افزایش روزانه ۱۷هزار بشکهای تولید نفت ایران
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد: قیمت سبد نفتی این سازمان در ماه فوریه ۲۰۲۳ با ۲۶ سنت افزایش نسبت به ماه قبل از آن به ۸۱ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسیدهاست. بر اساس این گزارش متوسط قیمت نفت سنگین ایران نیز در ماه فوریه بالغ بر ۸۱ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه گزارش شده که نسبت به ماه قبل از آن ۳۲ سنت افزایش داشته است. همچنین متوسط قیمت نفت سنگین ایران در دو ماهه امسال ۸۱ دلار و ۷۲ سنت بودهاست.
افزایش تولید روزانه ۳/ ۲ درصدی
بر اساس این گزارش تولید نفت ایران در فوریه سال۲۰۲۳ با رشد ۱۷هزار بشکهای نسبت به ماه قبل از آن مواجهشده و به ۲میلیون و ۵۷۱هزار بشکه در روز رسیدهاست. ایران در ماه ژانویه ۲میلیون و ۵۵۴هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود. کل تولید نفت اوپک در فوریه ۱۱۷هزار بشکه نسبت به ماه قبل از آن افزایشیافته و به ۲۸میلیون و ۹۲۴هزار بشکه در روز رسیدهاست. آنگولا بیشترین کاهش تولید نفت در ماه فوریه را داشته و تولید روزانه نفت این کشور ۵۲هزار بشکه کاهش یافتهاست. بیشترین افزایش تولید نیز مربوط به نیجریه بوده بهطوری که تولید روزانه نفت این کشور ۷۲هزار بشکه افزایش یافتهاست. همچنین، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین گزارش خود پیشبینی کرد که رشد تقاضای جهانی نفت در سال۲۰۲۳ به ۳/ ۲میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین گزارش خود پیشبینی کرد که رشد تقاضای جهانی نفت در سال۲۰۲۳ به ۳/ ۲میلیون بشکه در روز خواهد رسید. بنابراین، شاخص ذکرشده در گزارش ماه مارس در مقایسه با ارزیابی قبلی بدون تغییر باقیماندهاست. بدون مقایسه با دیگر شاخصها، تقاضای جهانی برای نفت میتواند بهطور متوسط به ۹/ ۱۰۱میلیون بشکه در روز در سال۲۰۲۳ برسد. اوپک در گزارش خود نوشت: با این حال، در بحبوحه تنشهای ژئوپلیتیکی و شرایط اقتصاد جهانی، پیشبینیها همچنان از عدمقطعیت بالایی برخوردار هستند.
این سازمان همچنین پیشبینی رشد تولید نفت توسط کشورهای غیرعضو را در سال۲۰۲۳، ۴/ ۱میلیون بشکه در روز حفظ کرد. بدون مقایسه با دیگر شاخصها، این رقم ممکن است به ۲/ ۶۷میلیون بشکه در روز برسد. در این گزارش آمده است: محرکهای اصلی رشد عرضه نفت برای سال۲۰۲۲ آمریکا، روسیه، کانادا، گویان، چین و برزیل هستند، درحالیکه پیشبینی میشود بیشترین کاهش در نروژ و تایلند باشد.