شماره روزنامه ۶۰۴۰
|

  • سلطنت متزلزل انویدیا

    دنیای اقتصاد: در هفته گذشته انویدیا با غلبه بر مایکروسافت و تصاحب عنوان ارزشمندترین شرکت جهان، تیتر اخبار را به خود‌ اختصاص داده بود. حالا اما سه روز متوالی است که قیمت سهام این شرکت تراشه‌ساز بزرگ و محبوب رو به کاهش گذاشته. به این ترتیب قیمت سهام انویدیا در پایان روز دوشنبه با بیش از شش درصد کاهش با قیمت ۱۱۸.۱۱ دلار برای هر سهم معامله شده است.
  • با ایلان ماسک از کارخانه اسپیس‌ایکس دیدن کنید

    ایسنا: ایلان ماسک، رئیس اسپیس‌ایکس به یک یوتیوبر به نام «تیم داد» (Tim Dodd) امکان بازدید گسترده‌ای از کارخانه استار در بوکاشیکا، تگزاس داده است که به شکل یک ویدئوی یک ساعته در صفحه یوتیوب این کاربر منتشر شده است. این ویدئوی یک ساعته که در روز قبل از چهارمین پرواز آزمایشی موشک بزرگ استارشیپ در اوایل این ماه گرفته شده است، بینندگان را به داخل تاسیساتی می‌برد که کارگران در حال ساخت اجزای مختلف موشک و مونتاژ خود آن هستند.
  • ممنوعیت ناگهانی واردات کالاهای فناوری اطلاعات

    نایب رئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه از ممنوعیت ورود کالاهای آی‌تی در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری خبر داد و گفت: ممنوعیت واردات کالاهای آی‌تی باعث سردرگمی مردم و افزایش نارضایتی واردکنندگان در این بازه زمانی حساس شده است.
  • شکاف امنیتی موبایل گوگل دولت آمریکا را نگران کرد

    مهر: شکاف امنیتی در موبایل‌‌های پیکسل ردیابی شده که دولت آمریکا را نگران کرده است و به همین دلیل به کارمندانش دستور داده تا به سرعت موبایل‌‌های خود را آپدیت یا استفاده از آن را متوقف کنند. به نقل از فون آرنا، گوگل در جدیدترین فرآیند ماهانه آپدیت گوشی‌‌های پیکسل متوجه شکاف امنیتی CVE-۲۰۲۴-۳۲۸۹۶ شد که احتمالا مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. این یک شکاف امنیتی روز صفر است. به بیان ساده‌‌تر چنین شکافی به معنای اختلالی است که در زمان کشف شرکت سازنده موبایل از آن خبر نداشته و ترمیمی برای آن نداشته است.
  • قابلیت استخراج متن از عکس روی موبایل‌‌های اندروید

    مهر: مایکروسافت آپدیت جدیدی را عرضه می‌‌کند که یک ویژگی محبوب برای بسیاری از کاربران اندروید است. این ویژگی استخراج متن از عکس ذخیره شده روی موبایل است. به نقل از فون آرنا، طبق گزارش‌ها OCR (قابلیت شناسایی بصری کاراکتر) پس از یک ماه آزمایش برای کاربران برنامه Windows Insider، اکنون تمام کاربران اندروید ۱۱ ارائه می‌شود. هرچند مایکروسافت در اصل این ویژگی را «اسکن تکست» نامیده بود، اما اکنون فقط برچسب «تکست» را دارد.
  • اپل پیرو قانون اتحادیه اروپا نیست

    مهر: رگولاتورهای آنتی‌تراست اتحادیه اروپا اپ‌استور را به نقض قوانین فناوری این منطقه متهم کرده‌‌اند؛ زیرا شرکت به توسعه‌‌دهندگان اپ اجازه نمی‌دهد گزینه‌های جایگزین در اختیار مصرف‌‌کنندگان قرار دهند.
  • نقشه گوگل، زیردریایی فوق سری آمریکا را پیدا کرد

    سیتنا: کاربران نقشـه گوگل (Google Map) اعلام کردند که نمونه اولیه زیردریایی فوق سری نیروی دریایی آمریکا به نام «مانتا ری»(Manta Ray) در تصاویر ماهواره‌ای به وضوح قابل مشاهده است.
  • شرط جدید واردات لپ‌تاپ اعلام شد

    سیتنا: محمد موسوی، معاون وزیر صمت در نامه‌ای به رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد که واردات لپ‌تاپ فقط با ارز حاصل از صادرات صورت گیرد.
  • میراث اینترنتی دولت سیزدهم

    دنیای اقتصاد: برای ارزیابی هر دولتی در هر دوره‌ای در حوزه فناوری اطلاعات باید وضعیت ۶ زیرفصل این حوزه را بررسی کرد. اگر در این دوره ادعا می‌شود که وضعیت سرعت و کیفیت اینترنت بهتر شده است، باید برای مردم قابل تجربه و راستی‌آزمایی باشد.
  • پیش از پایان برنامه هفتم توسعه تمام خدمات دولت هوشمند خواهد شد

    سیتنا: روز گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست علنی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که با ریل‌گذاری صورت گرفته در پایان سال جاری خدمات هوشمند به حداقل ۳۰ درصد می‌رسد و زودتر از اتمام برنامه هفتم توسعه، تمام خدمات دولت هوشمند خواهد شد. عیسی زارع‌پور در مورد میزان تحقق دولت هوشمند و اجرای شبکه ملی اطلاعات کشور در اجرای بند (۸) ماده (۲۲) آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: «با همراهی و همدلی و پیرو قوانین بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، همچنین برنامه هفتم توسعه همه دستگاه‌ها مکلف به ارائه خدمات الکترونیک شده بودند که با پیگیری‌های وزارت ارتباطات و همکاری سازمان امور اداری و استخدامی در حال حاضر پنجره خدمات دولت هوشمند راه‌اندازی شده و بیش از ۷۰ درصد خدمات دستگاه‌های اجرایی به صورت الکترونیکی و از طریق این پنجره واحد در اختیار مردم قرار دارد.»
  • رقابت هوآوی و اپل در چین بالا گرفت

    مهر: شرکت هوآوی حدود ۹۰۰ میلیون دستگاه فعال در چین دارد و به این ترتیب سلطه شرکت آمریکایی اپل بر بازار این کشور را به خطر می‌اندازد. به گزارش بلومبرگ، ریچارد یو، مدیر بخش کسب‌و‌کار مصرف‌کنندگان هوآوی چند ماه قبل اعلام کرد حدود ۹۰۰میلیون گجت هوآوی با سیستم‌عامل هارمونی در چین فعال هستند.
  • سرمایه‌گذاری آمریکایی در هوش مصنوعی چین ممنوع می‌شود

    ایسنا: دولت آمریکا پیشنهادی را مطرح کرده که سرمایه‌گذاری آمریکایی در تامین مالی سیستم‌های هوش مصنوعی در چین را ممنوع می‌کند. وزارت خزانه‌داری آمریکا، مقرراتی را پیشنهاد کرده است که سرمایه‌گذاری آمریکایی در چین برای هوش مصنوعی، تراشه‌های رایانه‌ای و رایانش کوانتومی را ممنوع خواهد کرد. این مقررات بر اساس فرمان اجرایی ماه اوت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، در خصوص دسترسی کشورهای مایه نگرانی به دلارهای آمریکایی برای تامین مالی توسعه فناوری‌های پیشرفته است که توانمندی‌های نظامی، اطلاعاتی، جاسوسی و سایبری این کشورها را تقویت می‌کند. در این فرمان چین، هنگ‌کنگ و ماکائو مایه نگرانی اعلام شده‌اند.
  • گوگل زمزمه موسیقی کاربران را ردیابی می‌کند

    مهر: قابلیت Circle to Search گوگل احتمالا پیشرفته‌تر می‌شود و به دستگاه‌های اندرویدی اجازه می‌دهد آهنگی را که کاربر زیر لب زمزمه می‌کند، ردیابی کنند. به گزارش گیزموچاینا، سری موبایل‌های گلکسی اس ۲۴ همراه گلکسی ای‌آی با مجموعه‌ای از ویژگی‌های هوش مصنوعی برای انجام فعالیت‌های روزانه معرفی شد. یکی از نکات مهم درباره گلکسی ای‌آی قابلیت Circle to Searchگوگل است که اکنون روی دستگاه‌های پیکسل نیز مهیا است.
  • واردات دو میلیون گوشی تلفن همراه در فصل بهار

    ایسنا: رئیس‌کل گمرک اعلام کرد در سه ماهه اول سال جاری، دو میلیون و ۴۹ هزار و ۲۷۹ دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری از گمرکات ترخیص و وارد کشور شد. محمد رضوانی‌فر ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارداتی در این مدت را ۵۲۷ میلیون و ۵۰۹ هزار دلار اعلام کرد. او با اشاره به اینکه مجموع واردات گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری و مسافری در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش روبه‌رو بوده است، گفت: از مجموع گوشی تلفن همراه وارداتی به کشور در سه ماهه امسال، یک میلیون و ۹۵۰ هزار و ۴۸۳ دستگاه به شیوه تجاری و ۹۸ هزار و ۷۹۶ دستگاه به شیوه مسافری وارد کشور شده است.
  • از دولت اصرار، از وزارت بهداشت انکار

    دنیای اقتصاد: یک ماه از زمان تعیین شده برای اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو گذشت و در این مدت نه تنها دستورالعمل آن اجرا نشده؛ بلکه هنوز در پایگاه قوانین و مقررات کشور نیز منتشر نشده است. این تعلل تاکنون با شکواییه کسب‌وکارهای اینترنتی، نامه معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری و در ادامه هشدار دادگستری تهران مواجه شده است، اما فعلا وزارت بهداشت واکنشی نسبت به نامه‌های اخیر نشان نداده‌ است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر