شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری :

روز گذشته رویدادی با عنوان «زنان، محور نوآوری و فناوری» به میزبانی معاونت علمی ریاست‌جمهوری در نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد که معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت از جمله ‌میهمانان آن بودند. در این رویداد ضمن تقدیر از برگزیدگان مسابقه…

دبیر سابق شورای فضای مجازی:

روز گذشته دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی در مصاحبه‌ای تاکید کرد که استارلینک می‌تواند کمک زیادی به بهبود شبکه ارتباطی کشور بکند. ابوالحسن فیروزآبادی در گفت‌وگو با خبرآنلاین در این مورد گفت: «استارلینک می‌تواند به بهبود شبکه ارتباطی کشور کمک زیادی کند. یعنی ما می‌توانیم در بسیاری از روستاها و…

    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • به دنبال عدم رفع محدودیت‌های اینترنتی،کارزار برکناری وزیر ارتباطات به راه افتاد

    پرونده رفع فیلترینگ مختومه می‌شود؟

    بعد از ماه‌ها چشم‌انتظاری برای تحقق وعده دولت چهاردهم مبنی بر رفع محدودیت‌های اینترنتی، حالا تعلل و تاخیر در اجرای آن موجب شده است تا کارزار «درخواست برکناری وزیر ارتباطات به دلیل عدم رفع فیلترینگ» راه بیفتد. در حالی بیش از ۱۹هزار نفر این کارزار را تا زمان نگارش گزارش امضا کرده‌اند که عضو شورای عالی فضای مجازی از احتمال به نتیجه رسیدن رفع فیلترینگ در جلسه هفته جاری این شورا خبر می‌دهد.
  • چین دسترسی به تلویزیون دیجیتال را فراهم می‌کند

    سیتنا: نزدیک به ۹ سال پیش شی‌جین‌پینگ به سران برخی کشورها قول داد که چین دسترسی به تلویزیون دیجیتال را برای بیش از ۱۰ هزار روستای دورافتاده در ۲۳کشور آفریقایی فراهم کند، حال با تکمیل نصب زیرساخت‌های ماهواره‌ای در بیش از ۹۶۰۰روستا، این پروژه به مرحله پایانی خود نزدیک می‌شود. به گزارش بی‌بی‌سی، در آن زمان شی‌جین‌پینگ به سران کشورهایی که در نشست «مجمع همکاری‌های چین و آفریقا» در ژوهانسبورگ شرکت کرده بودند، قول داد که چین دسترسی به تلویزیون دیجیتال را برای بیش از ۱۰‌هزار روستای دورافتاده در ۲۳ کشور آفریقایی فراهم کند. این وعده بلندپروازانه که در دوره‌ای از روابط گرم چین و آفریقا مطرح شد و از محل بودجه کمک‌های چین تامین مالی می‌شد، به شرکت استار‌تایمز سپرده شد که یک شرکت خصوصی چینی است که در چند کشور آفریقایی فعالیت می‌کرد. این اقدام ظاهرا نشانه‌ای از حسن‌نیت و فرصتی برای چین بود تا قدرت نرم خود را در منطقه‌ای راهبردی به نمایش بگذارد.
  • وزیر ارتباطات تاکید کرد

    پرهیز از نگاه جزیره‌ای و سطحی به هوش مصنوعی

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست هم‌اندیشی با بانوان فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن انجام شد، از عطش زیاد به هوش مصنوعی در کشور انتقاد و تاکید کرد که در این خصوص باید از نگاه جزیره‌ای و سطحی به موضوع هوش مصنوعی به‌جد پرهیز کرد. ستار هاشمی در این نشست اظهار کرد: «به دلایل مختلف باور و اعتقاد راسخ به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف دارم و معتقدم که حوزه کاری ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ تضادی با نقش مادری خانم‌ها ندارد.»
  • دبیر هیات‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات:

    تعلل در منطقی‌سازی تعرفه‌های مخابراتی جایز نیست

    سیتنا: دبیر و نایب‌رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: «برخی می‌گویند اول کیفیت ارتباطات را ارتقا دهید و بعد تعرفه را زیاد کنید. کسانی که با شبکه‌های ارتباطی آشنایی دارند متوجه هستند که ما در ارتباطات مشکل آنچنانی در کیفیت نداریم. مساله ما کمیت است؛ یعنی که نتوانسته‌ایم با افزایش تقاضا برای ارتباطات و اینترنت بیشتر، ظرفیت شبکه را توسعه دهیم.» فرامرز رستگار، دبیر و نایب‌رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران در دیدار فعالان صنفی حوزه فاوا با محمد مخبر، مشاور و دستیار رهبری، موضوعات خود را به این شرح مطرح کرد: «چرا در مورد عادلانه کردن نرخ تعرفه تلفن و اینترنت در ۱۰ سال گذشته تعلل شده است؟ مگر هزینه توسعه، نگهداری و بهره‌برداری از شبکه‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات در این مدت چند برابر نشده است؟ چرا وقتی که هزینه تلفن از روز ایجاد آن در ایران (حد ۶۰سال پیش) تاکنون بر دوش مردم بوده و همواره مشارکت مردم برای توسعه ارتباطات شهری و روستایی وجود داشته است، امروز همه در مورد گران نشدن تعرفه‌ها صحبت می‌کنند، الا خود مردم که تامین‌کننده منابع توسعه هستند.»
  • تیک‌تاک در آلبانی ممنوع شد

    ایسنا: دولت آلبانی تیک‌تاک را به مدت حداقل یک سال ممنوع کرد. نشریه دیلی‌نیوز آلبانی به نقل از اِدی راما، نخست‌وزیر آلبانی نوشت: «فیلتر تیک‌تاک از ژانویه آغاز می‌شود و مدت ۶ تا هشت هفته طول خواهد کشید تا این پلتفرم ویدئوی کوتاه به‌طور کامل بسته شود.» اقدام اخیر آلبانی در پی قتل یک پسر ۱۴ ساله توسط هم‌مدرسه‌ای او در ماه گذشته و ارسال تصاویر مربوط در اسنپ‌چت صورت می‌گیرد که اعتراضات عمومی را در سراسر این کشور برانگیخت.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • یادداشت اختصاصی «دنیای‌اقتصاد»؛

    عربستان سعودی و الزامات پیشرفت در خاورمیانۀ ناپایدار

    دنیای اقتصاد: ریاض با تمرکز بر توسعه پایدار و هوش مصنوعی، در صدد است تا در راستای طرح «چشم‌انداز ۲۰۳۰» به اهداف بلندپروازانه خود دست یابد.
  • نقش گوشی‌های هوشمند در زندگی نوابغ دیروز!

    این عادت بیل گیتس در کودکی او را میلیاردر کرد

    دنیای اقتصاد: بیل گیتس در وبلاگ شخصی خود نوشته است مطمئن نیست که اگر مثل بچه‌های امروزی بزرگ می‌شد و دائما مشغول گوشی هوشمند و شبکه‌های اجتماعی بود، می‌توانست موفق یا میلیاردر شود.
  • معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری :

    سهم ۱۲ درصدی زنان از اکوسیستم فناوری ایران

    روز گذشته رویدادی با عنوان «زنان، محور نوآوری و فناوری» به میزبانی معاونت علمی ریاست‌جمهوری در نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد که معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت از جمله ‌میهمانان آن بودند. در این رویداد ضمن تقدیر از برگزیدگان مسابقه زنان کارآفرین بریکس، به موضوع حضور زنان کارآفرین در اکوسیستم استارت‌آپی و شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخته شد. معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در این نشست عنوان کرد با وجود اینکه ۶۱ درصد زنان وارد دانشگاه می‌شوند، اما تنها ۱۲ درصد آنها وارد کسب‌وکارهای نوین و فناورانه می‌شوند.
  • دستور مالزی به فیس‌بوک و تیک‌تاک برای دریافت مجوز فعالیت

    مالزی هشت پلتفرم شبکه اجتماعی و پیام‌رسان آنلاین را شناسایی کرده است که باید تا سال آینده مجوز فعالیت کنند. فهمی فاضل، وزیر ارتباطات مالزی در مصاحبه‌ای با یک روزنامه مالزیایی گفت: «این پلتفرم‌ها شامل واتس‌اپ، فیس‌بوک و اینستاگرام شرکت متا، شبکه اجتماعی ایکس ایلان ماسک، یوتیوب گوگل، تلگرام پاول دوروف، وی‌چت شرکت تنسنت هولدینگز و تیک‌تاک بایت‌دنس هستند.» از سال آینده، هر شرکت بزرگ پیام‌رسان و ارائه‌دهنده خدمات شبکه اجتماعی که بدون دریافت مجوز از دولت مالزی فعالیت کند، با پیگرد قانونی مواجه خواهد شد. کمیسیون ارتباطات و چند رسانه‌ای مالزی اعلام کرده که این اقدام با هدف مبارزه با موارد فزاینده جرایم سایبری از جمله کلاهبرداری و قمار آنلاین و همچنین آزار و اذیت سایبری و سوءاستفاده علیه کودکان انجام می‌شود.
  • اپل در آستانه لغو ممنوعیت آی‌فون ۱۶ در اندونزی

    اپل پس از موافقت رئیس‌جمهور اندونزی با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری این غول فناوری آمریکایی، به برداشته شدن ممنوعیت فروش آی‌فون ۱۶ در این کشور آسیایی نزدیک شده است. منابع آگاه به بلومبرگ گفتند: «پس از اینکه پرابوو سوبیانتو، رئیس‌جمهور اندونزی، در جریان جزئیات این پیشنهاد قرار گرفت، اندونزی از پیشنهاد اپل استقبال کرد. این کشور فروش دستگاه پرچم‌دار اپل را ممنوع و اعلام کرده بود که اپل به الزام استفاده از ۴۰ درصد از قطعات ساخت داخل برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها عمل نکرده است. به گفته منابع آگاه، پرابوو به دولت برای پذیرش پیشنهاد اپل چراغ سبز نشان داد و از کابینه خود خواست که در آینده سرمایه‌گذاری بیشتری را به دست آورد.
  • دبیر سابق شورای فضای مجازی:

    استارلینک به بهبود شبکه ارتباطی کشور کمک می‌کند

    روز گذشته دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی در مصاحبه‌ای تاکید کرد که استارلینک می‌تواند کمک زیادی به بهبود شبکه ارتباطی کشور بکند. ابوالحسن فیروزآبادی در گفت‌وگو با خبرآنلاین در این مورد گفت: «استارلینک می‌تواند به بهبود شبکه ارتباطی کشور کمک زیادی کند. یعنی ما می‌توانیم در بسیاری از روستاها و پروژه‌هایی که در مناطق دورافتاده داریم استفاده کنیم.» این در حالی است که همچنان موضوع شکایت ایران از استارلینک به اتحادیه جهانی مخابرات مطرح است و مقامات ایرانی فعالیت استارلینک در کشور را مجاز و قانونی نمی‌دانند.
  • وزیر ارتباطات: با حملات DDOS بیرون از کشور مقابله می‌کنیم

    وزیر ارتباطات درخصوص تدابیر این وزارتخانه برای مقابله با حملات DDOS به‌منظور جلوگیری از وارد نشدن آسیب به شبکه ترافیک کشور گفت: «مقابله با این حملات را خارج از کشور انجام می‌دهیم تا وارد کشور نشده و زیرساخت‌های ما را مشغول خود نکند.» ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی در خصوص تدابیر این وزارتخانه برای مقابله با حملات DDOS برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به شبکه ترافیک کشور اظهار کرد: « DDOSحملاتی است که از مبادی مختلف به‌صورت توزیع‌شده از کل دنیا به کشور انجام می‌گیرد. ما زیرساخت مقابله با این حملات را داریم، اما وقتی این حملات وارد شبکه کشور می‌شود، بخشی از ظرفیت ترافیک کشور را مشغول و درگیرِ خود می‌کند.
  • اوپن‌ای‌آی از مدل هوش مصنوعی o۳ رونمایی کرد

    شرکت اوپن‌ای‌آی از مدل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرده است که o۳ نام دارد. مدل هوش مصنوعی o۳ شرکت اوپن‌ای‌آی جانشین مدل استدلالی o۱ است. مدل کوچک‌تر o۳ موسوم به o۳-mini برای کارهای خاص تنظیم شده است. به نقل از تک‌کرانچ، اوپن‌ای‌آی این ادعای قابل توجه را دارد که o۳ - حداقل در شرایط خاص- به هوش جامع مصنوعی نزدیک می‌شود.
  • انتصاب یک زن برای نخستین‌بار به عنوان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

    به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات، ستار هاشمی در نشست هم‌اندیشی با بانوان فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال اظهار کرد: «به دلایل مختلف باور و اعتقاد راسخ به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف دارم و معتقدم که حوزه کاری ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ تضادی با نقش مادری خانم‌ها ندارد. اینکه به حضور و فعالیت بانوان اعتقاد راسخ دارم دلایل مختلفی دارد؛ اما یکی از دلایل آن در بحث تولید محصول و ویژگی‌های زیبایی شناختی است که در حوزه نرم‌افزار از آن به عنوان تجربه کاربری یاد می‌شود.»
  • لپ‌تاپ جدیدی با نمایشگر لوله‌شونده

    به نظر می‌رسد که شرکت لنوو تصمیم دارد نمایشگرهای لوله‌شونده اوال‌ای‌دی را در محصولاتش به‌کار گیرد تا بدون افزایش اندازه لپ‌تاپ‌هایش، اندازه نمایشگر آنها را بیشتر کند. ایوان بلاس، افشاگر مشهور حوزه فناوری، اعلام کرد لنوو ششمین نسل از سری لپ‌تاپ‌های ThinkBook Plus را با نمایشگر اوال‌ای‌دی لوله‌شونده‌ای عرضه می‌کند که به سمت بالا امتداد می‌یابد و اندازه پنل را بیشتر می‌کند. بلاس مدعی است ThinkBook Plus جدید در نمایشگاه CES۲۰۲۵ رونمایی می‌شود که ۷ تا ۱۰ ژانویه سال آینده میلادی برگزار می‌شود.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • مدیر‌عامل بورس،از بورسی شدن ۲ تا ۳ شرکت اقتصاد دیجیتال خبر داد؛

    ورود شرکت‏‌های استارت‌آپی به بورس هموار می‏‌شود؟

    در حالی که طی سال‌های گذشته تنها یک شرکت استارت‌آپی توانسته راه خود را برای ورود به بازار سرمایه هموار کند، هفته گذشته خبری از ورود یکی دیگر از این شرکت‌ها به بورس منتشر شد و همچنین مدیرعامل بورس تهران نیز در روز چهارشنبه اعلام کرد که تا پایان سال، ۲ تا ۳ شرکت بزرگ اقتصاد دیجیتال، بورسی می‌‌شوند. این در حالی است که به نظر می‌رسد شرایط دیگری نیز برای تسهیل عرضه سهام استارت‌آپ‌‌ها در بورس فراهم شده است و بر اساس وعده رئیس سابق سازمان بورس از دی ماه گذشته بازار جدیدی تحت عنوان «نوآفرین» ویژه پذیرش شرکت‌های دانش‌‌بنیان و استارت‌آپی آغاز به کار کرده است. کارشناسان معتقدند که ورود شرکت‌های استارت‌آپی به بورس می‌تواند برای آنها مزایای بسیاری از جمله تامین مالی به همراه داشته باشد.
  • بازار سیاه پایانه‌های اینترنت ماهواره‌ای؛

    فوربس: حدود ۲۰ هزار نفر در ایران به استارلینک دسترسی دارند

    سیتنا: مجله فوربس در گزارشی درباره بازار سیاه روبه‌رشد پایانه‌های اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران نوشت که در حال حاضر حدود ۲۰ هزار نفر در ایران به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک دسترسی دارند. این نشریه در گزارشی در مورد رونق بازار سیاه سرویس اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» در ایران، نوشت: بازار استارلینک در ایران در حال رونق است و هزاران کاربر با استفاده از این سرویس به اینترنت متصل شده‌اند.
  • گوترش درباره خطرات استفاده از هوش مصنوعی در جنگ هشدار داد

    فارس: دبیر‌کل سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه درباره مخاطرات استفاده از هوش مصنوعی در جنگ هشدار داد. آنتونیو گوترش، دبیر‌کل سازمان ملل متحد امروز پنج‌شنبه با وجود اشاره به کاربردهای مثبت هوش مصنوعی از جمله در زمینه مسائل اقلیمی درباره مخاطرات این فناوری هشدارهایی را مطرح کرد. دبیرکل سازمان ملل هشدار داد پیشرفت‌های سریع در عرصه هوش مصنوعی از توانایی بشریت برای مدیریت آنها سبقت گرفته‌اند.
  • اینستاگرام منبع نیمی از فروش تبلیغات «متا» می‌شود

    ایسنا: یک شرکت تحقیقاتی پیش‌بینی کرد اینستاگرام به زودی نیمی از درآمد تبلیغاتی شرکت «متا» در آمریکا را تشکیل خواهد داد و نقش این اپلیکیشن اشتراک‌گذاری عکس و ویدئو به عنوان محرک اصلی رشد این شرکت، پررنگ می‌شود. اینستاگرام نه تنها به دلیل نقشی که در درآمدزایی دارد، بلکه به عنوان بستری برای ویژگی‌هایی مانند «ریلز» (Reels) و «تردز» (Threads) که امکان رقابت با رقبا را فراهم می‌کنند، به‌طور پیوسته، به مهم‌ترین بخش کسب‌و‌کار شرکت «متا» تبدیل شده است.
  • دادگاه عالی آمریکا به تیک‌تاک یک شانس داد

    مهر: دادگاه عالی آمریکا تصمیم دارد به درخواست تیک‌تاک و بایت‌دنس‌(شرکت مادر آن) قانونی که واگذاری شاخه این اپ در کشور یا ممنوعیت آن تا ۱۹ ژانویه را ملزم می‌کند، مورد بررسی قرار دهد. به نقل از رویترز، قضات این دادگاه بلافاصله به درخواست تیک‌تاک و بایت‌دنس و همچنین برخی از کاربران این پلتفرم برای توقف سریع ممنوعیت قریب‌الوقوع عمل نکردند و در عوض تصمیم گرفتند استدلال‌های مربوط به این پرونده را درجلسه‌ای که دهم ژانویه برگزار می‌شود، بشنوند.
  • ChatGPT به قابلیت برنامه‌ریزی وظایف مجهز می‌شود

    ایسنا: OpenAI روی قابلیت جدیدی برای ChatGPT کار می‌کند که احتمالا طی چند روز آینده معرفی خواهد شد. این ویژگی جدید که Tasks نام دارد، به کاربران اجازه می‌دهد تا برخی دستورات خاص خود را به‌طوری برنامه‌ریزی کنند که در زمان دیگری توسط چت‌بات ChatGPT اجرا شود. کاربران ChatGPT با این ویژگی قادر خواهند بود تا دستورات خود را حداکثر برای دو سال برنامه‌ریزی کنند.
  • ویرایش ویدئو با هوش‌مصنوعی در اینستاگرام

    ایسنا: ویژگی‌های ویرایش ویدئوی هوش مصنوعی «متا» سال آینده به اینستاگرام می‌آید. شرکت متا (Meta) در اوایل سال جاری میلادی پیش‌نمایش ویژگی «مووی جن» (Movie Gen) را به نمایش گذاشت که ابزاری برای ویرایش ویدئو با کمک هوش مصنوعی است که حداقل در نمونه کلیپ‌هایی که منتشر شد، به طرز چشمگیری واقع‌گرایانه به نظر می‌رسید.
  • وزیر ارتباطات: شاید فیلترینگ به صورت‌ گام‌به‌گام حذف شود

    خبرآنلاین: ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره برداشته شدن پلکانی فیلترینگ گفت: «این یکی از بحث‌هایی است که مورد بررسی قرار گرفته و شاید یک روال این‌گونه باشد که فیلترینگ به صورت گام‌به‌گام برداشته شود. طرح‌های متعددی توسط اعضای مختلف مطرح شده و باید رویکرد‌ها را با دبیر محترم جمع‌بندی کنیم.»
    جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • بزرگ‌ترین شرکت مدیریت دارایی جهان گزارش کرد؛

    دو ابزار کلیدی سرمایه‌گذاری ۲۰۲۵

    دنیای اقتصاد: شرکت سرمایه‌گذاری آمریکایی بلک‌راک در چشم‌انداز جهانی سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی کرده که طلا و بیت‌کوین به‌عنوان ابزارهای کلیدی تنوع‌بخشی در جهانی متلاطم و چندقطبی نقش خواهند داشت.
  • ریزش در دارایی‌های بازار کریپتو؛

    پایان روزهای خوش بیت کوین؟

    دنیای اقتصاد: دارایی‌های بازار کریپتو در مسیر نزولی قرار گرفتند و همچنان در حال ریزش هستند؛ ضمن اینکه در این میان بیت کوین با افت ۱۵ درصدی در حال سقوط به کانال ۹۲ هزار دلاری است.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش خواندنی «دنیای‌اقتصاد» از زندگی یک فرد خاص؛

    مادر ایلان ماسک از سختی‌های مادری میگوید؛ توصیه‌های او برای مادران

    دنیای اقتصاد: می‌ی موسک به‌عنوان یک مادر، تجربیات خود را در تربیت فرزندان به اشتراک گذاشته و بر اهمیت عشق و فداکاری در فرآیند والد بودن تأکید کرده است. او می‌گوید که داشتن فرزند، علاوه بر چالش‌ها، بزرگ‌ترین هدیه‌ای است که زندگی به انسان می‌دهد.
  • محدودیت‌های اینترنت نه تنها هنوز رفع نشده، بلکه با خاموشی‌ها تشدید هم شده است

    فیلترینگ با چاشنی قطع برق و اختلال شبکه

    در شرایطی که رفع فیلترینگ همچنان در مرحله پیگیری قرار دارد و وزیر ارتباطات نیز در اظهارات اخیر خود بر اینکه رفع محدودیت‌های اینترنت در دستور کار جدی دولت و سایر مسوولان قرار دارد، تاکید کرده است، همزمان با دور جدید قطعی‌های برق در هفته‌های اخیر اینترنت نیز در زمان خاموشی‌ها قطع و دچار اختلال می‌شود و کاربران دیگر به همان اینترنت فیلتر شده نیز دسترسی ندارند. این موضوع کاربران و کسب‌وکارها را با مشکلات متعددی از جمله اختلال در آموزش آنلاین، قطع سرویس سفارش آنلاین غذا و اجناس، مبادلات تجاری و‌... درگیر کرده است. مسوولان همزمانی قطع برق و اینترنت را به خرابی باتری‌ سایت‌های اپراتورها نسبت می‌دهند و وزیر ارتباطات نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در هفته جاری وعده بهبود وضعیت باتری‌های اپراتورها را داده است.
  • پروژه ۱۱ میلیارد دلاری اتحادیه اروپا برای مقابله با نفوذ استارلینک

    اتحادیه اروپا روز دوشنبه، قراردادهایی را برای شروع کار روی IRIS۲ امضا کرد که یک شبکه متشکل از ۲۹۰ ماهواره چند مداری است که تا سال ۲۰۳۰، به‌طور کامل عملیاتی خواهد شد و می‌تواند به دولت‌ها و ارتش‌های اروپایی و همچنین مشتریان خصوصی، خدمت‌رسانی کند، اما این یک شروع دیرهنگام برای این بلوک است که تلاش می‌کند فاصله خود را با استارلینک که بیش از ۶ هزار ماهواره داشته و در حدود ۱۰۰ کشور مشتری دارد، کم کند. پس از اینکه ارتش‌ها در سراسر جهان به کاربردهای استارلینک علاقه نشان دادند اتحادیه اروپا نگران وابستگی به یک سرویس خصوصی شد.
  • فایرفاکس گزینه ردیابی نکردن کاربران را حذف می‌کند

    هنگامی که «فایرفاکس ۱۳۵» در فوریه ۲۰۲۵ عرضه شود یک ویژگی کمتر خواهد داشت. موزیلا تصمیم دارد گزینه «Do Not Track» را از تنظیمات حریم خصوصی و امنیت خود حذف کند. این گزینه هم اکنون در نسخه توسعه‌دهندگان فایرفاکس ۱۳۵ وجود ندارد و موزیلا اخیرا صفحه پشتیبانی فایرفاکس را برای ویژگی حریم خصوصی آپدیت کرده تا نشان دهد این گزینه هنگام ارائه عمومی نسخه ۱۳۵ برای همیشه حذف شده است.
  • عرضه ابزار تبدیل متن به فیلم در چت‌ جی‌پی‌تی

    اوپن‌ای‌آی اعلام کرد مدل هوش مصنوعی خود که قابلیت تولید فیلم از متن دارد را به کاربران چت ‌جی‌پی‌تی پلاس و پرو ارائه کرده است، این اقدام در راستای گسترش تلاش‌های این شرکت در حوزه فناوری‌های چندرسانه‌ای هوش مصنوعی انجام شده است. کاربران قادر خواهند بود ویدئوهایی با وضوح تا ۱۰۸۰p، به طول حداکثر ۲۰ ثانیه و در نسبت‌های صفحه عریض، عمودی یا مربع تولید کنند. اوپن‌ای‌آی هفته پیش اعلام کرد مدل هوش مصنوعی خود که قابلیت تولید فیلم از متن را دارد به کاربران چت ‌جی‌پی‌تی پلاس و پرو ارائه کرده است.