شماره روزنامه ۶۲۱۴
|

با وجود بیش از ٨٠ سامانه برای پایش کیفیت در کشور؛

در پی کندی سرعت اینترنت، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، روز سه‌شنبه از قطعی فیبر نوری در خارج از کشور خبر داد و علت این کندی را نیز همین امر دانست. البته این قطعی‌ها و کندی سرعت اینترنت برای کاربران ایرانی ناآشنا نیست و گاه و بی‌گاه راه خود را به زیست مجازی آنها باز می‌کند. در حالی که کیفیت اینترنت…

تنها بعضی از تجار امکان ویرایش در سامانه جامع تجارت را دارند؛

 روز گذشته بالاخره صبر بازرگان‌ها به پایان رسید و آنها در اعتراض به مشکلاتی که در ثبت سفارش آی‌فون در سامانه جامع تجارت دارند، روبه‌روی سازمان توسعه تجارت تجمع کردند. اعتراض اصلی تجار به این موضوع است که با وجود ثبت سفارش، امکان ویرایش در سامانه وجود ندارد. البته در جلسه‌ای که ساعاتی بعد انجمن…

    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • با وجود بیش از ٨٠ سامانه برای پایش کیفیت در کشور؛

    رصد کیفیت اینترنت در ایران بی‌اثر بوده است 

    در پی کندی سرعت اینترنت، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، روز سه‌شنبه از قطعی فیبر نوری در خارج از کشور خبر داد و علت این کندی را نیز همین امر دانست. البته این قطعی‌ها و کندی سرعت اینترنت برای کاربران ایرانی ناآشنا نیست و گاه و بی‌گاه راه خود را به زیست مجازی آنها باز می‌کند. در حالی که کیفیت اینترنت در ایران طی سال‌های گذشته شرایطی نامطلوبی را پشت سر می‌گذارد، سازمان تنظیم مقررات به «دنیای اقتصاد» اعلام کرده است که تعداد سامانه‌های رصد و پایش کیفیت اینترنت در سطح کشور به بیش از ۸۰ عدد می‌رسد؛ سامانه‌هایی که بر اساس گفته کارشناسان برخی از آنها آمارهای صحیحی ارائه نمی‌دهند و فیلترینگ نیز به این عدم شفافیت دامن زده است.
  • نخستین محموله آی‌فون ۱۶ از گمرک ترخیص شد

    ایسنا: با تعریف و ایجاد شناسه ارزش تجاری آی‌فون ۱۶ نخستین محموله این کالا از گمرک ترخیص شد. این محموله حاوی ۶۰۰ دستگاه انواع گوشی آی‌فون ۱۶ بود که پس از اخذ مجوز ثبت سفارش از وزارت صنعت، معدن، تجارت و دیگر مجوزهای مرتبط از جمله مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از گمرک ترخیص شده است.
  • حمله سایبری به هوش‌مصنوعی دیپ‌سیک

    مهر: هوش مصنوعی دیپ‌سیک که یک شبه به محبوبیتی فراگیر در آمریکا دست یافت، اعلام کرد به دلیل حمله سایبری با قطعی سرویس روبه‌رو شده است. به گزارش رویترز، استارت‌آپ هوش مصنوعی چینی دیپ‌سیک دیروز اعلام کرد به‌طور موقت ثبت‌نام کاربران را محدود می‌کند؛ زیرا پس از محبوبیت یکباره با حمله سایبری روبه‌رو شده است.
  • ترامپ: مایکروسافت در حال مذاکره برای خرید تیک‌تاک است

    ایسنا: رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که مایکروسافت سرگرم مذاکرات برای خرید تیک‌تاک است و او مایل است شاهد رقابت برای خرید این اپلیکیشن محبوب باشد. مایکروسافت، تیک‌تاک و بایت‌دنس که شرکت مادر این سرویس ویدئوی کوتاه است، درباره سخنان ترامپ، اظهارنظر نکردند.
    سه‌شنبه، ۰۹ بهمن ۱۴۰۳
  • خبر مهم سرپرست معاونت پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا؛

    ثبت همه گوشی‌های هوشمند آزاد شد

    دنیای اقتصاد: سرپرست معاونت پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توضیحات جدیدی در رابطه با رجیستری موبایل ارائه کرد.
  • سرپرست معاونت پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد؛

    گوشی‌های قاچاق به هیچ عنوان امکان ثبت و رجیستری ندارند

    دنیای اقتصاد: سرپرست معاونت پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تصریح بر اینکه گوشی‌های قاچاق به هیچ عنوان امکان ثبت و رجیستری ندارند، گفت: با اقداماتی که توسط هیات دولت انجام شده، این مشکل به طور کامل برطرف شده است و همه فرآیندها به صورت شفاف انجام می‌شود.
    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • تنها بعضی از تجار امکان ویرایش در سامانه جامع تجارت را دارند؛

    ذی‌نفع عدم ثبت سفارش آی‌فون کیست؟

     روز گذشته بالاخره صبر بازرگان‌ها به پایان رسید و آنها در اعتراض به مشکلاتی که در ثبت سفارش آی‌فون در سامانه جامع تجارت دارند، روبه‌روی سازمان توسعه تجارت تجمع کردند. اعتراض اصلی تجار به این موضوع است که با وجود ثبت سفارش، امکان ویرایش در سامانه وجود ندارد. البته در جلسه‌ای که ساعاتی بعد انجمن واردکنندگان موبایل با وزارت صمت برگزار کرد، نتایج مثبتی حاصل شد مبنی بر ایجاد امکان ویرایش برای آن دسته از تجاری که تامین ارز داشته‌اند، اما باقی بازرگان‌ها باید همچنان منتظر بمانند تا تعیین تکلیف شوند و ویرایش در سامانه جامع تجارت نیز برای آن نیز ممکن شود.
  • در بیانیه انجمن شرکت‌های پرداخت الکترونیکی هشدار داده شد

    انحصارگرایی در بازار پرداخت الکترونیک

    دنیای‌اقتصاد: انجمن شرکت‌های پرداخت الکترونیکی در بیانیه‌‌ای از عملکرد شرکت شاپرک و بانک مرکزی در تمدید مجوز شرکت‌های پرداخت‌یار انتقاد کرده و خواستار اصلاح روند بررسی و تمدید مجوز این شرکت‌ها شده است.
  • مذاکرات کاخ سفید با سرمایه‌گذاران آمریکایی برای خرید تیک‌تاک

    ایسنا: منابع آگاه می‌گویند دولت آمریکا سرگرم کار روی طرحی برای نجات تیک‌تاک است که شامل استفاده از شرکت نرم‌افزاری اوراکل و گروهی از سرمایه‌گذاران برای تحت کنترل گرفتن فعالیت‌های این اپلیکیشن چینی می‌شود. یکی از این منابع آگاه به رویترز گفت: طبق قراردادی که توسط کاخ سفید مذاکره می‌شود، بایت‌دنس که مالک چینی تیک‌تاک است، سهامی را در این شرکت حفظ می‌کند، اما جمع‌آوری داده‌ها و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار، تحت نظارت اوراکل انجام می‌شود که در‌حال‌حاضر اساس زیرساخت‌های وب تیک‌تاک را فراهم می‌کند.
  • اشتراک‌گذاری تصاویر در «گوگل فوتو» سریع‌تر می‌شود

    ایسنا: گوگل سرگرم آزمایشی راهی برای سرعت بخشیدن به اشتراک‌گذاری تصاویر در «گوگل فوتو» (Google Photos) از طریق دور زدن یکی از جدیدترین قابلیت‌های این سرویس است. طبق گزارش متخصص تجزیه اپلیکیشن Assemble Debug، گوگل سرگرم بررسی تعدیل تغییرات قابل‌ملاحظه‌ای است که اخیرا در نحوه اشتراک‌گذاری یک عکس در «گوگل فوتو»، صورت داده بود.
  • داشتن حساب‌های متعدد واتس‌اپ در آیفون میسر می‌شود

    ایسنا: جدیدترین نسخه آزمایشی بتای واتس‌اپ برای سیستم‌عامل iOS، به کاربران امکان می‌دهد حساب‌های متعددی را در یک دستگاه ایجاد کرده و از حسابی، به حساب دیگر این پیام‌رسان، سوییچ کنند.
  • ارسال پیامک با اینترنت ماهواره‌ای امکان‌پذیر می‌شود

    مهر: طبق اعلام ایلان ماسک، سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک طی یک طرح بتا برای کاربران شرکت مخابراتی تی موبایل فراهم می‌شود و امکان ارسال پیامک را ارائه می‌کند. به نقل از فون آرنا، ایلان ماسک، مدیر ارشد اجرایی اسپیس ایکس، زمان ارائه سرویس بتای direct-to-cell را ۲۷ ژانویه (امروز) اعلام کرد.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • گمرک شفاف سازی کرد

    اولین محموله تجاری آیفون ۱۶ از گمرک ترخیص شد

    به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، با تعریف و ایجاد شناسه ارزش تجاری آیفون ۱۶ در سامانه ارزش گذاری گمرکی (TSC)، اولین محموله از این گوشی‌ها به روش تجاری ترخیص شد.
  • آمریکای ترامپ با یک مشکل جدی مواجه خواهد شد؛

    تهدید هوش مصنوعی ارزان‌قیمت چینی برای سیلیکون‌ولی

    اگر تنها یک تکنولوژی وجود داشته باشد که آمریکا برای «دوران پرشور جدیدی از موفقیت ملی» که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در نخستین سخنرانی خود وعده داده بود، به آن نیاز داشته باشد، هوش مصنوعی مولد خواهد بود. در یک دهه آینده هوش مصنوعی دست‌کم باعث افزایش بهره‌وری و رشد اقتصادی خواهد شد و در بهترین حالت بشریت را از یک مرحله گذار هم‌سطح انقلاب صنعتی عبور خواهد داد.
  • نمایش تبلیغات در «تردز» آغاز شد

    ایسنا: شرکت متا، برای نخستین‌بار، نمایش تبلیغات در شبکه اجتماعی «تردز» (Threads) را آغاز کرد تا منبع درآمد جدیدی را ایجاد کند .آدام موسری، مدیر اینستاگرام روز جمعه در پستی، ضمن آزمایشی خواندن این اقدام، اعلام کرد تبلیغات، مربوط به تعدادی از برندها خواهد بود و در ابتدا فقط در آمریکا و ژاپن نمایش داده می‌شوند. موسری در این پلتفرم نوشت: متا قبل از گسترش نمایش تبلیغات، به دقت این آزمایش را زیرنظر خواهد گرفت و هدف، نمایش تبلیغات در «تردز»‌ به شکلی است که آنها به عنوان محتوای طبیعی، جالب به نظر برسند.
  • متا، ایکس و تیک‌تاک قبل از انتخابات آلمان آزمایش می‌شوند

    مهر: کمیسیون اتحادیه اروپا از فیس‌بوک، تیک‌تاک و ایکس خواسته در تستی شرکت کنند تا مشخص شود آنها اقدامات کافی برای مقابله با اخبار جعلی در انتخابات ماه آینده آلمان اتخاذ کرده‌اند یا خیر. به نقل از رویترز، به‌طور دقیق‌تر از مایکروسافت، تیک‌تاک، لینکدین، گوگل، اسنپ، متا و ایکس خواسته شده تا در یک تست استرس که ۳۱ ژانویه برگزار می‌شود، شرکت کنند تا مشخص شود آنها براساس قانون سرویس‌های دیجیتال اتحادیه اروپا اقدامات کافی برای کاهش ریسک‌ها در پلتفرم‌هایشان انجام داده‌اند یا خیر.
  • سونی تولید دیسک‌های بلوری را متوقف می‌کند

    مهر: سونی از توقف کامل تولید ابزارهای مدیا قابل ضبط تا فوریه ۲۰۲۵ خبر داد. این امر نقطه پایانی بر عصر دیسک‌های بلوری، مینی‌دیسک‌ها و کاست‌های مینی DV است. به نقل از گیزموچاینا، تصمیم مذکور در ژانویه ۲۰۲۵ تایید و با توجه به کاهش تقاضا برای واسطه‌های فیزیکی اتخاذ شده بود.
  • رئیس کمیسیون تخصصی موبایل خبر داد

    اعلام سازوکار رجیستری آی‌فون‌های قاچاق به زودی

    ایسنا: رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران از برگشتن آنتن آی‌فون‌هایی که بعد از ممنوعیت واردات به صورت غیرقانونی به کشور وارد شده بودند، خبر داد و گفت: «البته هنوز سازوکار رجیستری این موبایل‌ها در سامانه گمرک دیده نشده است.» سیدحسین سادات‌حسینی با بیان این مطلب اظهار کرد: «فرآیند رجیستری آی‌فون‌هایی که در زمان ممنوعیت به کشور وارد شده، به‌زودی تعریف می‌شود تا صاحبان کالا بتوانند مبلغ تعیین شده را پرداخت و موبایل را رجیستر کنند.»
  • دستیار معاون علمی رئیس‌جمهور:

    ایران صاحب «پارک ملی هوش مصنوعی» می‌شود

    مهر: دستیار معاون علمی رئیس‌جمهور از راه‌اندازی پارک ملی هوش مصنوعی در اراضی عباس‌آباد تهران خبر داد و گفت: «امیدواریم این پروژه تا دو سال آینده به بهره‌برداری کامل برسد.» مجتبی علیزاده با اشاره به بازدید معاون علمی رئیس‌جمهور از اراضی عباس‌آباد گفت: «در این بازدید تفاهمی برای راه‌اندازی «پارک ملی هوش مصنوعی» در این منطقه صورت گرفت. این پروژه قرار است ظرف مدت کوتاهی با طراحی جامع و متناسب با ابعاد اراضی عباس‌آباد به بهره‌برداری برسد.»
  • فروش ۳ میلیارد دلار بدهی شبکه اجتماعی «ایکس»

    ایسنا: بانک‌های وال‌استریت آماده می‌شوند حداکثر سه میلیارد دلار وام‌هایی را که برای خرید شبکه اجتماعی «ایکس»، در اختیار ایلان ماسک قرار داده بودند، بفروشند. دو منبع آگاه به رویترز گفتند: بانکداران مورگان استنلی با سرمایه‌گذاران قبل از فروش برنامه‌ریزی شده در هفته آینده، تماس گرفته‌اند.
    شنبه، ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
  • روزانه ۶۳۵ حمله سایبری به شبکه اینترنت کشور!

    دنیای اقتصاد: بر اساس گزارش شرکت ارتباطات زیرساخت در پاییز امسال روزانه ۶۳۵ حمله سایبری به شبکه اینترنت کشور صورت گرفته که از هر ۱۰۰ حمله ۳۵ حمله به دلیل فعالیت فیلترشکن‌ها بوده است.
  • کنترل سیستمی سابقه واردات تلفن همراه لوکس؛

    امکان ثبت‌سفارش آیفون ۱۴ به بالا در سامانه جامع تجارت فراهم شد

    دنیای اقتصاد: پیرو تصمیمات وزارت صمت، امکان ثبت‌ سفارش تلفن‌ همراه با نشان تجاری اپل برای مدل‌های آیفون ۱۴ به بالا نیز در سامانه جامع تجارت فراهم شد.
  • با گذشت یک ماه، همچنان مصوبه شورای فضای مجازی منتشر نشده است؛

    حلقه مفقوده شفافیت در رفع فیلترینگ

    بر اساس گزارش شرکت ارتباطات زیرساخت در پاییز امسال روزانه ۶۳۵ حمله سایبری به شبکه اینترنت کشور صورت گرفته که از هر ۱۰۰ حمله ۳۵ حمله به دلیل فعالیت فیلترشکن‌ها بوده است. گزارش دیگری نیز بیانگر نارضایتی ۵۰ درصد کاربران از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی به دلیل سرعت و کیفیت پایین اینترنت و تداوم فیلترینگ است‌ 
  • «اپراتور» شرکت اوپن‌ای‌آی منتشر شد

    ایسنا: مدیرعامل شرکت اوپن‌ای‌آی، در آغاز سال جاری میلادی گفت که سال ۲۰۲۵ یک سال بزرگ برای عوامل هوش مصنوعی خواهد بود که می‌توانند وظایف را خودکارسازی کنند و اقداماتی را از طرف کاربر انجام دهند. به گزارش تک کرانچ، اکنون شاهد نخستین تلاش اوپن‌ای‌آی برای رسیدن به این هدف هستیم. این شرکت اعلام کرده است در حال راه‌اندازی یک پیش‌نمایش از عامل هوش‌مصنوعی چندمنظوره اپراتور است که می‌تواند کنترل مرورگر وب را به دست بگیرد و اقدامات خاصی را به‌طور خودکار انجام دهد.
    جمعه، ۰۵ بهمن ۱۴۰۳
  • چشم‌انداز پیشرفت هوش مصنوعی چینی؛

    کابوس جدید آمریکا

    دنیای اقتصاد: جلد دوم مجله اکونومیست به بررسی پیشرفت‌های چین در زمینه هوش مصنوعی اختصاص دارد.
    پنجشنبه، ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
  • از مهلت به تیک‌تاک تا قدم‌های جدی برای توسعه هوش مصنوعی؛

    روی خوش ترامپ به صنعت فناوری

    در حالی که حتی پس از انتخابات آمریکا هم موضع مثبت دونالد ترامپ در خصوص حمایت از شبکه‌های اجتماعی و توسعه فناوری در این کشور مورد توجه قرار گرفته بود، اقدامات او از روز دوشنبه و پس از مراسم تحلیف نیز بار دیگر باعث شده کارشناسان و فعالان این حوزه اذعان کنند که به نظر می‌رسد طی چهار سال آینده قرار است رابطه نزدیکی بین صنعت فناوری و دولت آمریکا وجود داشته باشد.
  • گام‌های بعدی در حوزه سخت‌افزارها چه خواهد بود؟

    «متا» در حال توسعه سه عینک هوشمند جدید

    ایسنا: گزارش‌‌‌های جدید حاکی از این هستند که شرکت «متا» قصد دارد با عرضه حداقل سه مدل عینک هوشمند جدید از جمله عینک هوشمند مخصوص ورزشکاران، دنیای فناوری را متحول کند. «مارک گورمن» (Mark Gurman)، گزارشگر «بلومبرگ» گزارش جدیدی را درباره گام‌‌‌های بعدی شرکت «متا» در زمینه سخت‌‌‌افزار منتشر کرده که به اعتبار منابع آشنا با کار این شرکت تهیه شده است.
  • موسیقی به استاتوس واتس‌اپ اضافه شد

    مهر: واتس‌‌‌اپ با ارائه یک ویژگی جدید دیگر به کاربران اجازه می‌دهد موسیقی را به آپدیت‌‌‌های استاتوس خود اضافه کنند. به نقل از گیزموچاینا، این قابلیت که نخستین بار در نسخه آپدیت بتا ۲.۲۴.۲۲.۱۱ ارائه شده بود اکنون برای کاربران بیشتری ارائه شده است. البته نسخه بتای واتس اپ برای اندروید ۲.۲۵.۲.۵ در برنامه بتای گوگل‌پلی موجود است.
  • «مایکروسافت» دیگر ارائه‌دهنده انحصاری فضای ابری «اوپن‌ای‌آی» نیست

    ایسنا: «مایکروسافت» زمانی ارائه‌دهنده انحصاری زیرساخت مرکز داده «اوپن‌ای‌آی» برای آموزش و اجرای مدل‌های هوش مصنوعی بود، اما دیگر این طور نیست. هم‌زمان با اعلام قرارداد بزرگ «استارگیت» (Stargate) درباره زیرساخت‌های هوش مصنوعی شرکت «اوپن‌ای‌آی‌(OpenAI) با شرکت‌های «سافت‌بانک»‌(SoftBank)، «اوراکل»(Oracle) و سایرین، شرکت «مایکروسافت» (Microsoft) گفت قرارداد جدیدی را با اوپن‌ای‌آی امضا کرده است که به آن حق نخستین امتناع را درباره ظرفیت جدید رایانش ابری اوپن‌ای‌آی می‌دهد.
  • گوگل در اندونزی ۱۲.۴میلیون دلار جریمه شد

    ایسنا: اندونزی، گوگل را به دلیل شیوه‌های تجاری غیرمنصفانه مربوط به سرویس‌های سیستم پرداخت خود برای فروشگاه «گوگل‌پلی»، حدود ۲۰۲ میلیارد روپیه (۱۲.۴ میلیون دلار)، جریمه کرد .سازمان ضد انحصارطلبی اندونزی، در سال ۲۰۲۲، تحقیقاتی را درباره گوگل، به ظن سوءاستفاده این شرکت آمریکایی از موقعیت برتر خود در بازار و ملزم کردن توسعه‌دهندگان برنامه اندونزیایی به استفاده از سیستم پرداخت «گوگل پلی» آغاز کرد.