برنامهریزی برای آینده «یوآن» در مبادلات جهانی
بر اساس اعلام این بانک، انتظار میرود توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع منطقهای (RCEP)، روابط تجاری میان کشورها در منطقه آسیا- پاسیفیک را تقویت و فرصتهای بیشتری برای استفاده از یوآن در پرداختهای دوجانبه و فعالیتهای سرمایهگذاری ایجاد کند.
این توافقنامه در اواخر سال ۲۰۲۰ در یک نشست آنلاین مجازی اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا به میزبانی ویتنام منعقد شد. دولت چین بر اساس توسعه سریع پرداختهای تجاری با یوآن، به دنبال افزایش استفاده از این ارز در تجارت الکترونیک فرامرزی است.
بانک خلق چین اعلام کرد در حال برنامهریزی برای بررسی گزینههای بیشتر برای سرمایهگذاری و تامین مالی با یوآن است. این بانک همچنین گامهایی برای همکاری ارزی با سایر کشورها برخواهد داشت و زیرساختهای این امر را بهبود خواهد داد.
پرداختهای بینالمللی که به یوآن در سال ۲۰۲۰ به ۳۹/ ۲۸ تریلیون یوآن (۳۹/ ۴ تریلیون دلار) رسیده است که افزایش ۳/ ۴۴ درصدی را در مقایسه با سال پیش از آن نشان میدهد.
در عین حال، پرداختهای بینالمللی به یوآن ۲/ ۴۶ درصد از مجموع پرداختهای بین المللی را به خود اختصاص داده است که بالاترین رقم در تاریخ به شمار میرود. پکن از سال ۲۰۰۹ تلاش میکند تا نفوذ یوآن را در جهان افزایش دهد و وابستگی به دلار آمریکا در تجارت و سرمایهگذاری را کاهش دهد. این کشور تلاش میکند تا موقعیت دلار به عنوان ارز ذخیره برتر جهان را نیز به چالش بکشد.