شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۶۴

  • رشد صنعت گیم در سایه محدودیت‌ها

    دنیای اقتصاد: در شرایطی که صنعت بازی در ایران با محدودیت‌های تحریم و فیلترینگ دست و پنجه نرم می‌کند، گزارش‌های آماری اخیر نشان می‌دهند که در یک سال اخیر صنعت بازی‌های موبایلی رشد چشم‌گیری داشته است. با این حال تحریم‌ها، ارتباط پلتفرم‌ها با بازی‌سازها را قطع کرده و بالطبع درآمد از آن محل نیز از بین رفته است. از طرف دیگر، با اینکه پلتفرم‌ها سعی می‌کنند ایمنی را حفظ کنند و ارتقا دهند، اما فیلترینگ گوگل‌پلی همچنان تهدیدی برای امنیت دستگاه‌های کاربران ایرانی است. در این شرایط مدیران دو پلتفرم دانلود بازی و برنامه موبایلی ایرانی معتقدند که رفع فیلترینگ شرط تداوم این رشد و پیشرفت است.
  • آلارم اصلاحات ارزی از بازار موبایل

    دنیای اقتصاد: رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی در نشست خبری این انجمن از نبود هیچ نمایندگی خارجی تلفن همراه در کشور خبر داد و گفت: «متاسفانه از سال ۱۴۰۰ در زمینه تخصیص ارز به تلفن همراه شفافیت نبوده است و مشخص نیست حال چگونه و به چه برندهایی یا شرکت‌هایی ارز تخصیص می‌‌یابد.» عبدالمهدی اسدی در این نشست خبری با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ روز است که به شرکت‌های واردکننده تلفن‌‌همراه ارزی تخصیص داده نشده است، افزود: «عدم‌تخصیص ارز و عدم‌واردات کالا در برخی شرکت‌ها و بازدیدهای میدانی حکایت از ورود تلفن همراه توسط برخی شرکت‌ها دارد.» وی با تاکید بر اینکه در سایه عدم‌شفافیت واردات دولتی تلفن همراه، بازار در تاریکی به‌سر می‌‌برد، ادامه داد: «آماری از میزان واردات تلفن همراه، سهم برندهای وارد شده و شرکت‌های واردکننده وجود ندارد. این در حالی است که تا پیش از این آمار واردات تلفن همراه در اختیار انجمن واردکنندگان قرار می‌‌گرفت و انجمن نیز به شرکت‌ها گزارش می‌‌داد.»
  • شرکت‌های فناور به دنبال مدل‌های کوچک‌تر هوش مصنوعی هستند

    ایسنا: بسیاری از توسعه‌دهندگان فناوری تمایل دارند تا از نمونه‌های کوچک‌تر مدل‌های هوش مصنوعی استفاده کنند که دلایل مختلفی دارد. شرکت اوپن‌ای‌آی روز پنج‌شنبه GPT-۴o mini را معرفی کرد که نسخه کوچک‌تر و ارزان‌تر مدل هوش مصنوعی GPT-۴o آن است. به نقل از فست کمپانی، اوپن‌ای‌آی یکی از چندین شرکت‌ هوش مصنوعی است که نسخه‌ای از بهترین مدل بنیادین خود را توسعه داده است تا مقداری از هوش را با سرعت و مقرون‌به‌صرفه شدن عوض ‌کند. چنین مبادله‌ای می‌تواند به توسعه‌دهندگان بیشتری امکان دهد تا برنامه‌های خود را با هوش مصنوعی تقویت کنند و شاید در آینده روزنه‌های جدیدی را برای برنامه‌های پیچیده‌تر باز کند.
  • موتور جست‌وجوی هوش‌مصنوعی اوپن‌ای‌آی معرفی شد

    مهر: اوپن‌ای‌آی یک نمونه اولیه از موتور جست‌وجوی هوش مصنوعی به نام «سرچ جی‌پی‌تی» را معرفی کرد. به گزارش انگجت، این اقدام نشان‌دهنده ورود شرکت به بازار رقابتی موتور جست‌وجوهاست که اکنون دهه‌هاست در قبضه گوگل قرار دارد.
  • چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟

    ايسنا: بر اساس آخرین اعلام مرکز ثبت دامنه کشوری تاکنون یک میلیون و ۶۳۳ هزار و ۵۳۱ دامنه فعال فارسی به ثبت رسیده که در این میان پسوند دات‌آی‌آر‌(ir.) بیشترین دامنه‌ فعال را دارد. نام دامنه بخشی است که گویای نام برند یا فعالیت کاربر بوده و آن را به دلخواه خود انتخاب می‌کند. پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی هستند که توسط کمیته مخصوص تایید و تصویب پسوندها یعنی آیکن (ICANN) تایید شده باشند.
  • ضرر ۵.۴ میلیارد دلاری شرکت‌های آمریکایی از خطای کرا‌د استرایک

    ايسنا: شرکت‌های «فورچون ۵۰۰» آمریکا به جز مایکروسافت، از اختلال اخیر کراد استرایک ۵.۴ میلیارد دلار ضرر مالی متحمل خواهند شد. شرکت‌ها در صنایع مختلف از جمله خطوط هوایی، بانکی و رسانه‌ای، روز جمعه با اختلال سایبری جهانی مربوط به پلتفرم ابری آزور مایکروسافت و مشکل نرم‌افزاری شرکت امنیت سایبری کراد استرایک روبه‌رو شدند.
  • مالزی خواستار جبران خسارت اختلال سایبری شد

    ایسنا: وزیر دیجیتال مالزی اعلام کرد از شرکت‌های مایکروسافت و کراد استرایک خواسته است جبران ضرر شرکت‌هایی را که از اختلال فناوری جمعه گذشته آسیب دیدند، مد نظر قرار دهند. گوبیند سینگ‌دئو، وزیر دیجیتال مالزی به خبرنگاران گفت: «پنج سازمان دولتی و ۹شرکت فعال در بخش هواپیمایی، بانکی و درمانی در میان شرکت‌هایی بودند که فعالیتشان در مالزی بر اثر این اختلال جهانی فلج شد. با نمایندگان مایکروسافت و کراد استرایک برای دریافت گزارش کامل درباره این واقعه، دیدار کرده و از این شرکت‌ها خواسته‌ایم اقداماتی را برای اجتناب از تکرار اختلال در پیش بگیرند و خسارت یا ضرر شرکت‌ها از این اختلال را بررسی کنند و ببینند تا چه حدی قادر هستند برای حل مساله به آنها کمک کنند.»
  • از سهم ناچیز ویزیت آنلاین تا افزایش دسترسی زنان به خدمات سلامت دیجیتال

    دنیای اقتصاد: سلامت دیجیتال هنوز راه زیادی تا بلوغ در کشور ما دارد؛ گواه آن هم آمارهایی است که اخیرا پلتفرم آنلاین سلامت بقراط از وضعیت این بخش در سال گذشته منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، نرم‌‌‌افزار مدیریت مراکز درمانی بقراط در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته ۳۰‌درصد رشد داشته و داده‌‌‌های این گزارش بیانگر آن است که طرح کلینیک ۶۰‌درصد و طرح مطب این پلتفرم ۲۷‌درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. این گزارش نشان می‌‌‌دهد که بیشترین تراکم پزشکان و همچنین بیشترین تراکم‌کاربران این پلتفرم در تهران است. این موضوع از زوایای متفاوتی قابل‌توجه است؛ از طرفی بر اساس این گزارش علاقه پایتخت‌‌‌نشینان نسبت به استفاده از خدمات سلامت دیجیتال بیشتر است و از سوی دیگر عواملی مانند ترافیک شهری، سرعت بالا و شلوغی زندگی روزمره و همچنین دسترسی بیشتر به ابزار و زیرساخت مناسب منجر به این استقبال شده است.
  • استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود تصاویر آگهی‌‌‌های آنلاین

    دنیای‌اقتصاد: ابزارهای هوش مصنوعی به سرعت به بخش‌‌‌های مختلف زندگی روزمره نفوذ می‌‌‌کنند. در همین راستا پلتفرم دیوار یک ابزار جدید هوش مصنوعی را برای ویرایش عکس و پاک کردن اثاثیه، اضافه کرده است. عکس‌‌‌های حرفه‌‌‌ای و با کیفیت که بتواند جزئیات محیط خانه یا دفتر کار را نشان دهند یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش بازدید آگهی و تماس برای خرید یا اجاره ملک به حساب می‌‌‌آید.
  • مدل جدید سرمایه‌گذاری یک شتاب‌‌دهنده روی استارت‌آپ‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: شتاب‌‌دهنده تریگ‌‌آپ در هفته گذشته از مدل جدید سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌‌ها رونمایی کرد. این شتاب‌‌دهنده می‌‌خواهد از طریق سرمایه‌گذاری میکرو وی‌‌سی به استارت‌آپ‌‌هایی که از یک تا ۶ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارند، کمک کند. حمیدرضا علوی، معاون سرمایه‌گذاری شناسا و رئیس هیات‌مدیره شتاب‌‌دهنده تریگ‌‌آپ، درباره مدل جدید سرمایه‌گذاری این شرکت با هدف پر کردن خلأ در مراحل رشد استارت‌آپ‌‌ها گفت: «زمانی که یک تیم استارت‌آپی شروع به فعالیت می‌کند، پس از پذیرفته شدن در مراکز شتابدهی باید سراغ سرمایه‌گذاری خطرپذیر برود. این کار برای تیم‌‌های استارت‌آپی بسیار سخت است و این مدل سرمایه‌گذاری در کشور آن‌طور که باید شکل نگرفته است. در چنین خلأیی تریگ‌‌آپ روی استارت‌آپ‌‌ها، در این مرحله از بلوغ‌‌شان به عنوان یک میکرو وی‌‌سی سرمایه‌گذاری می‌کند.» به گفته او سقف سرمایه‌گذاری تریگ‌‌آپ روی استارت‌آپ‌‌ها یک میلیارد تومان است که ۶۰۰ میلیون تومان آن به صورت نقدی و ۴۰۰ میلیون تومان به صورت خدمات است. او با بیان این مطلب می‌‌گوید: «البته سرمایه‌گذاری‌‌های بالای ۵ میلیارد تومان بر عهده شناسا خواهد بود.»
  • یک سوپراپلیکیشن جدید متولد شد

    دنیای‌اقتصاد: در هفته‌‌ای که گذشت یک بازیگر جدید به عرصه رقابتی سوپراپلیکیشن‌‌های ایرانی پیوست. این خبر در نشست خبری به میزبانی شرکت تپسی منتشر شد که حالا باید آن را گروه تپسی خواند. مصطفی سید حسینی در اولین نشست خبری خود پس از به عهده گرفتن سمت مدیرعاملی این شرکت، خبر تبدیل تپسی به سوپراپلیکیشن را داد و اعلام کرد که از اول مرداد به شکل رسمی کار آن آغاز می‌شود. او درباره سرویس‌‌های جدید این سوپر اپلیکیشن شامل سفارش غذا، خرید فروشگاهی و سوپرمارکت، گفت: «اُفود به زودی تغییر برند می‌دهد و تبدیل به تپسی‌‌فود می‌شود، کار اُفود با مشهد آغاز شده و تا پایان تابستان به تهران می‌‌رسد. برند دارتیل هم به زودی تبدیل به تپسی‌‌شاپ خواهد شد و به این سوپراپ افزوده می‌شود. در مرحله نخست سرویس‌‌های سفارش غذا و سوپرمارکت برای بخشی از کاربران در دسترس خواهد بود و به تدریج اُکالا هم ری‌‌برند می‌شود.» مدیرعامل گروه تپسی در ادامه تاکید کرد که به سختی‌‌های بازار سفارش آنلاین غذا و رقابت و شرایطی که رقیب ایجاد کرده آگاه هستند و گفت: «اگر از ابتدا رقابت به شکل درست انجام می‌‌شد، بازار شکل انحصاری به خود نمی‌‌گرفت. ما برای مقابله با قراردادهای خاص رقیبمان با رستوران‌‌ها از همه امکانات‌‌ قانونی خود استفاده می‌‌کنیم و موانع راه را برمی‌‌داریم.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر