صرفهجویی بیش از ۱۴میلیارد لیتر سوخت مایع با توسعه گازرسانی
وی ادامه داد: در این بازه زمانی ۱۵.۲۳۸مشترک صنعتی جدید در کشور از سبد انرژی گاز بهرهمند شدند که ۲۲۸۶ مورد از آنها، جزو صنایع عمده هستند. مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران افزود: برای نقشهراه مقاومسازی نیز با شرکت گاز استان گیلان به نیابت از شرکتهای گاز استانی قراردادی امضا و مقاومسازی تاسیسات و تجهیزات نیز امسال آغاز شدهاست. رحمانی توضیح داد: توسعه گازرسانی به بیشتر مناطق فاقد گاز و ایجاد زیرساخت برای جایگزینی سوخت مایع برای صنایع تولیدی از اهم دستاوردهای این دو سالاست. وی تصریح کرد: بهصورت ویژه میتوان بهعملیات گازرسانی به مناطق فاقد گاز در استان سیستان و بلوچستان با استفاده از همکاری چند شرکت گاز استانی، بهعنوان یکی از تکالیف اقتصاد مقاومتی اشاره کرد که هماکنون نیز در حال اجراست.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: در دو سالاخیر، ۷ شهر و ۱۴۵ روستا در استان سیستان و بلوچستان و ۳ شهر و ۲۴ روستا در استان هرمزگان از نعمت گاز بهرهمند شدند و برنامه توسعه گازرسانی به این دو استان بهصورت ویژه در دستور کار است. رحمانی گفت: با توسعه گازرسانی در بخش خانگی و صنعتی، حدود ۱/ ۱۴میلیارد لیتر سوخت مایع در کشور صرفهجویی شده و این در حالی است که در همین بازه زمانی، ۷۴هزار واحد موتورخانه بهینهسازی و حدود یکمیلیون اتصالات مفصلی تاکنون نصب یا جایگزین شدهاست. وی همچنین درباره مصوبههای شورای اقتصاد توضیح داد: مقدار گاز صرفهجویی شده مطابق با جدول مصوبه شورای اقتصاد، برای ۷۴واحد موتورخانه بیش از ۴۳۵میلیون مترمکعب و برای حدود یکمیلیون اتصال مفصلی در یک سال، بیش از ۳۲میلیون مترمکعب پیشبینیشده که این مهم، بر اساس مصوبه انجامشدهاست.
به گفته مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، با ایجاد زیرساخت گازرسانی به مناطق فاقد گاز و دسترسی صنایع به گاز طبیعی، ضمن استفاده از سوخت پاک بهجای سوختهای مایع، این مهم افزون بر کاهش آلایندگی، سبب ایجاد ارزشافزوده ناشی از جایگزینی سوخت مایع میشود. رحمانی در پایان اظهار کرد: بهطور کلی، گازرسانی به صنایع و روستاها از لحاظ اقتصادی و محیطزیستی، بازدهی بالایی دارد و به پیشرفت و توسعهپایدار کشور کمک شایانی میکند.