شماره روزنامه ۶۲۵۴
|

اخبار بازار نفت

    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»؛

    روزنامه شماره ۶۱۷۹

    راهکار بخش خصوصی برای پایداری انرژی

    کمبود انرژی مخصوصا در زمستان در حال تبدیل‌شدن به یکی از اصلی‌ترین چالش‌های تولید در کشور است. چشم‏‏‏‌انداز این ناپایداری و حل آن نیازمند برنامه‌هایی است که لازم است سیاستگذاران به دلیل اضطرار موضوع، کم‌هزینه‌ترین و زودبازده‌ترین مسیرها را در اولویت قرار دهند. آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی کشور در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» گفت؛ درحوزه گاز اگر مسیر بهینه‌سازی مصرف را در پیش بگیریم، می‌توانیم با سرمایه و زمان کمتری به هدف کاهش ۲۰۰‌میلیون مترمکعب گاز برسیم؛ این در حالی است که به گفته او مسیر تولید برای تامین همین مقدار گاز نیازمند ۶۰‌میلیارد دلار سرمایه است.
  • ساز و کار توسعه پاک در بخش نیروگاه‌های برق‌آبی ایران

    ایران یکی از طرف‌های کنوانسیون چارچوب سازمان ملل‌متحد در مورد تغییر اقلیم(UNFCCC) است و هدف این کنوانسیون دستیابی به ثبات غلظت گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌ای در جو زمین در سطحی است که از دخالت خطرناک انسانی در سیستم آب و هوا جلوگیری کند. برای تقویت تعهدات کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌یافته تحت‌این کنوانسیون، طرفین پروتکل کیوتو را در سال‌۱۹۹۷ تصویب کردند که کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌یافته را ملزم کرد انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌ای خود را به‌طور متوسط به حدود ۵.۲‌درصد کمتر از سطوح سال‌۱۹۹۰ در دوره ۲۰۱۲-۲۰۰۸ برسانند.
  • فشار تحریم‌ها و افت بهای برنت

    روز دوشنبه ۱۶دسامبر، قراردادهای آتی نفت‌برنت به حدود ۷۳.۸۵ دلار در هر بشکه رسید‌ که احتمالا به دلیل تعدیل قیمت‌ها پس از افزایش تقریبا ۵‌درصدی در هفته گذشته بود. این جهش قیمت به‌دنبال پیش‌بینی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها از کاهش عرضه به علت تحریم‌های جدید علیه تولیدکنندگان عمده مانند روسیه و ایران و همچنین خوش‌بینی نسبت به برنامه‌های چین برای افزایش محرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اقتصادی بود که می‌توانست تقاضا را تقویت کند. علاوه‌بر این، کاهش نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی کانادا، اروپا و سوئیس نیز از قیمت نفت حمایت کرد. تجار در حال‌حاضر توجه خود را به تصمیم‌گیری‌های سیاستگذاری بانک‌مرکزی آمریکا در این هفته معطوف کرده‌اند، جایی‌که انتظار می‌رود این بانک ۲۵ واحد پایه نرخ بهره را کاهش دهد.
  • کاهش صادرات نفت امارات

    امارات‌متحده‌عربی از کاهش عرضه محموله‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نفتی به مشتریان خود در سال‌۲۰۲۵ میلادی خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از بلومبرگ، امارات‌متحده‌عربی، یکی از اعضای ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) و متحدانش(اوپک‌‌‌‌‌‌‌‌‌پلاس)، درنظر دارد همسو با اتحاد این ائتلاف برای نظم بیشتر در دستیابی به اهداف تولید با هدف افزایش قیمت‌ها، اوایل سال‌آینده میلادی صادرات محموله‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نفتی خود را کاهش دهد. به‌گفته بعضی مشتریان آسیایی که با شرکت ملی نفت ابوظبی(ادنوک) قرارداد دارند، این شرکت تخصیص محموله‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نفت‌خام را برای برخی مشتریان در آسیا کاهش داده‌است. این شرکت‌ها که به‌دلیل محرمانه‌بودن معامله‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند مقدار نفت صادراتی شامل انواع نفت‌خام تا ۲۳۰‌هزار بشکه در روز کاهش ‌یافته‌است.
  • شمار دکل‌های حفاری آمریکا ثابت ماند

    شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز اعلام کرد؛ تعداد دکل‌های نفت و گاز طبیعی شرکت‌های حفاری آمریکا این هفته تغییری نداشته‌است. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، شرکت بیکرهیوز در گزارشی اعلام کرد تعداد دکل‌های فعال نفت و گاز طبیعی شرکت‌های انرژی آمریکا در هفته منتهی به ۱۳‌دسامبر ثابت ماند. بر اساس این گزارش تعداد دکل‌های نفت و گاز که نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اولیه تولید در آینده به‌‌‌‌‌‌‌‌‌شمار می‌رود، در هفته منتهی به ۱۳ دسامبر بدون تغییر ۵۸۹ دستگاه بود.
۱