شماره روزنامه ۶۰۰۶
|

  • معامله بی‌شرمانه ترامپ با نفت

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: دونالد ترامپ در نشست اخیر خود با مدیران ارشد نفتی ایالات‌متحده پیشنهاد بی‌شرمانه‌ای را ارائه کرد و به آنها قول داد اگر یک‌میلیارد دلار به کمپین انتخاباتی او کمک کنند، تمام مقررات زیست‌محیطی جو بایدن را لغو و از تصویب هرگونه مقررات مشابه به‌شدت جلوگیری خواهد کرد. وی همچنین تاکید کرد تولید نفت را افزایش، موانع حفاری در مناطق حساس به محیط‌زیست را برطرف و قوانین کاهش آلودگی را معکوس کند.
  • رشد قیمت جهانی نفت

    دنیای‌اقتصاد- گروه نفت: قیمت هر بشکه نفت‌برنت دریای شمال روز جمعه ۲۱اردیبهشت، با ۵۱‌سنت معادل ۰.۶۲درصد افزایش به ۸۴ دلار و ۴۰‌سنت به ازای هر بشکه رسید. به نوشته رویترز، قیمت جهانی نفت در روز گذشته در نتیجه سیگنال‌های بهبود اقتصاد چین و بی‌‌‌‌‌نتیجه ماندن مذاکرات آتش‌‌‌‌‌بس بین رژیم صهیونیستی و حماس، افزایشی شد. با استناد به داده‌های تارنمای تریدینگ‌‌‌‌‌اکونومیکس، هر بشکه نفت‌برنت دریای شمال دیروز و در زمان تنظیم این گزارش، با ۵۱‌سنت معادل ۰.۶۲درصد افزایش، در رقم ۸۴دلار و ۴۰‌سنت به ازای هر بشکه معامله شد. شاخص اصلی نفتی دیگر، یعنی وست‌تگزاس‌اینتر‌میدیت ایالات‌‌‌‌‌متحده نیز با ۶۴‌سنت معادل ۰.۸۲درصد افزایش، در رقم ۷۹دلار و ۸۹‌سنت معامله شد.
  • تولید ۲۷۷‌میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در سال‌۱۴۰۲

    مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران از تولید حدود ۲۷۷‌میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال‌۱۴۰۲ خبر داد. به گزارش «شانا» احمد زمانی گفت: با توجه به سند چشم‌‌‌‌‌‌انداز شرکت‌های پالایش گاز، سال‌۱۴۰۲ مقرر شد که پیش‌‌‌‌‌‌شرط آغاز دوره تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها، بررسی و اجرای کامل استانداردهای ایمنی و اچ‌‌‌‌‌‌اس‌‌‌‌‌‌ئی باشد تا تعمیرات باکیفیت بیشتر و با بالاترین سطح ایمنی انجام شود. وی تاکید کرد: بر مبنای چشم‌‌‌‌‌‌انداز تعریف‌‌‌‌‌‌شده برای جایگاه شرکت‌های پالایش گاز در سال‌۱۴۰۴، راهبرد ما به سمتی است که پالایش گاز ایران صنعتی سرآمد و در تراز جهانی باشد. مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در ادامه‌ افزود: به همین دلیل چهار ماموریت فرآورش و ذخیره‌سازی ایمن و بهره‌‌‌‌‌‌ور، به‌عنوان ماموریت‌های اصلی شرکت‌های پالایشی درنظر گرفته‌شده‌اند.
  • نشست کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت

    پانزدهمین نشست کارگروه تغییر اقلیم وزارت نفت با حضور اعضای کارگروه و تعدادی از دیگر نمایندگان بخش‌های مرتبط با دستورکار «بررسی و تبادل‌نظر درباره راهبرد صنعت نفت در حوزه تغییر اقلیم» در دفتر معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت برگزار شد. به گزارش «شانا» احمد اسدزاده، معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه تغییر اقلیم و مقابله با آن موضوعی چند سویه شامل انرژی، محیط‌زیست و اقتصاد است، گفت: بخش‌های تخصصی وزارت نفت حسب وظیفه ذاتی خود این موضوع را تاکنون دنبال کرده‌اند، اما نیاز است که با مشارکت و همفکری همه ذی‌نفعان در صنعت نفت این موضوع که امروز در سطح جهانی در قالب مباحث و دستورکارهایی مانند دستیابی به خالص انتشار صفر، حذف سوخت‌های فسیلی و گذار به انرژی پاک مطرح می‌شود، با هماهنگی، انسجام، همگرایی و جدیت بیشتری دنبال شود. وی تاکید کرد: از این طریق و با ایجاد هم‌‌‌‌‌‌گرایی درون و بیرون دستگاهی می‌توان امیدوار بود که صنعت نفت ضمن عمل به تکالیف قانونی خود در این حوزه، بتواند در سطح بین‌المللی از فرصت‌ها استفاده کرده و گفتمان مبتنی بر شرایط و مقتضیات یک کشور نفتی را با هماهنگی دستگاه دیپلماسی کشور و همسو با مواضع کشورهای عضو اوپک دنبال کند.
  • رشد ۶۰‌درصدی تولید نفت‌خام

    دنیای اقتصاد-هادی سلگی: وزیر نفت در آیین افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کارنامه نفتی دولت سیزدهم را تشریح کرد. به گفته اوجی در مدت یادشده، تولید نفت‌خام ایران با تکیه بر شرکت‌های داخلی بیش از ۶۰درصد رشد کرد و صادرات آن به‌‌‌‌شدت افزایش یافت. بیست‌‌‌‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران صبح دیروز (چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت‌‌‌‌) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌‌‌‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، محمد حامل، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌‌‌‌ئی‌‌‌‌سی‌‌‌‌اف) و دیگر مدیران ارشد صنعت نفت و جمعی از نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی، در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به‌کار کرد. در این نمایشگاه ۴‌روزه ۲۵۰شرکت خارجی از ۱۲کشور جهان و ۱۵۰۰شرکت داخلی حضور دارند. به‌این‌ترتیب بیش از‌هزار و ۷۵۰شرکت ایرانی و خارجی در بخش‌های مختلف ازجمله شرکت‌های بالادست نفت و گاز، اکتشاف و تولید، سازندگان داخلی، صنایع میان‌‌‌‌دستی و پایین‌‌‌‌دستی گاز، پالایش و پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های فناوری، دانشگاه‌‌‌‌ها، استارت‌آپ‌ها و دیگر شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت در این رویداد گردهم جمع می‌شوند.
  • برآورد افت رشد تقاضای نفت

    دنیای‌اقتصاد- حمید ملازاده: اداره اطلاعات انرژی ایالات‌متحده (EIA) در جدیدترین گزارش خود در مورد بازار جهانی نفت اعلام کرده که رشد تقاضا در سال‌جاری احتمالا کمتر از پیش‌بینی قبلی خواهد بود. همزمان، این سازمان پیش‌بینی‌های خود را برای تولید اصلاح و نشان‌داد که استخراج نفت با سرعتی سریع‌تر از آنچه که قبلا تخمین‌زده شده‌بود، افزایش خواهد یافت. انتظار می‌رود این تعدیل به چشم‌‌‌‌‌‌انداز بازاری متعادل‌‌‌‌‌‌تر که منعکس‌‌‌‌‌‌کننده تغییرات در پویایی عرضه و تقاضا است، کمک کند.
  • عصر عبور از زغال‌سنگ

    دنیای‌اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: فرآیند انتقال سبز انرژی در اندونزی با تکیه بر راهبردی یکپارچه، می‌تواند الگویی موفق برای سایر کشورهایی باشد که قصد دارند از سیطره زغال‌سنگ در سبد انرژی خود‌ خارج شوند. اندونزی، کشوری با بیش از ۲۷۹‌میلیون نفر جمعیت، اما با وسعت تنها یک‌پنجم ایالات‌‌‌‌متحده، در فهرست ۱۰تولیدکننده اول گازهای گلخانه‌‌‌‌ای در جهان قرار دارد. در سال‌۲۰۲۳، بیش از ۶۰‌درصد برق این کشور از نیروگاه‌های زغال‌سنگ تامین شد، اما در عین‌حال اندونزی دارای پتانسیل قابل‌توجهی از انرژی تجدیدپذیر (RE) در حدود ۳۶۰۰ گیگاوات REP(GW) است، اگرچه انتشار سرانه گازهای گلخانه‌ای این کشور در مقایسه با ۱۰تولیدکننده اول گازهای گلخانه‌ای به‌‌‌‌مراتب پایین‌تر است، اما هم‌راستا با افزایش جمعیت و رشد تقاضای انرژی، برنامه‌‌‌‌ریزی برای تولید و بهره‌‌‌‌برداری بیشتر از اقسام انرژی پاک، امری حیاتی است.
  • خودروهای برقی؛ کابوس سودآوری بنزین

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: داده‌های منتشره توسط شرکت‌های انرژی جهان حاکی از کاهش رشد تقاضای بنزین در سال‌۲۰۲۴ به دلیل افزایش پذیرش خودروهای الکتریکی در بازارهای بزرگ مانند چین و ایالات‌متحده است. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که به دلیل بهبود وضعیت اقتصادی در دنیا در دوران پسا کرونا، تقاضای بنزین رشد متوسطی داشته‌باشد، اما با نرخ پایین‌تری نسبت به سال‌های گذشته. این تغییر محسوس، حاشیه سود پالایشگاهی را به‌ویژه در مناطقی که به‌شدت به مصرف بنزین وابسته هستند مانند آمریکا و اروپا، تحت‌تاثیر قرار خواهد داد.
  • حوزه صادرات نیاز به سکاندار واحد دارد

    دنیای ‌اقتصاد: رئیس هیات‌مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در یک نشست خبری گفت: قریب به ۷۱۰‌میلیون یورو صادرات تجهیزات صنعت نفت داریم، اما ظرفیت در این حوزه و آنچه به‌عنوان هدف قرار داده‌‌‌‌‌ایم ۱۰‌برابر این عدد و معادل ۷‌میلیارد و ۵۰۰‌میلیون یورو است که امیدواریم طی یک تا دو سال‌آینده محقق شود. احسان ثقفی گفت: طی دو سال‌گذشته تعاملات ما با دولت سیزدهم نسبت به دولت‌های گذشته تقویت شده‌است و در این راستا باید گفت شاید بسیاری از مشکلات سطحی و نیمه سطحی حل شده باشند ولی مشکلات اساسی همچنان پابرجا است.
  • زوال امپراتوری گازی پوتین

    آینده تسلط کرملین بر بازارهای گاز طبیعی در دنیا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. شرکت نفت و گاز گازپروم، یکی از بزرگ‌ترین غول‌های جهان انرژی که در گذشته‌ای نه‌چندان دور بازارهای انرژی اروپا را در حیطه کامل خود داشت، اکنون به دلیل کاهش درآمدهای حاصل از فروش گاز، از دست‌دادن سهم بازار در اروپا و افزایش تنوع منابع انرژی توسط کشورهای اروپایی، با چالش‌های جدی مواجه شده‌است. با کاهش وابستگی اروپا به واردات گاز روسیه و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی جایگزین، تسلط گازپروم بر بازار روزبه‌روز کمرنگ‌‌‌‌‌تر شده‌است. علاوه‌بر این، تحریم‌های غرب، تلاش‌های گازپروم برای نفوذ به بازارهای جدید و گسترش فعالیت‌های آن را عملا بی‌نتیجه ساخته است، با این حال ولادیمیر پوتین؛ رهبر روسیه در مواجهه با چالش‌های اقتصادی، مقاومت نشان‌داده و ذخایر عظیم گاز طبیعی روسیه همچنان یک دارایی ارزشمند برای پشت‌سر گذاشتن روزهای سخت به‌شمار می‌آید.
  • پشتیبانی صنعت نفت از ۷۰‌میلیون شغل

    گروه بازار نفت: هیثم الغیص، دبیرکل اوپک معتقد است؛ صنعت نفت نقشی مهم در ایجاد اشتغال در سراسر جهان دارد. از نظر اشتغال مستقیم، این صنعت، کارگران و مهندسان متخصص را جذب می‌کند، اما تاثیر آن بسیار فراتر از یک شغل است. به گزارش «شانا» به نقل از تارنمای اوپک، صنعت نفت برای اقتصادهای محلی و ملی مزایای قابل‌توجهی دارد و فرصت‌هایی را برای طیف وسیعی از مشاغل ایجاد می‌کند که بخش‌های مختلف دیگر مانند زنجیره تامین، شرکت‌های حمل‌ونقل، هتل‌‌‌‌‌ها، رستوران‌‌‌‌‌ها و مغازه‌‌‌‌‌ها را شامل می‌شود.
  • خلاصی اروپا از گاز روسیه؟

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: بندر ویلهلمشاون که همواره از نظر تاریخی برای آلمان استراتژیک بوده، در سال‌۲۰۲۲ به‌عنوان اولین ترمینال گازی شناور آلمان با نام اسپرانزا معرفی شد. این ترمینال در حصول اطمینان از عرضه بی‌وقفه گاز به خانه‌ها و صنایع برق در سراسر اروپا درمیان کمبود قریب‌الوقوع انرژی، نقشی حیاتی ایفا کرده و می‌کند. محموله‌های گاز طبیعی مایع LNG دریافت شده در Wilhelmshaven به‌جایگزینی بخش قابل‌توجهی از منابع گازی که قبلا از روسیه می‌رسید‌کمک کرده و در نتیجه قیمت گاز را کاهش داده و از بحران انرژی که اروپایی‌ها از آن می‌ترسیدند جلوگیری کرده است، با این حال اتکای اروپا به LNG چالش‌های جدیدی از جمله نوسانات در بازار و تاخیرهای احتمالی در انتقال به انرژی پاک‌‌‌‌‌تر را ایجاد می‌کند.
  • کاهش تولید نفت اوپک

    به گزارش «شانا» به نقل از رویترز تولید نفت‌خام اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آوریل۲۰۲۴ کاهش ‌یافته‌است. تازه‌‌‌‌‌‌‌ترین نظرسنجی رویترز نشان‌داد تولید نفت اوپک در ماه آوریل در پی افت صادرات سه کشور عضو این سازمان در کنار کاهش‌‌‌‌‌‌‌ داوطلبانه شماری از اعضای ائتلاف اوپک و غیراوپک (اوپک‌‌‌‌‌‌‌پلاس) است. این نظرسنجی که بر اساس داده‌های مربوط به رصد کشتی‌‌‌‌‌‌‌ها و اطلاعات به‌‌‌‌‌‌‌دست‌‌‌‌‌‌‌آمده از منابع صنعتی انجام شده، نشان‌داد اوپک در ماه گذشته میلادی روزانه ۲۶‌میلیون و ۴۹۰‌هزار بشکه نفت‌خام تولید کرد که نسبت به رقم ماه مارس ۵۰‌هزار بشکه کاهش نشان می‌دهد.
  • صدور بیانیه تکراری درباره میدان آرش

    سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به تکرار ادعای یکجانبه کویت درباره میدان آرش گفت: صدور بیانیه‌‌‌‌‌های تکراری و طرح ادعای یک‌‌‌‌‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقام‌‌‌‌‌های این کشور توصیه می‌کنیم از توسل به روش‌های بی‌‌‌‌‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند.
  • هزارتوی کاهش مصرف پلاستیک

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: سازمان ملل متحد در حال حاضر درگیر بحثی انتقادی در مورد آینده پلاستیک است؛ گفت‌وگویی که می‌تواند به پیامدهای معناداری در پایداری محیط‌زیست در سراسر جهان منجر شود. در بطن این مذاکرات، پیمان جهانی پلاستیک سازمان ملل متحد قرار دارد؛ تلاشی هماهنگ برای رسیدگی به موضوع فراگیر آلودگی پلاستیک با اعمال محدودیت‌هایی بر استفاده از این ماده. با این حال، به‌رغم حسن نیتی که این مذاکرات را هدایت می‌کند، نسبت به موفقیت بالقوه آنها تردید محسوسی وجود دارد. بدون شک، هدف کلی گفت‌وگوها، کاهش حجم سرسام‌آور زباله‌های پلاستیکی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر