شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۱۰۰

  • هوش مصنوعی انسانی‌تر شد

    دنیای اقتصاد: همان‌طور که احتمالا بسیاری از ما انتظار داشتیم، هوش مصنوعی با چنان سرعتی در حال پیشرفت‌ است که حالا تعجبی ندارد که به بخش‌های منطقی و هوشمندتر هم وارد شده و شکلی انسانی‌تر به خود بگیرد. شاید زمانی که خبر آمد «توت‌فرنگی اوپن‌ای‌آی در پاییز می‌رسد» به خوبی نمی‌دانستیم چه پدیده‌ای در انتظار ماست.
  • اینشورتک‌ها در تنگنای انحصار

    دنیای اقتصاد: بیش از یک هفته از قطع دسترسی شرکت‌های بیمه آنلاین به سرویس استعلام بیمه می‌‌‌گذرد و فعالان این اقدام بیمه مرکزی را انحصارگرایانه می‌‌‌دانند. این در حالی است که بیمه مرکزی طبق مصوبه شورای عالی بیمه موظف است تا امکان دسترسی شرکت‌های فناور بیمه‌‌‌ را به سامانه‌‌‌های اطلاعاتی مرتبط با فعالیت آنها فراهم کند، اما در حال حاضر نه‌تنها این امکان را فراهم نکرده، بلکه برای این شرکت‌ها محدودیتی غیرقانونی ایجاد کرده است. بیمه مرکزی و شرکت فنحاب با وجود نامه‌‌‌نگاری‌‌‌ها و اعتراض فعالان حوزه اینشورتک واکنشی نشان نداده‌اند و شرکت‌های بیمه آنلاین با تجربه منفی کاربران، لطمه به برند و افزایش هزینه‌‌‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.
  • پلی‌استیشن ۵ پرو با ارتقای چشمگیر معرفی شد

    ایسنا: شرکت سونی از جدیدترین کنسول بازی خود موسوم به PS۵ Pro رونمایی کرد. این کنسول جدید ۶۹۹ دلار قیمت دارد و از ۷ نوامبر (۱۷ آبان) وارد بازار می‌شود. البته پیش‌خریدها از ۲۶ سپتامبر(۵ مهر) شروع می‌شود و مانند مدل PS۵ Slim برای داشتن درایو دیسکی یا یک پایه عمودی باید هزینه اضافی پرداخت شود. این کنسول جدید بهبودهای قابل‌توجهی را در مشخصات پلی‌استیشن ۵ اصلی ارائه می‌دهد که در سال ۲۰۲۰ عرضه شد. شرکت سونی وعده داده است که عملکرد کلی این کنسول را بهبود بخشیده است و عملکرد گرافیکی بهتری را با نرخ تازه‌سازی بیشتر و ثابت‌ در سراسر صفحه ارائه می‌دهد.
  • وزارت صمت اعلام کند ارز تخصیصی بانک مرکزی به چه کسی داده شده است؟

    ایسنا: رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران با اشاره به برگزاری جلسه با معاونت ارزی بانک مرکزی و اینکه طبق آنچه بانک مرکزی به انجمن اعلام کرده، ارز سال گذشته به انضمام یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار در سال جاری برای صنعت موبایل کشور به وزارت صمت تحویل داده شده است، خواستار این شد که وزارت صمت اعلام کند که این ارز اعلامی بانک مرکزی به چه کسی تخصیص یافته است؟! ۱۰ روز پیش بود که موضوع گلایه فعالان صنعت تلفن همراه کشور از بلاتکلیفی در تخصیص ارز و عدم پاسخ بانک مرکزی برای دیدار و جلسه با انجمن تلفن همراه ایران و به حساب آوردن این صنعت در برنامه‌ریزی سالانه کشور، مطرح و مورد پیگیری قرار گرفت. به گفته رئیس انجمن مذکور، بالغ بر ۱۸۰ روز بود که بازرگانان و فعالان حوزه تلفن همراه بلاتکلیف در صف‌ تخصیص ارز منتظر مانده‌ بودند و مشخص نبود که قرار است منابع ارزی تخصیص به این صنعت از کجا و چه ارزی باشد؛ این زمان شش ماهه برای صنعتی که دومین صنعت کشور به حساب می‌آید و بالغ بر سه میلیارد دلار نیاز ارزی دارد، بسیار زیاد است.
  • مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب شد

    مهر: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حکمی معاون وزیر، رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت را منصوب کرد.
  • نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود: به سمت رفع فیلترینگ برویم

    ایسنا: نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: «اکنون که کشور ما در شرایط عادی است به رئیس‌جمهور، وزیر ارتباطات و اعضای شورای عالی فضای مجازی پیشنهاد می‌دهم به سمت رفع فیلترینگ قدم بردارند.»
  • هزینه ۵۹ میلیارد روبلی روسیه برای مقابله با فیلترشکن‌ها

    ایسنا: دیده‌بان ارتباطات روسیه (روس کومنادزور) قصد دارد ۵۹ میلیارد روبل (۶۴۴ میلیون دلار) ظرف پنج سال آینده هزینه کند تا توانمندی‌های فیلتر ترافیک اینترنت را ارتقا دهد. فوربس با استناد به این اسناد گزارش کرد: «این پول برای ارتقای سخت‌افزار مورد استفاده برای فیلتر ترافیک اینترنت و همچنین مسدود یا کند کردن برخی منابع استفاده خواهد شد.»
  • حمله سایبری اسرارآمیز به سکوهای مالی تایوان

    ایسنا: سکوهای مالی تایوان از جمله بورس و شرکت وام‌دهنده «مگا فایننشال هولدینگ» روز پنج‌شنبه هدف حمله سایبری قرار گرفتند و وب‌سایت‌های آنها برای مدتی مختل شدند. وزارت امور دیجیتالی تایوان اعلام کرد هکرها، وب‌سایت‌های مالی تایوان را هدف حمله داس (انکار سرویس) قرار دادند که باعث مشکلات اتصال ناپایدار برای این پلتفرم‌ها در بعدازظهر پنج‌شنبه شد. بورس تایوان هم در پیام جداگانه‌ای اعلام کرد در جریان این حمله سایبری، بازار سهام تایوان متوجه شد درخواست‌های وب از آی‌پی‌های خارجی چند برابر بیشتر از حد معمول هستند.
  • ارسال نخستین پیام هشدار به زمین با کمک استارلینک

    مهر: برای نخستین‌بار شرکت مخابراتی تی‌موبایل در آمریکا یک هشدار اضطراری را از طریق ماهواره استارلینک به زمین فرستاد. به زودی ارسال پیام‌های هشدار بی‌سیم برای پوشش رویدادهای فاجعه‌بار بدون در نظر گرفتن منطقه خاص، ایمن‌تر و معتبرتر می‌شود. به این ترتیب تندبادها، توفان‌ها و آتش‌سوزی‌ها دیگر دسترسی شهروندان به اطلاعات حیاتی را مختل نمی‌کنند. چنین دستاوردی امکان ارسال پیام هشدار در یک منطقه ۵۰۰ هزار مایلی کم‌جمعیت کوهستانی و زمین‌های غیرقابل سکونت در آمریکا را فراهم می‌کند.
  • آغاز به کار رسمی منطقه بین‌المللی نوآوری ایران

    سیتنا: در بیست و دومین اجلاس سالانه پارک فناوری پردیس، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌‌بنیان رئیس‌‌جمهور با افتتاح منطقه بین‌المللی نوآوری ایران بر عزم و تلاش جدی معاونت علمی در حمایت از حرکت پرشتاب فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری کشور تاکید کرد. این اجلاس با حضور مسوولان و فعالان نوآوری و فناوری کشور برگزار شد. حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌بنیان رئیس‌‌جمهور، با بیان اینکه شرکت‌های موفق و صاحب برتری، الزاما شرکت‌های بسیار بزرگ نیستند، اظهار کرد: «شرکتی مانند آمازون بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار یعنی معادل هفتاد کشور با مجموع جمعیت بیش از ۳۰۰میلیون نفر خلق ثروت کرده است. این امر نشان می‌دهد مناسبات اقتصادی، فناوری و نوآوری، دستخوش تحول شده و در چنین شرایطی باید سهم و جایگاه خود را در این فضای رقابتی پیدا کنیم و ببینیم ایران با حدود ۱۷ میلیون نفر فارغ‌‌التحصیل و بیش از ۱۰‌هزار شرکت دانش‌‌بنیان کجای عرصه رقابت قرار دارد. باید بپذیریم صرف برخورداری از نیروی انسانی متخصص و نخبه به پیشرفت نمی‌‌رسیم و باید بیش از گذشته بکوشیم و‌‌ با سرعت بیشتری حرکت کنیم و سعی کنیم هر روز بهتر از روز قبل باشیم.»
  • فرصت «نکست» برای حمایت از ایده‏‌های مبتنی بر فناوری‏‌های نوظهور

    مهر: هدف جایزه نکست، شناسایی و حمایت از ایده‌‌های مبتنی بر فناوری‌‌های نوظهور به‌‌منظور تحقق رویای بعدی پیشروان زیست‌‌بوم علم و فناوری است. به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌بنیان ریاست جمهوری، فن‌‌آفرینان، پیشروان زیست‌‌بوم فناوری هستند که با ایده‌‌ها و نوآوری‌‌های خود در جهت به‌‌کارگیری فناوری‌‌های نوظهور، نقش کلیدی را در توسعه اقتصاد دانش‌‌بنیان کشور ایفا می‌کنند. کمک به تعالی و افزایش سرعت رشد این زیست‌‌بوم می‌تواند از طریق ایجاد انگیزه بیشتر و حمایت از ایده‌‌های نو این عناصر کلیدی محقق شود. هدف جایزه نکست شناسایی و حمایت از این ایده‌‌های مبتنی بر فناوری‌‌های نوظهور به‌‌منظور تحقق «رویای بعدی» این پیشروان زیست‌‌بوم است.
  • تعهد ارزی شرکت‌های دانش‌‌بنیان به ۸۰‌درصد کاهش یافت

    مهر: بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، تعهد ارزی شرکت‌های دانش‌‌بنیان از ۱۰۰ و ۹۰‌درصد به ۸۰‌درصد کاهش یافت. به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌بنیان ریاست جمهوری، بانک مرکزی طی دستورالعملی، کاهش تعهدات ارزی شرکت‌های دانش‌‌بنیان و فناورانه از ۱۰۰ و ۹۰‌درصد به ۸۰‌درصد را به وزارت صمت، معاونت علمی و سازمان توسعه تجارت ابلاغ کرد. در این دستورالعمل آمده است: «پیرو نامه شماره ۱۱۳۰۶۹.۰۴مورخ ۱۴۰۳.۰۵.۲۰ در خصوص اجرای بند (۲) مصوبات بیست و یکمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات ابلاغی طی نامه شماره ۷۱۶۷۴.۰۳مورخ ۱۴۰۳.۰۳.۳۰ خواهشمند است دستور فرمایند میزان تعهد صادراتی برای کد تعرفه‌‌های دانش‌‌بنیان و فناورانه به شرح جدول فایل اکسل پیوست در سامانه‌‌های ذی‌ربط از ۱۰۰‌درصد و ۹۰‌درصد حسب مورد به ۸۰‌درصد کاهش یافته و از نتیجه، این اداره را مطلع نمایند.»
  • سازمان هواپیمایی، سایت فلایتیو را تعلیق کرد

    دنیای‌اقتصاد: یک بار دیگر سازمان هواپیمایی کشوری ذره‌‌بین خود را روی سایت‌‌های فروش آنلاین بلیت هواپیما گذاشت و سایت فلایتیو را به دلیل گران‌فروشی بلیت به مدت یک‌‌ماه تعلیق کرد. طبق گزارش سازمان هواپیمایی کشوری و به نقل از «ایسنا»، در راستای اعمال اختیارات قانونی مندرج در ماده ۵ قانون هواپیمایی کشوری مصوب ۱۳۲۸ و نظارت بر فعالیت‌‌های هواپیمایی کشوری به منظور حفظ مصالح عمومی و با استناد به مفاد مصرحه در ماده ۱۶ قانون هواپیمایی کشوری و نیز به دلیل عدم‌رعایت ماده ۳۰ آیین‌نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی و با استناد به ماده ۳۱ آیین‌نامه اخیرالذکر، پروانه فعالیت شرکت خدمات مسافرت هوایی آسوده‌‌کیهان‌‌سیر و سایت www.flightio.ir متعلق به شرکت «دور پرواز» از تاریخ ۱۴۰۳.۶.۲۰ به ‌‌دلیل عرضه بلیت و نمایش نرخ بلیت هواپیما در مسیر‌‌های داخلی بالاتر از نرخ‌های تعیین‌شده به مدت یک ماه تقویمی تعلیق شدند. با این همه اما ظاهرا هنوز هم امکان خرید بلیت از وب‌سایت فلایتیو وجود دارد. در خرداد امسال بسیاری از مدیران و کارمندان فلایتیو در اقدامی دسته‌‌جمعی استعفا دادند و دلیل این اقدام را تصمیم‌‌های ارنیکا به عنوان سرمایه‌گذار اصلی این شرکت عنوان کردند و البته فلایتیو هم در بیانیه‌‌ای از افزایش رشد فروش ۱۰۰ درصدی شرکت در چند روز پس از خروج برخی مدیران خبر داد و اعلام کرد که تغییر سیاست‌‌های اجرایی به خودی خود بیانگر دلیل تغییرات ایجاد شده در فلایتیو است.
  • خروج حرکت اول از ساختار سهامداری نت‌‌باکس

    دنیای‌اقتصاد: بازوی سرمایه‌گذاری جسورانه همراه اول از ترکیب سهامداری نت باکس خارج شد. به این ترتیب حرکت اول که در سال ۱۴۰۰ به دنبال خلق ارزش و تکمیل سبد سرمایه‌گذاری خود در حوزه محتوا در نت‌باکس سرمایه‌گذاری کرده بود، بعد از ۳سال و با واگذاری مالکیت سهام خود، از ترکیب سهامداری این شرکت خارج شد. نت باکس یک پلتفرم آزاد ارائه محتواست که شرکت توسعه ارتباطات دیجیتال سپهر آن را طراحی و توسعه‌یافته کرده و در چند سال اخیر به عنوان یک راهکار آزاد در دسترس ارائه‌‌دهندگان محتوا قرار گرفته است. این در حالی است که در دی ماه گذشته حرکت اول بعد از سه سال از ترکیب سهامداری جاجیگا هم خارج شده بود. همچنین این شرکت سرمایه‌گذاری در مرداد ماه امسال ۴۰‌درصد از سهام گروه دیجی‌‌کالا را که متعلق به سرآوا و سایر سهامداران بود، خریداری کرد.
  • شیب رشد ۴۳ درصدی سرانه مصرف دیتا

    دنیای‌اقتصاد: در هفته گذشته شاتل موبایل به مناسبت هفت سالگی خود نشستی با حضور خبرنگاران برگزار کرد که در آن به بررسی مسیری که پشت سر گذاشته و چالش‌‌های پیش‌‌رو پرداخته شد. در این نشست مدیرعامل شاتل موبایل اعلام کرد که از سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۴۰۲ سرانه مصرف سالانه دیتای مشترکان این اپراتور تلفن همراه به طور متوسط ۴۳‌درصد رشد داشته و میزان مصرف دیتا در شبکه این اپراتور نیز در همین زمان با نرخ رشد سالانه ۱۱۲ درصدی افزایش یافته است. آرش کریم‌‌بیگی در ادامه افزود: «همچنین از سال ۱۳۹۷ تا پایان سال ۱۴۰۲ میزان مصرف مکالمه در شبکه شاتل موبایل با شیب رشد ۳۵ درصدی و تعداد مشترکان شاتل موبایل با شیب رشد ۵۶ درصدی مواجه بوده است.» او با تاکید بر اینکه پروانه شاتل موبایل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی Full MNNO است، تصریح کرد که این اپراتور اولین و تنها اپراتور موبایل دانش‌‌بنیان کشور است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر