شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

  • نبض نفت در شریان خاورمیانه

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: می‌شود ادعا کرد اکنون و تحت‌شرایط فعلی، حداقل برای مدت کوتاهی می‌توان در جو بازار جهانی نفت، نفس راحتی کشید. اقدام رژیم صهیونیستی در پاسخ به کنش تنبیهی ایران نیز فضا را به‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌ای رقم زد تا تهران این اقدام متقابل دشمن را غیرواقعی بخواند. به گزارش تارنمای پاکستانی دان، واکنش رژیم‌‌‌‌‌صهیونیستی آنقدر ضعیف تلقی شد که ایتاماربن‌‌‌‌‌گویر، وزیر امنیت ‌‌‌‌‌ملی جنگ‌‌‌‌‌طلب این رژیم، اذعان کرد که از پاسخ دولتش راضی نیست. او در پستی تک‌‌‌‌‌کلمه‌‌‌‌‌ای در توییتر به زبان عبری نوشت: «ضعیف». به‌دنبال این تحرکات، قیمت‌ها در بازار جهانی نفت ابتدا افزایش اما سپس کاهش پیدا کرد.
  • نفت در مدار رشد؟

    روز جمعه قیمت نفت افزایشی شد. برنت به ۸۹دلار و ۵۳سنت و WTI آمریکا به ۸۴دلار و ۱۲سنت در هر بشکه رسید. رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش تورم و عدم کاهش نرخ بهره آمریکا در کنار نگرانی از افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، از عوامل اصلی رشد قیمت نفت بوده‌اند. ترس از استمرار تنش‌های ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه، همچنان بر نگرانی بازار جهانی انرژی نسبت به عرضه پایدار نفت افزوده است و از قیمت این کالای استراتژیک حمایت می‌کند.
  • همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی با قوت ادامه می‌‌‌‌‌یابد

    رئیس‌‌‌‌‌جمهوری با اشاره به دیدار و مذاکرات با مسوولان عالی پاکستان گفت: در سفر به پاکستان درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیم‌هایی گرفته و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه یابد.
  • جمع‌‌‌‌‌آوری مشعل‌‌‌‌‌های گازی مجتمع‌‌‌‌‌های پتروشیمی

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به شتاب‌‌‌‌‌گیری روند جمع‌‌‌‌‌آوری گازهای همراه و مشعل در سال‌۱۴۰۳، گفت: تا پایان امسال مشعل‌‌‌‌‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع‌‌‌‌‌آوری می‌شوند. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌‌نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مرتضی شاهمیرزایی در جریان سفر عملیاتی خود به عسلویه با تاکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با جدیت بیشتری راهبرد جمع‌‌‌‌‌آوری گازهای مشعل را در دستور کار قرار داده‌است، بیان کرد: این شرکت متعهد شده‌است امسال بخشی از مشعل‌‌‌‌‌های گازی در واحدهای پتروشیمی جمع‌‌‌‌‌آوری شوند، همچنین بخش دیگری از مشعل‌‌‌‌‌های گازی که خوراک واحدهای پتروشیمی را تامین می‌کنند، تا سه سال‌آینده مهار خواهند شد.
  • ائتلاف غرب علیه نفت روسی

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: غرب در حال بررسی شرایطی است که بر اساس آن میزان و دامنه فعالیت ناوگان به‌اصطلاح سایه روسیه را بیش از پیش محدود کند. در واکنش به تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، کشورهای اروپایی واردات بیشتر نفت روسیه را ممنوع اعلام کردند، کرملین نیز به ناچار، حجم وسیعی از نفت و فرآورده‌های نفتی خود را به مقصد کشورهایی دیگر مانند چین و هند روانه کرد.
  • ترامپ ؛ بیم و امید نفت آمریکا

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور فعلی آمریکا، صنعت نفت و گاز ایالات‌متحده از سیاست‌های انرژی او انتقاد کرده و استدلال می‌کند که این سیاست‌ها با محدود‌کردن تولید سوخت‌های فسیلی، به انرژی و امنیت ملی آمریکا آسیب رسانده‌اند.با وجود این، تولید نفت وگاز ایالات‌متحده به سطوح بی‌سابقه‌ای رسیده، اگرچه صنعت ادعا می‌کند که این رشد برخلاف سیاست‌های بایدن بوده و نه به‌خاطر آنها.
  • آمریکا در صدر انتشاردهندگان گازهای گلخانه‏‏‏‌ای

    گروه بازار نفت: طبق نتایج یک بررسی جدید، از زمان اجرای موافقت‌نامه اقلیمی پاریس در سال‌۲۰۱۶، ۵۷شرکت تولیدکننده نفت، گاز، زغال‌سنگ و سیمان به‌‌‌‌طور مستقیم در ایجاد ۸۰درصد انتشار جهانی دی‌‌‌‌اکسید‌کربن بخش انرژی فسیلی نقش داشته‌‌‌‌اند. این گروه قدرتمند شامل شرکت‌های دولتی و شرکت‌های سهامی چندملیتی است. به گزارش «شانا» به‌‌‌‌نقل از مدیریت کل امور اوپک، براساس مطالعه موسسه «کربن مجرز دیتابیس» (Carbon Majors Database) اگرچه دولت‌ها در سال‌۲۰۱۵ طی موافقت‌نامه پاریس متعهد شدند گازهای گلخانه‌‌‌‌ای را کاهش دهند، اما بیشتر تولیدکنندگان بزرگ جهان تولید سوخت‌های فسیلی و انتشار گازهای گلخانه‌‌‌‌ای مرتبط با آن را طی هفت سال‌پس از اجرایی‌‌‌‌شدن موافقت‌نامه اقلیمی در سال‌۲۰۱۶ در مقایسه با هفت سال‌پیش از آن افزایش داده‌اند.
  • به‌کارگیری هوش‌مصنوعی در صنعت نفت

    نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش‌مصنوعی در صنعت نفت، با حضور معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و دست‌‌‌‌اندرکاران این حوزه تشکیل شد. به گزارش «شانا» وحیدرضا زیدی‌‌‌‌فرد با بیان اینکه کاربرد هوش‌مصنوعی در صنعت نفت امروزه به بحثی مهم در جهان بدل شده‌است، گفت: این فناوری به‌‌‌‌قدری مهم است که مقام‌معظم رهبری در سخنان خود در سال‌۱۴۰۰ تاکید کردند ایران باید جزو ۱۰کشور برتر جهان در حوزه هوش‌مصنوعی قرار گیرد. وی ادامه داد: البته مجموعه اقدام‌های مثبت انجام‌شده در صنعت نفت و در کشور در زمینه توسعه استفاده از هوش مصنوعی، هنوز با خواسته‌‌‌‌های مقام‌معظم رهبری فاصله دارد. به‌نظر می‌رسد دلیل اصلی این فاصله، وجود بوروکراسی اداری و ملاحظه‌‌‌‌های امنیتی درباره جلوگیری از حمله‌‌‌‌های سایبری باشد. البته رعایت دستورالعمل‌های سازمان حراست صنعت نفت و سازمان پدافند غیرعامل کشور در این زمینه نیز اهمیت بسیاری دارد.
  • ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان

    سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک)، با ارسال درخواستی رسمی به وزیر نفت عراق، از بغداد خواسته است که صادرات نفت اقلیم کردستان به ترکیه را به‌دلیل نگرانی‌های اقتصادی از سر گیرد. به گزارش «شانا» به نقل از پایگاه خبری کردستان۲۴، یک منبع در وزارت نفت دولت مرکزی عراق به رسانه‌های عراقی اعلام کرده‌است که اوپک به‌‌‌‌طور ویژه از حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق‌ خواسته است که با هدف کاهش نگرانی‌های اقتصادی، به روند ازسرگیری صادرات نفت میدان‌های نفتی منطقه کردنشین با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه شتاب بخشد.
  • ارز دیجیتال در تجارت نفت ونزوئلا

    ونزوئلا با بازگشت تحریم‌های نفتی، روند استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت نفتی را افزایش می‌دهد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز از هیوستون و کاراکاس، سه منبع مطلع از طرح استفاده احتمالی ونزوئلا از ارزهای دیجیتال در تجارت نفت اعلام کردند: به‌دنبال احتمال بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه کاراکاس، شرکت ملی نفت ونزوئلا (پدوسا) درنظر دارد استفاده از ارز دیجیتال را در صادرات نفت‌خام و سوخت افزایش دهد. وزارت خزانه‌‌‌‌داری ایالات‌‌‌‌متحده هفته گذشته به مشتریان و شرکای پدوسا تا ۳۱ماه مه ۲۰۲۴ مهلت داد تا معاملات نفتی خود با ونزوئلا را به‌دلیل متعهدنبودن کاراکاس به تعهدهای انتخاباتی، متوقف کنند. این اقدام افزایش تولید و صادرات نفت ونزوئلا را دچار مشکل می‌کند؛ زیرا شرکت‌های خارجی باید منتظر مجوزهای جداگانه ایالات‌‌‌‌متحده برای تجارت نفتی با ونزوئلا باشند.
  • محو تدریجی LNG در قاره‌سبز

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: حرکت اتحادیه اروپا به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر نشان‌دهنده پیشرفت در امنیت انرژی و کاهش تدریجی تقاضا برای سوخت‌های فسیلی است. با وجود نقش غیر‌قابل‌انکار گاز طبیعی مایع (LNG) در طول بحران انرژی دو سال‌اخیر، آژانس همکاری تنظیم‌کننده‌های انرژی اروپا (ACER) پیش‌بینی می‌کند که تقاضای LNG کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال‌جاری به اوج خود برسد و سپس روند نزولی در پیش بگیرد. این تغییر نشان‌دهنده دور‌شدن آهسته ولی پیوسته قاره‌سبز از نفت و گاز است، درحالی‌که انتظار می‌رود قراردادهای گاز طبیعی تا سال‌۲۰۲۷ وجود داشته‌باشد، چالش‌هایی از جمله انقضای قرارداد ترانزیت و مشکلات مرتبط با مسدود‌کردن محموله‌‌‌‌‌های LNG روسیه همچنان پابرجاست.
  • افزایش واردات نفت چین از روسیه

    اداره‌کل گمرک چین از افزایش قابل‌‌‌‌‌توجه واردات نفت این کشور از روسیه در ماه مارس خبر داد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، داده‌های اداره‌کل گمرک چین نشان‌داد؛ واردات نفت این کشور از روسیه با خط لوله و از مسیر دریا در ماه مارس با ۱۲.۵درصد افزایش نسبت به سال‌گذشته میلادی به ۱۰‌میلیون و ۸۱۰‌هزار‌ تن (روزانه ۲‌میلیون و ۵۵۰‌هزار بشکه) رسید.
  • افزایش کیفیت محصولات نفتی

    معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به‌دستاوردهای علمی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: تلاش می‌کنیم از سرریز فناوری‌های به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آمده در صنعت هسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای کشور برای افزایش کیفیت محصولات نفتی بهره ببریم.
  • پاکستان خواهان بهره‌‌‌‌برداری از خط لوله گازی آی‌‌‌‌پی

    وزیر نفت از علاقه‌‌‌‌مندی اسلام‌‌‌‌آباد برای بهره‌‌‌‌برداری سریع خط لوله صادراتی گاز ایران به پاکستان (آی‌‌‌‌پی) خبر داد. به گزارش «شانا» جواد اوجی با بیان اینکه طرف پاکستانی مشتاق است هرچه زودتر تزریق گاز به خط لوله آی‌‌‌‌پی انجام شود، گفت: پاکستان برای تسریع در این کار در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف است.
  • ساخت خط لوله در دریای خزر

    قزاقستان درنظر دارد ساخت یک خط لوله انتقال نفت در دریای خزر را بررسی کند. به گزارش «شانا» به نقل از اینترفکس روسیه، وزارت انرژی قزاقستان اعلام کرد: گزینه‌‌‌‌های ساخت خط لوله انتقال نفت را در بستر دریای خزر و از شهر آتیرائو به بندر کوریک بررسی می‌کند. به‌‌‌‌گفته این وزارتخانه، قزاقستان همچنین ممکن است براساس ظرفیت بندر آکتائو، حمل‌ونقل نفت از خط لوله ترانس‌خزر را به ۷‌میلیون ‌تن در سال‌افزایش دهد. به‌منظور اطمینان از حمل‌ونقل ایمن این مقدار نفت، به حدود ۱۰نفتکش جدید با وزن ۱۲‌هزار ‌تن نیاز است. قزاقستان صادرات نفت‌خام خود را سال‌گذشته افزایش داد و پیش‌بینی می‌کند امسال هم به افزایش صادرات خود ادامه دهد. هم‌‌‌‌اکنون کنسرسیوم خط لوله خزر (CPC) بخش عمده صادرات نفت‌خام قزاقستان را به‌‌‌‌ عهده دارد. خط لوله کنسرسیوم خزر از سواحل دریای خزر در شمال‌غربی قزاقستان تا بندر نووروسیسک در سواحل دریای‌سیاه در روسیه امتداد دارد و ۸۰‌درصد صادرات نفت‌خام این کشور با این خط لوله انجام می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر