شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • امضای بزرگ‌ترین قرارداد نفتی

    دنیای اقتصاد-هادی سلگی: قرارداد توسعه ۶ میدان نفتی کشور به ارزش بیش از ۱۳‌میلیارد دلار با هدف افزایش تولید حدود ۴۰۰‌هزار بشکه با تکیه بر توان داخلی با حضور معاون اول ریاست‌جمهوری، وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امضا شد. جواد اوجی در مراسم امضای این قراردادها اعلام کرد که توسعه این میادین در مجموع ۱۵‌میلیارد دلار عایدی سالانه خواهد داشت.
  • درآمد نفتی روسیه افت کرد

    گزارش اطلاعات آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نشان‌داد درآمد صادرات نفت روسیه در فوریه، به دلیل سختگیری بیشتر آمریکا در اعمال تحریم‌ها و محتاط‌شدن مشتریان نفتی مسکو، کاهش پیدا کرد. به گزارش «ایسنا» این آژانس مستقر در پاریس اعلام کرد روسیه در ماه میلادی گذشته، ۱۵.۶۹میلیارد دلار از صادرات نفت‌خام و فرآورده‌های نفتی درآمد کسب کرد که ۰.۹۵درصد نسبت به ژانویه کاهش داشت.
  • پالایشگاه‌های نفت بیشتری در روسیه هدف حمله قرار گرفتند

    پالایشگاه‌های نفت بیشتری هدف حملات پهپادی اوکراین به تاسیسات انرژی روسیه قرارگرفتند که بسیاری از آنها، در عمق خاک روسیه قرار دارند. به گزارش «ایسنا» حملات اخیر پالایشگاه‌هایی در منطقه سامارای روسیه را هدف گرفتند که بیش از هزار کیلومتر از مرز اوکراین فاصله دارند. خبر‌‌گزاری ریا نووستی به نقل از دیمیتری آزاروف، فرماندار منطقه سیزران، گزارش کرد یک واحد پالایش محصول نفتی در پالایشگاه نفت روس‌‌‌‌‌نفت در سیزران، آتش گرفت. این پالایشگاه با ظرفیت ۸.۵‌میلیون بشکه در سال‌معادل ۱۷۰‌هزار بشکه در روز، طراحی شده‌است.
  • تصور جهان بدون‌نفت

    اگر همین فردا جهان از منابع نفتی خالی شود، دیگر خبری از سوخت جت، بنزین یا گازوئیل نخواهد بود و خودروهای دارای موتور احتراق داخلی، اتوبوس‌‌‌‌‌ها و کامیون‌‌‌‌‌ها برای تامین سوخت سرگردان می‌شوند. هواپیماها زمینگیر می‌شوند، حرکت قطارهای باری و مسافری گازوئیل‌‌‌‌‌سوز متوقف می‌شود و مردم نمی‌توانند سرکار بروند. دانش‌‌‌‌‌آموزان نمی‌توانند به مدرسه بروند و صنعت کشتیرانی در بخش حمل‌بار و مسافر از بین می‌رود.
  • بزرگ‌ترین فروش ذخایر اضطراری نفت آمریکا

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: ایالات‌متحده در سال‌۲۰۲۲، بزرگ‌ترین فروش نفت از ذخایر استراتژیک یاSPR خود را به‌ثبت رساند و در مجموع ۱۸۰‌میلیون بشکه را در طول ۶ ماه به مشتریان واگذار کرد. این تصمیم برای کاهش تاثیر افزایش احتمالی قیمت بنزین پس از حمله روسیه به اوکراین اتخاذ شد.
  • راهبری رشد عرضه نفت در ۲۰۲۴ خارج از ائتلاف اوپک‌‌‌‌پلاس

    اداره اطلاعات انرژی آمریکا بر این باور است که رهبری رشد تولید نفت در سال‌۲۰۲۴ به‌دست کشورهای تولیدکننده خارج از ائتلاف اوپک‌‌‌‌پلاس خواهد بود که سبب جبران کاهش عرضه می‌شود. به گزارش «شانا» به نقل از خبر‌‌گزاری رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در تازه‌‌‌‌ترین گزارش کوتاه‌‌‌‌مدت ماهانه خود پیش‌بینی کرد که رشد کوتاه‌‌‌‌مدت عرضه جهانی نفت بیشتر ازسوی ایالات‌متحده آمریکا، گویان، کانادا و برزیل خواهد بود و این روند، کاهش عرضه داوطلبانه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌‌‌‌پلاس) را جبران می‌کند. افزایش عرضه کشورهای خارج از ائتلاف اوپک‌‌‌‌پلاس در حالی رخ می‌دهد که شماری از اعضای اوپک و متحدانش در اوایل ماه فوریه با تمدید کاهش عرضه روزانه ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه‌‌‌‌ای تا پایان سه ماهه دوم امسال موافقت کردند.
  • تولید نفت ایران؛ روزانه ۳‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه در فوریه

    به گزارش «ایرنا» اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از تولید روزانه ۳‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه نفت‌خام ایران در دومین ماه سال‌جاری میلادی خبر داده‌است. تولید نفت ایران در نوامبر ۲۰۲۳ برای نخستین‌بار از زمان خروج آمریکا از برجام به بالای ۳‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه در روز رسید ‌و در فوریه ۲۰۲۴ برای چهارمین ماه متوالی این رکورد حفظ شده‌است. ایران در نخستین ماه سال‌جاری میلادی نیز ۳‌میلیون و ۲۳۰‌هزار بشکه در روز نفت تولید کرده‌بود. بر اساس این گزارش ایران در دولت سیزدهم با افزایش تولید نفت توانسته است جایگاه ازدست رفته خود درمیان تولیدکنندگان بزرگ اوپک را پله‌به‌پله پس‌بگیرد. ایران درحالی که در دولت قبل با افت پی‌درپی تولید نفت به‌جایگاه پنجم اوپک سقوط کرده‌بود، در فوریه امسال سومین تولیدکننده بزرگ اوپک بوده‌است. عربستان با تولید ۹‌میلیون بشکه‌‌‌‌ای و عراق با تولید ۴‌میلیون و ۳۰۰‌هزار بشکه در روز به ترتیب رتبه‌‌‌‌های اول و دوم اوپک را داشته‌‌‌‌اند. امارات در فوریه امسال ۲‌میلیون و ۹۰۰‌هزار بشکه نفت تولید کرده و بعد از ایران در جایگاه چهارم قرار گرفته‌است. کل تولید اوپک در فوریه امسال نسبت به ماه قبل ۱۷۰‌هزار بشکه افزایش‌یافته و به ۲۶‌میلیون و ۴۷۰‌هزار بشکه در روز رسیده‌است.
  • صادرات نفت روسیه افزایش می‌‌‌‌یابد

    وزارت انرژی روسیه اعلام کرد که در پی عملیات تعمیر و نگهداری برنامه‌‌‌‌ریزی نشده در پالایشگاه‌ها، صادرات نفت این کشور افزایش می‌‌‌‌یابد. به گزارش «شانا» به نقل از خبر‌‌گزاری رویترز، وزارت انرژی روسیه اعلام کرد که انتظار دارد صادرات نفت‌خام این کشور در پی تعمیر و نگهداری برنامه‌‌‌‌ریزی نشده در پالایشگاه‌ها افزایش یابد. پاول سوروکین، معاون اول وزیر انرژی روسیه با بیان اینکه شرایط پایدار است، اما تولید در پالایشگاه‌ها کمتر خواهد بود، گفت: نگرانی در درباره عرضه سوخت در بازار داخلی وجود ندارد.
  • مثلث ناکامی گازی قاره‏‏‏‏‌سـبز

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: گزارش حاضر تغییرات جدید در تجارت گاز بین اتحادیه‌‌‌‌‌اروپا و روسیه از زمان حمله به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ را تجزیه و تحلیل می‌کند. تعلیق بسیاری از قراردادهای جدید تجارت گاز و خرابکاری در خطوط لوله نورداستریم تنها بخشی از تحولات این حوزه هستند. کاهش سطح روابط تجاری بین روسیه و اروپا، تاثیر قابل‌توجهی بر حیطه حکمرانی انرژی گازپروم در سراسر اروپا داشته‌است.
  • افت اندک قیمت جهانی نفت

    دنیای‌اقتصاد: قیمت هر بشکه نفت‌برنت دریای شمال با ۵۷‌سنت کاهش به ۸۴ دلار و ۸۰‌سنت رسید. به گزارش رویترز، هرچند قیمت نفت در روز جمعه کاهش یافته‌است اما احتمال می‌رود افزایش ۴‌درصدی نسبت به میانگین یک هفته گذشته را تجربه کند. کاهش ذخایر نفت‌خام ایالات‌متحده، حملات پهپادی به پالایشگاه‌های روسیه و پیش‌بینی افزایش تقاضا برای حامل‌های انرژی، از قیمت جهانی نفت حمایت کرده‌است. نفت وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا هم در زمان تنظیم این گزارش، با ۶۴‌سنت معادل ۰.۷۹درصد کاهش ۸۰ دلار و ۶۰‌سنت معامله می‌شود. آژانس بین‌المللی انرژی برای چهارمین‌بار پیاپی درنوامبر ۲۰۲۳، پیش‌بینی خود برای رشد تقاضای نفت‌‌‌‌‌‌‌خام در ۲۰۲۴ را افزایش داد. آژانس در گزارش اخیر خود اعلام کرد تقاضا برای نفت‌‌‌‌‌‌‌خام تا یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار بشکه در روز در ۲۰۲۴ افق افزایش خواهد یافت. این رقم ۱۱۰‌هزار بشکه در روز بالاتر از گزارش ماه گذشته آژانس بود. پیش‌بینی می‌شود بازار جهانی نفت به‌دنبال تمدید کاهش تولید اعضای ائتلاف اوپک‌پلاس، با کمبود عرضه مواجه شود. از سویی دیگر، اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز اعلام کرد ذخایر نفت‌خام این کشور به طرز غیر‌منتظره‌ای طی هفته گذشته کاهش یافته‌است. پالایشگاه‌های آمریکا فعالیت خود را افزایش داده و سطح ذخایر بنزین این کشور به‌دنبال افزایش تقاضا، کاهش یافته‌است.
  • رصد شبانه‌‌‌‌‌روزی جایگاه‌‌‌‌‌های عرضه سوخت

    مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از آماده‌‌‌‌‌باش‌‌‌‌‌ نیروی انسانی و تجهیزات این شرکت در سراسر کشور برای توزیع سوخت نوروزی خبر داد و گفت: کارت آزاد به اندازه نیاز این روزها در اختیار جایگاه‌‌‌‌‌ها قرارداده شده‌است، اما تقاضا می‌شود مردم در سفرهای نوروزی کارت سوخت شخصی همراه داشته باشند. به گزارش «شانا»، جعفر سالاری‌‌‌‌‌نسب در نشستی با نمایندگان رسانه‌های کشور به مناسبت آغاز طرح نظارت بر عرضه نوروزی سوخت اعلام کرد: اقدام‌های لازم برای صدور کارت‌های هوشمند سوخت درخواست‌‌‌‌‌شده و تحویل آن به متقاضیان پیش از روزهای تعطیلات نوروز انجام‌شده و کارت آزاد کافی در اختیار جایگاه‌های عرضه قرارگرفته‌است.
  • کوچ نیروی انسانی از نفت‏‏‏‏‌ و گاز

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: همزمان با جدی‏‏‏‏‌ترشدن گذار انرژی‏‏‏‏‌جهانی، شاهد آن هستیم که متخصصان و کارگران فعال در صنایع مرتبط با سوخت‌های فسیلی، مشغول کسب مهارت‌های جدید بوده تا بتوانند پاسخگوی نیازهای آینده صنعت انرژی جهانی باشند. به نوشته تارنمای شل‏‏‏‏‌گلوبال، مدتی است شاهد آن هستیم که کارگران فعال در صنایع مرتبط با نفت‏‏‏‏‌و‏‏‏‏‌گاز، همزمان با تضعیف شرکت‌های نفتی، به‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌ فعالیت در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر روی‏‏‏‏‌آورده‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌‏‏‏‏‌اند.
  • تداوم جایگاه ایران در اوپک

    قیمت سبد نفتی اوپک در ماه فوریه ۲۰۲۴ به ۸۱دلار و ۲۳‌سنت برای هر بشکه رسید‌که یک‌دلار و ۱۹‌سنت (۱.۵درصد) بیشتر از ماه ژانویه ۲۰۲۳ است. به گزارش «شانا» به نقل از دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گزارش ماه مارس اوپک که روز سه‌‌‌‌‌شنبه (۲۲ اسفندماه) منتشر شد، نشان می‌دهد ۱۳ عضو این سازمان بر اساس گزارش منابع ثانویه در ماه فوریه (بهمن‌‌‌‌‌-اسفند) ۲۶‌میلیون و ۵۷۱‌هزار بشکه نفت‌خام تولید کردند که ۲۰۳‌هزار بشکه بیشتر از ۲۶‌میلیون و ۳۶۸‌هزار بشکه ماه ژانویه است. بر اساس گزارش ماه مارس اوپک، پس از عربستان با تولید روزانه ۸‌میلیون و ۹۸۰‌هزار بشکه و عراق با تولید روزانه ۴‌میلیون و ۲۰۳‌هزار بشکه، ایران با تولید روزانه ۳‌میلیون و ۱۴۸بشکه جایگاه سومین تولیدکننده این سازمان را حفظ کرد.
  • نظارت بر عملکرد جایگاه‌های سوخت

    وزیر نفت با بیان اینکه مشکلی در تامین بنزین تعطیلات نوروزی نداریم، گفت: کل ۴‌هزار و ۴۰۰جایگاه عرضه سوخت در سراسر کشور آماده ارائه خدمات به هموطنان هستند. به گزارش «شانا»، جواد اوجی با تاکید بر اینکه کارت هوشمند سوخت جایگاه‌داران برای مواقع اضطراری و به‌منظور استفاده افرادی است که کارت سوخت خود را گم یا فراموش کرده‌‌‌‌‌اند، اظهار کرد: به هموطنانی که قصد مسافرت دارند توصیه می‌کنیم کارت هوشمند سوخت خود را همراه داشته باشند، با این‌‌‌‌‌ حال کارت سوخت در همه‌جایگاه‌های عرضه سوخت نیز تدارک دیده‌شده و موجود است.
  • صعود بهای برنت با افزایش تقاضا

    حمید ملازاده: قیمت نفت در روز چهارشنبه ۱۳مارس به دلیل افزایش تقاضا در سراسر جهان، به‌ویژه از سوی ایالات‌متحده بزرگ‌ترین مصرف‌کننده انرژی جهان، سیر صعودی داشت. با وجود تورم پایدار در ایالات‌متحده، احتمال اینکه فدرال‌رزرو، نرخ‌های بهره را کاهش دهد، همچنان وجود دارد. بر اساس گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این گزارش، قیمت آتی برنت برای تحویل در ماه مه‌با ۲۸‌سنت افزایش به ۸۲دلار و ۹۰‌سنت در هر بشکه رسید، درحالی‌که قیمت نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا برای تحویل در آوریل با ۲۸‌سنت افزایش، ۷۸ دلار و ۳۰‌سنت فروخته شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر