شماره روزنامه ۶۱۱۱
|

  • ۳ عامل کلیدی در بازار گاز طبیعی

    دنیای اقتصاد -پیمان قناعتی‌فرد: اواخر هفته گذشته و با استناد به نمودار جهانی تغییرات آب‌‌‌‌‌‌وهوایی، اعلام شد که یک فرورفتگی استوایی در خلیج‌‌‌‌‌‌مکزیک در حال شکل‌گیری است و می‌تواند به‌صورت بالقوه، عاملی تهدید‌‌‌‌‌‌کننده برای فلوریدا، جنوب‌شرق و مناطق تولید‌‌‌‌‌‌کننده نفت در ایالات‌‌‌‌‌‌متحده به‌حساب بیاید. سرانجام توفان هلن در تاریخ ۲۶سپتامبر ۲۰۲۴ با سرعت ۱۴۰مایل در ساعت سواحل فلوریدا را درنوردید. این تندباد ویرانی‌‌‌‌‌‌های گسترده‌ای به‌بار آورد و مقامات فلوریدا از قطع برق برای بیش از یک‌میلیون نفر، سیلاب‌‌‌‌‌‌های بزرگ و هشدارهای جدی درباره توفان‌‌‌‌‌‌های سهمگین در مناطق خلیج‌آپالاچی خبر دادند. تاثیرات توفان در ایالت‌‌‌‌‌‌های فلوریدا، جورجیا و آلاباما احساس شد تا جایی‌که برخی مناطق مجبور به تخلیه شدند.
  • افزایش عرضه اوپک‌‌‌‌‌‌‌پلاس از دسامبر

    منابع اوپک‌‌‌‌‌‌‌پلاس اعلام کردند؛ روند تدریجی تسهیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه اعضای این ائتلاف از دسامبر ۲۰۲۴ آغاز می‌شود. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، دو منبع اوپک‌‌‌‌‌‌‌پلاس (ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت؛ اوپک و غیر‌اوپک) اعلام کردند؛ شماری از اعضای این ائتلاف، تسهیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه (افزایش تولید) را از دسامبر آغاز خواهند کرد، اما ابتدا باید مازاد عرضه بعضی از اعضا با کاهش تولید جبران شود.
  • نفت در گرداب فراوانی، جدال قیمت‌ها و تولید

    حمید ملازاده: بهای آتی نفت‌خام برنت روز جمعه مورخ ۲۷سپتامبر به کاهش خود ادامه و به نزدیکی ۷۱دلار در هر بشکه رسید ‌که به ‌این‌ترتیب سومین روز متوالی روند نزولی قیمت‌ها رقم خورد. این افت به دلیل نگرانی‌های فزاینده از احتمال افزایش عرضه رخ‌داده که با چندین اتفاق در تولید جهانی نفت تشدید شده‌است.
  • افزایش ظرفیت بارگیری نفتکش‌ها

    مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تاکید کرد: نوسازی و بازسازی زیرساخت‌ها باید از اولویت‌های اصلی در بندر صادراتی ماهشهر باشد.
  • انرژی سبز؛ نسخه نجات زمین

    دنیای اقتصاد - حمید ملازاده: آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در تازه‏‏‏‏‌ترین گزارش خود اعلام‌کرده؛ هدف جهانی برای سه‌برابر‌کردن ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال‌۲۰۳۰ کاملا عملی و شدنی است، اما برای دستیابی به این هدف نیاز به رفع موانع عمده‌ای مانند فرآیند پیچیده و کند مجوزدهی و اتصال شبکه‏‏‏‏‌های برق است. مشروح گزارش IEA در جریان «هفته آب و هوای نیویورک» منتشر شد، جایی‌که رهبران سیاسی و تجاری گردهم آمده‏‏‏‏‌اند تا درباره اقدامات اساسی برای مقابله با تغییرات اقلیمی صحبت کنند.
  • قیمت گاز آمریکا به بالاترین حد در ۱۲ هفته اخیر رسید

    قیمت گاز طبیعی ایالات‌‌‌‌‌متحده آمریکا به‌دلیل نگرانی‌ها از توفان «هلن» با حدود ۷درصد افزایش به بالاترین حد در ۱۲ هفته گذشته رسید. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، قیمت‌های آتی گاز آمریکا در روز دوشنبه و در پی نگرانی‌ها درباره کاهش تولید شرکت‌های نفت و گاز آمریکایی فعال در خلیج‌مکزیک به‌دلیل تشدید توفان «هلن» با حدود ۷درصد افزایش به بالاترین حد در ۱۲ هفته گذشته رسید. قیمت آتی گاز برای تحویل در ماه اکتبر در بورس‌کالای نیویورک با ۱۷.۹سنت یا ۷.۴درصد افزایش به بالاترین قیمت از ۲۷ ژوئن رسید. این بزرگ‌ترین افزایش‌درصد روزانه قرارداد از اواخر ماه اوت به‌شمار می‌آید. مرکز ملی توفان ایالات‌‌‌‌‌متحده آمریکا اعلام کرد؛ انتظار می‌رود یک توفان استوایی بالقوه در دریای کارائیب به‌‌‌‌‌سرعت به‌‌‌‌‌سمت خلیج‌مکزیک بیاید.
  • اوپک خواهان همکاری با برزیل

    دبیرکل اوپک بر تمایل این سازمان به‌منظور همکاری با برزیل تاکید کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، هیثم الغیص اعلام کرد؛ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) مشتاقانه منتظر همکاری با الکساندر سیلویرا، وزیر انرژی برزیل، در سال‌های آینده است.
  • تولید نفت آمریکا در خلیج‌مکزیک ‌بار دیگر مختل شد

    شرکت‌های نفتی در حال تخلیه کارکنان ایالات‌‌‌‌‌متحده در خلیج‌مکزیک به‌دلیل وقوع توفان بزرگ هستند. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، از آنجا که پیش‌بینی‌‌‌‌‌ها از وقوع دومین توفان بزرگ قریب‌الوقوع در خلیج‌مکزیک طی دو هفته اخیر حکایت دارد، شرکت‌های تولیدکننده نفت در آمریکا روز گذشته در تلاش بودند کارکنان خود را از سکوهای واقع در خلیج‌مکزیک تخلیه کنند.
  • بلاتکلیفی آمریکا در سیاستگذاری برای انرژی پایدار

    اختلاف مدیران شرکت‌های فعال در صنایع نفت و گاز و مقام‌‌‌‌‌های ایالات‌متحده آمریکا بر سر سیاست‌ها در حوزه انرژی شدت گرفت. به گزارش «شانا» به‌نقل از رویترز، مدیران انرژی و مقام‌‌‌‌‌های دولت آمریکا در کنفرانس بین‌المللی «گس‌‌‌‌‌تک» در هیوستون بر سر تلاش‌های دولت جو بایدن، رئیس‌‌‌‌‌جمهوری ایالات‌متحده برای پیشبرد اهداف جهانی در حوزه سوخت‌های پاک و اهداف ژئوپلیتیک با هم اختلاف دیدگاه پیدا کردند.
  • رکورد عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی جابه‏‏‏‏‌جا شد

    حدود ۱۲‌هزار و ۴۰۰‌میلیارد‌تومان محصولات پتروشیمی در مرداد ۱۴۰۳ به‌صورت اعتباری در بورس‌های کالایی به صنایع پایین‌دستی عرضه شد که این رقم در مدت مشابه پارسال ۷‌هزار‌ میلیارد‌تومان بوده‌است. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌‌نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مدیریت توسعه صنایع پایین‌دستی این شرکت اعلام کرد: حدود ۱۲‌هزار و ۴۰۰‌میلیارد‌تومان محصولات پتروشیمی در مرداد ۱۴۰۳ در بورس‌های کالایی عرضه شد که مجموع فروش اعتباری این محصولات ۳۸درصد بوده‌است.
  • تامین انرژی، فراسوی مرزها

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: بر اساس تحلیل‌‌‌‌‌‌ جدید داده‌های تجاری، در شرایطی که اروپا در تلاش است تا خرید حامل‌های انرژی صادراتی روسیه که تامین مالی حمله این کشور به اوکراین را موجب می‌شود، متوقف کند، حجم محموله‌‌‌‌‌‌های ارسالی گاز طبیعی مایع روسیه به فرانسه در نیمه اول سال‌جاری به بیش از دو‌برابر رسید. هرچند اروپا واردات نفت از مبدا روسیه را محدود کرده‌است، اما خرید گاز طبیعی روسی همچنان مجاز است. در این میان، فرانسه رکورد واردات گاز طبیعی مایع روسی را در اختیار دارد. نتایج یک تحلیل اخیر نشان می‌دهد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مجموع معادل ۷‌درصد LNG روسیه را در نیمه اول سال‌جاری و در مقایسه با مدت مشابه سال‌قبل وارد کرده‌اند. لازم به ذکر است گاز طبیعی مایع گازی است که برای سهولت بیشتر در جابه‌جایی دریایی، در ابتدا سرد و سپس تبدیل به مایع می‌شود.
  • هند و کاهش وابستگی به نفت

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: تولید نفت‌خام هند در ماه اوت ۳.۴ درصد نسبت به سال‌گذشته کاهش‌یافت و به ۲‌میلیون و ۴۰۰‌هزار‌تن رسید ‌که معادل تقریبا ۱۷‌میلیون و ۶۰۰‌هزار بشکه است. همچنین تولید سایر سوخت‌ها نیز افت مشابهی را تجربه کرد؛ به‌طوری که نشریه «اکونومیک‌تایمز» نیز به تحلیل این موضوع پرداخت. این شیب منفی در تولید به دلایلی از جمله مشکلات داخلی و نوسانات جهانی در قیمت نفت و گاز نسبت داده می‌شود. بیشترین حجم تولید طلای‌سیاه در ماه اوت از سوی شرکت ملی نفت و گاز هند (ONGC) تامین شد که سهمی ‌برابر با یک‌‌میلیون و ۶۰۰‌هزار‌تن داشت. این شرکت به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت در کشور شناخته شده و تاثیر زیادی بر اقتصاد نفتی هند دارد، با این‌حال فرآوری نفت‌خام در هند در ماه اوت به میزان ۱.۹درصد نسبت به سال‌گذشته نزول داشت و به ۲۱‌میلیون و ۵۰۰‌هزار ‌تن رسید. بخشی از روند نزولی در تولید و فرآوری نفت‌خام، به افت تقاضا در بازارهای داخلی و جهانی، افزایش هزینه‌ها و محدودیت‌های زیست‌محیطی مرتبط است.
  • بسته جامع فرادستگاهی؛ نیاز توسعه تجدیدپذیرها

    مجری طرح‌های بهینه‌سازی شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق(توانیر) گفت: اگر کشور به این نتیجه رسیده باشد که تجدیدپذیرها باید سهم مناسبی در سبد انرژی داشته باشند و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارها رفع ناترازی به‌حساب آیند، باید یک بسته سیاستی خاص، آن‌هم نه‌‌‌‌‌‌‌تنها در وزارت نیرو بلکه به‌صورت کلی و فرادستگاهی تدوین شود.
  • آمریکا به‌دنبال افزایش ذخیره‌سازی‌‌‌‌ راهبردی نفت

    وزارت انرژی آمریکا از برنامه این کشور برای تزریق حدود ۶‌میلیون بشکه نفت به ذخیره‌سازی‌‌‌‌های راهبردی خود خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، وزارت انرژی ایالات‌‌‌‌متحده اعلام کرد؛ پس از فروش تاریخی نفت از تاسیسات آمریکا در سال‌۲۰۲۲، این کشور درنظر دارد به‌منظور تکمیل ذخیره‌سازی‌‌‌‌های راهبردی نفت، حدود ۶‌میلیون بشکه نفت بخرد. رویترز این هفته گزارش داد؛ این درخواست روز چهارشنبه ارائه می‌شود، زیرا دولت جو بایدن، رئیس‌‌‌‌جمهوری آمریکا، به‌دلیل قیمت‌های به‌‌‌‌نسبت پایین، برای ذخیره‌سازی‌‌‌‌های راهبردی این کشور نفت می‌‌‌‌خرد.
  • ضرورت افزایش تولید و بهینه‌سازی مصرف

    مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه تحول سازمانی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، گفت: در کنار افزایش تولید، تمرکز بر بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز باید مورد‌توجه ویژه قرار گیرد. به گزارش «شانا» به ‌‌‌‌نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمید بورد اعلام کرد: توسعه نباید سبب فراموشی تولید بهینه شود و ضرورت دارد در بخش‌های مختلف به افزایش تولید توجه ویژه کنیم. وی تاکید کرد: برای تحول سازمانی و چابک‌‌‌‌سازی شرکت‌ها نیز باید اقدام‌های مهمی انجام شود که برنامه‌‌‌‌ریزی ویژه‌ای می‌طلبد. مهدی حیدری، مدیرعامل پیشین شرکت نفت مناطق مرکزی، محمدحسین متجلی، مدیرعامل پیشین شرکت نفت و گاز پارس، ابوذر شریفی، مدیرعامل پیشین شرکت مهندسی و توسعه نفت و حسین آب‌‌‌‌نیکی، مدیرعامل پیشین شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت نیز دستاوردهای دوره کاری خود را تشریح کردند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر