شماره روزنامه ۶۱۳۲
|

  • سرنوشت اتحادیه کسب‌ و کارهای اینترنتی بر سر دوراهی 

    دنیای اقتصاد: بالاخره و امروز دومین انتخابات اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی پس از سه سال تعویق و سنگ‌اندازی برگزار می‌شود. این انتخابات این‌بار با خطر به حد نصاب نرسیدن تعداد شرکت‌کننده‌ها و حواشی رد صلاحیت دست‌وپنجه نرم می‌کند و در این شرایط فعالان اکوسیستم اقتصاد دیجیتال به‌خصوص برخی از کاندیداها اهمیت حضور پرشور کسب‌وکار در انتخابات را تا جایی می‌دانند که معتقدند در غیر این صورت باید خبر تهدید انحلال اتحادیه به گوش کسب‌و‌کارها برسد. به گفته آنها شروع به کار مجدد اتحادیه در انتقال صدا و دغدغه‌های بخش خصوصی به حاکمیت تاثیرگذار است و اگر تعداد اعضای شرکت‌کننده در انتخابات به حد نصاب نرسد، تمام کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ این حوزه بیشتر از قبل متضرر خواهند شد.
  • حضور بزرگان تکنولوژی در لاس‌وگاس برای رونمایی از فناوری‌های سلامت

    ایسنا: نمایشگاه فناوری‌های مراقبت بهداشتی که در لاس‌وگاس برگزار می‌شود، میزبان نام‌های بزرگ فناوری خواهد بود. انویدیا (Nvidia)، گوگل (Google)، مایکروسافت (Microsoft) و ده‌ها شرکت فناوری دیگر به لاس‌وگاس می‌روند تا فناوری‌های هوش مصنوعی را به نمایش بگذارند که به گفته آنها در وقت ارزشمند پزشکان و پرستاران صرفه‌جویی می‌کنند.
  • ممنوعیت‌ واردات گوشی آی‌فون غیرمنطقی است

    سیتنا: نماینده مردم فومن و شفت در مجلس گفت: «ممنوعیت‌ واردات گوشی آی‌فون غیرمنطقی است و سیاستگذاری نادرست در این زمینه باعث محرومیت مصرف‌‌کنندگان از آخرین تکنولوژی‌ها شده است و بسیاری از مردم در تماس با ما خواهان لغو ممنوعیت واردات گوشی آی‌فون هستند.»
  • بررسی طرح نظام‌بخشی فضای مجازی در مجلس

    سیتنا: از آنجا که بر اساس دستور جلسات کمیسیون‌های مجلس قرار است امروز (۳۰مهر ماه) پیش‌نویس طرح جدیدی به نام «نظام‌بخشی فضای مجازی» در کمیته هنر، رسانه و فضای مجازی مجلس به ریاست حمید رسایی بررسی شود، تنی چند از نمایندگان مجلس، حضور موثر مجلس در این حوزه برای سامان‌دهی فضای مجازی و رسانه را گامی رو به جلو دانستند که می‌تواند به نفع مردم، جامعه هدف و اصحاب رسانه باشد.
  • داده‌های کاربران ایکس خوراک هوش مصنوعی می‌شود

    مهر: شبکه اجتماعی ایکس قوانین سرویس و حریم خصوصی خود را به‌روزرسانی کرده است این به‌روزرسانی به طرف‌های ثالث اجازه می‌دهد سیستم‌های هوش مصنوعی خود را براساس پست‌های کاربران آموزش دهند.
  • کاربران؛ کلافه از زودتمام شدن شارژ آی‌فون ۱۶

    مهر: سری آی‌فون ۱۶ با چالش عمر باتری روبه‌رو است. کاربران گله دارند که شارژ دستگاه‌هایشان حتی هنگامی که به حال خود رها شده‌اند نیز به سرعت تمام می‌شود. پیش از این کاربران آی‌فون ۱۶ پرو با اختلال فریز شدن نمایشگر روبه‌رو بودند. کاربران آی‌فون ۱۶ از چالش‌های کاهش شارژ در شبکه اجتماعی ردیت و انجمن‌های پشتیبانی اپل به این موضوع اشاره کرده‌اند. به نظر می‌رسد iOS اپل دلیل اصلی این اختلالات است. بنابراین ممکن است ارتقا به جدیدترین نسخه سیستم‌عامل چالش را برطرف کند.
  • چرا هوش مصنوعی هسته‌ای می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: اگر در سن خاصی باشید، عبارت انرژی هسته‌ای احتمالا تصاویری از نیروگاه‌های در حال ذوب شدن، ویران‌شهری از ضایعات درخشان رادیواکتیو، معترضان و دیگر صحنه‌های ناخوشایند آخرالزمانی از یک ویران‌شهر را در ذهن‌تان تداعی می‌کند. حقیقت این است که شهرت انرژی هسته‌ای از دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بیشتر به خاطر فروپاشی‌های هسته‌ای در جزیره سه مایلی در پنسیلوانیا و چرنوبیل در اوکراین - که در آن زمان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود- به‌طور ناعادلانه‌ای خدشه‌دار شده است.
  • همکاری فرانسه و بلژیک در تحقیقات علیه تلگرام

    ایسنا: دفتر دادستانی پاریس از همکاری بازرسان فرانسوی و بلژیکی برای پیگیری اقدام علیه تلگرام و پاول دوروف، مدیرعامل این شرکت پیام‌رسان خبر داد. پولیتیکو در گزارشی نوشت: «دادستان فرانسوی در حال حاضر سرگرم بررسی اتهامات علیه این غول فناوری روس‌تبار است که شامل همدستی در مدیریت یک پلتفرم آنلاین برای فراهم کردن معامله غیرقانونی در گروه جرایم سازمان یافته و امتناع از همکاری با مقامات مجری قانون است.»
  • تاکنون درباره میزان واقعی بودن بسته‌های اینترنت تخلفی مشاهده نشده است

    ایرنا: سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات درباره وضعیت بررسی واقعی بودن بسته‌های اینترنت، گفت: «این بررسی در حال انجام است و تاکنون نتایج حاصله تخلفی از سوی اپراتورها را نشان نداده است. هرچند اگر در هر مرحله تخلفی مشاهده کنیم با اپراتور برخورد خواهیم کرد.» پیش‌تر ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرده بود که گلایه برخی از کاربران درباره واقعی بودن حجم بسته‌های اینترنت و تمام شدن آنها بیش از موعد، در دست بررسی کارگروهی در سازمان تنظیم مقررات است و نتیجه آن به مردم اعلام می‌شود.
  • دفع حمله سایبری بات‌ها وارده از ۱۷۴ کشور دنیا

    ایسنا: مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه اخیرا با حجم زیادی از حملات سایبری مواجه هستیم که از نقاط مختلف دنیا توزیع شده است، اعلام کرد که به‌طور مثال اخیرا حملاتی از ۱۷۴ کشور دنیا به ما انجام شد که نشان می‌داد حمله مربوط به بات‌هاست. بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، درباره حملات سایبری اظهار کرد: «حملات سایبری همیشه بوده و در فضای سایبری وجود داشته و در ایران نیز وجود داشته است، اما در مواقعی این حملات زیاد می‌شوند.»
  • وزیر پیشین ارتباطات: سیاست فیلترینگ نیازمند بازنگری است

    سیتنا: وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «در حال حاضر اکثر افراد جامعه به فیلترشکن دسترسی دارند و علت آن این است که به‌جای سایت‌های مستهجن، پلتفرم‌های اساسی فیلتر شده و این موضوع ضد فلسفه فیلترینگ است. احمد معتمدی‌ پیرامون پیگیری موضوع رفع فیلترینگ اظهار کرد: «دولت در رفع فیلترینگ اثرگذار است، اما اختیار این تصمیم به دست شورای عالی فضای مجازی است.»
  • بازبینی پلی‌استور گوگل به تعویق افتاد

    مهر: قاضی دادگاهی در ایالت کالیفرنیا درخواست گوگل برای توقف موقت دستور بازبینی کلی فروشگاه پلی‌استور را تا یکم نوامبر ۲۰۲۴ قبول کرد. به گزارش رویترز، به این ترتیب مشتریان وقت کافی برای انتخاب شیوه دانلود نرم‌افزار خواهند داشت.
  • ژاپن سبک‌ترین لپ‌تاپ جهان را ساخت

    مهر: شرکت ژاپنی فوجیتسو لپ‌تاپ FMV Zero Lifebook WU۵/J۳ را به عنوان سبک‌ترین لپ‌تاپ ۱۴ اینچی دنیا معرفی کرد که جنس بدنه آن از فیبر کربنی است. این دستگاه فقط ۶۳۴ گرم وزن دارد و برای افراد حرفه‌ای ساخته شده است که نیاز دارند در حال حرکت از آن استفاده کنند. این محصول ترکیبی از ویژگی‌های قابل‌حمل بودن، عمر طولانی و قابلیت‌های هوش مصنوعی را در خود دارد تا تقاضا برای لپ‌تاپ‌های رده‌بالا برای محل کار و سفر را تامین کند. این دستگاه در مقابل افتادن، شوک‌های ناگهانی و فشار مقاوم است.
  • صنعت تکنولوژی اسرائیل چقدر در برابر جنگ مقاوم است؟

    دنیای اقتصاد: بلافاصله پس از عملیات طوفان‌الاقصی حماس در هفتم اکتبر سال میلادی گذشته، در حدود یک‌سوم از کارمندان شرکت اسرائیلی سازنده پهپادهای ارتباطی السایت(Elsight) برای شرکت در جنگ غزه فراخوانده شدند. در آن زمان موارد مشابه دیگری هم از خروج دسته‌جمعی کارکنان بخش تکنولوژی اسرائیل اتفاق افتاد؛ بخشی که بیش از نیمی از صادرات اسرائیل، یک‌پنجم تولید ناخالص داخلی و یک‌پنجم نیروهای ذخیره در نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) را تشکیل می‌دهد.
  • رشد کند دسترسی‏‌پذیری اپلیکیشن‏‌های ایرانی برای نابینایان

    دنیای اقتصاد: در دهه‏‌های اخیر تکنولوژی با سرعت چشمگیری به زندگی روزمره افراد نفوذ کرد تا تجربه‏‌ای از خدمات و امکانات تازه برای آنها به ارمغان بیاورد و همزمان محدودیت‌ها را کمرنگ‏‌تر کند. در این میان استارت‌آپ‏‌ها سهم قابل‏‌توجهی از این روند را به عهده داشتند و در ایجاد دسترسی‏‌پذیری و برابری بیشتر برای کاربران مختلف و نیازهای متفاوت‏‌شان تاثیرگذار بوده‏‌اند. با این اوصاف افراد کم‏‌توان که با محدودیت‌ها و مشکلات بیشتری مواجه بودند، از مزایای خدمات متنوع آنلاین ارائه شده در پلتفرم‏‌ها بهره‏‌مند شدند. در همین راستا، روز جهانی نابینایان (دوشنبه گذشته) بهانه‏‌ای شد تا «دنیای‌اقتصاد» به بررسی میزان دسترسی‏‌پذیری وب‌سایت‏‌ها و اپلیکیشن‏‌های ایرانی برای این افراد بپردازد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر