ارائه تمامی خدمات غیرحضوری صندوق بازنشستگی کشوری در «صبااپ»
به گزارش مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نقل از صندوق بازنشستگی کشوری، رسالت صندوق بازنشستگی کشوری از ابتدای سال ۱۳۹۹ بر ایجاد و ترویج فرهنگ «بازنشستگی پویا» با تکیه بر سهگانه «امنیت اقتصادی، کیفیت سلامت و توسعه ارتباطات اثربخش» قرار گرفت که یکی از مولفههای مهم چنین سیاستی، «ایجاد ارتباط دوسویه و اثربخش» با هدف تسهیل شرایط دسترسی آسان و آنلاین به همه خدمات، جلوگیری از رفت و آمدهای شهری و بین شهری ذینفعان بهویژه بازنشستگان در دوران کرونا و پساکرونا و کاهش هزینههای این عزیزان در طولانیمدت است.
نرمافزار صبااپ در نشست شورای فناوری اطلاعات کشور که با حضور رئیسجمهور، وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت و همچنین اکبر افتخاری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری برگزار شد، به عنوان نرمافزار متحول شده و فعال در دولت الکترونیک و یکی از پروژههای مهم این حوزه معرفی و رونمایی شد. به این منظور، طراحی و استفاده از همه درگاههای خدماترسانی با عملیاتی کردن و توسعه خدمات غیرحضوری و آنلاین اجرایی شد تا این سازمان بزرگ بیمهای، با توجه به مخاطبان خاص آن، به در دسترسترین سازمان خدماترسان برای بازنشستگان و وظیفهبگیران و کلیه ذینفعان بدل شود.
اقدامات چهارگانه صندوق بازنشستگی در حوزه توسعه ارتباط با ذینفعان
براساس این گزارش، صندوق بازنشستگی کشوری در یک سال اخیر بهمنظور تحقق ارتباط دوسویه و اثربخش و ارائه خدمات غیرحضوری به بازنشستگان و تمامی ذینفعان در اقصی نقاط کشور، طرحهای مختلفی اجرا کرد؛ از آن جمله در کنار طراحی سایت اطلاعرسانی صندوق و اضافه شدن سایت شفافیت به آن به نشانی cspf.ir، نسبت به راهاندازی درگاه خدمات الکترونیک صندوق بازنشستگی کشوری با نشانی sabasrm.ir اقدام شد تا تمامی خدمات قابل ارائه به صورت آنلاین و کاملا غیرحضوری و بدون هیچ هزینهای به این درگاه انتقال یابد. خوشبختانه اکنون تعداد مراجعان به این درگاه اینترنتی بهطور میانگین به ۵/ ۴میلیون بازدیدکننده در ماه رسیدهاست.
راهاندازی مرکز تماس ۲۴ساعته و هفت روز هفته با نام «ارتباط با ذینفعان صبا» با شماره ۲۵۰۰ در شهریور ۱۳۹۹ با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عملیاتی شد که توانسته به عنوان نخستین مرکز تماس تخصصی با فراهم آوردن تمامی امکانات ارتباطی و پیگیری، میزان پاسخگویی این صندوق را از ۷هزار پاسخ مخاطبان در ماه را به بیش از ۲۵۰هزار پاسخ در ماه برساند.
از سوی دیگر، توسعه همکاری با دفاتر پیشخوان دولت درسراسر کشور در ماههای اخیر در دستور کار این صندوق قرار گرفتهاست تا ضمن توسعه هرچه بیشتر خدمات قابل ارائه، بازنشستگانی که تا پیش از این به هردلیل مجبور بودند از شهرستانها و مناطق دوردست به مراکز استانها برای استفاده از خدمات مدیریتهای استانی صندوق مراجعه کنند و بتوانند خدمات مورد نیاز را در محل زندگی خود در این دفاتر به راحتی دریافت کنند.
چهارمین اقدام صندوق بازنشستگی برای تحقق ارتباط دوسویه و اثربخش خود با مخاطبان، طراحی و ارتقای نرمافزار صندوق با نام «صبااپ» است که قابلیت ارائه تمام خدمات موجود در درگاه خدمات الکترونیک را داشته و با ویژگی تطابق کامل با انواع تلفنهای همراه در کشور، به راحتی تمامی ظرفیتهای لازم را در اختیار مخاطب قرار میدهد. اکنون و تنها ظرف سه ماه تعداد عملیات ذخیره و اجرای این نرمافزار در دستگاههای مخاطبان به۸۰۰ هزار دانلود رسیدهاست.
نرمافزاری برای ارائه تمام خدمات غیرحضوری صندوق بازنشستگی کشوری
صندوق بازنشستگی کشوری بهمنظور گسترش و بهبود ارائه خدمات الکترونیکی به بازنشستگان نرمافزار صبا را طراحی و در دو نسخه اندروید و iOS منتشر کرده است. این نرمافزار عملا جایگزین نرمافزار خاتم شده که در گذشته وجود داشت.خدمات آن تنها محدود به چند نوع خدمت اصلی بود که با بازطراحی انجام شده و توسعه صورت گرفته، نسبت به خاتم دارای قابلیتهای بیشتری است و تمامی خدمات برخط درگاه خدمات الکترونیک صندوق به همراه انواع اطلاعرسانیها، پیامها و امکان ثبت نظرات، انتقاد و حتی طرحهای پیشنهادی را دارد. بنابراین، در عصری که جهان اطلاعات و ارتباطات در گوشی همراه فرد خلاصه شدهاست، صبااپ این قابلیت را برای بازنشستگان و ذینفعان خود فراهم کرده است تا به راحتی و در کسری از زمان بتوانند نیازهای خود را برآورده سازند که خود به گسترش و کارآمدی دولت الکترونیک خواهد انجامید.
اکنون صندوق بازنشستگی کشوری بهعنوان دومین صندوق بزرگ بیمهای در کشور که افتخار خدمت به یک و نیم میلیون بازنشسته و وظیفه بگیر فرهیخته و ارجمند، حدود ۹۰۰هزار شاغل کسور پرداز و همچنین تعداد کثیری دستگاهها و سازمانهای دولتی و اجرایی کشور را دارد، توانسته است با بهرهگیری از دانش مدیران و کارشناسان دلسوز، متخصص و توانمند خود تنها ظرف ۱۶ ماه، تمامی خدمات خود از ثبت نام وام، صدور گواهی کسر از حقوق، ثبت نام و حذف بیمه تکمیلی تا ارائه خدمات رفاهی ۱۲گانه با عنوان طرح یاری و صدور فیش و حکم حقوقی را در بسترهای چهارگانه ذکر شده به صورت آنلاین، دردسترس و غیرحضوری عملیاتی کند که این مسیر همچنان ادامه دارد.