شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۴۰ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۹۴۰

  • جهان در آستانه عصر تازه تکنولوژی‌های شخصی

    شرکت‌های تکنولوژی این روزها برای ساختن گجتی که بتواند جایگزین موبایل هوشمند باشد، در رقابت جدی با یکدیگر هستند. طرفداران اپل مشتاقانه منتظر زمان عرضه رسمی آخرین و جدیدترین گجت ساخته این غول تکنولوژی هستند؛ یعنی هدست واقعیت افزوده ویژن‌پرو. بعضی از نقدنویسانی که زودتر به این هدست دسترسی پیدا کردند، نسبت به اینکه با استفاده از آن دچار سردرد شده‌اند و عمر باتری نه چندان طولانی و دو ساعته آن، ابراز نارضایتی کرده‌اند.
  • فاصله VODهای ایرانی با استانداردهای جهانی

    دنیای اقتصاد: در تمام دنیا برنامه‏‏‌های قدیمی تلویزیونی روز‌به‌روز محبوبیت خود را از دست می‌دهند و همزمان سرویس‏‏‌های استریمینگ با اقبال بیشتری مواجه می‏‏‌شوند. این روند با وجود رقابت‏‏‌جویی یک نهاد بزرگ و دولتی، چند سالی است که در کشور ما کلید خورده و VOD‌ها به تدریج سهم بیشتری کسب می‌کنند. اگرچه صداوسیما در این بازار همزمان در نقش رقیب و رگولاتوری ظاهر شده است، اما بررسی‏‏‌ها نشان از ریزش جدی مخاطبان برنامه‏‏‌های این سازمان دارند.
  • دستوراتی بدون نظارت و ضمانت اجرا

    آمنه دهشیری/حقوقدان و پژوهشگر حق‏‏‌های دیجیتال
    اوایل بهمن امسال شورای عالی فضای مجازی «دستورالعمل اجرایی بهبود حفاظت از حریم خصوصی کاربران و شیوه جمع‌‌‌آوری، پردازش و نگهداری اطلاعات کاربران در سامانه‌‌‌ها و سکوهای فضای مجازی» را منتشر کرد. در این دستورالعمل برای اولین بار برخی از حق‌‌‌های مربوط به «حمایت از داده‌‌‌های شخصی» برای ایرانیان شناسایی شد. چهار دستور کلی که در این سند آمده‌‌‌اند، تنها قسمتی از موازین مربوطه اصول قانونی بودن، شفافیت، ضرورت و حفظ محرمانگی در برخورد با داده‌‌‌های شخصی را پوشش می‎دهند. همچنین سازوکاری برای نظارت بر اجرای این دستورات ذکر نشده است؛ از جمله به ضرورت ارزیابی میزان امنیت سامانه‌‌‌ها قبل از آنکه اجازه‌‌‌ کار با داده‌‌‌های شخصی افراد را داشته باشند، پرداخته نشده است. علاوه بر آن دستگاه‌‌‌ها و سامانه‌‌‌ها ملزم نشده‌‌‌اند که در چارچوب سازمانی خود نیروهای آموزش‌دیده‌‌‌‌‌‌ای داشته باشند که بر اجرای مقررات مربوط به حریم خصوصی و حقوق دیجیتال نظارت کنند و مسوول پاسخگویی به شکایت کاربران باشند.
  • مدیران شرکت‌های فناوری در مقابل کنگره شهادت دادند

    مهر: روز پنج‌شنبه رهبران برخی از شرکت‌های فناوری بزرگ از جمله مارک زاکربرگ در مقابل کنگره آمریکا شهادت دادند. آنها متهم شدند که دستان‌شان به خون کودکان آلوده است. به گزارش رویترز، دیروز در جلسه استماع شرکت‌های فناوری درباره آسیب‌های پلتفرم‌های اجتماعی برای کودکان و نوجوانان، سناتورهای آمریکایی رهبران بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی را به چالش کشیدند و اعلام کردند کنگره باید هرچه سریع‌تر قانونی وضع کند. این در حالی است که یکی از قانون‌گذاران آمریکا شرکت‌های فناوری را متهم کرد که به دلیل ناتوانی از حفاظت از کودکان در مقابل تهدیدهای روزافزون مهاجمان جنسی در پلتفرم‌هایشان، دستان‌شان به خون آلوده است.
  • هوش مصنوعی جدید گوگل مانند پزشک متخصص عمل می‌کند

    سیتنا: تیم «گوگل دیپ‌مایند» در حال توسعه یک مدل هوش مصنوعی جدید به نام «کاوشگر هوش پزشکی فصیح»، یا به‌طور خلاصه «اِیمی» است که می‌تواند مانند پزشک متخصص عمل کرده و تشخیص طبی بدهد. توسعه‌دهندگان ایمی را با متون پزشکی واقعی، از جمله رونوشت‌های نزدیک به صدهزار گفت‌وگوی واقعی بین پزشک و بیمار آموزش دادند.
  • ایجاد مراکز داده مشترک با کشورهای عضو شانگهای

    مهر: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در سخنرانی رسمی خود در اجلاس وزرای دیجیتال کشورهای عضو سازمان شانگهای در قزاقستان، پیشنهادهای خود را برای همکاری‌های مشترک در حوزه ICT اعلام کرد. به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع‌پور روز پنج‌شنبه در اجلاس وزرای دیجیتال کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در شهر آلماتی قزاقستان برگزار می‌شود، با اشاره به اینکه وظیفه ما در اینجا همکاری و یافتن راه‌هایی برای فضای مجازی امن‌تر، عادلانه‌تر و پررونق‌تر است، افزود: دگرگونی دیجیتال یک روند جهانی است که ملت‌ها، دولت‌ها و مدل‌های کسب‌و‌کار سنتی را متحول می‌کند و در کاهش فساد، افزایش اشتغال، بهبود شفافیت و کاهش فقر و نابرابری مهم است.
  • چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟

    ایسنا: براساس آخرین اعلام مرکز ثبت دامنه کشوری تاکنون یک میلیون و ۶۱۷ هزار و ۱۴ دامنه فعال فارسی به ثبت رسیده که در این میان پسوند دات‌آی‌آر (ir.) بیشترین دامنه‌ فعال را دارد.
  • نخستین پرداخت برون‌مرزی امارات با درهم دیجیتال انجام شد

    ایسنا: امارات نخستین پرداخت ۱۳.۶ میلیون دلاری درهم دیجیتال (CDBC) را به چین و توسط رئیس هیات‌مدیره بانک مرکزی این کشور انجام داد. این تراکنش فرامرزی از طریق پلتفرم mBridge، ابتکار و تلاش مشترک بین مرکز نوآوری بانک تسویه بین‌المللی (BIS) و چهار بانک مرکزی موسس شامل بانک مرکزی امارات متحده عربی، اداره پول هنگ‌کنگ، موسسه ارز دیجیتال بانک خلق چین، بانک تایلند و بیش از ۲۵ عضو مشاور انجام شد. هدف این برنامه تغییر پرداخت‌های فرامرزی عمده‌فروشی با استفاده از چارچوب مشترک برای چندین ارز دیجیتال بانک مرکزی مبتنی بر فناوری است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر