شماره روزنامه ۵۹۹۸
|

  • دوره افول اکتشافات نفت و گاز

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: طبق آخرین گزارش مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF)، اکتشاف‌های نفت و گاز در سال‌گذشته به کمترین میزان خود طی یک دهه‌اخیر رسیده و هزینه‌های اکتشاف هم دو‌برابر شده‌است. میزان اکتشاف‌های سال‌۲۰۲۳ کاهش معناداری را نسبت به ۲۰۲۲ نشان می‌دهد. افزایش هزینه‌های اکتشاف، به‌ویژه در بلوک‌های دریایی در آب‌های عمیق، به کاهش سرمایه‌گذاری منجر شده‌است. از نظر جغرافیایی، آسیا در اکتشاف‌های جدید با ۳۲‌درصد و پس از آن آمریکای‌لاتین با ۲۱‌درصد پیشتاز هستند.
  • چشم‌‌‌‌انداز توسعه همکاری نفتی ایران و آفریقا

    مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت گفت: هم‌‌‌‌اکنون، براساس برآورده‌‌‌‌ها، کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال‌۱۴۰۲ داشته‌اند و این مساله چشم‌‌‌‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه‌آینده رقم خواهد زد. به گزارش «شانا» سلیمان قاسمیان با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با کشورهای آفریقایی در حوزه صنایع پایین‌‌‌‌دستی و بالادستی صنعت نفت و نیز فرصت‌های تکرارنشدنی بازار در این قاره، گفت: هم‌‌‌‌اکنون، براساس برآوردها، کشورهای این قاره بالاترین رشد اقتصادی را طی سال‌گذشته داشته‌اند و این مساله چشم‌‌‌‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه‌آینده رقم خواهد زد.
  • کاهش یک‌درصدی قیمت نفت

    گروه بازار نفت: در پی مذاکرات آتش‌‌‌‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی و نگرانی‌ها درباره تورم در آمریکا، قیمت‌های نفت روز دوشنبه ۲۹آوریل کاهش‌یافت. بر‌‌گزاری مذاکرات برای برقراری آتش‌‌‌‌بس بین حماس و رژیم صیونیستی در قاهره و درنتیجه فروکش‌‌‌‌کردن نگرانی‌ها درباره ایجاد درگیری گسترده‌‌‌‌تر در خاورمیانه، همچنین داده‌های مربوط به تورم در آمریکا و احتمال پایین‌‌‌‌نیامدن نرخ بهره بانکی در این کشور سبب شد قیمت‌‌‌‌ نفت روز دوشنبه (دهم اردیبهشت‌‌‌‌) یک‌‌‌‌درصد کاهش یابد.
  • فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری

    مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران از انتشار نخستین فراخوان نیاز پژوهشی این شرکت در سال‌۱۴۰۳ خبر داد. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌نقل از شرکت ملی حفاری ایران، محمدعلی بیگ‌‌‌‌زاده گفت: در سال‌ «جهش تولید با مشارکت مردم» این شرکت درنظر دارد نیاز پژوهشی خود را که با همکاری واحدهای مختلف فنی و عملیاتی شناسایی می‌شوند، در مقاطع مختلف زمانی و براساس نظام پژوهش، فناوری و تجاری‌‌‌‌سازی وزارت نفت، میان دانشگاه‌‌‌‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز علمی، فراخوان کند.
  • نفت آمریکا رو در رو با گذار سبز

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: مدتی است شاهد آن هستیم که تولید نفت و گاز آمریکا به دلیل نگرانی‌های مرتبط با تامین انرژی پایدار و تحریم‌‌‌‌‌‌ سوخت از مبدا روسیه، افزایش یافته‌است. افزایش استخراج سوخت‌های فسیلی با وعده‌‌‌‌‌‌های آب‌و‌هوایی بایدن در تناقض است و می‌تواند مانع از تلاش‌ها برای محدود نگاه‌داشتن افزایش گرمایش جهانی شود. سهم قابل‌‌‌‌‌‌توجه ایالات‌‌‌‌‌‌متحده در انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌‌‌ای و ناکامی این کشور در دستیابی به اهداف کاهش انتشار، چالش‌های پیش‌‌‌‌‌‌روی گذار جهانیان به انرژی‌های تجدیدپذیر را برجسته‌‌‌‌‌‌تر می‌کند.
  • حمایت کاپ ۲۹ از سرمایه‌گذاری‌ها در نفت

    جمهوری‌آذربایجان، میزبان بیست‌‌‌‌‌ونهمین نشست اقلیمی سازمان ملل‌متحد (COP۲۹)، از سرمایه‌گذاری‌ها در صنایع نفت و گاز حمایت خواهد کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، الهام علی‌‌‌‌‌یف، رئیس‌‌‌‌‌جمهوری آذربایجان که امسال (نوامبر ۲۰۲۴) میزبان نشست کاپ۲۹ خواهد بود، در همایشی اقلیمی در برلین با اشاره به اینکه با وجود اهداف اقلیمی تعیین‌‌‌‌‌شده، تقاضا برای سوخت فسیلی همچنان رو به افزایش است، گفت: از حق کشورهای تولیدکننده نفت و گاز برای سرمایه‌گذاری در این بخش حمایت می‌کند.
  • تبادل تجربه در نمایشگاه بین‌المللی نفت

    مدیر بیست‌‌‌‌‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران با اشاره به حضور ۲۵۰ شرکت خارجی در این رویداد گفت: در این دوره از نمایشگاه نفت ایران نشست‌های B۲Bو تخصصی برای تبادل دانش و تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی طراحی شده‌است. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌‌نقل از شرکت ملی نفت ایران، غلامرضا جمالی گفت: استقبال شرکت‌های خارجی از نمایشگاه امسال به‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌ای است که ۵‌هزار مترمربع فضا برای جانمایی آنها درنظر گرفته‌شده‌است، درحالی‌که در دوره گذشته فضایی ۲‌هزار متری برای شرکت‌های خارجی درنظر گرفته‌شده بود. وی افزود: شرکت‌هایی از روسیه، چین، فرانسه، ‌‌‌‌‌ آلمان، ژاپن، کانادا، ایتالیا، ترکیه، ‌‌‌‌‌ بلاروس، ‌‌‌‌‌ هندوستان، اتریش و آرژانتین حضوری فعال در این نمایشگاه خواهند داشت.
  • آمارهای صندوق بین‌المللی پول از نفت ایران

    آمارهای صندوق بین‌المللی پول حکایت از آن دارد که ایران در سال‌۲۰۲۳ روزانه یک‌میلیون و ۴۰۰‌هزار بشکه نفت صادر کرده‌ که نسبت به سال‌پیش از آن ۵۰۰‌هزار بشکه افزایش داشته‌است. به گزارش «شانا» براساس آماری که صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران منتشر کرده‌است، بخش نفت در اقتصاد ایران در سال‌گذشته میلادی رشد قابل‌توجه ۱۵درصدی را ثبت کرد. رشد بخش نفتی اقتصاد ایران در دوره فعالیت دولت سیزدهم دو رقمی بود. این بخش در سال‌۲۰۲۱ رشد ۱۰.۱درصدی، در سال‌۲۰۲۲ رشد ۱۰درصدی و در سال‌۲۰۲۳ رشد ۱۵درصدی را تجربه کرده‌است.
  • پایان نفت؛ رویایی تعبیرنشدنی

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: به گفته هیثم الغیس، دبیرکل اوپک، تصور پایان استفاده از نفت و فرآورده‌های آن در کوتاه‌مدت خیالی واهی است. الغیس در مقاله‌‌‌‌‌ای که در نشریه بررسی اقتصادی خاورمیانه (MEES) منتشر شد، نسبت به روایت‌‌‌‌‌های ضد‌ونقیض هشدار داد و تاکید کرد که سرعت سرسام آور رشد تقاضای انرژی به این معناست که هنوز نمی‌توان جایگزینی برای نفت در مقیاس مورد‌نیاز متصور شد. در عین حال، الغیس استدلال کرد؛ تمرکز باید بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای باشد و نه حذف استفاده از طلای‌سیاه. الغیس با تاکید بر آنچه که آن را «روند نگران‌کننده روایات» نامید، ابراز نگرانی کرد که بحث در مورد پایان نفت می‌تواند به سیاست‌های انرژی منجر شود که به‌جای راه‌حل، هرج و مرج غیر‌قابل برگشت ایجاد می‌کند. او سوال قابل‌تاملی را مطرح کرده و می‌گوید: اگر سرمایه‌گذاری در عرضه تولید نفت درحالی‌که تقاضا همچنان روند صعودی دارد، کاهش یابد، نیاز روزافزون انرژی در جهان چگونه تامین خواهد شد؟
  • نفت ۶۵ دلاری مبنای بودجه ‌روسیه

    وزارت اقتصاد روسیه قیمت هر بشکه نفت را در بودجه‌فدرال برای بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ میلادی ۶۵‌دلار پیش‌بینی کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، وزارت اقتصاد روسیه پیش‌بینی خود را برای قیمت صادرات نفت‌خام در سه سال‌آینده، به ازای هر بشکه ۶۵‌دلار پیش‌بینی کرد. براساس این برآورد که به‌منظور تهیه و تدوین بودجه‌فدرال استفاده می‌شود، قیمت نفت در برآوردهای پیشین برای سال‌۲۰۲۴، ۷۱‌دلار و ۳۰ سنت، برای سال‌۲۰۲۵، ۷۰‌دلار و ۱۰‌سنت و برای سال‌۲۰۲۶، ۷۰‌دلار درنظر گرفته‌شده بود. روسیه در پی تنش‌های مسکو-کی‌‌‌‌یف، با تحریم‌های بی‌شماری از سوی غرب ازجمله محدودیت در خرید محموله‌‌‌‌های نفت‌خام این کشور و نیز اعمال سقف قیمتی ۶۰‌دلار برای هر بشکه روبه‌رو شده‌است.
  • وصول بدهی‏‏‏‌ بدهکاران صنعت گاز

    معاون وزیر نفت در امور گاز با تاکید بر اتخاذ رویکرد جهادی برای وصول بدهی مشترکان با اولویت ابربدهکاران، این موضوع را اقدامی مهم برای تامین مالی طرح‌های توسعه‌‌‌‌ای کشور و رفاه عمومی دانست.
  • رشد تولید در صنعت نفت با مشارکت مردم

    گروه بازار نفت: صنعت نفت سال‌هاست که به‌دلیل تحریم‌های آمریکا از سرمایه‌های مردمی موجود در بانک‌های کشور برای توسعه پروژه‌های خود بهره می‌گیرد و این موضوع در وزارت نفت دولت سیزدهم به‌‌‌‌شکل فزاینده‌ای افزایش داشته‌است. به گزارش «شانا» نگاهی گذرا به ‌نام‌گذاری‌‌‌‌ سال‌های اخیر نشان می‌دهد اقتصاد و به‌‌‌‌تبع آن رشد اقتصادی، تولید ملی، افزایش درآمد کشور و بهبود رفاه و معیشت مردم، در دیدگاه مقام‌معظم رهبری جایگاه بسیار مهمی دارد، اما نام‌‌‌‌گذاری سال‌۱۴۰۳ به‌نام «رشد تولید با مشارکت مردم»، تفاوتی عمده با سال‌های گذشته دارد و آن قید «مشارکت مردم» است.
  • نبض نفت در شریان خاورمیانه

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: می‌شود ادعا کرد اکنون و تحت‌شرایط فعلی، حداقل برای مدت کوتاهی می‌توان در جو بازار جهانی نفت، نفس راحتی کشید. اقدام رژیم صهیونیستی در پاسخ به کنش تنبیهی ایران نیز فضا را به‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌ای رقم زد تا تهران این اقدام متقابل دشمن را غیرواقعی بخواند. به گزارش تارنمای پاکستانی دان، واکنش رژیم‌‌‌‌‌صهیونیستی آنقدر ضعیف تلقی شد که ایتاماربن‌‌‌‌‌گویر، وزیر امنیت ‌‌‌‌‌ملی جنگ‌‌‌‌‌طلب این رژیم، اذعان کرد که از پاسخ دولتش راضی نیست. او در پستی تک‌‌‌‌‌کلمه‌‌‌‌‌ای در توییتر به زبان عبری نوشت: «ضعیف». به‌دنبال این تحرکات، قیمت‌ها در بازار جهانی نفت ابتدا افزایش اما سپس کاهش پیدا کرد.
  • نفت در مدار رشد؟

    روز جمعه قیمت نفت افزایشی شد. برنت به ۸۹دلار و ۵۳سنت و WTI آمریکا به ۸۴دلار و ۱۲سنت در هر بشکه رسید. رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش تورم و عدم کاهش نرخ بهره آمریکا در کنار نگرانی از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، از عوامل اصلی رشد قیمت نفت بوده‌اند. ترس از استمرار تنش‌های ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه، همچنان بر نگرانی بازار جهانی انرژی نسبت به عرضه پایدار نفت افزوده است و از قیمت این کالای استراتژیک حمایت می‌کند.
  • همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی با قوت ادامه می‌‌‌‌‌یابد

    رئیس‌‌‌‌‌جمهوری با اشاره به دیدار و مذاکرات با مسوولان عالی پاکستان گفت: در سفر به پاکستان درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیم‌هایی گرفته و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه یابد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر