شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۱ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۹۶۱

  • چرا بازار هوش مصنوعی در سلطه تراشه‌های انویدیاست؟

    دنیای اقتصاد: هیچ شرکت دیگری به اندازه انویدیا از رشد انفجاری هوش مصنوعی سود نبرده است. از ماه ژانویه ۲۰۲۳ قیمت سهام این تراشه‌ساز چیزی در حدود ۴۵۰ درصد رشد کرده است. انویدیا حالا با مجموع ارزش سهام ۲ تریلیون دلاری، بعد از مایکروسافت و اپل، سومین شرکت ارزشمند آمریکا به حساب می‌آید.
  • تعیین‌تکلیف پرداخت تسهیلات در لندتک‏‏‌ها

    یک فعال لندتکی: در دو یا سه سال گذشته حجم تسهیلات لندتک‏‏‌ها نسبت به کل تسهیلات خرد شبکه بانکی، یک‏‏‌دهم‌درصد بوده و رگوله شدن این میزان کم، عجیب است
  • پیش‌‌‌نویس طرح توزیع دارو از طریق پلتفرم‌‌‌ها ارائه شد

    دنیای‌اقتصاد: ماه‌‌‌هاست که پلتفرم‌‌‌های توزیع دارو در انتظار ارائه دستورالعملی دقیق برای نحوه فعالیت خود هستند و با تکرار تعلل وزارت بهداشت و انجمن داروسازان، در نهایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ماجرا ورود کرد و طرح پیشنهادی خودش را در این زمینه ارائه کرد.
  • پلیس فتا به کسب و‌کارهای فعال در اتوماسیون چارگون هشدار داد

    دنیای‌اقتصاد: در روزهای اخیر پلیس فتا با ارسال پیامکی به کسب‌وکارهای فعال در اتوماسیون اداری چارگون هشدار داده است تا در اسرع وقت اینترنت این سیستم را قطع کنند. ظاهرا این هشدار به دلیل کشف آسیب‌‌‌‌‌‌پذیری بحرانی در سیستم اتوماسیون اداری بومی چارگون، داده شده است. به این ترتیب پلیس فتا از این کسب‌وکارها خواسته است تا برای دریافت ابزار رفع آسیب‌‌‌پذیری و عضویت در کانال پلیس فتا در پیام‌‌‌رسان ایتا به آی‌دی fata۶۷۱۰ مراجعه کنند. در این پیامک آمده است: «با توجه به آسیب‌‌‌پذیری بحرانی کشف‌‌‌شده در سیستم اتوماسیون اداری بومی چارگون، ضروری است به قید فوریت نسبت به قطع و جداسازی سیستم اتوماسیون از بستر اینترنت اقدام شود. برای دریافت ابزار رفع آسیب‌‌‌پذیری و عضویت در کانال پلیس فتا در پیام‌‌‌رسان ایتا به آی‌دی fata۶۷۱۰ مراجعه کنید.»
  • پرو مجازی فرش و لوازم منزل با واقعیت افزوده

    مهر: متخصصان یک مجموعه دانش‌‌‌بنیان موفق به طراحی یک پلتفرم فروش آنلاین فرش و اثاثیه منزل شده‌‌‌اند که امکان پرو مجازی و شخصی‌‌‌سازی این لوازم قبل از خرید را به خریداران می‌دهد.
  • طفل شش‌ماهه مرکز ملی فضای مجازی

    فائزه اسماعیلی / پژوهشگر حقوق فضای مجازی آزمایشگاه داده و حکمرانی
    لایحه حفاظت از داده‌‌‌های شخصی، تقریبا از سال ۱۳۹۷ به یکی از موضوعات محوری در اخبار مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل شده است. اواسط دی ماه، در آخرین اخبار مربوط به این لایحه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تکمیل روند بررسی لایحه حفاظت از داده‌‌‌های شخصی در دولت و ارسال آن تا پایان سال به مجلس خبر داد. با این‌حال، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در ۲۷ دی‌‌‌ماه به طور ناگهانی و بدون پیش‌‌‌زمینه قبلی دستورالعملی برای حفاظت از داده‌‌‌های کاربران ابلاغ کرد. این دستورالعمل، الزامات متعددی برای پلتفرم‌‌‌ها و به طورکلی ارائه‌‌‌دهندگان خدمات اینترنتی در نظر گرفته است، اما در رابطه با چگونگی اجرای این الزامات، ابهامات و چالش‌‌‌های زیادی وجود دارد که در این نوشتار به اختصار به آنها اشاره می‌‌‌کنیم.
  • دبیر شورا و رئیس مرکز راهبری هوش مصنوعی منصوب شدند

    مهر: رئیس‌جمهور در حکمی محمد‌سعید سرافراز را به عنوان دبیر شورا و رئیس مرکز راهبری هوش مصنوعی منصوب کرد.
  • هوش مصنوعی جمنای به پیام‌رسان گوگل اضافه می‌شود

    سیتنا: گوگل در حال اضافه کردن ابزار هوش مصنوعی به اپلیکیشن «مسیج» است؛ این به معنی آن است که جمنای در کنار چت‌ها ظاهر می‌شود و فقط با ارسال پیامک، آماده چت کردن با کاربران است. گوگل اکنون برای جمنای، دستیار هوش مصنوعی‌اش، امکان ارسال پیام به کاربران را فراهم می‌کند. گوگل اعلام کرد کاربران هنگام چت کردن با جمنای می‌توانند پیام‌هایی را پیش‌نویس کنند و از آن برای ایده‌پردازی، برنامه‌ریزی برای رویدادها یا صرفا یک مکالمه سرگرم‌کننده بدون خروج از اپلیکیشن مسیج هم استفاده کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر