ادامه رشد اقتصادی بخش نفت در ۱۴۰۳
وزیر نفت بیان کرد: در دو سالگذشته، تولید نفت ۶۰درصد، تولید روزانه گاز طبیعی ۵۰میلیون مترمکعب، ظرفیت پالایش نفت روزانه ۲۱۰هزار بشکه و ظرفیت پالایش گاز ایران روزانه ۵۰میلیون مترمکعب افزایش یافتهاست. اوجی با اشاره به اینکه در آغاز بهکار فعالیت دولت سیزدهم، تنها یکمیلیون و ۵۰۰هزار مترمکعب گازهای همراه نفت جمعآوری میشد، اعلام کرد: این رقم هماکنون به ۱۷میلیون و ۵۰۰هزار مترمکعب رسیدهاست. وی گفت: رشد اقتصادی بخش نفت گاز کشور براساس آمارهای بانکمرکزی و مرکز آمار ایران در سه ماه نخست، دوم و سوم امسال به ترتیب ۱۹.۸، ۲۵.۶ و ۲۱.۸درصد اعلام شدهاست و پیشبینی میشود در سه ماه چهارم، این رشد همچنان بالای ۲۰درصد باشد، در عینحال قول میدهیم این روند در سال۱۴۰۳ هم ادامه یابد.
وزیر نفت با اشاره به میدانهای مشترک در غرب کارون تصریح کرد: هماکنون توسعه این میدانها تعیینتکلیف شده و از میدانهای غرب کارون روزانه ۴۵۰هزار بشکه نفت و ۱۳۰میلیون فوتمکعب گاز در روز برداشت میشود که بخشاعظم آن از میدانهای مشترک است. اوجی با اشاره به بهرهبرداری از گام نخست طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی با سرمایهگذاری ۲میلیارد دلاری در نیمه نخست سال۱۴۰۳، گفت: با بهرهبرداری از این طرح تولید روزانه در این میدان به ۲۰۰هزار بشکه میرسد.
توسعه میدانهای سپهر و جفیر
وی با یادآوری اینکه پیشرفت فیزیکی طرح توسعه میدانهای سپهر و جفیر در آغاز دولت سیزدهم ۱۵درصد بود، اظهار کرد: گام نخست این طرح با ظرفیت برداشت روزانه ۵۰هزار بشکه با سرمایهگذاری ۴۱۴میلیون دلاری به بهرهبرداری رسیده و سالآینده رقم تولید در این میدانها به ۷۵هزار بشکه خواهد رسید. درآیین بهرهبرداری رسمی از طرح توسعه میدانهای سپهر و جفیر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد با اشاره به تاکید دولت در ایجاد اقتصاد مقاومتی گفت: طرح توسعه میدانهای نفتی سپهر و جفیر یکی از نمودهای بارز اقتصاد مقاومتی است. وی توسعه پروژههای صنعت نفت و گاز را زمینهساز اشتغال و ارزشافزوده بالا دانست و افزود: امروز نظام پولی و بانکی کشور میتواند با حمایت بخشخصوصی به توسعه پروژههای صنعت نفت کمک شایانی کند.
بر پایه این گزارش، سرمایهگذاری کلی در میدانهای نفتی سپهر و جفیر بیش از ۲میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار و در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی ایران بودهاست و در مجموع با حفاری ۱۳۵ حلقه چاه تا انتهای تکمیل طرح مقدار کلی نفت قابلبرداشت از این میدانها به بیش از ۵۴۰میلیون بشکه میرسد. مقدار تولید بیشینه در میدانهای نفتی سپهر و جفیر با اجرای کامل این قرارداد به روزانه ۱۱۰هزار بشکه میرسد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه ۸۶درصد ذخایر مشترک نفتی ایران در غرب کارون واقع شدهاست، گفت: ارزش قراردادهای میدانهای نفتی موجود در غرب کارون به بیش از ۲۰میلیارد دلار میرسد. بنا به گفته اوجی میدانهای مشترک یاران و یادآوران در منطقه غرب کارون ۱۰درصد از ذخایر نفتخام کشور را تشکیل میدهند. وی با تاکید بر اینکه تقریبا همه میدانهای مشترک ایران تولیدی هستند، گفت: با احتساب قراردادهای کنونی و جدید، ارزش قراردادهای ۹ میدان موجود در غرب کارون به بیش از ۲۰میلیارد دلار میرسد.
کمبود دکل حفاری
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر کمبود دکل حفاری در میدان مشترک یاران، از اجرای ترک تشریفات مناقصه برای تامین دکل حفاری سبک در این میدان خبر داد. در ادامه این بازدید ابوذر شریفی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) هم با تاکید بر اینکه از شرکت نفت و گاز پرشیا بهعنوان پیمانکار طرح توسعه میدان مشترک یاران تقاضا داریم با افزایش سرمایهگذاری، دکلهای بیشتری به سمت این میدان گسیل کند، گفت: میدان یاران در مجموع یکمیلیون و ۶۰۰هزار بشکه ذخیره نفت درجا دارد که با توجه به نرخ بازیافت در این میدان، امکان برداشت ۷درصد از این ذخایر نفتی فراهم است. وی با یادآوری اینکه تولید نفت در میدان مشترک یاران، باید به ۳۳هزار بشکه در روز برسد، افزود: برای این منظور لازم است بیش از ۲۷دستگاه پمپ درونچاهی در چاههای این میدان استفاده شود. مدیرعامل شرکت متن با اشاره به کمبود دکل حفاری در میدان مشترک یاران، بر ضرورت تسریع در روند فعالشدن دکل بیشتر از سوی شرکت پیمانکار تاکید کرد.