شماره روزنامه ۶۱۹۵
|

کارشکنی‌های سازمان تامین اجتماعی برای همکاری آزمایشگاه‌ها با سکوها ادامه دارد؛

سازمان تامین اجتماعی در اواخر آبان ماه برای دومین بار برخلاف توافقات و در یک اقدام فراقانونی محدودیت‌های جدیدی برای همکاری پزشکان و آزمایشگاه‌های همکار با پلتفرم‌ها ایجاد کرد. در حال حاضر نیز با گذشت بیش از دو هفته و با وجود نامه هیات مقررات‌زدایی مبنی بر عدم ممانعت از فعالیت آزمایشگاه‌ها و…

«ماسک» رکورد ثروتمندترین فرد تاریخ را شکست؛

دنیای اقتصاد: ارزش‌گذاری فزاینده شرکت‌های تسلا، اسپیس ایکس و xAI ثروت ایلان ماسک را تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ به ۴۲۱٫۲ میلیارد دلار افزایش داد، درحالی‌که در ابتدای سال ۲۰۲۴ ثروت او برابر ۲۵۱ میلیارد دلار بود.

    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • کارشکنی‌های سازمان تامین اجتماعی برای همکاری آزمایشگاه‌ها با سکوها ادامه دارد؛

    پلتفرم‌های سلامت در بن‌بست رگولاتوری

    سازمان تامین اجتماعی در اواخر آبان ماه برای دومین بار برخلاف توافقات و در یک اقدام فراقانونی محدودیت‌های جدیدی برای همکاری پزشکان و آزمایشگاه‌های همکار با پلتفرم‌ها ایجاد کرد. در حال حاضر نیز با گذشت بیش از دو هفته و با وجود نامه هیات مقررات‌زدایی مبنی بر عدم ممانعت از فعالیت آزمایشگاه‌ها و پزشکان تا زمان اعلام شرایط و صدور مجوز فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی، محدودیت‌ها همچنان پابرجاست. از سوی دیگر، جلسه هیات مقررات‌زدایی برای بررسی وضعیت مجوز فعالیت پلتفرم‌ها نیز هر بار به هفته دیگری موکول می‌شود، اما بر اساس پیگیری خبرنگار «دنیای اقتصاد» از مسوولان این هیات در اول بهمن ماه جلسه مذکور برگزار می‌شود.
  • فروش گوشی‌های خارجی در چین نصف شد

    ایسنا: داده‌های یک شرکت تحقیقاتی وابسته به دولت چین نشان داد فروش تلفن‌های هوشمند برندهای خارجی از جمله آی‌فون اپل در ماه دسامبر ۴۷.۴ درصد نسبت به نوامبر سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. داده‌های آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین (CAICT) نشان داد فروش گوشی‌های خارجی در نوامبر به ۳.۰۴ میلیون دستگاه در مقایسه با ۵.۷ میلیون دستگاه در نوامبر سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. فروش گوشی در چین در نوامبر ۵.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت و به ۲۹.۶۱ میلیون گوشی رسید.
  • هوش مصنوعی ذخایر بزرگ مس را کشف می‌کند

    ایسنا: هوش مصنوعی در یک پروژه جدید قرار است به کشف ذخایر مس کمک کند. شرکت «کوبولد متالز» (KoBold Metals) یک قرارداد را به ارزش ۵۳۷ میلیون دلار منعقد کرده است تا به ساخت یک معدن چند میلیارد دلاری برای بهره‌برداری از ذخایر مس که با استفاده از هوش مصنوعی کشف شده‌اند، کمک کند. به نقل از تک‌کرانچ، دور جدید تامین مالی شرکت برای گسترش تلاش‌های اکتشافی آن در پنج قاره و توسعه ذخایر مس در زامبیا استفاده خواهد شد. فایننشال تایمز، ارزش کوبولد متالز را در دور جدید تامین مالی، ۲.۹۶ میلیارد دلار برآورد کرد. کوبولد متالز در این تامین مالی ۱۰ میلیون دلار بیشتر از آنچه در ابتدا انتظار داشت به دست آورد.
  • رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد

    تسهیلات قرض‌الحسنه ۳میلیاردی برای دانش‌بنیان‌های ۱۰ استان کمتر برخوردار

    ایسنا: رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: «در راستای تحقق عدالت اجتماعی و افزایش ضریب نفوذ صندوق در سراسر کشور، امکان بهره‌مندی شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۰ استان‌ کمتر برخوردار از تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی تا سقف ۳میلیارد تومان تنها با ارائه چک و سفته شرکت و با ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی فراهم شده است. محمدصادق خیاطیان با اشاره به رسالت اصلی این صندوق در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان سراسر کشور تاکید کرد: «همواره تلاش کرده‌ایم به روش‌های مختلف، زمینه بهره‌مندی تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان‌ از خدمات متنوع صندوق را فراهم کنیم و این خدمات تنها متمرکز در تهران یا شهرهای بزرگ نباشد و به نوعی عدالت در بهره‌مندی از این خدمات را در همه نقاط کشور برقرار کنیم.»
  • سازمان نصر؛ نماینده بخش خصوصی در شورای هوش مصنوعی

    با اقدامات و مذاکرات انجام شده از سوی سازمان با نمایندگان مجلس، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به عنوان نماینده و تنها تشکل بخش خصوصی، عضو شورای ملی راهبری هوش مصنوعی شد.
  • بایدن مانع تلاش ترامپ برای توقف ممنوعیت تیک‌تاک می‌شود

    ایسنا: دولت بایدن اعلام کرد دادگاه عالی باید درخواست دونالد ترامپ را برای به تاخیر انداختن قانونی که تیک‌تاک را ممنوع می‌کند، رد کند. وزارت دادگستری دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، یک هفته قبل از جلسه دادگاه در ۱۰ ژانویه از قضات دادگستری خواست تا با وجود درخواست ترامپ برای به تاخیر انداختن ممنوعیت تیک‌تاک، از این قانون حمایت کنند. این وزارتخانه اعلام کرد تیک‌تاک توجیهی برای توقف اجرای این قانون ندارد و ترامپ استدلال نکرده است که این شرکت می‌تواند موفق شود. دولت آمریکا و تیک‌تاک در آستانه جلسه دادگاه هفته آینده سرگرم فراهم کردن استدلال‌های خود در خصوص قانون ممنوعیت تیک‌تاک هستند.
  • ابراز امیدواری معاون حقوقی رئیس‌جمهور برای رفع فیلترینگ

    ایلنا: معاون حقوقی رئیس‌جمهور پیرامون اینکه رفع فیلترینگ تا چه اندازه بر رشد اقتصادی تاثیر دارد، گفت: «خوشبختانه دولت گام‌هایی را برداشته و شورای عالی فضای مجازی بخشی از مساله فیلترینگ را حل کرده است، بنده امیدوارم که بخشی دیگر هم با تدبیر مسوولان حل شود.» مجید انصاری پیرامون اینکه رفع فیلترینگ تا چه اندازه بر رشد اقتصادی تاثیر دارد، گفت: «بر کسی پوشیده نیست که به هر میزان ابزار لازم در اختیار فعالان اقتصادی و فضای کسب‌وکار قرار دهیم، کمک به رونق تولید و گشایش در زندگی مردم خواهد بود.»
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • «ماسک» رکورد ثروتمندترین فرد تاریخ را شکست؛

    ثروت ایلان ماسک از کجاست؟

    دنیای اقتصاد: ارزش‌گذاری فزاینده شرکت‌های تسلا، اسپیس ایکس و xAI ثروت ایلان ماسک را تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ به ۴۲۱٫۲ میلیارد دلار افزایش داد، درحالی‌که در ابتدای سال ۲۰۲۴ ثروت او برابر ۲۵۱ میلیارد دلار بود.
  • چرا پیشرفت این پروژه کند بوده است؟

    مسیر ناهموار توسعه فیبر نوری

    با وجود اینکه دولت پروژه‌ توسعه فیبر نوری را به برخی شرکت‌های خصوصی واگذار کرده است، شواهد حاکی از آن است که چالش‌های این مسیر منجر به کندی توسعه این شبکه در کشور شده است. این شرکت‌ها معتقدند که علاوه بر انحصار شهرداری‌ها بر خیابان‌ها و تاخیر آنها در صدور مجوزهای لازم، شرکت‌ مخابرات نیز با توجه به حدود اختیارات خود در برخی موارد در این زمینه سنگ‌اندازی‌هایی انجام می‌دهد که مسیر آنها را با چالش‌های بیشتری مواجه می‌کند.
  • توافق بانک مرکزی و معاونت علمی برای حمایت از فناوری‌های دیجیتال

    مهر: در جلسه‌ای که هفته گذشته با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور و رئیس‌کل بانک مرکزی برگزار شد، موضوعات کلیدی مرتبط با حمایت از زیست‌‌بوم فناوری‌های دیجیتال به ویژه مدیریت کارگزاران رمزپول مورد بررسی گرفت. به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، این جلسه که با هدف هماهنگی و تقویت نقش‌آفرینی موثر حوزه علم و فناوری در سامان‌دهی و توسعه فناوری‌های دیجیتال برگزار شد، با دستیابی به توافقات مهم و راهبردی به پایان رسید. طرفین در این جلسه سازنده، بر ضرورت هم‌افزایی بیشتر در حوزه فناوری‌های دیجیتال تاکید کردند.
  • «سیری» ۹۵ میلیارد خسارت روی دست اپل گذاشت

    مهر: اپل توافق کرده ۹۵میلیون دلار برای تسویه شکایت دسته‌جمعی مربوط به نقض حریم خصوصی کاربران به وسیله دستیار صوتی «سیری» بپردازد. به نقل از رویترز، تسویه اولیه سه‌شنبه شب در دادگاه فدرال ایالت کالیفرنیا ثبت شد و نیازمند تاییدیه قاضی است. مالکان موبایل‌ها شکایت داشتند پس از فعال‌سازی ناخواسته سیری، اپل به‌طور مرتب مکالمات خصوصی آنها را ضبط و این محتواها را در اختیار طرف‌های ثالث مانند آگهی‌دهندگان قرار می‌دهد.
  • تاثیر شگفت‌انگیز هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵

    سیتنا: اگر ۲۰۲۴ ، سال مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) بود، سال ۲۰۲۵ به نظر سال ایجنت‌های هوش مصنوعی خواهد بود؛ سیستم‌های شبه هوشمندی که با استفاده از LLMها فراتر از ترفندهای معمول تولید متن قابل‌قبول یا پاسخ به درخواست‌ها عمل می‌کنند. ایده کلی این است که می‌توان به یک ایجنت، هدفی سطح بالا و حتی مبهم ارائه کرده و آن را به یک‌سری مراحل عملی تقسیم کرد. وقتی ایجنت هدف را درک کند، می‌تواند همان‌طور که انسان می‌خواهد، برنامه‌ای برای رسیدن به آن هدف طراحی کند.
  • مالزی به تیک‌تاک و ویچت مجوز داد

    ایسنا: سازمان تنظیم مقررات ارتباطات مالزی، به اپلیکیشن ویچت شرکت تنسنت و تیک‌تاک شرکت بایت‌دنس، برای فعالیت در این کشور تحت قانون جدید شبکه اجتماعی، مجوز داد. این قانون که هدف آن، مقابله با جرایم سایبری رو به رشد است، پلتفرم‌های شبکه اجتماعی و سرویس‌های پیام‌رسان با بیش از هشت میلیون کاربر در مالزی را ملزم می‌کند مجوز فعالیت دریافت کنند یا با اقدام قانونی روبه‌رو شوند.
  • دبیر مرکز فضای مجازی:

    چارچوب تبادل داده در نظام سلامت تدوین می‌شود

    مهر: دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور گفت: «درباره داده‌های سلامت که جزو داده‌های بسیار حساس است، در حال تصمیم‌گیری هستیم تا برای تبادل این داده‌ها، چارچوب مشخصی تصویب کنیم. به گزارش مرکز ملی فضای مجازی، دکتر سید‌ محمد‌امین آقامیری در کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در سلامت در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی ایران گفت: «با توسعه اینترنت و فضای مجازی در دنیا، محدودیت زمان و مکان حذف و ارتباطات و خدمات گسترش‌یافته و این فضای جدید شرایط تحقق دولت الکترونیک و دسترسی به خدمات را بدون محدودیت فراهم کرد.»
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد.» ستار هاشمی با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه در خصوص رفع فیلترینگ دیگر پلتفرم‌ها بیان کرد: «در طرحی با محوریت مرکز ملی فضای مجازی و با نگاه فعالانه‌ای که از ابتدا قول داده بودیم، این موضوع در وزارت ارتباطات و فناوری پیگیری شده است. در این طرح، کارگروهی پیش‌بینی شده است تا ادامه مسیر را دنبال کند.»
    جمعه، ۱۴ دی ۱۴۰۳
  • ستار هاشمی، وزیر ارتباطات:

    پیگیری دیپلماسی فناوری، نقشه راه جدید دولت

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات دولت چهاردهم در برنامه زنده تلویزیون گفت: ناترازی انرژی باعث شده است که در مقاطعی و در مناطقی، با اختلالاتی در حوزه ارتباطاتی هم مواجه باشیم.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • با وجود تعریف شناسه در سامانه جامع تجارت؛

    رویه تجاری واردات آی‌فون هنوز فعال نشده است 

    بالاخره با گذشت بیش از دو ماه از آزادسازی واردات آی‌فون و بلاتکلیفی در رویه تجاری این گوشی‌ها، شناسه ثبت آی‌فون در سامانه جامع تجارت تعریف شد. بر این اساس تجار می‌توانند نسبت به ۳۰ درصد از ظرفیت واردات خود ثبت سفارش آی‌فون را انجام دهند.
  • اجرای قانون پورت یکسان شارژرها در اتحادیه اروپا

    سیتنا: سرانجام پس از سال‌ها بی‌نظمی که بخشی از آن مربوط به مقاومت شرکت اپل در برابر پورت‌های معمول بود، به‌تازگی تمام دستگاه‌های موبایل، تبلت، دوربین‌ها و سایر تجهیزات الکترونیکی در محدوده اتحادیه اروپا باید با پورت یواس بی- ‌سی عرضه شوند.
  • توسعه هوش مصنوعی در ۲۰۲۵ به بن‌بست می‌رسد؟

    ایسنا: هرچند پیش‌بینی‌های اخیر حاکی از این است که در سال ۲۰۲۵ سرعت پیشرفت هوش مصنوعی کُندتر خواهد شد، اما سرمایه‌گذاری‌ها در این حوزه ادامه خواهد داشت و شرکت‌هایی مانند انویدیا همچنان پیشتاز خواهند ماند و بازار با نوسانات قابل‌توجهی روبه‌رو خواهد بود.
  • ضرورت حکمرانی داده برای رفع انواع ناترازی‌ها

    ایسنا: محمدمحسن صدر، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک با شورای عالی مناطق آزاد اظهار کرد: «شکی نیست مسیر توسعه از شاهراه فناوری می‌گذرد. حال اگر مجموعه‌ای قصد توسعه داشته باشد حتما باید بر مبنای فناوری گام بردارد. همواره پیشنهاد ما این است که برای اجرای پایلوت طرح‌های ملی و طرح‌های توسعه‌ای پیشران در حوزه فاوا، کار از مناطق آزاد آغاز شود و در گام بعدی به سایر نقاط کشور تعمیم داده شود.»
  • شرکت ارتباطات زیرساخت با بدهی ارزی مواجه شد

    مهر: بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، گزارش کوتاهی درباره وضعیت این شرکت، چالش‌ها و راهکارهای برون‌رفت از کاهش درآمد ارائه کرد و گفت: «به دلیل ایجاد محدودیت‌ها در دو سال گذشته شرکت ارتباطات زیرساخت با بدهی‌های ارزی مواجه شد که مشکلاتی را پیش روی شرکت قرارداد، اما با تحولاتی که در دولت چهاردهم صورت گرفته و همچنین گشایش‌های انجام‌شده روند ترافیک رو به رشد است و همچنان تلاش می‌کنیم این روند ادامه یابد.»
  • پیام پایان سال تلگرام، سانسور محتوا در اروپا را فاش کرد

    مهر: پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام در پایان سال میلادی پیام‌های جدیدی در کانال خود منتشر کرده است. او در یکی از این پیام‌ها نوشته است: «دسترسی به برخی رسانه‌های روسی تحت قانون تحریم‌های بازارهای دیجیتال (DSA) محدود شده است. در این میان دسترسی به کانال تلگرام تمام رسانه‌های غربی به‌طور آزاد در روسیه فراهم است. چه کسی فکر می‌کرد در ۲۰۲۵ کاربران روسی تلگرام از آزادی بیشتری نسبت به کاربران اروپایی برخوردار باشند.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

    خرید محبوب‌ترین اپل‌واچ‌های بازار چقدر آب می‌خورد؟

    دنیای اقتصاد: شرکت اپل مدل‌های مختلفی از ساعت‌های هوشمند را به بازار عرضه کرده است.
  • کف و سقف سرمایه دانش‌بنیان‌ها برای ورود به بورس چقدر است؟

    پذیرش ۲۱ شرکت استارت‌آپی در بازار نوآفرین

    در اوایل هفته حسین افشین، معاون علمی ریاست‌جمهوری از پذیرش ۱۵ شرکت استارت‌آپی در فرابورس خبر داد و حالا مدیرعامل فرابورس، در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام می‌کند که تعداد این شرکت‌ها تا کنون به ۲۱ واحد رسیده و همچنین بیش از ۱۰ شرکت نیز در صف بررسی این بازار برای پذیرش قرار دارند. کارشناسان معتقدند تسریع روند پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی از انتهای آذر ماه نویدبخش هموار شدن مسیر برای این‌گونه کسب‌و‌کارها است و شرایط را برای آنها بهبود می‌بخشد.
  • بررسی قابلیت جدید Chat with Us واتس‌اپ

    سیتنا: قابلیت جدید واتس‌اپ به نام Chat with Us با هدف افزایش اثربخشی خدمات پشتیبانی برای کاربران، به آنها این امکان را می‌دهد که به‌صورت سریع با تیم پشتیبانی از طریق نسخه وب اپلیکیشن واتس‌اپ ارتباط برقرار کنند. قابلیت جدید واتس‌اپ به نام Chat with Us به کاربران این امکان را می‌دهد که به‌صورت سریع و آسان با تیم پشتیبانی از طریق نسخه وب اپلیکیشن واتس‌اپ ارتباط برقرار کنند.
  • همکاری تلگرام در فیلتر کانال‌های رسانه‌های روسی

    ایسنا: اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام، دسترسی به کانال‌های متعلق به رسانه‌های دولتی روسیه را در کشورهای متعدد عضو اتحادیه اروپا شامل لهستان، بلژیک، فرانسه، هلند، یونان، ایتالیا و لتونی، مسدود کرد. کاربران در این کشورهای اروپایی، دیگر به این کانال‌ها دسترسی ندارند و این اعلان را مشاهده می‌کنند که محتوا به دلیل نقض قوانین محلی، غیرقابل دسترس است.
  • وزیر ارتباطات:

    طرح مدیریت مصرف هوشمند به زودی عملیاتی می‌شود

    ایلنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «امیدواریم که در همین هفته‌های پیش‌رو بتوانیم جلسه‌ای با وزرای مربوطه برگزار کنیم و ان‌شاءالله طرح مدیریت مصرف هوشمند را به‌صورت عملیاتی کلید بزنیم. این طرح عمدتا مبتنی بر رویکردها و نگاه‌های نرم‌افزاری است و هدف آن ایجاد پروفایل انرژی برای مردم عزیزمان است تا بتوانند در جریان مصرف انرژی خود قرار گیرند.»
  • دستگاه‌های دولتی از برچسب‌زنی محرمانگی بر داده‌ها بپرهیزند

    ایسنا: معاون توانمندسازی سازمان ملی هوش مصنوعی مزیت رقابتی ایران در توسعه این حوزه را دسترسی به داده‌های منحصر‌به‌فرد فارسی دانست و گفت: «این داده‌های فارسی می‌تواند مزیت رقابتی برای ما ایجاد کند و اگر درست مدیریت شود، می‌تواند منجر به توسعه مدل‌های ارزش افزوده شود.»
  • تیک‌تاک در ونزوئلا برای چالش‌های مرگبار جریمه شد

    ایسنا: دادگاه عالی ونزوئلا، تیک‌تاک را برای چالش‌هایی که منجر به مرگ سه کودک و صدمه دیدن ده‌ها نفر در ماه‌های اخیر شده است، ۱۰ میلیون دلار جریمه کرد. دادگاه عالی ونزوئلا، روز دوشنبه، اعلام کرد این شرکت شبکه اجتماعی باید ظرف مدت ۱۰ روز، این جریمه را به سازمان مخابرات این کشور پرداخت کند. این دادگاه همچنین به تیک‌تاک دستور داد یک دفتر در ونزوئلا تاسیس کند.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

    تبلت های پرفروش با قیمت مناسب برای دانش آموزان

    دنیای اقتصاد: تبلت‌ها ابزارهای مفیدی هستند که برای کار، سرگرمی و آموزش استفاده می شوند؛ اما ممکن است به اندازه لپ تاپ ها قدرتمند نباشند. در این گزارش با انواع تبلت های اقتصادی بازار ایران آشنا می شوید.