شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|

  • گواهی الکترونیکی جعل اسناد را کاهش می‌دهد؟

    دنیای اقتصاد: در حالی که بازار معاملات و نقل‌وانتقالات با معضل اسناد و هویت جعلی دست‌وپنجه نرم می‌کند و به همین دلیل پرونده‌های زیادی در محاکم قضایی شکل می‌گیرد، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی راه‌حل را تصدیق الکترونیکی برای ثبت اسناد رسمی اعلام کرده و در این گزارش استفاده از سیستم احراز هویت، نظیر احراز هویت نقل‌وانتقال‌های بانکی و استفاده از پیامک تایید را به عنوان بهترین راهکار مطرح کرده است. به این ترتیب هنگام انجام هرگونه اقدامی با سند رسمی یک پیامک حاوی شناسه تایید و پیوند (لینک) پیش‌نویس سند به شخص ارسال خواهد شد. کارشناسان نیز ارزیابی مثبتی از پیشنهاد بازوی پژوهشی مجلس برای کاهش جعل اسناد و هویت‌ها دارند و به اعتقاد آنها فراگیری و گسترش استفاده از گواهی الکترونیکی برای کاهش جعل در ثبت اسناد رسمی تاثیرگذار است.
  • به حضور بخش خصوصی در حوزه فاوا باور دارم

    دنیای اقتصاد: مدیران ستادی و استانی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در جلسه‌ای با ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، به طرح مسائل، مشکلات، راهکارها و پیشنهادهای خود برای بهبود فضای کسب‌وکارها و ارتقای سهم اقتصاد دیجیتال در کشور پرداختند. به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، ستار‌هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با اعضای شورای مرکزی سازمان نظام صنفی کشور و استان‌ها با بیان اینکه در دهه گذشته اتفاقات خوبی در حوزه دیجیتال فضای کسب‌و‌کار کشور افتاده است، اما با نقطه مطلوب فاصله داریم، بر سرعت گرفتن ضرباهنگ تلاش‌ها در این حوزه تاکید کرد.
  • محتوای اینستاگرام کاربران انگلیسی خوراک هوش مصنوعی می‌شود

    مهر: طی ماه‌های آینده محتوایی که کاربران بزرگسال در فیس‌بوک و اینستاگرام در انگلیس به اشتراک می‌گذارند، به عنوان محتوای آموزشی برای مدل‌های هوش مصنوعی شرکت متا به کار می‌رود. به گزارش رویترز، پیش از این متا به دلیل واکنش‌های رگولاتوری آموزش هوش مصنوعی با چنین محتوایی را در انگلیس متوقف کرده بود. این شرکت از پست‌های عمومی کاربران از جمله تصاویر، توضیحات زیر عکس‌ها و کامنت‌ها برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی مولد استفاده خواهد کرد. البته به گفته شرکت محتوای آموزشی شامل پیام‌های خصوصی یا اطلاعات حساب‌های کاربران زیر ۱۸ سال نمی‌شود.
  • هوش مصنوعی در دستور‌کار رهبران جی۲۰

    مهر: رهبران گروه جی۲۰ دیروز برای مقابله با اخبار جعلی و ایجاد دستور‌کاری درباره هوش مصنوعی توافق کردند. به گزارش آسوشیتدپرس، این در حالی است که دولت‌های این کشورها با سرعت و گستره اخبار جعلی و نفرت‌پراکنی موجود دست‌وپنجه نرم می‌کنند. وزرای این کشورها که در ماسیو، مرکز ایالت شمال‌شرقی آلاگواس برزیل، گردهم جمع شده بودند، در بیانیه‌ای اعلام کردند پلتفرم‌های دیجیتال به شفافیت نیاز دارند و باید در راستای سیاست‌ها و چارچوب‌های قانونی مربوطه فعالیت کنند.
  • هوش مصنوعی وارد مدارس ایتالیا شد

    مهر: ایتالیا هوش مصنوعی را وارد مدارس کرد و نرم‌افزاری مجهز به هوش مصنوعی را در چند کلاس درس در مناطق مختلف به کار گرفت تا فرآیند آموزش را تسهیل کند. به گزارش رویترز، این در حالی است که جورجیا ملونی، نخست‌وزیر این کشور، مشغول بررسی روش‌های نوینی است تا شکاف مهارت‌های دیجیتال ایتالیا با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا را برطرف کند. جوزپه والدیتارا، وزیر آموزش ایتالیا‌ اعلام کرد هنگام بازگشایی مدارس این کشور نرم‌افزار مجهز به هوش مصنوعی در ۱۵ کلاس درس در ۴ منطقه کشور استفاده می‌شود و در صورت موفقیت‌آمیز بودن طرح نیز گسترش می‌یابد.
  • اپلیکیشن جست‌وجوی گوگل در اندروید از کار افتاد

    ایسنا: وجود یک باگ باعث شد تعداد زیادی از کاربران اندروید بعدازظهر شنبه با خرابی مکرر اپلیکیشن جست‌وجوی گوگل (Google Search) روبه‌رو شوند. گوگل اختلال سرویس خود را تایید و اعلام کرد مشکل در فعالیت جست‌وجوی گوگل باعث شده است تعداد زیادی از کاربران نتوانند از اپلیکیشن گوگل در اندروید استفاده کنند.
  • تبلت لنوو به اسپیکر تبدیل می‌شود

    مهر: شرکت چینی لنوو به‌طور رسمی تب پلاس را در آمریکا عرضه کرد. نکته متمایز این دستگاه وجود ۸ بلندگوی قدرتمند است که آن را به یک اسپیکر تبدیل می‌کند. این دستگاه قبلا در برخی بازارهای بین‌المللی محدود از جمله اتحادیه اروپا عرضه شده بود. لنوو تب پلاس با قیمت ۳۲۰ دلار، مجهز به تراشه مدیاتک هلیو G۹۹ است و به دلیل وجود این بلندگوها کمی حجیم است. این تبلت یک نمایشگر ۱۱.۵ اینچی با وضوح ۲۰۰۰ در ۱۲۰۰ پیکسل دارد و سیستم‌عامل آن اندروید ۱۴ است.
  • سکوت دولت در برابر تحقق وعده رفع فیلترینگ

    دنياي اقتصاد: تجربه زندگی روزمره کاربران اینترنت ایران زیر سایه سنگین فیلترینگ گسترده در حالی دو ساله می‌شود که دولت در برابر وعده رفع فیلترینگ و مطالبات عمومی و صنفی در جهت پیگیری فوری این موضوع، همچنان سیاست سکوت را در پیش گرفته است. این در حالی است که فیلترینگ و رفع آن، واژه‌ای پرتکرار و محبوب در مناظرات و وعده‌های انتخاباتی بود و از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم در اوایل مرداد ماه بارها در اظهارنظرها، مصاحبه‌ها و البته جلسات رای اعتماد مجلس به کابینه هم به میان آمد؛ تا جایی که بارقه امیدی برای مردم و فعالان اکوسیستم اقتصاد دیجیتال به همراه آورد. هر چند این امید همچنان زنده است و کارشناسان و فعالان معتقدند که دولت وفاق ملی احتمالا مشغول تلاش برای اقناع ذی‌نفعان و بازیگران مختلف در این زمینه است، اما تاکید دارند که تصمیم به رفع فیلترینگ باید سریع‌تر گرفته شود و دست‌کم جامعه به نحو ملموسی از قرار گرفتن این موضوع در مسیر حل شدن مطلع شود.
  • پیش‌قدم شدن مجلس برای قانون‌مند کردن فضای مجازی

    سیتنا: احمد نادری، عضو هیات رئیسه مجلس درباره بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار هیات دولت پیرامون حکمرانی قانون‌مند در فضای مجازی اظهار کرد: «راه برای قانون‌گذاری درست در حوزه فضای مجازی وجود دارد و مجلس خود را موظف می‌‌بیند در این زمینه پیش‌قدم شود؛ علاوه بر حوزه‌های قانون‌گذاری نیاز است راهبردهای دیگری نیز در کنار آن در دستور کار حکمرانی قرار گیرد.»
  • هوش مصنوعی انسانی‌تر شد

    دنیای اقتصاد: همان‌طور که احتمالا بسیاری از ما انتظار داشتیم، هوش مصنوعی با چنان سرعتی در حال پیشرفت‌ است که حالا تعجبی ندارد که به بخش‌های منطقی و هوشمندتر هم وارد شده و شکلی انسانی‌تر به خود بگیرد. شاید زمانی که خبر آمد «توت‌فرنگی اوپن‌ای‌آی در پاییز می‌رسد» به خوبی نمی‌دانستیم چه پدیده‌ای در انتظار ماست.
  • اینشورتک‌ها در تنگنای انحصار

    دنیای اقتصاد: بیش از یک هفته از قطع دسترسی شرکت‌های بیمه آنلاین به سرویس استعلام بیمه می‌‌‌گذرد و فعالان این اقدام بیمه مرکزی را انحصارگرایانه می‌‌‌دانند. این در حالی است که بیمه مرکزی طبق مصوبه شورای عالی بیمه موظف است تا امکان دسترسی شرکت‌های فناور بیمه‌‌‌ را به سامانه‌‌‌های اطلاعاتی مرتبط با فعالیت آنها فراهم کند، اما در حال حاضر نه‌تنها این امکان را فراهم نکرده، بلکه برای این شرکت‌ها محدودیتی غیرقانونی ایجاد کرده است. بیمه مرکزی و شرکت فنحاب با وجود نامه‌‌‌نگاری‌‌‌ها و اعتراض فعالان حوزه اینشورتک واکنشی نشان نداده‌اند و شرکت‌های بیمه آنلاین با تجربه منفی کاربران، لطمه به برند و افزایش هزینه‌‌‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.
  • پلی‌استیشن ۵ پرو با ارتقای چشمگیر معرفی شد

    ایسنا: شرکت سونی از جدیدترین کنسول بازی خود موسوم به PS۵ Pro رونمایی کرد. این کنسول جدید ۶۹۹ دلار قیمت دارد و از ۷ نوامبر (۱۷ آبان) وارد بازار می‌شود. البته پیش‌خریدها از ۲۶ سپتامبر(۵ مهر) شروع می‌شود و مانند مدل PS۵ Slim برای داشتن درایو دیسکی یا یک پایه عمودی باید هزینه اضافی پرداخت شود. این کنسول جدید بهبودهای قابل‌توجهی را در مشخصات پلی‌استیشن ۵ اصلی ارائه می‌دهد که در سال ۲۰۲۰ عرضه شد. شرکت سونی وعده داده است که عملکرد کلی این کنسول را بهبود بخشیده است و عملکرد گرافیکی بهتری را با نرخ تازه‌سازی بیشتر و ثابت‌ در سراسر صفحه ارائه می‌دهد.
  • وزارت صمت اعلام کند ارز تخصیصی بانک مرکزی به چه کسی داده شده است؟

    ایسنا: رئیس انجمن تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی ایران با اشاره به برگزاری جلسه با معاونت ارزی بانک مرکزی و اینکه طبق آنچه بانک مرکزی به انجمن اعلام کرده، ارز سال گذشته به انضمام یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار در سال جاری برای صنعت موبایل کشور به وزارت صمت تحویل داده شده است، خواستار این شد که وزارت صمت اعلام کند که این ارز اعلامی بانک مرکزی به چه کسی تخصیص یافته است؟! ۱۰ روز پیش بود که موضوع گلایه فعالان صنعت تلفن همراه کشور از بلاتکلیفی در تخصیص ارز و عدم پاسخ بانک مرکزی برای دیدار و جلسه با انجمن تلفن همراه ایران و به حساب آوردن این صنعت در برنامه‌ریزی سالانه کشور، مطرح و مورد پیگیری قرار گرفت. به گفته رئیس انجمن مذکور، بالغ بر ۱۸۰ روز بود که بازرگانان و فعالان حوزه تلفن همراه بلاتکلیف در صف‌ تخصیص ارز منتظر مانده‌ بودند و مشخص نبود که قرار است منابع ارزی تخصیص به این صنعت از کجا و چه ارزی باشد؛ این زمان شش ماهه برای صنعتی که دومین صنعت کشور به حساب می‌آید و بالغ بر سه میلیارد دلار نیاز ارزی دارد، بسیار زیاد است.
  • مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب شد

    مهر: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حکمی معاون وزیر، رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت را منصوب کرد.
  • نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود: به سمت رفع فیلترینگ برویم

    ایسنا: نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: «اکنون که کشور ما در شرایط عادی است به رئیس‌جمهور، وزیر ارتباطات و اعضای شورای عالی فضای مجازی پیشنهاد می‌دهم به سمت رفع فیلترینگ قدم بردارند.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر