شماره روزنامه ۶۰۲۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۶۰۰۰

  • هزارتوی کاهش مصرف پلاستیک

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: سازمان ملل متحد در حال حاضر درگیر بحثی انتقادی در مورد آینده پلاستیک است؛ گفت‌وگویی که می‌تواند به پیامدهای معناداری در پایداری محیط‌زیست در سراسر جهان منجر شود. در بطن این مذاکرات، پیمان جهانی پلاستیک سازمان ملل متحد قرار دارد؛ تلاشی هماهنگ برای رسیدگی به موضوع فراگیر آلودگی پلاستیک با اعمال محدودیت‌هایی بر استفاده از این ماده. با این حال، به‌رغم حسن نیتی که این مذاکرات را هدایت می‌کند، نسبت به موفقیت بالقوه آنها تردید محسوسی وجود دارد. بدون شک، هدف کلی گفت‌وگوها، کاهش حجم سرسام‌آور زباله‌های پلاستیکی است.
  • روسیه سوار بر موج نوسانات نفت

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: ترکیب کاهش تولید داوطلبانه اوپک و ترس از وقوع جنگ در منطقه خاورمیانه، قیمت نفت را دچار تلاطم کرده است. لیام‌‌‌پیچ، اقتصاددان بازار‌‌‌های نوظهور در کپیتال‌‌‌اکونومیکس، در یادداشتی نوشت: قیمت نفت‌‌‌خام برنت در این هفته نزدیک به بالاترین حد خود در شش‌ماه گذشته باقی ماند و در بحبوحه ترس از افزایش قیمت نفت ناشی از تشدید تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه، به حدود ۹۰دلار در هر بشکه نیز رسید. پیچ در ادامه نوشت: «قیمت‌های بالاتر نفت همراه با تضعیف شرایط تجارت کشورها و افزایش تورم، چشم‌‌‌انداز کوتاه‌‌‌مدت بازار انرژی را برای اقتصاد اروپا با چالش‌‌‌هایی مواجه می‌کند.»
  • پیشرفت طرح بنزین‌‌سازی پتروپالایش تهران

    گروه بازار نفت: مدیرعامل پتروپالایشگاه تهران از سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی این مجتمع پتروپالایشی برای اجرای طرح ارتقای کیفی محصولات و همچنین پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌‌سازی خبر داد و گفت: عملیات اجرایی طرح ارتقای کیفی نفت‌‌ کوره پتروپالایشگاه تهران طی دو ماه آینده آغاز و نخستین واحد طرح بنزین‌‌سازی نیز تا پایان سال ۱۴۰۳ عملیاتی می‌شود. محسن ایران‌‌زاد به «شانا» گفت: هیات‌‌مدیره پالایشگاه نفت تهران در هفت ماه گذشته با ورود به پروژه‌‌های پالایشگاه تهران، مصوبات لازم را برای تسریع در روند اجرایی این پروژه‌‌ها به تصویب رساند.
  • رشد اقتصادی ایران به‌‌‌ دلیل دانش‌‌‌بنیان‌‌‌شدن صنعت نفت و گاز

    نماینده پیشین ایران در هیات عامل اوپک گفت: مجموعه‌‌‌ای از سیاستگذاری‌‌‌ها و دیپلماسی فعال انرژی ایران، در دستیابی کشور به رشد اقتصادی بالا موثر بوده است. فروش نفت به مینی‌‌‌ریفاینری‌‌‌ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه‌‌‌های فراسرزمینی، ازجمله سیاست‌‌‌هایی است که به اجرا گذاشته شد. به گزارش «شانا»، کارشناسان عوامل مختلفی را در دستیابی کشورمان به رشد اقتصادی مطلوب در سال ۱۴۰۲ موثر می‌‌‌دانند. از شواهد این‌‌‌طور برمی‌‌‌آید که صنایع نفت و گاز در این حوزه پیشرو بوده و بیشترین اثرگذاری را در رشد اقتصادی کشور داشته است.
  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت

    داده‌‌‌های مربوط به رهگیری نفتکش‌‌‌ها نشان می‌دهد که واردات نفت هند در ماه آوریل از روسیه افزایش و از عربستان‌سعودی کاهش یافت.شانا به نقل از رویترز نوشت، داده‌‌‌های شرکت رهگیری نفتکش‌‌‌ها و کشتی‌‌‌های کپلر و ال‌‌‌اس‌‌‌ئی‌‌‌جی نشان می‌دهند که هند در ماه آوریل نسبت به ماه پیش از آن، نفت بیشتری از روسیه وارده کرده، اما واردات نفت این کشور از عربستان‌سعودی و عراق کاهش یافته است.پالایشگاه‌‌‌های هند از زمان آغاز تنش‌‌‌ها بین مسکو و کی‌‌‌یف در فوریه ۲۰۲۲ که سبب تحریم نفت روسیه از سوی کشورهای غربی شد، نفت روسیه را وارد کرده‌‌‌اند.براساس داده‌‌‌های منتشرشده، روسیه در ماه آوریل بزرگ‌ترین عرضه‌‌‌کننده نفت به هند است و پس از آن عراق و عربستان‌سعودی قرار دارند.این داده‌‌‌ها نشان می‌دهند که هند، سومین واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان، واردات نفت را در ماه آوریل ۱۳ تا ۱۷درصد نسبت به ماه‌‌‌های گذشته افزایش داده است. در همین حال، واردات نفت این کشور از عراق ۲۰ تا ۲۳درصد کاهش یافته است.براساس داده‌‌‌های شرکت ال‌‌‌اس‌‌‌ئی‌‌‌جی، پیش‌بینی می‌شود واردات روزانه نفت هند از روسیه از یک‌میلیون و ۷۵۰‌هزار بشکه در ماه آوریل به یک‌میلیون و ۱۰۰‌هزار بشکه در ماه مه کاهش یابد.
  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ را مصوب کردند.به گزارش «شانا»، نمایندگان در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره جدول ۲۲ و جداول الحاقی در خصوص منابع و مصارف حوزه انرژی موافقت کردند.هادی بیگی‌‌‌نژاد در تشریح این جدول گفت: این جدول در بودجه پارسال هم وجود داشت و براساس آن دولت مکلف شد همه جزئیات مربوط به فرآورده‌‌‌های نفتی و گازی را در این جدول بیان کند، همچنین ذی‌نفعان این موضوع از جمله دولت، صندوق توسعه ملی و... را درج و جدول مصارف کلان این حوزه را در پیوست لحاظ کنند.عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه تمام درآمدهای نفتی و زنجیره آن و مصارف این حوزه با این جدول مشخص می‌شود، افزود: در جداول الحاقی نیز آنچه در احکام درباره حساب سرمایه‌گذاری، حساب بهینه‌‌‌سازی و... آمده در جدولی درج شده است. حمیدرضا حاجی‌‌‌بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ نیز درباره این جدول گفت: در این جدول فعل و انفعال‌هایی که در حوزه نفت رخ می‌دهد، مشخص می‌شود. در واقع این جدول، جدول شفافیت بوده و نورافکنی به داخل تاریکخانه‌‌‌هاست. البته منظورمان این نیست که خلافی هست، اما همه اعداد فروش نفت در این جدول شفاف می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر