شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۹۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۸۹۴

  • متخلفان امروز، فاتحان فردا؟

    دنياي اقتصاد: در هفته اخیر تعارض در سیاستگذاری‌های حوزه سلامت دیجیتال به اوج خود رسیده است. وزارت اقتصاد در گزارشی که به تازگی منتشر کرده است، بر اهمیت و تاثیرات مثبت دارو‌رسانی آنلاین در کاهش هزینه‌ها و افزایش رفاه بیماران تاکید و پیش‌بینی کرد که تا سال ۲۰۳۰، سهم بازار فروش اینترنتی دارو نسبت به کل بازار، ۲.۵ برابر شود. این در حالی است که به فاصله کوتاهی از انتشار این گزارش، خبر رسید که پروند‌ه‌های دو سکوی توزیع دارو، به اتهام فروش داروی قاچاق به دادسرای جرایم پزشکی و دارویی ارسال شده و فعلا فروش اینترنتی دارو تخلف است. مانع‌تراشی وزارت بهداشت در مسیر فعالیت پلتفرم‌های عرضه اینترنتی دارو در‌ حالی دنبال می‌شود که طبق گزارش وزارت اقتصاد، تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۴۷ کشور دنیا فروش اینترنتی دارو را مجاز اعلام کرده‌اند. وزارت بهداشت دلیل مخالفت خود با عرضه اینترنتی دارو از طریق پلتفرم‌ها را مشخص نبودن چارچوب‌های قانونی فعالیت این کسب‌وکارها اعلام کرده و وعده داده است که تا پایان سال آیین‌نامه فروش اینترنتی دارو را ابلاغ خواهد کرد.
  • آفت قیمت‌گذاری دستوری برای اقتصاد دیجیتال

    دنياي اقتصاد: تاکید جدی سیاستگذار بر ادامه رویکرد قیمت‌گذاری دستوری، مدت‌هاست که محل نقد است. اگرچه این رویکرد با شعار حمایت از مردم، خصوصا طبقه متوسط و فقیر دنبال می‌شود، اما فعالان اقتصادی بارها بر آسیب‌های آن برای بازارها و زمینه‌سازی برای ایجاد انواع رانت هشدار داده‌اند. در‌هم‌تنیدگی این مساله با اقتصاد دیجیتال که حالا شاخه‌ای مهم و آینده‌دار از اقتصاد کشور به حساب می‌آید، زمینه‌ساز آن شد تا نمایندگانی از گروه‌های مختلف فعال در این حوزه در نشستی تخصصی گرد هم جمع شوند و ابعاد مختلف اثرات قیمت‌گذاری دستوری بر آینده اقتصاد دیجیتال را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
  • به عصر هوش مصنوعی «جمنای» خوش آمدید

    ایسنا: شرکت گوگل به تازگی از قدرتمندترین مدل هوش مصنوعی خود به نام «جمنای»‌(Gemini) رونمایی کرده است، اما این هوش مصنوعی چیست و چه کارهایی می‌تواند انجام دهد؟ به گزارش زددی‌نت، هوش مصنوعی جدید شرکت گوگل به تازگی رونمایی و عرضه شده است و وقت آن رسیده تا بیشتر با این رقیب چت جی‌پی‌تی آشنا شویم.
  • محدودیت‌های صنعت نرم‌افزار در کشور

    ایسنا: عضو سازمان نظم صنفی رایانه‌ای، تحریم، مکانیسم‌های انتقال پول و مبادله تجاری در فضای بین‌المللی را از محدودیت‌های صنعت نرم‌افزاری عنوان و تاکید کرد که نیروی انسانی اصلی‌ترین سرمایه هر شرکت نرم‌افزاری است. حسام اسدی، رئیس کمیسیون مدیریت ارتباط با مشتری نصر تهران با بیان اینکه متاسفانه این روزها صنعت نرم‌افزار، صنعت جذابی نیست و سرمایه‌گذاری زیادی در این حوزه انجام نمی‌شود، اظهار کرد: «در واقع تزریق سرمایه در این حوزه انجام نمی‌شود، در صورتی که می‌تواند یکی از صنایع مولد ما باشد و اتفاقا پیشرفت هم کند.
  • وزیر ارتباطات: سرعت اینترنت در ایران در حال رسیدن به گیگابایت بر ثانیه است

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این مطلب که سرعت اینترنت در ایران در حال رسیدن به گیگابایت بر ثانیه است، گفت: «همه مسائل اقتصادی و اجتماعی به سرعت اینترنت گره خورده است.»
  • تولید سالانه ۵۰ میلیون آی‌فون در هند

    ایسنا: اپل و تولیدکنندگان قراردادی این شرکت قصد دارند ظرف دو تا سه سال آینده، سالانه بیش از ۵۰ میلیون دستگاه آی‌فون در هند تولید کنند.
  • آمازون به جبهه منتقدان مایکروسافت پیوست

    ایسنا: شرکت آمازون به سازمان ضد انحصارطلبی انگلیس اعلام کرد مایکروسافت از شیوه‌های کسب‌وکاری استفاده می‌کند که انتخاب مصرف‌کنندگان در بازار رایانش ابری را محدود می‌کند. آمازون، دومین شرکت بزرگ پس از گوگل است که از فعالیت‌های همتای آمریکایی خود انتقاد می‌کند.
  • کنگره آمریکا تیک‌تاک را در ۲۰۲۴ ممنوع نمی‌کند

    مهر: با نزدیک شدن انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ۲۰۲۴ بعید به نظر می‌رسد کنگره این کشور قانونی برای ممنوعیت تیک‌تاک وضع کند، زیرا این اپلیکیشن بین رای‌دهندگان جوان محبوب است.
  • دانلود ۱۲‌میلیونی اپلیکیشن‌های جعلی وام‌دهی

    ایسنا: دارندگان دستگاه‌های اندرویدی از سال ۲۰۲۰، اپلیکیشن‌های جعلی وام‌دهی را ۱۲ میلیون بار از فروشگاه برنامه گوگل پلی‌استور دانلود کرده‌اند. شرکتESET Research در گزارشی اعلام کرد ۱۸ اپلیکیشن جعلی را شناسایی کرده است که خود را به عنوان اپلیکیشن‌های وام‌دهی سریع، معرفی کرده‌اند. در واقعیت، این اپلیکیشن‌ها، اطلاعات شخصی و مالی قربانیان را برای اخاذی از آنها به سرقت می‌برند و گاهی، خانواده آنها را تهدید کرده و پولشان را می‌دزدند. این اپلیکیشن‌ها از سوی شرکت امنیتی ESET به عنوان اپلیکیشن‌های اسپای‌لون طبقه‌بندی شده‌اند، زیرا از جاسوس‌افزار استفاده می‌کنند. گوگل از زمان هشدار ESET، مکررا اپلیکیشن‌های اسپای‌لون را از فروشگاه پلی‌استور خود حذف کرده است. تحقیقات نشان می‌دهد اپلیکیشن‌های اسپای‌لون در نیمه اول سال ۲۰۲۳، رشد ۹۰ درصدی داشته‌اند و عموما کاربران خارج از آمریکا و اروپا را هدف گرفته‌اند. این اپلیکیشن‌ها، معمولا نام و برند موسسات مالی را جعل می‌کنند.
  • بخشش ۱.۷میلیارد دلاری سهام دل

    ایسنا: مایکل دل برای اهدای سهام شرکت دل تکنولوژی (Dell Technologies) به ارزش ۱.۷۴میلیارد دلار، اقدام می‌کند. این شرکت روز سه‌شنبه در یک اظهارنامه اعلام کرد: «دل در اول دسامبر، ۲۵ میلیون سهم متعلق به مایکل دل و همسرش را از کلاس A ثبت نشده، به سهام کلاس C، تبدیل کرد. این تبدیل سهام در آستانه اهدای خیرخواهانه سهام این سهامداران انجام شده است.» طبق اظهارنامه جداگانه، مایکل دل، دوشنبه هفته جاری حدود ۲۴۹ هزار سهام را به بنیاد خانواده خود اهدا کرد. بر اساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، دل ۵۸ ساله که بیش از ۵۰ درصد سهام این شرکت تولیدکننده رایانه را در اختیار دارد، بیستمین فرد ثروتمند جهان با ثروتی بالغ بر ۶۵.۴ میلیارد دلار است. این اهدای جدید علاوه بر ۵.۲میلیون سهم به ارزش حدود ۳۵۰ میلیون دلار است که مایکل دل، در اکتبر اهدا کرده بود و به صندوق‌های کمک توصیه شده و بنیاد مایکل و سوزان دل منتقل شده بود.
  • فیلم‌نت از تغییر لوگو تا رونق فروش اشتراک

    دنیای اقتصاد: بنا بر اعلام روابط عمومی فیلم‌نت، با شروع آذرماه ۱۴۰۲ و همزمان با پخش انحصاری دو سریال جدید در این پلتفرم، تمام رکوردهای این شبکه خانگی جابه‌جا شد.
  • جامعه معلولان ایران در بازار کار فرصتی برابر دارند؟

    دنياي اقتصاد: سوم دسامبر برابر با ۱۲ آذرماه هر سال به نام معلولان و توان‌جویان نام‌گذاری شده است. قشری که به واسطه ویژگی‌های خاص از بسیاری از فعالیت‌های روزمره منع شده و توانایی‌های چشمگیرش در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. درحالی که بر هیچ‌کس پوشیده نیست، در هر شخصی از جامعه معلولان چه توانایی‌های شگفت‌انگیزی می‌توان پیدا کرد. سوم دسامبر دقیقا به همین خاطر با نام روز جهانی معلولان شناخته می‌شود تا بیشتر به فرصت برابری که از جامعه معلولان دریغ شده است، فکر کنیم. در این زمینه جاب‌ویژن آماری منتشر کرده است که با مشاهده آن می‌توان فهمید تا چه اندازه جامعه معلولان ایران در بازار کار فرصتی برابر دارند؟ فرصتی که از۴درصد جمعیت کشور دریغ شده است.
  • در پی آلودگی هوا فیلیمومدرسه برای یک هفته رایگان شد

    دنیای اقتصاد: در پی آلودگی شدید هوا، فیلیمو پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که دانش‌آموزان می‌توانند در روزهای آلوده با وارد کردن کد بی‌هوا از «فیلیمومدرسه» به صورت رایگان استفاده کنند. دانش‌آموزان پایه اول تا نهم می‌توانند با وارد کردن کد Bihava در سایت فیلیمومدرسه به صورت رایگان به مرور و یادگیری درس‌های عقب افتاده بپردازند. بعد از ورود این کد و فعال‌سازی، هر دانش‌آموز می‌تواند تا یک هفته از این امکان بهره‌مند شود و دروس خود را با بهترین کیفیت آموزش ویدئویی مرور کند. برای استفاده از این کد تا پایان آذر ماه فرصت در نظر گرفته شده است.
  • شکایت از متا به‌دلیل عدم محافظت از کودکان

    مهر: ایالت نیومکزیکو آمریکا به‌دلیل ناتوانی شرکت مادر اینستاگرام و فیس‌بوک در محافظت از کودکان در مقابل سوءاستفاده جنسی و قاچاق انسان شکایت کرده است. به گزارش رویترز، رائول تورز دادستان کل ایالت نیومکزیکو آمریکا علیه متا پلت‌فرمز شرکت مادر فیس‌بوک و اینستاگرام و مارک زاکربرگ مدیر ارشد اجرایی آن شکایت کرده است؛ زیرا این پلتفرم‌های اجتماعی نتوانسته‌اند در مقابل سوءاستفاده جنسی و قاچاق انسان از کودکان محافظت کند.
  • نخستین مسیر گیگابیتی ریلی جهان

    ایسنا: اپراتور O۲ تلفونیکا با همکاری Deutsche Bahn، اریکسون و شرکت Vantage Towers در حال ساخت یک مسیر آزمایشی ۱۰کیلومتری در آلمان برای ارائه فناوری ۵G به قطارها و مسافران استفاده‌کننده از خطوط ریلی هستند. این پروژه با نام «مسیر نوآوری گیگابیتی» و سرمایه ۶.۴میلیون یورویی در نظر گرفته‌شده از سمت وزارت دیجیتال و حمل ‌و نقل فدرالی این کشور شروع شده و هدف آن ارائه اتصالات ۵G گیگابیتی به مسافران ریلی و مشتریان تلفن همراه نسل آینده است.
  • طراحی و تولید آنتن‌های مخابراتی پارابولیک

    ایسنا: برای نخستین‌بار در کشور انواع آنتن پارابولیک از سایز ۳۰ تا ۴۵۰سانتی‌متر در فرکانس کاری یک تا ۷۰گیگاهرتز توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی و تولید شد. موسس و مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: شرکت ما در سال۱۳۸۸ با حضور جمعی از دانش‌آموختگان دانشگاهی کشور و با همراهی گروهی از صنعتگران بنام صنایع مخابرات و پس از یک دهه تحقیق و تجربه روی سیستم‌های مخابراتی، آنتن‌ها و مدارات فرکانس بالا، تاسیس شد. محصولات اولیه و اصلی شرکت، آنتن‌های پارابولیک استاندارد در باند ۴.۹ تا ۶.۱گیگاهرتز و از نوع Dual Reflector (Cassegrain) بوده و به قطر ۶۰ و ۹۰سانتی‌متر طراحی و تولید شده‌اند. فید و پایه نگهدارنده آنها هم کاملا منحصر به‌فرد بوده و از بهترین نوع پوشش روی آنها استفاده شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر