شماره روزنامه ۶۱۳۲
|

  • چین در مسیر اشباع نفتی

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: کاهش تقاضای نفت در چین که به‌عـنــوان یکی از بـزرگ‌تـرین مصرف‌کنندگان نفت در جهان شناخته می‌شود، تاثیرات عمیقی بر بازار جهانی انرژی خواهدداشت.
  • ظهور عصر برق با اوج تقاضای سوخت‌های فسیلی

    آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد با نزدیک‌شدن به اوج تقاضا برای سوخت‌های فسیلی باید شاهد ظهور عصری نو به‌نام «عصر برق» باشیم. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد؛ جهان در آستانه عصری نو به‌نام «عصر برق» قرار دارد و تقاضا برای سوخت‌های فسیلی تا پایان دهه ‌به اوج خود می‌رسد، به این معنا که مازاد عرضه نفت و گاز می‌تواند جهان را به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های سبز هدایت کند، بااین‌حال در گزارش سالانه چشم‌‌‌‌‌انداز انرژی جهان، آژانس بین‌المللی انرژی سطح بالایی از تردید را به‌دلیل تنش‌ها در خاورمیانه، تنش‌های بین مسکو و کی‌‌‌‌‌یف و بر‌‌گزاری انتخابات در کشورهایی که نیمی از تقاضای انرژی جهان را به خود اختصاص داده‌اند، اعلام کرد. فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی گفت: در نیمه دوم دهه‌کنونی، چشم‌‌‌‌‌انداز مازاد عرضه نفت و گاز طبیعی بسته به نحوه تحول تنش‌های ژئوپلیتیک، ما را به جهان انرژی بسیار متفاوتی سوق خواهد داد.
  • بررسی طرح «تخصیص برخط نفت‌گاز»

    سالانه حجم زیادی از سوخت که با تلاش شبانه‌‌‌‌‌روزی متخصصان و کارگران زحمتکش کشور تولید و توزیع می‌شود، به‌دلیل اختلاف زیاد قیمت در مقایسه با کشورهای همسایه، از چرخه بومی توزیع خارج و قاچاق می‌شود.
  • ادامه تحریم نفتکش‌های روسیه

    دولت انگلیس تحریم‌هایی تازه علیه نفتکش‌ها و کشتی‌های ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی‌‌‌‌‌ بر روسیه وضع کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، انگلیس اعلام کرد؛ تحریم‌هایی را علیه ۱۸نفتکش و چهار شناور ویژه حمل محموله‌‌‌‌‌های گاز طبیعی مایع‌‌‌‌‌شده (ال‌‌‌‌‌ان‌‌‌‌‌جی) روسیه اعمال‌کرده که بزرگ‌ترین مجموعه تحریم‌ها علیه «ناوگان سایه» روسیه به‌شمار می‌آید.
  • افزایش حق‌العمل جایگاه‌های سوخت

    سخنگوی صنف جایگاه‌داران کشور گفت: هیات‌وزیران طی مصوبه‌ای حق‌العمل جایگاه‌های سوخت فرآورده‌های نفتی و سی‌ان‌جی را ۴۰‌درصد افزایش داد. این رقم با احتساب مالیات ارزش‌افزوده است و پس از ۷ ماه تاخیر انجام شد. رضانواز در گفت‌وگو با «ایسنا» اظهار کرد: با این مصوبه تغییری در قیمت سوخت رخ نمی‌دهد و این میزان افزایش پایین‌تر از محاسبات کارشناسی و عدد مدنظر صنف جایگاه‌داران بوده‌است. وی افزود: امیدواریم از اول آبانماه شاهد اجرایی‌شدن این افزایش و پرداخت مطالبات جایگاه‌ها باشیم.
  • لزوم حداقل‌‌‌‌‌سازی ناترازی گاز

    عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای‌اسلامی گفت: باید با جذب سرمایه‌‌‌‌‌ و تولید بیشتر، ناترازی گاز در کشور را به حداقل رساند.
  • طلای‌سیاه؛ پشتوانه کمپین ترامپ

    دنیای اقتصاد -حمید ملازاده: دونالد ترامپ در حال‌حاضر بیشترین کمک مالی را از صنعت نفت و گاز در مقایسه با مراحل مشابه کمپین‌‌‌‌‌های قبلی خود دریافت کرده‌است. این کمک‌ها که طی ۶ماه گذشته پس از درخواست مستقیم ترامپ از مدیران اجرایی صنعت نفت به مبلغ یک‌میلیارد دلار آغاز شد، با وعده لغو مقررات زیست‌محیطی در صورت انتخاب مجدد وی همراه بود.
  • بن‏‏‏‏‏‌بست نفتی بریتانیا

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: رئیس خزانه بریتانیا می‌گوید؛ تصمیم کاهش هدفمند سرمایه‌گذاری بر انرژی‌های کم‌‌‌‌‌‌کربن، با هدف حفاظت از مشاغل و سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با صنعت نفت، پس از نگرانی‌های مطرح‌شده توسط فعالان و کارشناسان این صنعت، اتخاذ ‌شده‌است. به نوشته گاردین، وزارت خزانه‌‌‌‌‌‌داری انگلستان با وعده حفظ روند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های کم‌‌‌‌‌‌کربن و با هدف حفاظت از مشاغل و کاهش گسترش مالیات بر درآمدهای بادآورده در بخش انرژی، به‌دنبال خنثی‌‌‌‌‌‌سازی و تقلیل اختلافات با صنعت نفت و گاز دریای شمال است.
  • نقش بخش‌خصوصی در افزایش تولید فرآورده‌های نفتی

    معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش بر نقش کلیدی بخش‌خصوصی در افزایش تولید فرآورده‌های نفتی تاکید کرد. به گزارش «شانا» محمدصادق عظیمی‌‌‌‌‌‌‌‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تاکید بر اهمیت حمایت از بخش‌خصوصی برای سرمایه‌گذاری در صنعت پالایش و پخش گفت: بخش‌خصوصی می‌تواند با ورود به این حوزه، نقشی مهمی در افزایش تولید فرآورده‌های نفتی ایفا کند.
  • تاثیر بازگشت صادرات نفت لیبی بر بازار

    منابع تجاری و تحلیلگران اعلام کردند؛ ازسرگیری صادرات نفت لیبی بر بازار اروپا و قیمت‌های نفت تاثیر گذاشته‌است. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، منابع تجاری و تحلیلگران اعلام کردند پس از کاهش صادرات نفت لیبی به پایین‌ترین سطح در چهار سال‌اخیر به‌دلیل بحران سیاسی مربوط به بانک‌مرکزی این کشور، ازسرگیری صادرات نفت لیبی سبب مازاد عرضه در اروپا شده و این موضوع فروشندگان رقیب را به کاهش قیمت‌ها سوق داده‌است.
  • جایگاه‌‌‌‌‌‌‌‌های سوخت در آستانه تعطیلی

    رئیس هیات‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران عرضه سوخت کشور با بیان اینکه نرخ کارمزد فروش این صنف همچنان بر اساس تعرفه سال‌گذشته است، گفت: این موضوع در کنار افزایش نرخ تورم باعث سختی کار به‌ویژه تامین قطعه و لوازم یدکی شده به‌طوری‌که اکنون جایگاه‌های عرضه سوخت در آستانه تعطیلی و ورشکستگی هستند.
  • بحران پالایش در قاره‌سبز

    دنیای اقتصاد - حمید ملازاده: افزایش فشار بر پالایشگاه‌های اروپایی در سال‌های اخیر به موضوعی چالش‌برانگیز برای صنعت نفت تبدیل شده‌است. این بخش که قبلا به‌عنوان یک سپر در‌برابر نوسانات قیمت نفت عمل می‌کرد، اکنون به معضلی جدی برای شرکت‌های تولید سوخت‌های فسیلی تبدیل شده‌است. پالایشگاه‌ها که در مواقع کاهش قیمت نفت به‌عنوان یک پشتیبان عمل‌کرده و از شرکت‌های نفتی حمایت می‌کردند، در حال‌حاضر با کاهش حاشیه‏‏‏‏‌های سود و کاهش تقاضا روبه‌رو هستند. به‌عبارت ساده پالایشگاه‌ها‏‏‏‏‌ اکنون با بحران دوگانه افت سودآوری و کاهش تقاضا برای محصولات خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این وضعیت زمانی به‌ اوج خود رسید‌که شرکت‌هایی مانند توتال‌انرژیز فرانسه و شرکت بریتانیایی بی‏‏‏‏‌پی اعلام کردند؛ حاشیه سودشان سیر نزولی داشته‌است.
  • ثبات شاخص بهای برنت به‌رغم هشدار مازاد

    گروه بازار نفت: بهای نفت‌خام برنت روز جمعه ۱۸ اکتبر حدود ۷۴ دلار به ازای هر بشکه معامله شد و در آستانه بزرگ‌ترین کاهش هفتگی خود طی بیش از یک ماه قرارگرفت. این کاهش عمدتا به دلیل نگرانی‌ها در مورد چشم‌‌‌‌‌‌انداز تقاضا و احتمال بروز مازاد عرضه جهانی بود. اخیرا آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) پیش‌بینی‌های خود را کاهش داده و از احتمال وقوع مازاد عرضه خبر داده‌است.
  • افزایش تولید بنزین در دستور کار است

    مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه تکلیف قانون برنامه هفتم پیشرفت، افزایش تولید بنزین به روزانه ۱۲۹‌میلیون لیتر است، اعلام کرد: تمرکز بر افزایش تولید فرآورده باکیفیت با بهره‌‌‌‌‌گیری از ظرفیت پالایشگاه‌های موجود و تکمیل طرح‌های اولویت‌‌‌‌‌دار که پیشرفت بالاتری دارند، در دستور کار شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است تا بتوانیم به هدف‌گذاری قانون برنامه دست‌یابیم.
  • مصرف ماهانه ۲۱‌میلیارد مترمکعب گاز

    مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از انتقال ماهانه بیش از ۲۱‌میلیارد مترمکعبی گاز به مبادی مصرف کشور خبر داد و گفت: روزانه ۲۱‌میلیون مترمکعب گاز به‌عنوان سوخت به پالایشگاه‌های نفت اختصاص‌داده می‌شود که در فصل سرد سال‌این رقم به ۲۴‌میلیون مترمکعب می‌رسد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر