شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۴ دنیای اقتصاد

اخبار بازار دیجیتال - روزنامه شماره ۵۸۷۴

  • عزم غول‌های تکنولوژی برای مقابله با جعل عمیق

    دنياي اقتصاد: با توجه به ابزارهای هوش مصنوعی که حالا تقریبا در دسترس همه هستند، احتمالا اطلاعات ما در فصل انتخابات سال آینده به آینه‌هایی تبدیل می‌شود که کسی مطمئن نیست کدام محتوا واقعی است و کدام توسط هوش مصنوعی تولید شده. اگر بازیگران عرصه سیاسی در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ به شبکه‌های اجتماعی مسلح بودند، احتمالا در سال ۲۰۲۳ به ابزارهای جعل عمیق مجهز خواهند شد. آمریکایی‌ها از همین حالا هم نگران چنین احتمالاتی هستند. نظرسنجی یک موسسه تحقیقاتی که در ماه اوت در این زمینه انجام شد، نشان می‌دهد که بیش از نیمی از مردم آمریکا معتقدند که اطلاعات نادرست به تصمیم‌گیری درباره برنده انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴ کمک خواهد کرد و بیش از یک‌سوم آنها اعلام کرده‌اند که هوش مصنوعی اعتماد آنها به نتیجه انتخابات ایالات متحده را کاهش خواهد داد.
  • مسدودسازی کامل فیلترشکن‌ها میسر نیست

    سیتنا: عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس تاکید کرد: در حالی که بر اساس نظرسنجی‌های غیررسمی ۸۰ تا ۹۰ درصد کاربران از فیلترشکن‌ها استفاده می‌کنند، مسدودسازی کامل فیلترشکن‌ها به دلیل بروز مشکل در مبادلات جهانی و تبادلات بانکی میسر نیست؛ بنابراین انتظار می‌رود رئیس‌جمهوری با توجه به جایگاهشان در شورای عالی امنیت ملی و شورای عالی فضای مجازی، به شیوه فعلی فیلترینگ پایان دهند. جلال رشیدی‌کوچی در گفت‌وگو پیرامون روند رو به رشد استفاده از فیلترشکن‌ها در کشور، گفت: در رابطه با فیلترشکن‌ها و اینکه وزارت ارتباطات خیلی راحت می‌تواند نسبت به مسدودسازی آنها اقدام کند، بارها صحبت کرده‌ام؛ چراکه این امر باعث شده است تا تعداد قابل توجهی از جمعیتی که از فضای مجازی استفاده می‌کنند، به سمت استفاده از فیلترشکن‌ها روی بیاورند. نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: حقیقت آشکاری که وجود دارد این است که شما هر زمانی، هر نوع نظرسنجی که برگزار کنید، بنده با قاطعیت به شما می‌گویم که بین ۸۰ تا ۹۰ درصد مردمی که از فضای مجازی استفاده می‌کنند، در حال استفاده از فیلترشکن‌ها هستند.
  • دستور رئیس‌جمهور برای برخورد با گران‌فروشی یک سکوی داخلی

    دنیای اقتصاد: رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از محرز شدن تخلف سنگین گران‌فروشی یکی از سکوهای داخلی خبر داد و اعلام کرد که رئیس‌جمهور دستور استیفای فوری حقوق مردم و جبران خسارت را داده است. محمداحسان خرامید، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به تازگی با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی داخلی تصریح کرد: دولت در عین حمایت از سکوهای داخلی با هر گونه تخلف احتمالی آنان برخورد می‌کند. وی افزود: در پی گزارش تخلف سنگین گران‌فروشی یکی از سکوهای داخلی، موضوع بررسی و تخلف محرز شد و رئیس‌جمهور پس از استحضار، دستور استیفای فوری حقوق مردم و جبران خسارت را دادند. خرامید تاکید کرد که جزئیات بیشتر متعاقبا اعلام می‌شود.
  • حذف اپلیکیشن‌های اندرویدی از گوشی‌های هوآوی

    ایسنا: شرکت هوآوی آماده پایان پشتیبانی از اپلیکیشن‌های اندرویدی در نسخه بعدی سیستم‌عامل موبایل هارمونی (HarmonyOS) خود می‌شود. رابطه هوآوی با اندروید از زمان ممنوعیت تجاری سال ۲۰۱۹ آمریکا علیه این شرکت چینی و محرومیتش از دسترسی به برنامه‌های گوگل، بسیار پرتنش بوده است. قبل از سال ۲۰۱۹، هوآوی یکی از بزرگ‌ترین سازندگان گوشی‌های اندرویدی در جهان بود و کسب‌و‌کار عظیمی را بر این اساس، در چین و در سطح جهانی داشت.
  • نصب اپلیکیشن خارج از اپ‌استور برای کاربران اروپایی امکان‌پذیر می‌شود

    ایسنا: کاربران آی‌فون در اتحادیه اروپا از سال میلادی آینده، قادر خواهند بود اپلیکیشن‌های خارج از فروشگاه برنامه اپل را دانلود کنند.
  • تجهیز گوشی جدید سامسونگ به قابلیت ترجمه فوری با هوش مصنوعی

    سیتنا: شرکت سامسونگ اعلام کرد قصد دارد در مدل جدید گوشی هوشمند گلکسی خود که در اوایل سال آینده عرضه می‌شود، ابزاری بر پایه هوش مصنوعی برای ترجمه فوری صوت و متن اضافه کند. به گفته نماینده شرکت سامسونگ، این ویژگی جدید امکان ترجمه فوری صدا یا متن نوشتاری را حین مکالمه فراهم می‌کند. البته تعداد زبان‌های پشتیبانی شده مشخص نشده است. سامسونگ اعلام کرده که با بهره‌گیری از هوش مصنوعی پیشرفته، حتی اگر طرف مقابل از گوشی سامسونگ استفاده نکند نیز این ویژگی فعال خواهد بود. قرار است این ابزار به راحتی و مانند زیرنویس فیلم، مکالمات را ترجمه کند. این شرکت کره‌ای همچنین اعلام کرده که در آینده نزدیک، ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی تولید متن و تصویر خود به نام Gauss را در محصولات متنوع می‌گنجاند. ظاهرا سامسونگ به دنبال تقویت حضور خود در حوزه هوش مصنوعی و بهره‌گیری از آن برای ارتقای تجربه کاربری است.
  • ضرر ۷۳ میلیون دلاری شبکه اجتماعی دونالد ترامپ

    سیتنا: «تروث سوشال» که در واقع همان شبکه اجتماعی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا است، از زمان راه‌اندازی در اوایل سال ۲۰۲۲ تاکنون با ضرری ۷۳ میلیون دلاری روبه‌رو شده است. ترامپ، خبر راه‌اندازی اپلیکیشن شبکه اجتماعی خود را در اکتبر سال ۲۰۲۱ اعلام کرده و گفته بود این پلتفرم در مقابل شبکه‌های اجتماعی برتر جهان مانند توییتر و فیس‌بوک که فعالیت او را ممنوع کرده‌اند، خواهد ایستاد. تروت سوشال در سال ۲۰۲۲، ضرر ۵۰ میلیون دلاری داشت و فروش خالص آن تنها ۱.۴ میلیون دلار بود. این پلتفرم شبکه اجتماعی، ۲۳ میلیون دلار در نیمه اول سال میلادی جاری از دست داد و تنها ۲.۳ میلیون دلار فروش خالص داشت. بررسی‌های شرکت حسابداری عمومی ثبت شده مستقل گروه رسانه و فناوری ترامپ نشان داده که این وضعیت مالی، تردیدهای اساسی را درباره توانایی این پلتفرم برای ادامه فعالیت، ایجاد می‌کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر