شماره روزنامه ۶۰۴۷
|

  • از حذف ارز نیمایی تا رفع ممنوعیت‌ها

    دنیای اقتصاد: بازیگران بازار موبایل فرصت روزهای باقی‌مانده تا انتخابات ریاست‌جمهوری را غنیمت دانسته‌اند تا چالش‌های این صنف و انتظاراتشان از دولت جدید را برشمرند. به اعتقاد آنها بهتر است دولت جدید رفع سیاست‌های محدودکننده را برای ایجاد ثبات در بازار موبایل در دستور کار قرار دهد و ممنوعیت واردات آی‌فون۱۴ و ۱۵، محدودیت‌های تخصیص ارز و افزایش چشم‌گیر تعرفه‌های واردات را رفع یا اصلاح کند.
  • سری آی‌فون ۱۶ با یک تراشه یکسان عرضه می‌شود

    مهر: طبق گزارشی جدید به نظر می‌رسد اپل در سری تمام دستگاه‌های جدید آی‌فون ۱۶ از یک تراشه استفاده کرده است. به گزارش فون‌آرنا، طی دو سال گذشته اپل در مدل‌های آی‌فون پرو از تراشه‌های متفاوتی استفاده کرد. این شرکت قبلا در سال ۲۰۱۳ نیز یک‌بار دیگر همین روند را در پیش گرفته بود. اکنون طبق گزارشی جدید اپل تصمیم دارد به شیوه استاندارد فعالیت خود بازگردد و تمام موبایل‌های سری جدید خود را با یک تراشه عرضه کند.
  • نگرانی امنیتی آمریکا از قرارداد مایکروسافت با شرکت اماراتی

    ایسنا: با وجود چراغ سبز واشنگتن به قرارداد میان مایکروسافت و شرکت هوش مصنوعی اماراتی، این همکاری نگرانی‌های امنیت ملی را در آمریکا برانگیخته است. مایکروسافت و شرکت هوش مصنوعی جی ۴۲ امارات در ماه مه برنامه‌هایی را برای صرف یک میلیارد دلار روی پروژه‌هایی در کنیا اعلام کردند. این قرارداد با جلب نظر دولت‌های آمریکا و امارات مذاکره شد و با دیدارهایی در واشنگتن میان جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و ویلیام روتو، همتای کنیایی او، مصادف شد.
  • زارع‌پور: در مرحله اول انتخابات از ۴۰۰ تیم برای پایداری شبکه ارتباطی استفاده کردیم

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد که در مرحله اول انتخابات ریاست‌جمهوری برای پایدار ماندن شبکه ارتباطی از ۴۰۰ تیم بسیج استفاده شده است. عیسی زارع‌پور در حاشیه جلسه روز گذشته هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: «برای پایدار ماندن شبکه ارتباطی از یک هفته قبل از انتخابات مرحله اول ۴۰۰ تیم بسیج ماموریت پیدا کردند که تا این لحظه مسیرهای کابل‌ها و فیبر نوری را چند بار چک کرده‌اند. آنان یک میلیون پایش انجام دادند تا خرابکاری و قطعی شبکه اتفاق نیفتاده باشد. در روز رای‌گیری مرحله اول انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰ مورد تلاش برای قطع شبکه داشتیم که ۹ مورد آن منجر به قطع فیبر نوری شد که سه مورد آن به علت عملیات عمرانی دستگاه‌ها اتفاق افتاد. در انتخابات جمعه گذشته علاوه بر پایش زمینی با همکاری نیروهای مسلح از پایش هوایی هم برای کنترل مسیر خطوط فیبر نوری استفاده کردیم.»
  • ابطال ۸ مجوز دولت آمریکا برای غول چینی

    ایسنا: امسال دولت بایدن هشت مجوزی را که به برخی شرکت‌ها اجازه می‌داد به شرکت تجهیزات مخابراتی چینی هوآوی کالا صادر کنند، لغو کرده است. وزارت بازرگانی آمریکا که بر سیاست صادرات آمریکا نظارت می‌کند، در ماه مه اعلام کرد برخی مجوزها را لغو کرده است؛ اما به نام یا تعداد تامین‌کنندگانی که مجوز صادرات آنها باطل شده است، اشاره‌ای نکرد.
  • هشدار گوگل درباره شکاف امنیتی موبایل‌های اندرویدی

    مهر: گوگل اعلام کرده است یک شکاف امنیتی خطرناک که در موبایل‌های پیکسل با ارائه آپدیت امنیتی برطرف شده، همچنان در موبایل‌های گلکسی سامسونگ و دیگر دستگاه‌های اندرویدی وجود دارد. چندی قبل دولت آمریکا به تمام کارمندان آژانس‌های فدرال که موبایل پیکسل داشتند، دستور داد جدیدترین آپدیت امنیتی را قبل از ۴ ژوئیه نصب کنند و در غیر این‌صورت از دستگاه‌هایشان استفاده نکنند. هکرها با سوءاستفاده از این شکاف امنیتی می‌توانستند به اطلاعاتی دست یابند که به‌طور معمول قابل دسترسی نیست.
  • محک وعده «حذف فیلترینگ»

    دنیای اقتصاد: زیست مجازی ایرانی‌ها زیر سایه محدودیت‌ها و اختلالات اینترنتی متعدد است؛ اما همین «فیلترینگ» سوژه جذاب برخی نامزدهای انتخابات شده است. طبق سومین گزارش کیفیت اینترنت انجمن تجارت الکترونیک، وضعیت اینترنت نسبت به زمستان گذشته هیچ تغییری نکرده است و مطابق آمارهای جهانی در نیمه اول ۲۰۲۴ ایران دوازدهمین کشور متضرر از محدودیت‌های اینترنتی شد.
  • رشد خیره‌کننده ارزش بازار شرکت‌های متمرکز بر هوش مصنوعی

    ایسنا: شرکت‌های متمرکز بر هوش مصنوعی که اکثرا تراشه‌ساز هستند، در ژوئن شاهد افزایش چشمگیر ارزش بازار خود بودند و در میان آنها انویدیا برای مدت کوتاهی به ارزشمندترین شرکت جهان تبدیل شد. ارزش سهام شرکت تراشه‌سازی انویدیا که برای مدت کوتاهی از مایکروسافت به عنوان ارزشمندترین شرکت جهان سبقت گرفت، حداکثر ۲۷درصد در ژوئن افزایش یافت و ارزش بازار این شرکت به ۳.۳۴ تریلیون دلار رسید، اما بخشی از این افزایش به دلیل سودگیری معامله‌گران و نگرانی‌ها نسبت به افزایش بیش از حد ارزش این شرکت از دست رفت.
  • اعتصاب کارگران سامسونگ برای شفافیت در حقوق

    مهر: اتحادیه کارگران سامسونگ در کره‌جنوبی اعلام کرده است که بین ۸ تا ۱۰ ژوئیه، اعلام اعتصاب می‌کند. به گزارش رویترز، اتحادیه مذکور مشغول بررسی این است که چه تعداد کارگر به این اعتصاب می‌پیوندند. سون وو موک، رهبر این اتحادیه، دیروز اعلام کرد آنها خواستار سیستم پرداخت پاداش و مرخصی شفاف‌تر هستند و همچنین از شرکت می‌خواهند با اتحادیه به عنوان یک شرکت مساوی رفتار کند. هدف این اعتصاب اختلال در تولید است و در صورتی که شرکت به خواسته‌های اتحادیه تن ندهد، احتمالا یک اعتصاب دیگر برگزار خواهد شد. این در حالی است که تحلیلگران معتقدند اعتصاب به تنهایی تاثیر زیادی روی تولید تراشه این شرکت نخواهد داشت، زیرا بیشتر فرآیند تراشه‌سازی سامسونگ خودکار است. هر گونه تاثیر این رویداد به تعداد افراد شاغل در واحدهای تولید تراشه و همچنین مدت زمان این رویداد بستگی دارد. در سال ۲۰۲۰ میلادی و پس از آنکه سامسونگ خواستار توقف گسترش سازمان‌دهی نیروی کار شد، تعداد اعضای اتحادیه به سرعت افزایش یافت.
  • هوش مصنوعی، دونالد ترامپ را رئیس‌جمهور آمریکا معرفی می‌کند

    مهر: یک سرویس تولید عکس با هوش مصنوعی در پاسخ به درخواست‌ها برای ساخت عکس رئیس‌جمهور آمریکا، فقط عکس دونالد ترامپ را می‌سازد.
  • پاشنه آشیل دولت الکترونیک

    دنیای اقتصاد: دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۷ به‌منظور تحقق دولت الکترونیک ۲۳ پروژه اولویت‌دار تعریف و به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد. این پروژه تا سال ۱۴۰۲ در مسیر اجرا بود تا اینکه دولت سیزدهم اولویت‌های جدیدی تحت‌ عنوان «پروژه‌های پیشران دولت هوشمند» را در دستور کار حوزه دولت الکترونیک قرار داد. اکنون که کشور در آستانه انتخاب و استقرار دولت جدید قرار دارد، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی این دو پروژه را ارزیابی و چالش‌های مرتبط با آنها را شناسایی کرده است که می‌تواند برای دولت چهاردهم در جریان تحقق دولت الکترونیک راهگشا باشد.
  • نرخ بیمه سایبری در جهان ارزان‌تر شد

    ایسنا: با بهبود امنیت کسب‌و‌کارها و محدود شدن ضرر آنها از جرایم سایبری، نرخ اضافی بیمه سایبری در سطح جهانی کاهش پیدا کرده است. نرخ اضافی بیمه برای حمایت از شرکت‌ها در برابر حملات سایبری، در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ که پاندمی کووید-۱۹ باعث افزایش وقایع سایبری شد، سیر صعودی پیدا کرد. اما گزارش سالانه جدید شرکت کارگزاری هودن (Howden) حاکی از آن است که نرخ اضافی بیمه در سال گذشته کاهش یافته است.
  • شرکت مادر فیس‌بوک به نقض مقررات اروپایی متهم شد

    ایسنا: اتحادیه اروپا، شرکت مادر فیس‌بوک (متا) را به نقض مقررات دیجیتالی تاریخی این بلوک متهم خواهد کرد. روزنامه فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه نوشت: «یافته‌های مقدماتی اتحادیه اروپا در هفته جاری منتشر خواهد شد و رگولاتورهای اروپایی اعلام می‌کنند نگران مدل «پرداخت یا موافقت کن» هستند که شرکت متا پیش پای کاربران این منطقه گذاشته است.»
  • واردات تلفن همراه تنها از طریق نمایندگی‌های رسمی انجام شود

    ایسنا: سخنگوی سازمان تعزیرات ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۲۸۰ شرکت دارای مجوز واردات تلفن همراه هستند، امر واردات را تخصصی دانسته و معتقد است که چنانچه این امر صرفا توسط شرکت‌های دارای نمایندگی اصلی صورت بگیرد، نه‌ تنها کالای تقلبی، ری‌پک و قاچاق از بازار جمع خواهد شد که به تنظیم بازار و خدمات‌رسانی به مردم نیز کمک خواهد کرد؛ ضمن اینکه در حوزه تامین قطعات و گارانتی نیز مشکلات کاهش می‌یابد.
  • فعالیت ۴۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در حوزه ICT

    مهر: دبیر ستاد توسعه اتصال‌پذیری و ارتباطات اعلام کرد که ۴۰ درصد از ۱۰هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه ICT فعالیت دارند و فارغ‌التحصیلان این حوزه می‌توانند در این بازار نقش‌آفرینی کنند. به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، تور فناورانه الکامپ همزمان با بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ به همت مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی در محل خانه فناوری و نوآوری ایران برگزار شد. هدف از برگزاری تورهای فناورانه، گسترش و ترویج ادبیات دانش و فناوری و همچنین شناسایی فرصت‌ها و چالش‌های صنایع ملی و ایجاد یک پل ارتباطی بین نهاد دانشگاه و صنعت است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر