شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۶۰۶۰

  • عصر جاودانگی طلای ‌سیاه

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: حرکت به سمت انرژی‌های سبز برای مبارزه با تغییرات اقلیمی که پیشتر به‌عنوان آینده‌ای اجتناب‌ناپذیر درنظر گرفته می‌شد، در چند ماه اخیر نشانه‌های نگران‌‌‌‌‌کننده‌‌‌‌‌ای از کاهش شتاب را نشان می‌دهد. به‌نظر می‌رسد روند تغییر به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر با مشکلاتی مواجه‌شده و تغییرات مدنظر با سرعت موردانتظار پیش نمی‌رود. اولین علامت این تغییر، کاهش فروش خودروهای الکتریکی (EV) است که به‌عنوان نماد تحول در صنعت حمل‌ونقل و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی شناخته می‌شود.
  • تخمین مصرف ۴۶‌میلیارد لیتر بنزین تا پایان سال

    مصرف بنزین در سال‌۱۴۰۰ نزدیک به ۳۷‌میلیارد و ۷۰۰‌میلیون لیتر بود، در سال‌۱۴۰۱ این عدد به ۳۸‌میلیارد و ۳۰۰‌میلیون لیتر و در سال‌۱۴۰۲ به ۴۲‌میلیارد و ۳۰۰‌میلیون لیتر رسید. به گزارش «شانا» جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ضمن اعلام این خبر گفت: برای امسال پیش‌بینی شرکت حدود ۴۶‌میلیارد لیتر است. به گفته سالاری بخش عمده خودروهای کشور فرسوده هستند و نیاز است که نوسازی ناوگان را انجام دهیم و اسقاط خودروها، همان‌طور که در سال‌۱۳۸۶ انجام می‌دادیم، اتفاق بیفتد.
  • نا‌محتمل ‌بودن تغییر برنامه اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس

    منـــابع اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس تغییر در برنامه کاهش عرضه در نشست کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس (JMMC) را بعید دانستند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، سه منبع به این خبر‌‌گزاری گفتند: بعید است در نشست یکم اوت (۱۱ مرداد) کمیته وزارتی نظارت بر توافق ائتلاف اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس (تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت-اوپک و غیراوپک) تغییر در برنامه تسهیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه شماری از اعضای این ائتلاف توصیه شود. نشست کمیته وزارتی اوپک‌‌‌‌‌‌‎پلاس (JMMC) برای بررسی تحولات بازارهای جهانی نفت‌خام، یکم اوت (۱۱ مرداد) برگزار خواهد شد. یکی از سه منبع اوپک‌‌‌‌‌‌پلاس گفت: محور اصلی این نشست بررسی نبض بازار با هدف کمک به سلامت عرضه و تقاضا خواهد بود. قیمت نفت در سال‌۲۰۲۴ با افزایش روبه‌رو بوده‌است.
  • تشدید کاهش عرضه نفت روسیه

    برخی منابع اطلاع دادند؛ روسیه درنظر دارد کاهش عرضه نفت خود را تشدید کند. به گزارش «شانا» به نقل از بلومبرگ، به گفته افراد مطلع، روسیه درنظر دارد به‌منظور جبران افزایش تولید در ماه‌های‌گرم به روند کاهش عرضه نفت‌خام خود شتاب بخشد. این منابع اعلام کردند محدودیت‌های اضافه مسکو به دلایل فنی در تابستان و اوایل پاییز رخ می‌دهد، همچنین این کشور در ماه‌های سرد سال‌برای تامین مصارف داخلی به نفت بیشتری نیاز دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر