شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۹۲

  • غول سازنده تراشه‌های هوش مصنوعی متوقف می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: اگر بازارهای سهام امروزی نسخه خودشان از مهاجرت بزرگ گاوهای وحشی را داشته باشند، این نسخه مربوط به رمیدن گاوهای انویدیا است. وال‌استریت هیچ دشتی به پهناوری دشت سرنگتی در شرق آفریقا ندارد و روایت تند و هیجانی جیم کرامر (مجری برنامه تلویزیونی پرطرفدار پول دیوانه) با لحن آرام سر دیوید آتنبرو (طبیعت‌پژوه معروف بریتانیایی) همخوانی ندارد. با این حال اما از جنبه‌های دیگر، هجوم سرمایه‌گذاران به سمت سهام این تراشه‌ساز آمریکایی در هر لحظه مثل یک منظره جذاب بوده است.
  • خوب و بد رشد خرید قسطی و اعتباری؟

    دنیای اقتصاد: آمارهای پلتفرم‌‌های خرید اعتباری و قسطی در ایران نشان می‌دهد که تمایل ایرانی‌‌ها به عضویت در این پلتفرم‌‌ها روز به‌روز بیشتر شده تعداد وام‌ها و مبلغ سفارش‌های خرید اقساطی در دو پلتفرم با سهم بازار بیشتر بیش از ۵۰۰ و ۱۰۰۰ درصد رشد داشته است. همچنین بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که مردم اعتبارهای دریافتی را اغلب برای خرید گوشی، لپ‌‌تاپ و لوازم آرایشی و بهداشتی و پوشاک خرج می‌کنند. این اعداد و ارقام در ابتدا از این جهت که منجر به سهولت دسترسی به منابع مالی و خرید مایحتاج مردم می‌شود، امیدبخش هستند؛ اما از بعد دیگر و منفی کاهش قابل‌‌توجه قدرت خرید مردم را نشان می‌دهد.
  • پیامدهای ژئوپلیتیک دستگیری مدیرعامل تلگرام

    ایسنا: پیامدهای ژئوپلیتیک دستگیری دوروف فراتر از شهروندی او است، چرا که کشورهای سراسر جهان، به خصوص در اروپا، با نحوه نظارت پلتفرم‌‌‌های شبکه اجتماعی مانند فیس‌‌‌بوک، اینستاگرام، ایکس و تیک‌‌‌تاک، کلنجار می‌‌‌روند و تلاش می‌‌‌کنند مرز بین آزادی بیان و محتوای غیرقانونی را ترسیم کنند. مقامات فرانسه در اوایل هفته جاری، پاول دوروف، موسس و مدیرعامل اپلیکیشن پیام‌‌‌رسان تلگرام را دستگیر کردند. هرچند چهارشنبه شب او با وثیقه آزاد شد، اما این اقدام غیرمنتظره، جنجال عمومی را بر سر آزادی‌بیان آنلاین، رمزنگاری، حقوق دیجیتال و همچنین پیامدهای دیپلماتیک احتمالی در اروپا برانگیخت.
  • شرایط آزادی دوروف مشخص شد

    مهر: طبق اطلاعات موجود پاول دوروف از بازداشت آزاد شده و با پرداخت وثیقه‌ای ۵ میلیون یورویی می‌تواند از ماندن در زندان تا زمان برگزاری دادگاه خودداری کند، اما وی حق خروج از فرانسه را ندارد. به گزارش رویترز، یک قاضی فرانسوی پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام را به عنوان بخشی از تحقیق درباره جرایم سازمان یافته در پلتفرم به‌طور رسمی تحت تحقیق قرار داد. اما وی می‌تواند با پرداخت وثیقه ۵ میلیون یورویی از بازداشت تا زمان دادگاه خودداری کند. برای این منظور دوروف باید هفته‌‌‌ای دو بار خود را به پلیس معرفی کند و از محدوده فرانسه خارج نشود.
  • تعداد کاربران فعال هفتگی چت جی‌‌‌پی‌‌‌تی به ۲۰۰ میلیون نفر رسید

    ایسنا: طبق اعلام شرکت هوش مصنوعی اوپن‌‌‌ای‌‌‌آی، چت جی‌‌‌پی‌‌‌تی اکنون ۲۰۰ میلیون کاربر فعال هفتگی دارد. این نشان‌دهنده دو برابر شدن مخاطب هفتگی ۱۰۰ میلیونی آن است که این شرکت در ماه نوامبر سال گذشته اعلام کرده بود. افزایش تعداد کاربران تنها رشد بزرگی نیست که اوپن‌‌‌ای‌‌‌آی در سال گذشته شاهد آن بوده است.
  • حکمرانی در فضای مجازی یک چالش جهانی است

    ایسنا: دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفت‌وگوی ویژه خبری، موضوعات متعددی از جمله حکمرانی قانونمند در فضای مجازی را تشریح کرد. محمد‌امین آقامیری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص حکمرانی قانون‌مند در فضای مجازی گفت: «توضیح شفاف و ملموس حکمرانی یعنی تنظیم روابط برای تامین حق مردم و اشخاص که در قانون اساسی در فضای سنتی تعریف شده است و افراد یک جامعه برای کسب‌و‌کار، تفریح، آموزش و حضور در فضاهای مختلف قوانین و مقررات داشته، روابط در این محیط‌ها تنظیم شده و حقوق مردم، دولت، شرکت‌ها و فعالان اقتصادی مشخص است، اما حکمرانی در فضای مجازی که تمامی این فعالیت‌ها در آن در حال انجام است متفاوت بوده و نیاز است که روابط در آن مشخص شده و مدیریت شود. درباره کسب‌و‌کارهای فروشگاهی نیز این وجود دارد که اگر این فضا ضابطه‌مند باشد مردم با خیال راحت می‌توانند در این فضا فعالیت کنند و حتی در صورت مواجهه با کلاهبرداری قابلیت پیگیری و سامان‌دهی وجود خواهد داشت.»
  • توت‌فرنگی اوپن‌ای‌آی در پاییز می‌رسد

    ایسنا: شرکت اوپن‌ای‌آی احتمالا مدل جدید هوش مصنوعی خود را که توت‌فرنگی نام دارد، در پاییز عرضه خواهد کرد. گزارش‌ها حاکی از آن است که شرکت اوپن‌ای‌آی برای انتشار یک محصول جدید هوش مصنوعی با ویژگی‌های پیشرفته آماده می‌شود و امیدوار است این محصول جدید بتواند مشکلات فراتر از مدل‌های کنونی هوش مصنوعی را حل کند. مدل جدید هوش مصنوعی توت‌فرنگی اوپن‌ای‌آی قادر به حل کردن مسائل ریاضی است که هرگز با آنها سر و کار نداشته و همچنین وظایف سطح بالا مانند توسعه راهبردهای بازاریابی و حل کردن پازل کلمات پیچیده را انجام می‌دهد.
  • وعده‏‌های افزایش کیفیت اینترنت را پیگیری کنید

    دنیای‌اقتصاد: از آنجا که مسعود پزشکیان در زمان برگزاری کمپین‌‌های انتخاباتی وعده‌‌های مختلفی درباره ارتقای کیفیت اینترنت و رفع محدودیت‌ها داده بود، با شروع به کار کابینه دولت جدید فعالان اکوسیستم استارت‌آپی و کسب و کارهای اینترنتی انتظار دارند این وعده‌‌ها زودتر محقق شود. در همین راستا انجمن تجارت الکترونیک تهران در نامه سرگشاده‌‌ای خطاب به وزیر جدید ارتباطات و فناوری اطلاعات، خواستار پیگیری وعده‌‌های رئیس‌‌جمهور و اقدامات فوری برای افزایش کیفیت اینترنت در ایران شده است.
  • مدیرعامل اسنپ دکتر استعفا داد

    دنیای ‌اقتصاد: در هفته گذشته استعفای مدیرعامل اسنپ دکتر از سمت خود خبرساز شد. چهارشنبه هفته گذشته گلرخ داوران با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس از استعفای خود خبر داد. مدیرعامل مستعفی اسنپ دکتر در این توئیت تصویر اظهارنامه‌‌‌‌‌‌ رسمی استعفای خود را از سمت مدیرعاملی اسنپ دکتر (ویرا تندرستی ایرانیان) منتشر کرد که در آن آمده است: با توجه به تمایل گلرخ‌‌‌ داوران پورفرد بر استعفا از سمت مدیرعاملی اسنپ دکتر، بدین وسیله استعفای خود را از ۳۱ تیر ۱۴۰۳ کتبی اعلام کرده‌‌‌ام و با قید فوریت مراتب استعفا و جایگزینی مدیرعامل جدید ثبت و آگهی شود.» طبق ماده ۱۵۶ قانون آیین دادرسی مدنی هر کس می‌تواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه کند، مشروط بر اینکه موعد مطالبه رسیده باشد. به طور کلی هر کس حق دارد اظهاراتی را که راجع به معاملات و تعهدات خود با دیگری است و بخواهد به طور رسمی به او برساند ضمن اظهارنامه به طرف ابلاغ کند. اظهارنامه توسط اداره ثبت اسناد و املاک کشور یا دفاتر دادگاه‌‌‌ها ابلاغ می‌شود. هر چند هنوز دلایل این استعفا اعلام نشده‌‌‌اند، اما در فضای مجازی شایعاتی درباره این دلایل مطرح شده‌‌‌اند.
  • طرح پژوهانه همراه اول برای حمایت از پایان‌‌‌نامه‌‌‌ها و طرح‌‌‌های پژوهشی

    دنیای‌اقتصاد : همراه اول پنجمین فراخوان حمایت مرکز تحقیق ‌‌‌و توسعه این شرکت را از پایان‌‌‌نامه‌‌‌ها و طرح‌‌‌های پژوهشی همسو با کسب و کار اپراتور اول تلفن همراه منتشر کرده است. طبق اعلام همراه اول، این حمایت با رویکرد کاربردی‌‌‌سازی و ارتقای کیفیت پایان‌‌‌نامه‌‌‌های دانشگاهی، تقویت و تشویق دانشجویان تحصیلات تکمیلی و متقاضیان پسادکتری و بهره‌‌‌مندی از ظرفیت اعضای هیات‌‌‌علمی دانشگاه‌‌‌ها و مطابق با نیازهای پژوهشی همراه اول در قالب اعطای گرنت پژوهشی است. به این ترتیب دانشجویان و پژوهشگران متقاضی بهره‌‌‌مندی از این طرح می‌توانند برای آگاهی از محورهای اولویت‌‌‌دار و ثبت‌‌‌نام حداکثر تا نیمه مهر ماه امسال به نشانی https: //B۲n.ir/MCI_Grant مراجعه کنند.
  • معافیت کاربران راننده زن سرپرست خانوار از پرداخت کمیسیون اسنپ

    دنیای‌اقتصاد: طبق طرحی با نام «چرخ زندگی به دست تو می‌‌‌چرخه» اسنپ قرار است تمامی کاربران راننده‌‌‌ زن سرپرست خانوار خود را از پرداخت کمیسیون معاف ‌‌‌کند. این طرح از ۵ شهریور الی ۲۹ اسفند امسال اجرا می‌شود و طی آن علاوه بر زنان سرپرست خانواری که در حال حاضر عضو ناوگان این سامانه هستند، متقاضیانی هم که در مدت اجرای طرح به ناوگان اسنپ بپیوندند تا پایان سال از این معافیت بهره‌‌‌مند می‌‌‌شوند. به این ترتیب زنان سرپرست خانوار فعال در ناوگان اسنپ می‌توانند با ارائه‌‌‌ مدارک شناسایی خود و مستندات سرپرستی خانوار از مزایای این طرح بهره‌‌‌مند شوند.
  • برنامه‌‌‌های معاونت علمی برای اثرگذاری بیشتر صندوق‌های مالی دولتی

    ایسنا: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان رئیس‌‌‌جمهور با بیان اینکه از صندوق‌های دولتی انتظار شفافیت می‌رود، از برنامه‌‌‌های این معاونت برای افزایش اثرگذاری این صندوق‌ها خبر داد. حسین افشین در دیدار جمعی از شرکت‌های استارت‌آپی با بیان اینکه معاونت علمی، توسعه بازار و تسهیل فضای فعالیت شرکت‌ها و استارت‌آپ‌‌‌ها را با رویکرد نظارتی، تنظیم‌‌‌گری و مشارکت همه فعالان این زیست‌‌‌بوم دنبال می‌کند، به نقش صندوق‌های پژوهش و فناوری در تامین مالی تخصصی حوزه‌‌‌های مختلف فناوری اشاره کرد و گفت: «در زمینه صندوق‌ها به‌خصوص صندوق‌های دولتی، باید یک ‌‌‌ساز و کار ویژه تعریف شود و لازم است صندوق‌ها را تخصصی کنیم؛ چرا که اکنون به بلوغ رسیده‌‌‌اند و موضوع تخصصی شدن آنها را پیگیری می‌‌‌کنیم.» افشین افزود: «از صندوق‌های دولتی انتظار شفافیت می‌رود و به‌رغم آنکه ممکن است واکنش‌‌‌هایی را در پی داشته باشد، اما داده‌‌‌های صندوق‌ها باید به صورت شفاف منتشر شود؛ چون در این صورت است که صندوق‌ها دقت بیشتری در عملکرد خود خواهند داشت.
  • نشست کارگروه دائمی شورای راهبری فناوری‌‌‌ها و تولیدات دانش‌‌‌بنیان برگزار شد

    ایسنا: سی‌‌‌وهشتمین نشست کارگروه دائمی شورای راهبری فناوری‌‌‌ها و تولیدات دانش‌‌‌بنیان با حضور معاون علمی رئیس‌‌‌جمهور و اعضای کارگروه برگزار شد. سی و هشتمین جلسه کارگروه دائمی شورای راهبری فناوری‌‌‌ها و تولیدات دانش‌‌‌بنیان با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان رئیس‌‌‌جمهور، و اعضای این کارگروه با محوریت عملکرد صندوق‌های پژوهش و فناوری برگزار شد. در نخستین بخش از این نشست، گزارشی از سوابق و عملکرد دبیرخانه تخصصی صندوق‌های پژوهش و فناوری طی سال‌های اخیر ارائه شد. به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌‌‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان ریاست جمهوری، این گزارش شامل نگاشت قانونی و تاریخی، وظایف و عملکرد این دبیرخانه در حوزه‎‌‌‌هایی مانند اعطای مجوز تاسیس و فعالیت، مقررات‌‌‌گذاری و تنظیم‌‌‌گری و نظارت بر عملکرد صندوق‌های پژوهش و فناوری بود. همچنین درخصوص وضعیت پیشرفت سامانه یکپارچه نظارت بر فعالیت صندوق IMS نیز بحث و گفت‌‌‌وگو شد. در ادامه این نشست، اعضای شورای راهبری به بررسی تصمیم کمیته تخصصی رقابت «موضوع بند پ ماده ۱۰ قانون جهش تولید دانش‌‌‌بنیان» در خصوص درخواست یک شرکت دانش‌‌‌بنیان پرداختند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر