس از انتشار کشف سویه جدید کرونا، طلا دوباره وارد کانال ۱۸۰۰ دلار شد، ولی نتوانست مدت زیادی خود را بالای این محدوده حفظ کند. تحلیلگران معتقدند وجود این خبر به ترمیم قیمت طلا کمک میکند، اما از سویی نیز ریزش طلا بهشدت سنگین بوده و زمان و سرمایه زیادی برای ترمیم آن نیاز است.
با وجود دلایل تورمی قوی، بسیاری از تحلیلگران انتظار داشتند که بانک مرکزی آمریکا، فدرال رزرو، نرخ بهره را افزایش داده تا بتواند در آینده جلوی رشد بیرویه تورم را بگیرد؛ ولی اکنون با وجود سویه جدید کرونا، باید منتظر بود تا تصمیمات کشورهای مختلف به خصوص آمریکا درباره سیاستهای پولی و مالی در دوران شیوع اومیکرون مشخص شود.
با توجه به شیوع گسترده بیماری کرونا، دولتها باید در جهت حمایت از صنایع و تولیدات سیاستهای تورمی در پیش گرفته تا رکود ایجاد شده در نتیجه وقوع سیاستهای سلامت مانند قرنطینه آسیب زیادی به فعلیت صنایع مختلف وارد نکند.
با توجه به پیشبینیها درخصوص مقاومت سویه جدید کرونا نسبت به واکسنهایی که تاکنون ساخته شدهاند، شرایط در سطح جهان درحال بازگشت به حالت اوایل شیوع ویروس کروناست. برخی کشورها سفر به آفریقای جنوبی را ممنوع کرده و برخی دیگر نیز بهطور کامل سفر به هر کشور آفریقایی را غیرمجاز اعلام کردهاند.
برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان نیز بهدنبال تدابیر جدیدی در خصوص ارائه طرحهای تازه قرنطینه هستند تا بتوانند جلوی شیوع بیشتر سویه اومیکرون را بگیرند. اما در میان این سردرگمیها، برخی بازارها همچنان سوددهیهای نجومی دارند.
پول مجازی در دنیای مجازی
پروژههای دنیاهای مجازی یا meTAversها که به تازگی در بازار رمزارزها درحال رشد هستند توانسته سودهای نجومی را متوجه معاملهگران خود کنند. metavers دنیاهای مجازی هستند که به افراد اجازه میدهند بسیاری از امورات دنیای واقعی را در بستر یک دنیای مجازی انجام دهند. بسیاری از کمپانیهای بزرگ حوزه رمزارزها در دنیای متاورس فعالیت داشته و اموراتی مانند فروش یا نمایشگاههای خود را در این بستر ایجاد کردهاند. حال مدتی است که بازار سوداگری زمینهای متاورس بهشدت رونق گرفته و سود بسیاری متوجه فعالان این بازار است.