شماره روزنامه ۶۰۹۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۶۰۵۰

  • ترکش‌های اختلالات بر اقتصاد دیجیتال

    دنیای اقتصاد - مهسا طاعتی: در دو هفته اخیر همز‌مان با روزهای منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری اختلال‌های اینترنتی تشدید شد؛ تا جایی که عمده فیلترشکن‌ها از کار افتادند و نارضایتی مردم از کندی سرعت اینترنت در این روزها نیز اوج گرفت. در مقابل مسوولان دولتی از وزیر ارتباطات گرفته تا رئیس مرکز ملی فضای مجازی بدون اشاره‌ای به این اختلال‌ها، همچنان از پایداری کامل شبکه ارتباطی کشور گفتند. البته این مقامات درباره افزایش حملات سایبری در روزهای قبل و حین انتخابات و خنثی کردن آنها اشاره کرده‌اند. با این حال کارشناس‌ها از تشدید اختلال‌ها در هفته‌های اخیر می‌گویند و آن را نتیجه رویکرد نادرست سیاستگذار می‌دانند. در این شرایط، گزارش‌ها و بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان سفارش فروشگاه‌های مجازی فعال در بستر اینستاگرام تا ۲۵ درصد، ترافیک فروشگاه‌های اینستاگرامی تا ۴۰ درصد و تراکنش‌های پرداخت‌یارها نیز حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
  • هوش مصنوعی برق دنیا را می‌بلعد

    ایسنا: در حالی که هوش مصنوعی در محصولات و خدمات بیشتری یکپارچه می‌شود، مصرف بالای برق، پاشنه آشیل این فناوری است که احتمالا تامین نیرو را در مضیقه قرار دهد. هنگامی که گوگل در هفته گذشته اعلام کرد آلایندگی جوی این شرکت از سال ۲۰۱۹ به میزان ۴۸ درصد افزایش یافته، انگشت اتهام را به سمت هوش مصنوعی گرفت. شرکت‌های فناوری آمریکایی سرگرم ساخت شبکه‌های وسیع از دیتاسنترها در سراسر جهان هستند و می‌گویند هوش مصنوعی موجب رشد مصرف برق شده است و توجهات را به سمت میزان مصرف انرژی این فناوری و تاثیر آن بر محیط‌زیست معطوف کرده‌اند.
  • اینترنت در زمان برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری قطع نمی‌شود

    سیتنا: سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزش‌یابی نظام آموزش کشور اعلام کرد که اینترنت و شبکه‌های مجازی در نوبت دوم کنکور قطع نمی‌شود و با توجه به تجهیزات و ابزارهای پیشرفته، هر نوع تقلبی در جلسه آزمون کشف خواهد شد. عبدالرسول پورعباس در نشست خبری تشریح فرآیند برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ گفت: «با توجه به نسل سوم دستگاه‌های سیگنال‌یاب، نیازی به قطع اینترنت در زمان برگزاری نوبت دوم کنکور سراسری نیست. دستگاه‌های آشکارساز در اختیار حوزه‌های آزمون قرار گرفته و به محض اینکه سیگنالی دیده شود، اقدامات لازم صورت می‌گیرد؛ همچنین نمایندگان دستگاه قضایی در تمام استان‌ها حضور دارند و پلیس فتا نیز همزمان فعالیت خواهد داشت تا هر گونه اقدامی در مسیر ایجاد شائبه و تخلف در کنکور کشف شود.»
  • قطعنامه سازمان ملل برای کاهش شکاف در دسترسی به هوش مصنوعی

    مهر: مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای از کشورهای ثروتمند و توسعه‌یافته درخواست کرد که فاصله رو به افزایش با کشورهای در حال توسعه را در هوش مصنوعی کاهش دهند. نماینده چین در سازمان ملل متحد اظهار کرد که اقدامات اخیر ایالات‌متحده در هدف قرار دادن سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه هوش مصنوعی در چین به توسعه سالم این فناوری کمک نمی‌کند و منجر به شکاف در حاکمیت جهانی خواهد شد. این اظهارات پس از آن مطرح شد که سازمان ملل قطعنامه‌ای را در زمینه کاهش شکاف دسترسی به هوش مصنوعی به تصویب رساند؛ قطعنامه‌ای که توسط چین پیشنهاد شده بود. این قطعنامه با هدف کمک به کشورهای در حال توسعه برای بهره‌مندی از مزایای این فناوری نوین تدوین شده است.
  • کوچک‌ترین موبایل ۵G جهان در راه بازار

    مهر: یونی هرتز، شرکتی که به تولید موبایل‌های رده‌بالا مشهور است، اخیرا دستگاه جدید جلی‌مکس را معرفی کرده و مدعی است این کوچک‌ترین موبایل ۵G در بازار جهان است. در جلی‌مکس از پردازشگرهای کم‌قدرت که در موبایل‌های کوچک به کار می‌روند، استفاده نشده است. در عوض مجهز به یک تراشه Dimensity۷۳۰۰ مدیاتک با ۱۲ گیگابایت RAM و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی است. در این موبایل یک باتری ۴ هزار میلی‌آمپری به کار رفته که قابلیت شارژ سریع ۶۶ وات دارد. هرچند ابعاد دستگاه هنوز مشخص نیست، اما مقایسه بین کیبوردهای استاندارد در تیزر این موبایل حاکی از آن است که اندازه جلی‌مکس مشابه آی‌فون ۱۳ مینی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر