شماره روزنامه ۶۲۱۳
|

با توجه به تناقضات موجود، پیش‌بینی‌ها در مورد بهای طلای‌سیاه چه می‌گویند؟

بازار نفت به‌عنوان یکی از پیچیده‌‌‌‌‌ترین بازارهای جهانی، همواره تحت‌تاثیر مجموعه‌‌‌‌‌ای گسترده از عوامل اقتصادی، ژئوپلیتیک و سیاسی قرار دارد. تغییرات در عرضه و تقاضا، تصمیمات اوپک و اوپک‌‌‌‌‌پلاس، سیاست‌های تحریمی دولت‌ها و حتی نوسانات در اقتصادهای بزرگ و نوظهور، همه و همه نقش مهمی در تعیین…

شرکت ملی نفت چین اعلام کرد؛

شرکت ملی نفت چین اعلام کرد؛ واردات نفت‌خام این کشور در سال‌۲۰۲۵ میلادی با یک‌درصد افزایش روبه‌رو خواهد بود. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، بر اساس چشم‌‌‌‌‌‌انداز منتشرشده از سوی شرکت ملی نفت چین (سی‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌پی‌‌‌‌‌‌سی)، واردات نفت‌خام این کشور امسال تنها یک‌درصد افزایش می‌یابد و پیش‌بینی…

    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی‌ها در مورد بهای طلای‌سیاه چه می‌گویند؟

    دنیای اقتصاد: پیش‌بینی بهای نفت در چنین شرایطی، به چالشی بزرگ و چندوجهی برای تحلیلگران و سرمایه‌گذاران تبدیل‌شده، چراکه هرگونه تحول در یکی از این عوامل می‌تواند مسیر بازار را دگرگون کند.
  • با توجه به تناقضات موجود، پیش‌بینی‌ها در مورد بهای طلای‌سیاه چه می‌گویند؟

    معمای قیمت نفت

    بازار نفت به‌عنوان یکی از پیچیده‌‌‌‌‌ترین بازارهای جهانی، همواره تحت‌تاثیر مجموعه‌‌‌‌‌ای گسترده از عوامل اقتصادی، ژئوپلیتیک و سیاسی قرار دارد. تغییرات در عرضه و تقاضا، تصمیمات اوپک و اوپک‌‌‌‌‌پلاس، سیاست‌های تحریمی دولت‌ها و حتی نوسانات در اقتصادهای بزرگ و نوظهور، همه و همه نقش مهمی در تعیین سرنوشت این بازار ایفا می‌کنند.
  • نهادینه‌‌‌‌‌‌سازی هوش‌مصنوعی در پتروشیمی

    معاون وزیر نفت با تاکید بر ضرورت نهادینه‌‌‌‌‌‌سازی هوش‌مصنوعی در صنعت پتروشیمی گفت: همزمان با رشد دانش و فناوری در جهان، باید از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های هوش‌مصنوعی استفاده کرد. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی حسن عباس‌‌‌‌‌‌زاده اظهار کرد: صنعت پتروشیمی با توجه به زیرساخت‌های موجود رشدی مطلوب یافته‌است و به‌دلیل نوع فعالیت خود از پیشرفته‌‌‌‌‌‌ترین فناوری‌ها استفاده می‌کند.
  • اکتشاف نفتی شورون در الجزایر

    وزارت انرژی الجزایر از امضای یک قرارداد با شرکت آمریکایی شورون برای همکاری در حوزه فراساحل صنعت نفت این کشور خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، وزارت انرژی الجزایر در بیانیه‌‌‌‌‌‌ای اعلام کرد؛ آژانس توسعه‌ملی هیدروکربن الجزایر«النفت» با هدف کشف ذخایر هیدروکربنی در آب‌های دریای مدیترانه با شرکت «شورون نورت آفریکا ونچرز» یکی از شرکت‌های تابع شورون آمریکا قرارداد همکاری امضا کرد.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» به بررسی تجربیات جهانی در اجرای طرح‌های زیرساختی با هدف مدیریت مصرف انرژی پرداخت

    زیرساخت‏‏‏‏‏‌ها؛ کلید عبور از ناترازی

    ایران، با وجود داشتن منابع عظیم نفت و گاز، با چالش‌های جدی در تامین و مصرف انرژی مواجه است. این مشکلات ناشی از سرمایه‌گذاری ناکافی در زیرساخت‌ها، مدیریت نامناسب و یارانه‌های گسترده سوخت است که منجر به مصرف بیش‌‌‌‌‌‌ازحد می‌شود. برای مقابله با این چالش‌ها، اجرای طرح‌های زیرساختی می‌تواند نقش موثری در کاهش و مدیریت مصرف انرژی ایفا کند. در ادامه، به بررسی تاثیر پروژه‌های زیر بنایی بر بهینه‌سازی مصرف انرژی می‌‌‌‌‌‌پردازیم.
  • شرکت ملی نفت چین اعلام کرد؛

    روند افزایشی واردات نفت چین در ۲۰۲۵

    شرکت ملی نفت چین اعلام کرد؛ واردات نفت‌خام این کشور در سال‌۲۰۲۵ میلادی با یک‌درصد افزایش روبه‌رو خواهد بود. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، بر اساس چشم‌‌‌‌‌‌انداز منتشرشده از سوی شرکت ملی نفت چین (سی‌‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌‌پی‌‌‌‌‌‌سی)، واردات نفت‌خام این کشور امسال تنها یک‌درصد افزایش می‌یابد و پیش‌بینی می‌شود اتکای این کشور به واردات نفت در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۰ میلادی حدود ۷۰‌درصد باقی‌بماند. موسسه تحقیقات اقتصاد و فناوری شرکت ملی نفت چین(ETRI) اعلام کرد؛ دومین صنعت بزرگ پالایشی جهان امسال ۵۵۹‌میلیون‌تن معادل ۱۱‌میلیون و ۱۸۰‌هزار بشکه نفت‌خام وارد می‌کند.
  • طرح توسعه ۳ میدان‏‏‏‏‌ نفتی در کرمانشاه آغاز شد

    طرح توسعه سه میدان نفتی سومار، سامان و دلاوران با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به‌صورت رسمی آغاز شد. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمید بورد روز گذشته در سفری یک‌روزه به استان کرمانشاه، با بررسی وضع تولید و طرح‌های توسعه‌‌‌‌‌ای شرکت نفت و گاز غرب، در مراسم کلنگ‌‌‌‌‌زنی طرح توسعه سه میدان نفتی سومار، سامان و دلاوران حضور یافت.
  • مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تشریح کرد

    چاه‌‌‌‌‌‌های پیر در آزمایشگاه دانش‌بنیان‌‌‌‌‌‌ها

    مناطق نفت‌خیز جنوب که ۸۰‌درصد از نفت ایران را تولید می‌کنند با یک چالش چندوجهی روبه‌رو هستند؛ چاه‌‌‌‌‌‌هایی که در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و باید برای نگهداشت تولید آنها از روش‌های نوین ازدیاد برداشت استفاده شود. این امر نیازمند دانش و تجهیزات پیشرفته‌ای است که تحریم‌های اقتصادی و محدودیت‌های بودجه‌‌‌‌‌‌ای مانع بزرگی بر سر راه تامین آنها قرار داده‌است.
  • بهره‌‌‌‌‌‌برداری از دکل حفاری فتح ۷۳

    سومین دکل حفاری ساخت جهاد دانشگاهی (فتح ۷۳) با حضور وزیر نفت به بهره‌‌‌‌‌‌برداری رسید. بومی‌‌‌‌‌‌سازی این دکل حدود ۷‌میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی به‌همراه داشته‌است. به گزارش «شانا» محسن پاک‌‌‌‌‌‌نژاد در حاشیه از رونمایی از سومین دکل حفاری ساخت جهاد دانشگاهی با بیان اینکه از سال‌ها قبل طبق مصوبه به‌دنبال ساخت داخلی دکل‌های حفاری بودیم، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یکی از پیشگامان این حوزه در ساخت داخل بوده‌است.
    شنبه، ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
  • چشم انداز قیمت نفت در دوره ترامپ؛

    اوپک در چنبره سیاست‌های آمریکا

    نفت‌برنت در معاملات روز جمعه ۲۴ ژانویه حدود ۷۸ دلار در هر بشکه معامله شد و به سمت بدترین هفته خود از نوامبر ۲۰۲۴ حرکت کرد. این کاهش تحت‌تاثیر درخواست دونالد ترامپ، رئیس‏‏‏‏‌جمهوری ایالات‏‏‏‏‌متحده، برای کاهش قیمت نفت رخ‌داد. ترامپ در سخنرانی خود در مجمع‌جهانی اقتصاد داووس اعلام کرد؛ قصد دارد عربستان‌سعودی و اوپک را برای کاهش قیمت نفت تحت‌فشار قرار دهد، اقدامی که با اولویت‏‏‏‏‌های سیاست انرژی دولت او هماهنگ است. این اظهارات به بدبینی در بازار افزود و معامله‌گران نسبت به تاثیر تعرفه‌های پیشنهادی ترامپ بر رشد اقتصاد جهانی و تقاضای انرژی محتاط شدند.
  • گام جدید برای بهره‌برداری از نفت سنگین فراساحلی؛

    نفت چین در مسیر توسعه تکنولوژیک

    اولین سکوی تزریق حرارتی شناور جهان که برای بازیافت حرارتی نفت سنگین استفاده می‌شود، در یک کارخانه کشتی‌‌‌‌سازی واقع در شرق چین راه‌اندازی شد. این موضوع نشان‌دهنده یک پیشرفت تکنولوژیک بزرگ در بهره‌‌‌‌برداری از نفت‌‌‌‌سنگین فراساحلی و تقویت امنیت انرژی این کشور است. بر اساس گزارش تارنمای ای‌‌‌‌سی‌‌‌‌ان‌‌‌‌اس، این پلتفرم نقش حیاتی در رویکرد بازیافت حرارتی نفت سنگین برای بهره‌‌‌‌برداری از منابع نفت سنگین نیمه‌‌‌‌سیال ایفا می‌کند که ذخایر آن به‌وفور در چین یافت می‌شوند.
  • سرمایه‌گذاری ۳۰‌میلیارد دلاری در ماهشهر

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سرمایه‌گذاری ۸۰‌میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی خبر داد و گفت: ۳۰‌میلیارد دلار آن در منطقه ماهشهر هزینه شده‌است. به گزارش «شانا» حسن عباس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زاده با بیان اینکه ۲۷‌درصد از ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور در منطقه ماهشهر است، گفت: این منطقه ویژگی‌های بسیار خاصی دارد، زیرا یک‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سوم ظرفیت صنعت پتروشیمی ایران در این‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ منطقه قرار دارد. وی با بیان اینکه هم‌اکنون در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی(ماهشهر) بیش از ۳۰‌هزار نفر در صنایع پتروشیمی مشغول به‌کار هستند، تاکید کرد: نباید فراموش کنیم بخش پایین‌دستی پتروشیمی اشتغال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زاست و باید زیرساخت‌های لازم برای توسعه این صنایع فراهم شود.
  • تقاضای جهانی نفت؛ ۱۰۶‌میلیون بشکه در روز

    مدیرعامل سعودی‌آرامکو با بیان اینکه بازار نفت اوضاع مطلوبی دارد، پیش‌بینی کرد؛ تقاضای نفت در سال‌۲۰۲۵ به مرز روزانه ۱۰۶‌میلیون بشکه خواهد رسید.
    چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
  • آینده‌ای پرتنش پیش روی بازار انرژی؛

    میراث نفتی ترامپ

    قیمت نفت‌خام برنت روز سه‌شنبه ۲۱ ژانویه با نوساناتی در حدود ۷۹ دلار در هر بشکه معامله شد. این نوسانات در پی مجموعه‏‏‏‏‌ای از دستورات اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‏‏‏‏‌جمهور ایالات‌متحده، پس از تحلیف وی رخ‌داد. از جمله این اقدامات، برنامه‏‏‏‏‌ای برای اعمال تعرفه ۲۵‌درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک بود که قرار است از اول فوریه یعنی تا ۸ روز دیگر اجرایی شود. این تصمیم امید سرمایه‌گذاران به تاخیر در اجرای این تعرفه‏‏‏‏‌ها را از بین برد، با این‌حال ترامپ از اعلام تعرفه‌های خاص بر چین، بزرگ‏‏‏‏‌ترین واردکننده نفت جهان، خودداری و بازارها را در هاله‌ای از ابهام باقی گذاشت.
  • آیا ذخایر استراتژیک نفت چین می‌تواند مانع افزایش قیمت در کشاکش تحریم‌ها علیه روسیه شود؟

    بازی‏‏‏‏‌گردانی نفتی از نوع چینی

    به باور کارشناسان حوزه انرژی، ذخایر استراتژیک نفت چین ممکن است بتواند با افزایش قیمت جهانی نفت‌خام ناشی از تحریم‌های جدید علیه صادرات نفت و گاز روسیه که زنجیره تامین را مختل کرده‌است، مقابله کند. پکن ممکن است در آینده‏‏‏‏‌ای نزدیک به سراغ ذخایر عظیم نفت خود برود، زیرا وضع تحریم‏‏‏‏‌ جدید علیه روسیه عرضه جهانی نفت‌خام را با اختلالات بیشتر مواجه خواهد کرد. سطح واردات نفت‌خام چین ممکن است کاهش یابد زیرا این کشور از ذخایر استراتژیک خود به‌عنوان اهرمی استفاده می‌کند که از طریق آن، فشار نزولی احتمالی بر قیمت‌ها وارد می‌آورد.
  • برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌های شرکت ملی گاز در افزایش تولید

    مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از برنامه‌های جدید در حوزه انرژی و افزایش تولید گاز خبر داد و گفت: با مجموعه اقدام‌هایی که امسال برای افزایش تولید گاز انجام شد، رکوردهای بی‌سابقه‌‌‌‌‌‌‌‌ای در انتقال روزانه آن رقم خورد. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی اظهار کرد: هرچند موضوع ناترازی انرژی در سال‌های گذشته نیز در محافل مختلف موردبحث قرارگرفته بود، اما امسال برای نخستین‌بار توجه تمامی طرف‌های ذی‌نفع را جلب کرد و اهمیت آن به‌‌‌‌‌‌‌‌خوبی درک شد. وی ادامه‌داد: امسال برای نخستین‌بار، شخص رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور با جدیت تمام، موضوع ناترازی انرژی و اهمیت مدیریت مصرف آن را در نشست‌های متعدد هیات‌دولت پیگیری کرد، ضمن آنکه این مهم با حساسیت ویژه‌ای در نشست‌های سران قوا نیز بررسی شد.
    سه‌شنبه، ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • فدراسیون صادرات انرژی در یک نشست خبری تبیین کرد‌

    مداخله دولت در اقتصاد انرژی

    فدراسیون صادرات انرژی ایران در نشستی با عنوان «مداخله دولت در اقتصاد انرژی» به تبیین گره اصلی بخش انرژی و عواقب ناشی از آن که امروز از آن با تعبیر «ناترازی» نام‌برده می‌شود، پرداخت. در این نشست تصدی‌گری و دخالت دولت در قیمت‌گذاری، عامل اساسی مشکل انرژی در کشور خوانده و اعلام شد بخش‌خصوصی توانایی و ظرفیت لازم برای حل مشکلات انرژی کشور را دارد و دولت باید سیاست‌های خود را تغییرداده و اجازه دهد بخش‌خصوصی نقش بیشتری ایفا کند. یکی از موضوعات مهم مطرح‌شده در این نشست در ارتباط با دغدغه‌های آزادسازی قیمت انرژی این بود که گفته شد: «همین امروز تعرفه انرژی برق آزاد شده و با توجه به نرخ تبدیل ۲سنتی هرکیلو وات تبدیل انرژی به برق در دنیا، عملا این رقم از مصرف‌کننده‏‏‏‏‌ها گرفته می‌شود ولی مشکل این است که این آزادسازی به‌جای تولید و توسعه برق، در جهت پرکردن چاله‌های وزارت نیرو هزینه شده‌است.»
  • نگاه مهندسی‌‌‌‌‌‌‌باور به حوزه‌‌‌‌‌‌ مدیریت مصرف انرژی

    چند روز قبل معاون وزیر نفت در امور مهندسی گفت؛ اگر فکر کنیم، می‌توانیم با افزایش تولید و ذخیره‌سازی ناترازی گاز را حل کنیم، اشتباه کرده‌‌‌‌‌‌‌ایم، چراکه فاصله بین تولید و تقاضا پر نمی‌شود مگر اینکه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی نیز به کمک ما بیاید. این اظهارنظر از شخصی که عالی‌ترین امور مهندسی را در وزارت نفت اداره می‌کند را باید بسیار مهم تلقی کرد. اینکه نگاه مهندسی‌‌‌‌‌‌‌ به این نتیجه رسیده که راه‌‌‌‌‌‌‌حل آنچه که ناترازی خوانده می‌شود، صرفا در افزایش تولید نیست، بسیار مغتنم و باارزش است.
    دوشنبه، ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • پیش‏‏‏‏‏‌شرط احیای صنعت انرژی سوریه، استقرار یک دولت مرکزی قوی است

    سراب نفت در ویرانه‌های شام

    صنعت نفت و گاز سوریه، در کنار کشاورزی، زمانی شریان اصلی اقتصاد این کشور بود و سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ بین‌المللی همچون شل و توتال انرژی در آن نشان‌دهنده جایگاه راهبردی این بخش‌ها در اقتصاد ملی این سرزمین بود. این صنعت نه‌تنها بخش عمده‌ای از درآمدهای ارزی کشور را تامین، بلکه نقشی کلیدی در تامین انرژی داخلی و افزایش قدرت چانه‌‌‌‌‌‌زنی سوریه در صحنه بین‌المللی ایفا می‌کرد، با این‌حال جنگ داخلی که از سال‌۲۰۱۱ آغاز شد، تمامی این معادلات را بر هم زد و پایه‌‌‌‌‌‌های اقتصادی سوریه را به‌شدت متزلزل کرد.
  • آغاز فعالیت‌های اکتشافی در بخش دریایی

    مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این مدیریت از سال‌۱۳۹۸ تاکنون هیچ‌‌‌‌‌گونه فعالیت حفاری اکتشافی در دریا نداشته‌است، گفت: با امضای قراردادهای تامین دکل برای نخستین‌بار در دولت چهاردهم و پس از پنج سال‌وقفه، فعالیت‌های اکتشافی در بخش دریا آغاز می‌شود.
  • افزایش سهم اوپک از واردات هند

    سهم تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در واردات سالانه نفت‌خام هند پس از کاهش ۹‌ساله در مسیر افزایش قرار می‌گیرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، داده‌های به‌‌‌‌‌دست‌‌‌‌‌آمده از منابع تجاری نشان‌داد سهم اعضای اوپک در واردات نفت‌خام هند طی سال‌۲۰۲۴ با رشد روبه‌رو بوده و برای نخستین‌بار در ۹ سال‌گذشته افزایش ‌یافته‌است، درحالی‌که سهم روسیه تامین‌‌‌‌‌کننده اصلی ثابت ماند. انتظار می‌رود پس از اعمال دور تازه تحریم‌های نفتی واشنگتن علیه مسکو، سهم روسیه از واردات نفت هند، سومین کشور واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان، در سال‌۲۰۲۵ کاهش یابد.
    یکشنبه، ۳۰ دی ۱۴۰۳
  • بازار جهانی شاهد کاهش عرضه نفت خاورمیانه به اروپا با جایگزینی نفت آمریکا است

    آینده مبهم نفت در ۲۰۲۵

    صادرات نفت خاورمیانه به اروپا در سال‌۲۰۲۴ تقریبا به یک‌چهارم کاهش‌یافت. نفت خاورمیانه با عرضه از سوی آمریکا و آمریکای‏‏‏‏‌جنوبی جایگزین شد؛ زیرا فعل و انفعالات ژئوپلیتیک در خاورمیانه موجب تغییر مسیرهای عادی حمل‌ونقل محموله‏‏‏‏‌های این منطقه استراتژیک شد. پالایشگاه‌های نفت اروپایی سطح واردات خود از مبدا خاورمیانه را در نتیجه افزایش قیمت‌های کشتیرانی و به دلیل حملات به کشتی‏‏‏‏‌ها در مسیر دریای سرخ پس از جنگ غزه، کاهش دادند. صادرات از عراق ۸۲‌هزار بشکه در روز و صادرات امارات ۳۵‌هزار بشکه در روز در طول سال‌۲۰۲۴ کاهش‌یافت.
  • تمرکززدایی از پارس‌جنوبی، یکی از اهداف مهم شرکت ملی نفت ایران است

    خطوط جدید نقشه توسعه گاز

    ناترازی گاز دولت را به تکاپو انداخته تا با کم‌ترین هزینه بالاترین راندمان را در این حوزه به‌دست آورد. چنین سیاستی می‌تواند نقشه توسعه میادین کشور را بازآرایی کند. آنطور که پیمان ایمانی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران، به گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید، در شرایط ناترازی کنونی لازم است که علاوه‌بر میادین مشترک، از آن بخش از میادینی که زود بازده و سریع‌الوصول هستند غافل نشویم. وی ضمن اشاره به برنامه توسعه ‌گازی ایران در بخش خشکی، افزود: ۵‌میلیارد دلار پروژه برای مناطق مرکزی تصویب‌شده تا از این طریق تمرکززدایی از پارس‌جنوبی به مرحله اجرا برسد.
  • دعوت وزیر نفت از سرمایه‌گذاران روسی

    وزیر نفت، صنعت نفت ایران را گنجینه‌‌‌‌‌‌‌ای از فرصت‌های سرمایه‌گذاری دانست و گفت: فرصت‌های مناسبی برای شرکت‌های روسی برای سرمایه‌گذاری در این صنعت فراهم است.
  • گاز کیش به کمک ناترازی انرژی می‌آید

    مجری طرح توسعه میدان گازی کیش از اتمام عملیات تکمیل چاه هشتم در فاز‌نخست این طرح خبر داد و گفت: ظرفیت‌‌‌‌‌‌‌سازی لازم برای برداشت روزانه ۱۶‌میلیون متر‌مکعب گاز از این میدان انجام شده‌است.
    شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳
  • میانگین بهای نفت‌سنگین ایران در سال‌۲۰۲۴‌ برابر با ۷۹‌دلار و ۷۱‌سنت بوده‌است

    ثبات قیمت؛ پایداری نفت ایران

    ایران، به‌عنوان یکی از اعضای کلیدی اوپک، همچنان در بازار جهانی نفت نقش مهمی ایفا می‌کند. بر اساس جدیدترین گزارش دبیرخانه اوپک، قیمت نفت‌خام سنگین ایران در ماه دسامبر ۲۰۲۴ به ۷۳دلار در هر بشکه رسید‌ که نسبت به ماه نوامبر، ۱۹‌سنت افزایش داشت. این افزایش قیمت که معادل ۰.۳‌درصد است، بیانگر تقاضای پایدار برای نفت‌خام ایران در بازارهای بین‌المللی است.
  • کاهش واردات نفت چین

    واردات نفت‌خام چین در سال‌۲۰۲۴ میلادی برای نخستین‌بار طی دو دهه‌گذشته به غیر‌از احتساب دوره شیوع ویروس همه‌‌‌‌‌گیر کرونا با کاهش روبه‌رو شد.
  • حل بخشی از ناترازی‌ها با همراهی مردم

    مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از افزایش تولید و بهره‌‌‌‌‌وری انرژی به‌عنوان دو مولفه در ناترازی انرژی نام برد و گفت: با همراهی مردم بخشی از ناترازی قابل‌‌‌‌‌حل است.
  • توقف‌‌‌‌‌ناپذیری فروش نفت‌خام ایران

    مدیرعامل شرکت پایانه‌‌‌‌‌های نفتی ایران گفت: صادرات نفت به‌عنوان محور اصلی توسعه اقتصادی، بدون وقفه در تمام مناطق عملیاتی انجام می‌شود. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت پایانه‌‌‌‌‌های نفتی ایران، عباس اسدروز با تاکید بر اهمیت نقش پایانه‌‌‌‌‌های نفتی در تامین بیش از ۷۰‌درصد ارز کشور اظهار کرد: ماموریت‌های کلیدی شرکت پایانه‌‌‌‌‌های نفتی ایران در پنج استان خوزستان، بوشهر، هرمزگان، مازندران و تهران بی‌وقفه ادامه دارد.
  • افزایش درآمدهای نفت و گاز روسیه

    درآمدهای روسیه حاصل از فروش نفت و گاز در سال‌۲۰۲۴ با ۲۶‌درصد افزایش همراه بوده‌است. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، درآمد حاصل از فروش نفت و گاز برای بودجه‌فدرال روسیه در سال‌۲۰۲۴ میلادی با بیش از ۲۶‌درصد افزایش به ۱۱‌تریلیون و ۱۳۰‌میلیارد روبل (۱۰۸‌میلیارد و ۲۲۰‌میلیون دلار) رسید. درآمدهای نفت و گاز مهم‌ترین منبع نقدینگی کاخ کرملین بوده‌ و حدود یک‌‌‌‌‌سوم تا نیمی از کل درآمدهای بودجه‌فدرال را طی یک دهه‌گذشته به خود اختصاص داده‌است. کاهش قیمت نفت و کاهش صادرات گاز سبب کاهش ۲۴‌درصدی درآمدهای روسیه در سال‌۲۰۲۳ میلادی شده بود.