شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

کارشناسان معتقدند تا زمانی که فیلترشکن‌ها فعالند، عملا گام موثری برداشته نشده است

رفع فیلترینگ گوگل‌پلی و واتس‌اپ با رای مثبت شورای عالی فضای مجازی در روز سه‌شنبه هفته جاری کلید خورد و کاربران از دیروز می‌توانند بدون استفاده از فیلترشکن به آنها دسترسی پیدا کنند. در پی این اتفاق موجی از موافقت‌ در مقابل انتقادات مردم، فعالان و کنشگران اینترنت نسبت به عملکرد دولت در تحقق وعده رفع…

ایسنا: اپل درخواست کرد در محاکمه ضدانحصاری آتی گوگل در آمریکا بر سر جست‌وجوی آنلاین مشارکت کند، زیرا نمی‌تواند برای دفاع از توافق‌های اشتراک درآمدی که سالانه میلیاردها دلار نصیب سازنده آی‌فون می‌کند، به گوگل تکیه کند. وکلای اپل در اسناد دادگاه اعلام کردند خواه توافق پرداخت پول برای قرار گرفتن گوگل…

    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • کارشناسان معتقدند تا زمانی که فیلترشکن‌ها فعالند، عملا گام موثری برداشته نشده است

    تقابل موافقان و منتقدان گام اول رفع فیلترینگ

    رفع فیلترینگ گوگل‌پلی و واتس‌اپ با رای مثبت شورای عالی فضای مجازی در روز سه‌شنبه هفته جاری کلید خورد و کاربران از دیروز می‌توانند بدون استفاده از فیلترشکن به آنها دسترسی پیدا کنند. در پی این اتفاق موجی از موافقت‌ در مقابل انتقادات مردم، فعالان و کنشگران اینترنت نسبت به عملکرد دولت در تحقق وعده رفع فیلترینگ شکل گرفت. موافقان معتقدند که هر چند این اتفاق کافی نیست، اما رفع فیلتر واتس‌اپ و گوگل‌پلی از این جهت که برای نخستین بار به رفع فیلتر رای داده شد، مثبت است. به اعتقاد منتقدان اما تا زمانی که فیلترشکن‌ها فعالند، عملا گام موثری برای رفع محدودیت‌ها برداشته نشده است. آنها همچنین از انتشار طرحی منسوب به رفع گام‌به‌گام فیلترینگ ابراز نگرانی می‌کنند و تبعات اجرای آن را بیشتر از تداوم فیلترینگ کامل و طرح صیانت می‌دانند. این در حالی است که دولت و شورای عالی فضای مجازی نه تنها تاکنون جزئیاتی از مصوبه این شورا برای برنامه‌های آتی رفع فیلترینگ منتشر نکرده‌اند؛ بلکه ارتباط طرح گام‌به‌گام را هم با برنامه رفع فیلترینگ تایید یا تکذیب نکرده‌اند.
  • اپل به دفاع از پرداخت‌های میلیاردی گوگل برخاست

    ایسنا: اپل درخواست کرد در محاکمه ضدانحصاری آتی گوگل در آمریکا بر سر جست‌وجوی آنلاین مشارکت کند، زیرا نمی‌تواند برای دفاع از توافق‌های اشتراک درآمدی که سالانه میلیاردها دلار نصیب سازنده آی‌فون می‌کند، به گوگل تکیه کند. وکلای اپل در اسناد دادگاه اعلام کردند خواه توافق پرداخت پول برای قرار گرفتن گوگل به عنوان موتور جست‌وجوی پیش‌فرض در دستگاه‌های اپل ادامه پیدا کند یا خیر، اپل قصد ندارد موتور جست‌وجوی اختصاصی خود را بسازد. اپل فقط در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۰ میلیارد دلار از توافق با گوگل کسب کرد.
  • زنگ هوشمند منازل با قابلیت تشخیص چهره

    سیتنا: اپل در حال ارائه محصولات جدید برای گسترش حضور خود در خانه‌هاست که یکی از آنها زنگ درب هوشمند است و بر اساس گمانه‌زنی‌ها این محصول به فناوری Face ID مجهز خواهد بود و قابلیت شناسایی چهره افراد را دارد. شرکت اپل در حال توسعه محصولات جدیدی برای گسترش حضور خود در خانه‌های کاربران است و به‌نظر می‌رسد زنگ درب هوشمند یکی از این محصولات باشد. طبق گزارش بلومبرگ، این زنگ درب هوشمند ممکن است به فناوری Face ID مجهز شود و قابلیت شناسایی چهره افراد را به‌همراه داشته باشد. گزارش‌ها نشان می‌دهند که این محصول جدید از فناوری شناسایی چهره اپل استفاده می‌کند تا چهره افراد را هنگام نزدیک شدن به درب شناسایی کند. سپس زنگ درب می‌تواند به‌صورت بی‌سیم به یک قفل متصل شود و درب را برای ساکنان خانه به‌طور خودکار باز کند. این فناوری می‌تواند تجربه‌ای بی‌نظیر از هوشمندسازی خانه‌ها را به کاربران ارائه دهد.
  • استفاده از داده‌های فضایی برای خدمات‌رسانی پست

    مهر: به‌منظور استفاده بهینه از ظرفیت‌های علمی و فناوری‌های فضاپایه و در راستای رفع نیازهای شرکت ملی پست ایران، تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه‌ای بین سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه فضایی ایران و شرکت ملی پست ایران به امضا رسید. هدف اصلی این تفاهم‌نامه که به امضای حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی و سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران و محمد احمدی، مدیرعامل شرکت ملی پست رسید، توسعه و اجرایی کردن راهکارهای استفاده از خدمات فضاپایه به‌منظور بهبود کارآیی، کاهش هزینه‌ها و افزایش دقت پردازش‌های تصویر و داده‌های فضایی در فعالیت‌های شرکت ملی پست است.
  • هلدینگ نوآوری ایران تاسیس خواهد شد

    ایسنا: معاون علمی رئیس‌جمهور در اختتامیه پتروفن از یک تولد و زایش خبر داد و گفت: برای شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ که رشد پیدا کرده‌اند و به ۱۸-۱۹ سالگی رسیده‌اند، به‌زودی بانگ ایجاد هلدینگ نوآوری و فناوری به صدا در خواهد آمد تا از رهگذر آن یک زنجیره شکل‌ بگیرد و در مقابل ناقوس حمایت‌ها برای این جنس شرکت‌ها هم نواخته خواهد شد. حسین افشین در اختتامیه همایش پتروفن ۱۴۰۳ که در محل مرکز همایش‌های کوشک وزارت نفت برگزار شد، بحث خود را به مسیری که شرکت‌های دانش‌بنیان از تولد تا بلوغ‌شان طی می‌کنند، اختصاص داد و گفت: «سال ۱۳۸۵ معاونت علمی ریاست‌جمهوری متولد شد و اکنون که ۱۹-۲۰ سال سن دارد، به مثابه نوجوانی است که در آستانه جوانی قرار دارد. از این رو، در هر اقدامی در معاونت باید نگاه‌مان به آینده باشد.» وی ادامه داد: «فرآیند دانشی ما در سیر تحول شرکت‌های دانش‌بنیان، یک فرآیند در گذر است، ایستا نیست و سنجش و ارزیابی ما در معاونت علمی از این شرکت‌ها نیز به تبع مبتنی بر کیفیت بوده و کمیت ملاک ما نیست. بر این اساس، دانش‌بنیان شدن یک محصول امری مانا نیست و چنانچه شرکت‌ها حرکت و توسعه نداشته‌ باشند، از لیست دانش‌بنیانی حذف خواهند شد.»
  • دسترسی به واتس‌اپ و گوگل‌پلی با اینترنت همراه امکان‌پذیر شد

    دنیای اقتصاد: بعد از تصویب رفع فیلترینگ واتس‌اپ و گوگل‌پلی در عصر روز سه‌شنبه، ظاهرا از دیروز دسترسی به این دو پلتفرم با اینترنت همراه امکان‌پذیر شده است. در همین راستا مدیرعامل اپراتور دوم تلفن همراه روز گذشته در پستی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «پیرو مصوبه عصر دیروز شورای عالی فضای مجازی، محدودیت دسترسی مشترکان اپراتور دوم تلفن همراه به واتس‌اپ و گوگل‌پلی برطرف شده است.» همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که محدودیت‌ها برای مشترکان اپراتور اول تلفن همراه نیز برطرف شده و مشترکان این اپراتور هم به دو پلتفرم واتس‌اپ و گوگل‌پلی دسترسی پیدا کرده‌اند.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

    ۱۰ گوشی ارزان و پرفروش بازار موبایل ایران را بشناسید

    خبرنگار دنیای اقتصاد فهرستی از ارزان‌ترین گوشی‌های پرفروش بازار موبایل را تهیه کرده است.
  • واتس‌اپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شدند

    رخنه در دیوار فیلترینگ

    سرانجام پس از ماه‌ها انتظار برای تحقق وعده دولت چهاردهم فیلترینگ گوگل‌پلی و واتس‌اپ در جلسه روز گذشته شورای عالی فضای مجازی رفع شد. در حالی دولت با این اقدام، رفع محدودیت‌های اینترنتی را به‌صورت گام به گام و مرحله‌ای شروع کرده است که با انتظارات فعالان و کارشناسان از اجرای این وعده فاصله زیادی دارد. به اعتقاد آنها، این برنامه نه تنها موفق به رفع یکباره و کامل فیلترینگ نخواهد شد، بلکه با آزادی محدود و مشروط اینترنت و شباهت زیاد به طرح شبکه ملی اطلاعات، چالش کاربران را برطرف نمی‌کند.
  • حق عضویت ایکس گران شد

    مهر: پلتفرم ایکس بهای طرح حق عضویت «پرمیوم پلاس» خود را در چند بازار از ۲۱ دسامبر افزایش داده است. این درحالی است که شبکه اجتماعی مذکور سعی دارد درآمدزایی از خالقان محتوا در پلتفرمش را بیشتر کند. کاربران برای استفاده از طرح رده بالای حق عضویت پلتفرم ایکس در آمریکا باید ماهانه ۲۲ دلار پرداخت کنند که این رقم قبلا ۱۶ دلار بود. بهای طرح حق عضویت پایه و پرمیوم ایکس همچنان بدون تغییر ۳ و ۸ دلار باقی‌مانده است.
  • عینک هوشمند متا با نمایشگر از راه می‌رسد

    مهر: طبق گزارشی جدید به نظر می‌رسد متا نمایشگرهایی به لاین عینک‌های هوشمند خود اضافه کند. این نمایشگرها ممکن است در نسخه جدید دستگاه در اوایل سال آینده میلادی ظاهر شوند. زمان احتمالی عرضه سری جدید عینک هوشمند متا نیمه دوم ۲۰۲۵ است. به گفته افراد آشنا به طرح‌های متا، نمایشگر در سمت کوچک‌تر عینک ظاهر می‌شود و احتمالا از آن برای نمایش نوتیفیکیشن‌ها یا پاسخ‌های دستیار هوش مصنوعی متا استفاده می‌شود. احتمال اندکی وجود دارد که شرکت این گجت را به یک دستگاه واقعیت ترکیبی کامل تبدیل کند.
  • ابر مخابرات ایران رونمایی شد

    ایسنا: در دومین روز از نمایشگاه تلکام تفاهم‌نامه‌های شرکت مخابرات ایران و شرکت‌های حوزه توزیع و شبکه‌های اینترنتی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امضا شد.
  • تلگرام به سودآوری رسید

    ایسنا: شبکه اجتماعی تلگرام، پس از پرداخت بخش قابل ملاحظه‌‌‌ای از حدود دو میلیارد دلار بدهی، برای نخستین‌‌‌بار به سودآوری رسید. این نقطه عطف در حالی برای تلگرام حاصل شد که این پلتفرم به دلیل کمک به نشر اطلاعات غلط و محتوای غیرقانونی مانند سوءاستفاده از کودکان، در سراسر جهان زیر ذره‌بین رفته است.
  • اپل تا مرز ۴ تریلیون دلار پیش رفت

    ایسنا: سازنده آی‌فون به مدد رشد حدود ۱۶ درصدی قیمت سهام خود از اوایل نوامبر و افزوده شدن حدود ۵۰۰ میلیون دلار به سرمایه بازارش، در رسیدن به نقطه عطف چهار تریلیون دلاری شدن، جلوتر از انویدیا و مایکروسافت قرار دارد. تام فورت، تحلیلگر گروه ماکسیم در این باره گفت: صعود اخیر سهام اپل، منعکس‌کننده اشتیاق سرمایه‌گذاران برای افزوده شدن هوش مصنوعی به قابلیت‌های آی‌فون و در نتیجه ابرچرخه ارتقاهای این گوشی است.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • وزیر ارتباطات خبر داد:

    گام اول رفع محدودیت از اینترنت را با همدلی و وفاق برداشتیم

    دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات در حالی از گام اول رفع فیلترینگ و ادامه این مسیر خبر داده است که رفع محدودیت‌های اینترنتی به این صورت، عملا با انتظارات فعالان و کارشناسان حوزه ارتباطات از تحقق این وعده فاصله زیادی دارد.
  • انتقاد دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور از مخالفان رفع فیلترینگ؛

    نمی‌دانم با چه استدلال و نیتی تاکنون جلوی رفع فیلترینگ را گرفته‌اید

    دنیای اقتصاد: علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور در شبکه اجتماعی ایکس از مخالفان رفع فیلترینگ انتقاد کرد.
  • فوری؛ واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد

    دنیای اقتصاد: واتساپ و گوگل‌پلی ، با اجماع رای مثبت اعضای شورای عالی مجازی رفع فیلتر شد.
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    بیت کوین بار دیگر به کانال ۹۵ هزار دلار رسید؛ ریزش دیگری در راه است؟

    دنیای اقتصاد: بیت کوین نسبت به بالاترین سطح تاریخی خود افت ۱۵ درصدی را تجربه کرد و به کانال ۹۲ هزار دلار رسید. به گفته آندره دراگوش، رئیس تحقیقات اروپای Bitwise، بیت کوین ممکن است هفته‌های آینده با کاهش‌های بیشتری همراه باشد، اما این افت‌ها می‌توانند فرصت مناسبی برای خرید ایجاد کنند.
  • چرا قیمت گوشی‌های اپل افزایش پیدا کرد؟

    ابهام‌زدایی از آزادسازی واردات آی‌فون

    در حالی که بیش از دو ماه است انتظارها برای اعلام خبر قطعی آزادسازی واردات آی‌فون با رویه تجاری بی‌نتیجه مانده است، روز گذشته رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف اعلام کرد که قرار است تا ۱۰ روز آینده شناسه آی‌فون ۱۵ و ۱۶ در سامانه همتا برای تجار تعریف شود. اظهارات ضد و نقیض در این باره طی ماه‌های گذشته باعث بدبینی برخی از فعالان این حوزه برای اجرای نهایی رجیستری گوشی‌های اپل شده است، اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند آزادسازی این واردات اتفاقی مثبت برای بازار آی‌فون‌ها محسوب می‌شود. همچنین با توجه به اینکه آی‌فون طی روزهای گذشته افزایش قیمت چشمگیری را تجربه کرده است، به نظر می‌رسد این اتفاق می‌تواند نویدبخش کنترل قیمت در این بازار باشد.
  • «اپل» برای خانه‌ها زنگ هوشمند می‌سازد

    ایسنا: «اپل» در حال توسعه نوعی زنگ هوشمند برای خانه است که کاربران خود را با استفاده از فناوری‌ تشخیص چهره می‌شناسد و درب را برای آنها باز می‌کند.
  • آخرین نسل آی‌فون‌های دریافت‌کننده iOS۱۹ فاش شدند

    مهر: گزارشی جدید نشان می‌دهد سه آی‌فونی که در ۲۰۱۸ عرضه شده‌اند، قدیمی‌ترین مدل‌هایی خواهند بود که نسخه جدید iOS۱۹ را سال ۲۰۲۵ دریافت می‌کنند. به نقل از فون آرنا، از آنجا که اپل همچنان در مرحله انتشار آپدیت‌های سیستم‌عامل iOS۱۸ است و این امر چند ماه طول می‌کشد، برخی کاربران تصور می‌کنند ارائه iOS۱۹ در بازه زمانی دورتری انجام شود. هرچند کاربران آی‌فون دوست دارند درباره ویژگی‌های iOS۱۹ اطلاعات جدیدی به دست آورند، اما نکته مهم‌تر مشخص کردن آن است که آیا مدل فعلی آی‌فون کاربر این نسخه از سیستم عامل را دریافت می‌کند یا خیر.
  • بهره‌برداری از هوش مصنوعی برای توسعه تجارت الکترونیک

    رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: «پیگیری مداوم نشست‌های تخصصی اندیشکده توسعه هوش مصنوعی در تجارت و بازرگانی از برنامه‌های مهم این مرکز بوده تا به نتیجه مطلوب برسیم.»
  • گوگل قوانین انحصار ژاپن را نقض کرد

    مهر: پیش‌بینی می‌شود ناظر رقابت ژاپن گوگل را به اتهام نقض قوانین آنتی‌تراست کشور، مجرم اعلام کند. به نقل از رویترز، «کمیسیون تجارت عادلانه ژاپن» (JFTC) به زودی با صدور یک دستور توقف و انصراف از گوگل می‌خواهد عملکردهای انحصارگرایانه خود را متوقف کند. گوگل نسبت به سوالات درباره این گزارش که در نشریه «نیکی آسیا» منتشر شده، پاسخی نداده است. ناظر رقابت ژاپن تحقیق درباره نقض احتمالی قوانین ضد انحصار توسط گوگل در سرویس‌های جست‌وجوی وب را از اکتبر سال گذشته و پس از انجام اقدامات مشابهی در اروپا و دیگر اقتصادهای بزرگ آغاز کرد.
  • وزیر ارتباطات:

    باید به سمت تنظیم‌گری داده و هوش مصنوعی حرکت کنیم

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه انحصار، مانع تحقیق و توسعه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود، تاکید کرد که حمایت از تولید داخلی نباید باعث شکاف فناوری بین کشورمان و کشورهای صاحب فناوری شود. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح نمایشگاه تلکام که روز گذشته برگزار شد، تاکید کرد که ارتباطات به‌شدت مهم است و زیرساخت فناوری‌های نوین محسوب می‌شود. او همچنین بیان کرد: «در دهه‌های گذشته زیرساخت‌های ارتباطی ما به شکل فزاینده‌ای رشد کرده که همین امر باعث شده، بستر هم‌افزایی ایجاد شود تا امروز صحبت کردن راجع به هوش مصنوعی دور از ذهن نباشد. به روایت دیگر هوش مصنوعی از حوزه ارتباطی جداپذیر نیست، زیرا با فراهم شدن زیرساخت‌های پردازشی، مراکز داده و اتصال با کیفیت آنها، امروز می‌توانیم به سمت بهره‌مندی این ظرفیت حرکت کنیم.»
  • معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

    تصمیم‌گیری نهایی درباره فیلترینگ برعهده نهادهای فرادستی است

    ایسنا: معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه تصمیم‌گیری نهایی درباره فیلترینگ بر عهده نهادهای فرادستی است، گفت: «قطعا رفع فیلترینگ و همچنین ایجاد یک چارچوب موثر برای صیانت از حقوق دیجیتال، در دستور کار جدی ما قرار دارد و این مساله را در تعامل نزدیک با نهادهای تصمیم‌گیر پیگیری خواهیم کرد.»
  • ترامپ برای نگه داشتن تیک‌تاک ابراز تمایل کرد

    ایسنا: در حالی‌که تیک‌تاک تا حدود یک ماه دیگر، با ممنوعیت در آمریکا روبه‌روست، ترامپ گفت شاید ارزش داشته باشد که آمریکا، این اپلیکیشن ویدئویی را برای مدتی نگه دارد. رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به حامیانش در رویدادی در فونیکس آریزونا گفت: نمی‌خواهد تیک‌تاک، بازار آمریکا را فورا ترک کند.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • حاشیه سود شرکت‌های مخابراتی ۱۳درصد کاهش یافت؛

    بن‌بست توسعه‏‏‌ای صنعت ارتباطات

    با وجود وضعیت نامناسب لیدر مخابراتی‌‌‌ها یعنی شرکت «اخابر» وضعیت دیگر شرکت‌های هم‌‌‌گروه آن بهتر است. درآمد ارائه خدمات صنعت ارتباطات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۶۴هزار و ۶۲۱میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال ماقبل ۲۹درصد افزایش را تجربه کرده است. در سال‌جاری وضعیت درآمدی این صنعت بهبود یافته و طی هشت‌ماه امسال درآمد شرکت‌های مخابراتی بازار سرمایه با رشد ۳۳درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۴هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. با شنیدن نام صنعت مخابرات، ناخودآگاه نام دو شرکت مخابرات ایران و همراه‌‌‌اول در ذهن همگان پدیدار می‌شود.
  • به دنبال عدم رفع محدودیت‌های اینترنتی،کارزار برکناری وزیر ارتباطات به راه افتاد؛

    پرونده رفع فیلترینگ مختومه می‌شود؟

    بعد از ماه‌ها چشم‌انتظاری برای تحقق وعده دولت چهاردهم مبنی بر رفع محدودیت‌های اینترنتی، حالا تعلل و تاخیر در اجرای آن موجب شده است تا کارزار «درخواست برکناری وزیر ارتباطات به دلیل عدم رفع فیلترینگ» راه بیفتد. در حالی بیش از ۱۹هزار نفر این کارزار را تا زمان نگارش گزارش امضا کرده‌اند که عضو شورای عالی فضای مجازی از احتمال به نتیجه رسیدن رفع فیلترینگ در جلسه هفته جاری این شورا خبر می‌دهد.
  • تحقق وعده ۹ ساله؛

    چین دسترسی به تلویزیون دیجیتال را فراهم می‌کند

    سیتنا: نزدیک به ۹ سال پیش شی‌جین‌پینگ به سران برخی کشورها قول داد که چین دسترسی به تلویزیون دیجیتال را برای بیش از ۱۰ هزار روستای دورافتاده در ۲۳کشور آفریقایی فراهم کند، حال با تکمیل نصب زیرساخت‌های ماهواره‌ای در بیش از ۹۶۰۰روستا، این پروژه به مرحله پایانی خود نزدیک می‌شود. به گزارش بی‌بی‌سی، در آن زمان شی‌جین‌پینگ به سران کشورهایی که در نشست «مجمع همکاری‌های چین و آفریقا» در ژوهانسبورگ شرکت کرده بودند، قول داد که چین دسترسی به تلویزیون دیجیتال را برای بیش از ۱۰‌هزار روستای دورافتاده در ۲۳ کشور آفریقایی فراهم کند. این وعده بلندپروازانه که در دوره‌ای از روابط گرم چین و آفریقا مطرح شد و از محل بودجه کمک‌های چین تامین مالی می‌شد، به شرکت استار‌تایمز سپرده شد که یک شرکت خصوصی چینی است که در چند کشور آفریقایی فعالیت می‌کرد. این اقدام ظاهرا نشانه‌ای از حسن‌نیت و فرصتی برای چین بود تا قدرت نرم خود را در منطقه‌ای راهبردی به نمایش بگذارد.
  • وزیر ارتباطات تاکید کرد

    پرهیز از نگاه جزیره‌ای و سطحی به هوش مصنوعی

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست هم‌اندیشی با بانوان فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن انجام شد، از عطش زیاد به هوش مصنوعی در کشور انتقاد و تاکید کرد که در این خصوص باید از نگاه جزیره‌ای و سطحی به موضوع هوش مصنوعی به‌جد پرهیز کرد. ستار هاشمی در این نشست اظهار کرد: «به دلایل مختلف باور و اعتقاد راسخ به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف دارم و معتقدم که حوزه کاری ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ تضادی با نقش مادری خانم‌ها ندارد.»
  • دبیر هیات‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات:

    تعلل در منطقی‌سازی تعرفه‌های مخابراتی جایز نیست

    سیتنا: دبیر و نایب‌رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: «برخی می‌گویند اول کیفیت ارتباطات را ارتقا دهید و بعد تعرفه را زیاد کنید. کسانی که با شبکه‌های ارتباطی آشنایی دارند متوجه هستند که ما در ارتباطات مشکل آنچنانی در کیفیت نداریم. مساله ما کمیت است؛ یعنی که نتوانسته‌ایم با افزایش تقاضا برای ارتباطات و اینترنت بیشتر، ظرفیت شبکه را توسعه دهیم.» فرامرز رستگار، دبیر و نایب‌رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران در دیدار فعالان صنفی حوزه فاوا با محمد مخبر، مشاور و دستیار رهبری، موضوعات خود را به این شرح مطرح کرد: «چرا در مورد عادلانه کردن نرخ تعرفه تلفن و اینترنت در ۱۰ سال گذشته تعلل شده است؟ مگر هزینه توسعه، نگهداری و بهره‌برداری از شبکه‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات در این مدت چند برابر نشده است؟ چرا وقتی که هزینه تلفن از روز ایجاد آن در ایران (حد ۶۰سال پیش) تاکنون بر دوش مردم بوده و همواره مشارکت مردم برای توسعه ارتباطات شهری و روستایی وجود داشته است، امروز همه در مورد گران نشدن تعرفه‌ها صحبت می‌کنند، الا خود مردم که تامین‌کننده منابع توسعه هستند.»