آمریکا به‌طور رسمی به توقیف محموله نفتی ایران اعتراف کرد

در این بیانیه آمده است: طبق اسناد دادگاه، در ۱۹ آوریل، شرکت سوئز راجان‌لیمیتد به نقض قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی آمریکا اعتراف کرد. در همان تاریخ، این شرکت توسط کارل جی نیکولز قاضی دادگاه منطقه‌ای کلمبیای آمریکا به سه سال‌ممنوعیت فعالیت شرکتی و جریمه تقریبا ۵/ ۲‌میلیون دلاری محکوم شد. محموله قاچاق در حال‌حاضر در دادگاه منطقه‌ای ناحیه کلمبیا توقیف شده‌است. روز گذشته یک رسانه آمریکایی در گزارشی به فشار کنگره و فضاسازی گروهی ضد‌ایرانی در توقیف محموله نفتی ایران و ادعای این گروه مبنی‌بر نقش داشتن ۳۰۰ نفتکش دیگر در حمل غیرقانونی نفت تهران پرداخت و نوشت که دولت آمریکا سرانجام تحت‌فشار کنگره نزدیک به یک‌میلیون بشکه نفت‌خام ایران را به بهانه قاچاق به چین و نقض تحریم‌ها ضبط و از نفتکش خالی کرد.

روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت: دولت آمریکا نزدیک به یک‌میلیون بشکه نفت‌خام ایران را به بهانه قاچاق به چین و نقض تحریم‌ها ضبط کرده و آنها را از نفتکش خالی کرده‌است. بر اساس اسناد جدید دادگاه که نیویورک‌تایمز به آنها استناد می‌کند، دادستان‌های آمریکایی ادعا کرده‌اند عملیات قاچاق نفت درخصوص این محموله اتفاق‌افتاده و ردیاب‌های نفتکش خاموش بوده، سوابق محموله جعل شده و تکنیک‌های دیگر برای فرار از تحریم‌های آمریکا به‌کار گرفته ‌شده‌است.

 این رسانه آمریکایی افزود: این نفتکش برای چندین ماه در سواحل تگزاس حضور داشت زیرا دولت آمریکا در یافتن شرکتی که مایل به تخلیه محموله این نفتکش باشد، با مشکل مواجه بود. این مشکل باعث شد گروهی از قانون‌گذاران دو حزب ماه گذشته از بایدن بخواهند که توقیف را کامل کند و این تاخیر را به دلیل هراس از انتقام ایران «غیرقابل قبول» خواندند. مارک والاس، مدیر اجرایی این گروه و سفیر سابق در دولت جورج دبلیو بوش، گفت که یک شرکت یونانی که کشتی را مدیریت می‌کرد، در نهایت کشتی دیگری را به تگزاس آورد تا روند تخلیه آن را تکمیل کند.   وی ادعا کرد؛ مدت زمان صرف‌شده برای حل این موضوع نشان‌دهنده یک مشکل بزرگ‌تر است و گروه او بر اساس داده‌های مشابه، حدود ۳۰۰ نفتکش دیگر را شناسایی کرده که که احتمالا در قاچاق نفت ایران نقش دارند.