شماره روزنامه ۶۰۹۷
|

  • انتخابات اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی همچنان در ابهام

    دنياي اقتصاد: پس از گذشت دو سال از موعد برگزاری انتخابات اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی وعده داده شده است که تا این انتخابات پیش از شروع پاییز ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و دبیر هیات عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی نیز در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرده است که در هفته جاری کمیته تطبیق لیست را به هیات عالی نظارت تحویل خواهد داد. با این حال فعالان همچنان امیدی به برگزاری انتخابات ندارند و از نظر آنها وزارت صمت و قانون نظام صنفی مانع این موضوع هستند. در این شرایط باید دید که سرانجام طلسم برگزاری انتخابات این اتحادیه می‌شکند یا خیر؟
  • گوگل دیگر «فعل» نیست؟

    ایسنا: تمایل نسل زد برای «جست‌وجو» به جای «گوگلینگ»، گوگل را در خطر از دست دادن موقعیت خود به عنوان «فعل جست‌وجو» قرار داده است. حدود ۲۰سال پیش گوگل به نقطه عطف مهمی دست یافت و فرهنگ لغت مریام وبستر، «گوگل» را به عنوان فعلی به معنی «جست‌وجو برای چیزی در وب» اضافه کرد. این خبر فوق‌العاده‌ای برای این شرکت بود و نشان می‌داد گوگل در لغت‌نامه فرهنگ و جامعه جای گرفته است.
  • وضعیت نگران‌کننده ستون فقرات اینترنت

    ایسنا: دیتاسنترها برای زندگی مدرن اهمیت فوق‌العاده‌ای یافته‌اند، اما از سوی دیگر، مایه نگرانی فزاینده‌ای شده‌اند. دیتاسنترها ستون فقرات اینترنت و بخش عمده فناوری اطلاعات مدرن‌اند. آنها داده‌هایی را که تولید و استفاده می‌کنیم، ذخیره، پردازش، ارسال و دریافت می‌کنند. هر پیشرفت جدید در فناوری اطلاعات مانند رشد شبکه‌های اجتماعی، پخش اینترنتی تلویزیون و موسیقی، بازی‌های آنلاین، بانکداری آنلاین و رایانش ابری، نیاز به دیتاسنترهای بیشتر را افزایش داده است.
  • تشکیل جلسه فوق‌العاده هوش مصنوعی در معاونت علمی برای تدوین قوانین کارآمد

    مهر: معاون علمی رئیس‌جمهور طی سخنانی در جلسه فوق‌العاده کارگروه هوش مصنوعی از آغاز مطالعات تطبیقی قوانین هوش مصنوعی دنیا در راستای تدوین قوانین کارآمد و شفاف در این حوزه خبر داد. به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، هدف از برگزاری این جلسه که ۱۷ شهریورماه در محل معاونت علمی برگزار شد، طرح مساله در حوزه حکمرانی هوش مصنوعی بود.
  • نارضایتی چین از محدودیت صادرات ابزارهای تراشه‌سازی هلند

    ایسنا: چین از تصمیم هلند برای گسترش کنترل‌های صادراتی برای تجهیزات تراشه‌سازی شرکت ‌ASML، ابراز نارضایتی کرد. دولت هلند روز جمعه اعلام کرد الزام دریافت مجوز را به صادرات ابزارهای لیتوگرافی ۱۹۷۰i و ۱۹۸۰iDUV شرکت ASML گسترش می‌دهد و قوانین خود را با محدودیت‌های صادراتی این ماشین‌آلات که سال گذشته به‌طور یک‌جانبه توسط آمریکا اعمال شد، هماهنگ می‌کند. پکن بارها از استراتژی واشنگتن برای تحت فشار گذاشتن متحدان خود مانند هلند و ژاپن برای پیوستن به کنترل صادراتی که دسترسی چین به تراشه‌های پیشرفته و تجهیزات ساخت تراشه را هدف قرار می‌دهد، انتقاد کرده است.
  • رویداد ۲۰۲۴ اپل امشب برگزار می‌شود

    ایسنا: در رویداد بزرگ اپل باید منتظر دیدن آی‌فون‌ها، ساعت‌های هوشمند و هدفون‌های جدید باشیم و چیزی تا فرارسیدن این لحظه نمانده است. این رویداد امروز (۹ سپتامبر) در ساعت ۱۳ به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۹ شهریور ۲۰:۳۰ به وقت ایران) در کوپرتینو کالیفرنیا برگزار می‌شود و می‌توانید آن را به صورت زنده در یوتیوب یا وب‌سایت اپل تماشا کنید. مهم‌ترین اتفاقی که از رویداد «وقت درخشش است» (It's Glowtime) اپل انتظار داریم، معرفی سری آی‌فون‌های ۱۶ است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که یک یا دو ساعت اپل جدید هم رونمایی شوند.
  • چطور پیام‌رسان‌های رمزنگاری شده جهان را فتح کردند؟

    دنياي اقتصاد: برای آمریکایی‌ها صادرات سلاح بدون مجوز غیرقانونی است. پس نمی‌توان یک موشک بالستیک فدرال اکسپرس را به اروپا یا یک ناوچه را به آسیا ارسال کرد. با این حال در دهه ۱۹۹۰ کنترل‌های پیچیده صادرات تسلیحات این کشور چیزی غیرعادی‌تر را هم پوشش می‌داد: نرم‌افزار رمزنگاری که می‌توانست پیام‌ها را برای هر کسی به غیر از گیرندگان مورد نظر غیرقابل خواندن کند. زمانی که برنامه‌نویسان آمریکایی ابزارهایی ساختند که می‌توانستند یک پیام جدید یا یک ایمیل را رمزگذاری کنند، دولت آنها را به عنوان دلالان غیرقانونی اسلحه مورد تحقیق و بررسی قرار داد.
  • آمریکا به دنبال توسعه وی‌پی‌ان‌ها در ایران و روسیه

    سیتنا: مقامات کاخ سفید در جلسه‌ای با نمایندگان شرکت‌های آمازون، آلفابت، مایکروسافت و کلا‌دفلر خواستار افزایش پهنای باند دیجیتال از سوی آنها برای توسعه وی‌پی‌ان‌ها در ایران و روسیه با استفاده از بودجه اختصاص‌یافته از سوی دولت فدرال شدند. به نقل از خبرگزاری رویترز، در این جلسه که روز پنج‌شنبه برگزار شد، نمایندگان شرکت‌های عمده فناوری از جمله آمازون، آلفابت، مایکروسافت و کلادفلر حضور داشتند.
  • آمریکا جلوی رشوه دادن گوگل به تولیدکنندگان موبایل را می‌گیرد

    مهر: وزارت دادگستری آمریکا اقداماتی که گوگل برای احیای رقابت انجام می‌دهد را در ماه دسامبر ۲۰۲۴ اعلام می‌کند. به نقل از رویترز، این در حالی است که چندی قبل قاضی دادگاهی در آمریکا اعلام کرد این غول فناوری به‌طور غیرقانونی بازار را به انحصار خود درآورده است.
  • نخستین معاهده بین‌المللی الزام‌آور هوش مصنوعی امضا شد

    مهر: به گفته سازمان حقوق بشر شورای اروپا، نخستین معاهده بین‌المللی الزام‌آور هوش مصنوعی توسط کشورهایی از جمله اعضای اتحادیه اروپا، آمریکا و انگلیس امضا شد. به نقل از رویترز، این کشورها قبلا درباره معاهده مذاکراتی انجام داده بودند.
  • ارسال پیام از واتس‌اپ به پیام‌رسان‌های دیگر در آینده

    ایسنا: شرکت «متا» به زودی به کاربران در اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد از واتس‌اپ به پیام‌رسان‌های دیگر، پیام ارسال کنند. این تغییر که برای کاربران پیام‌رسان‌های شرکت «متا» شامل واتس‌اپ و مسنجر در اتحادیه اروپا صورت خواهد گرفت، گزینه‌های جدیدی را برای قرار دادن پیام‌های مسنجر و واتس‌اپ در یک صندوق ورودی با چت‌های شخص ثالث یا جدا نگه داشتن آنها معرفی می‌کند.
  • درخواست اصلاح سند ملی هوش مصنوعی

    ایرنا: رئیس انجمن هوش مصنوعی ایران گفت: بازبینی و اصلاح سند ملی هوش مصنوعی ضروری است، چرا که نگاشت نهادی و وظیفه سازمان‌های مختلف در این سند به شکل مشخص، تعیین نشده است و باید این موضوع برای تحقق اهداف سند بهتر تبیین شود. محمد‌هادی زاهدی در ادامه مطرح کرد: «وقتی کلیات سند تصویب و اعلام شد؛ امیدوار بودیم سند بازنگری و بعد ابلاغ شود، ولی تیرماه بدون بازنگری ابلاغ شد. اکنون هم امیدواریم این سند در کوتاه‌ترین زمان امکان اصلاح و بازنگری داشته باشد.»
  • محدودیت جدید یوتیوب برای نوجوانان

    سیتنا: طبق اعلام شبکه اجتماعی یوتیوب، کاربران ۱۳ تا ۱۷ ساله همچنان مانند سابق می‌توانند محتوای مرتبط با تناسب اندام را جست‌وجو و مشاهده کنند، اما بر اساس الگوریتم جدید این شبکه اجتماعی، به تماشای مکرر ویدئوهای مشابه تشویق نخواهند شد. شبکه اجتماعی یوتیوب اعلام کرده است که در تلاش برای حفظ سلامت روان در نوجوانان، پیشنهاد ویدئوی مربوط به تناسب اندام را برای آنها محدود خواهد کرد.
  • بازداشت مدیرعامل تلگرام اشتباه بود؟

    دنیای اقتصاد: دستگیری مدیرعامل تلگرام در یک هفته اخیر در صدر اخبار جنجالی حوزه تکنولوژی قرار داشته و حالا این موضوع به نمادی از حکمرانی فضای مجازی برای کشورها تبدیل شده است. پاول دوروف، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام که در فرانسه بازداشت شد و تحت بازجویی قرار دارد، بالاخره سکوت خودش را شکسته و گفته است این دستگیری اشتباه بوده و مقامات فرانسوی به جای بازداشت او باید با شرکتش تماس می‌گرفتند و شکایات خود را پیگیری می‌کردند. دوروف معتقد است که استفاده از قوانین قدیمی برای متهم‌ کردن یک مدیرعامل اشتباه است و امیدوار است که این اتفاقات باعث شود تلگرام و تمام صنعت شبکه‌های اجتماعی ایمن‌تر و قوی‌تر شود. این در حالی است که به نظر می‌رسد بعضی سیاست‌های تلگرام پس از دستگیری پاول دوروف تغییر کرده‌اند که بیشتر مربوط به چت‌های خصوصی هستند.
  • رفع ۴۵ روزه محدودیت‌های پلتفرم‏‌های سلامت

    دنیای اقتصاد: تقریبا دو هفته از قطع همکاری آزمایشگاه‌‌ها با پلتفرم‌‌های سلامت دیجیتال گذشته است و کسب‌وکارهای این حوزه از ناهماهنگی که به نظر می‌رسد در درون سازمان تامین اجتماعی وجود دارد، متضرر شده‌اند. در حال حاضر بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که در نتیجه مذاکرات صنف سلامت دیجیتال با مدیران تامین اجتماعی، دو طرف به یک توافق نسبی رسیده‌‌اند که بر اساس این توافق، محدودیت‌های اعمال شده بر کسب و کارهای سلامت دیجیتال به صورت موقت تا ۴۵ روز آینده رفع می‌شود و نهادهای مرتبط پس از این بازه به یک جمع‌‌بندی مشترک درباره همکاری آزمایشگاه‌‌ها با پلتفرم‌‌ها خواهند رسید.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر