شماره روزنامه ۶۱۱۸
|

  • رونمایی از طرح کسب‌وکارها برای صدور اینماد 

    دنیای اقتصاد: طرح برون‌سپاری اعطای نماد اعتماد الکترونیکی در اواسط سال گذشته تحت عنوان «راه‌اندازی کارگزاری صدور اینماد» در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی کلید خورد. بعد از انتشار فراخوان این مرکز به شرکت‌های متقاضی برای مشارکت در طرح مذکور، تاکنون خبری از آخرین وضعیت راه‌اندازی و فعالیت کارگزاری صدور اینماد منتشر نشده بود؛ تا اینکه رئیس انجمن شرکت‌های پرداخت الکترونیک در اوایل ماه جاری از توقف ناگهانی این طرح گفت و با ابراز نگرانی از این موضوع آن را در آسیب زدن به اعتماد فعالان حوزه و آینده تجارت الکترونیک تاثیرگذار دانست.
  • هوش مصنوعی متا ویدئو و کلیپ صوتی می‌سازد

    مهر: متا پلتفرمز اعلام کرد یک مدل هوش مصنوعی جدید به نام «مووی جن» (Movie Gen) ابداع کرده که کلیپ‌های صوتی و ویدئویی واقعی را در پاسخ به درخواست‌های کاربر می‌سازد. به گزارش رویترز، این شرکت مدعی است این ابزار می‌تواند با محصولات استارت‌آپ‌های رقیب مانند اوپن‌ای‌آی و الون لبز رقابت کند. نمونه‌هایی از محصولات Movie Gen که توسط متا فراهم شده، نشان‌دهنده ویدئوهایی از حیوانات در حال شنا کردن و همچنین ویدئوهایی با استفاده از تصاویر واقعی مردم است که آنها را در حال انجام فعالیت‌هایی مانند نقاشی روی بوم نشان می‌دهد.
  • دستور رئیس‌جمهور برای ارزیابی وضعیت فیلترینگ

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص آخرین وضعیت فیلترینگ گفت: «از همه ذی‌نفعان خواسته شده بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه باید حکمرانی قانون‌مند داشته باشیم، در حوزه‌های مختلف برنامه‌ای ترسیم شود و بعد با محوریت مرکز ملی فضای مجازی تجمیع و نهایی شود و در شورای عالی فضای مجازی تصمیم نهایی گرفته خواهد شد.»
  • فیس‌‌‌بوک جوان‌پسند می‌شود

    ایسنا: فیس‌‌‌بوک در تلاش است با افزودن ویژگی‌‌‌های جدید، کاربران جوان‌‌‌تر را جذب کند و از شهرت خود به عنوان پلتفرم سالمندان فاصله بگیرد. فیس‌‌‌بوک که یکی از نخستین شبکه‌های اجتماعی بزرگ است، به عنوان پلتفرم والدین و پدربزرگ‌‌‌ها و مادربزرگ‌‌‌ها شناخته شده است، در حالی که کاربران جوان، از اپلیکیشن‌‌‌های اشتراک‌‌‌گذاری عکس و فیلم مانند اینستاگرام و تیک‌‌‌تاک استفاده می‌‌‌کنند. شرکت «متا» که مالک فیس‌‌‌بوک است، قصد دارد این وضعیت را تغییر دهد.
  • وصله امنیتی جدید برای باگ اپل که پسوردهای کاربر را فریاد می‌‌‌زند

    مهر: اپل به تازگی دو باگ امنیتی را با به‌روزرسانی iOS۱۸.۰.۱ و iPadOS۱۸.۰.۱ برطرف کرد. یکی از این باگ‌‌‌ها احتمالا سبب می‌شود پسوردهای ذخیره شده کاربر با صدای بلند خوانده شوند.
  • بررسی طرح رجیستری تلفن همراه در دستور کمیسیون‌های مجلس

    ایسنا: دو موضوع رجیستری دستگاه‌های سیم‌کارت‌خور و سقف حقوق کارکنان صنعت نفت در دستور هفته جاری کمیسیون‌های تخصصی مجلس قرار دارد. جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس در هفته جاری تشکیل می‌شود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای بررسی طرح ثبت دستگاه‌های سیم‌کارت‌خور (رجیستری) و رسیدگی به مشکلات کارکنان مخابرات در کمیسیون اصل نود حضور پیدا می‌کند.
  • بیگانگی مدارس با تکنولوژی در عصر هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: بحران بیگانگی فضای آموزشی با تکنولوژی دیر یا زود گریبان ما را می‌‌‌گرفت، اما کرونا و ظهور تکنولوژی‌‌‌های جدید مانند هوش مصنوعی، نظام آموزشی سنتی ایران را با چالش‌هایی مواجه کرده است. تا دلتان بخواهد در برخی مدارس دوربین برای کنترل دانش‌‌‌آموزان وجود دارد، اما در همین مدارس تکنولوژی به پروژکتور و کامپیوترهایی محدود می‌شود که حتی از ویندوز۷ به بعد آپدیت نشده‌‌‌اند. با این اوصاف، نسل زد که مشخصه اصلی آن پیوند عمیق با تکنولوژی روز است، دلبستگی چندانی به مدرسه و نظام آموزشی ندارد.
  • مصائب رگولاتوری برای توسعه سوپراپ‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد: جمعی از فعالان و کارشناسان صنعت نئوبانک در بیستمین رویداد فیناپ درباره نقش تلفن‌‌‌های همراه در بانکداری دیجیتال و سوپر‌‌‌اپ‌‌‌ها و جایگاه و چالش‌‌‌های ایران در این حوزه به بحث و گفت وگو پرداختند. به اعتقاد آنها کشور در مسیر توسعه نئوبانک‌‌‌ها و سوپراپ‌‌‌ها از نظر تکنولوژی مشکلی ندارد و آمادگی دیجیتال ایران در حوزه بانکی را بینابین و در حد متوسط برشمرده‌اند، اما چالش اصلی توسعه این صنعت را عدم تعامل بانک‌‌‌ها و نئوبانک‌‌‌ها، نپذیرفتن ریسک نوآوری و از همه مهم‌‌‌تر تعدد رگولاتور و عدم درک مشترک بین آنها نسبت به نوآوری و فناوری می‌‌‌دانند.
  • حملات سایبری به زیرساخت مخابراتی شتاب گرفت

    ایسنا: نوکیا در دهمین «گزارش اطلاعات تهدید» خود از سرعت‌گرفتن حملات سایبری به زیرساخت مخابراتی تحت‌تاثیر استفاده مجرمان سایبری از هوش‌مصنوعی مولد و اتوماسیون خبر داد.
  • رابط جدید چت جی‌پی‌تی معرفی شد

    ایسنا: شرکت اوپن‌ای‌آی جدیدترین رابط چت جی‌پی‌تی موسوم به کانواس (Canvas) را برای پروژه‌های نوشتن و کدنویسی معرفی کرد. شرکت اوپن‌ای‌آی در حال آزمایش نسخه بتا یک رابط فضای کاری جدید برای چت جی‌پی‌تی به‌نام کانواس است.
  • جمینای ۴۰ زبانه می‌شود

    ایسنا: هوش‌مصنوعی گفت‌وگوگر گوگل موسوم به جمینای لایو (Gemini Live) در هفته‌های آتی به بیش از ۴۰زبان مجهز خواهد شد و می‌توان از حداکثر دو زبان در یک دستگاه استفاده کرد. روبات هوش‌مصنوعی گفت‌وگوگر شرکت گوگل به‌نام جمینای لایو که می‌توان مانند یک شخص با آن صحبت کرد، به‌زودی از زبان‌های بیشتری پشتیبانی خواهد کرد.
  • تیک‌تاک و یوتیوب زیر تیغ تحقیقات اروپا

    مهر: کمیسیون اتحادیه اروپا تصمیم دارد با دریافت اطلاعاتی از یوتیوب، اسنپ‌چت و تیک‌تاک عملکرد این شرکت‌ها را بررسی کند. به گزارش رویترز، کمیسیون اتحادیه اروپا از یوتیوب، اسنپ‌چت و تیک‌تاک درباره پارامترهای به‌کار رفته در الگوریتم‌های این شرکت‌ها که محتوا را به‌کاربران توصیه می‌کند و همچنین نقش آنها در تشدید برخی ریسک‌های سیستمی مانند فرآیندهای انتخاباتی، سلامت ذهنی و حفاظت از کودکان، خواستار اطلاعاتی شده‌است.
  • عینک هوش مصنوعی که با رصد چهره، اطلاعات را افشا می‌کند

    مهر: گروهی از دانشجویان هاروارد یک عینک هوش مصنوعی به نام XRAY را ابداع کرده‌‌‌اند که اطلاعات خصوصی افراد، از جمله نام و آدرس آنها را با ثبت عکسشان فاش می‌کند. به گفته دانشجویان، هدف از ساخت این ابزار سوءاستفاده نیست و این گجت به‌طور تجاری عرضه نمی‌شود. در این فناوری از عینک هوشمند مجهز به دوربین برای ثبت تصویر چهره یک فرد در اماکن عمومی استفاده می‌شود. در مرحله بعد تصاویر با مدل‌‌‌های شناسایی چهره فرآوری شد. این مدل‌‌‌ها می‌‌‌توانند چهره ثبت‌شده را با تصاویر عمومی موجود در فضای آنلاین مقایسه و URL‌های مرتبط را فراهم کنند. سپس URL‌ها جمع‌‌‌آوری می‌‌‌شوند و یک مدل زبانی بزرگ برای استخراج جزئیاتی مانند نام افراد و دیگر اطلاعات خصوصی از داده‌‌‌ها به کار می‌رود.
  • سامسونگ هزاران کارگر را از کار بیکار می‌کند

    ایسنا: سامسونگ الکترونیکس هزاران نفر از کارکنان خود را در جنوب شرقی آسیا، استرالیا و نیوزیلند در راستای برنامه تعدیل تعداد کارکنان جهانی این شرکت اخراج می‌‌‌کند. یکی از منابع آگاه که مایل نبود نامش فاش شود، به بلومبرگ گفت: «اخراج‌‌‌ها ممکن است شامل حدود ۱۰درصد از نیروهای کار در این بازارها شود اما آمار برای هر شرکت تابعه ممکن است متفاوت باشد. کاهش مشاغل برای سایر شرکت‌‌‌های تابعه خارج از کره‌جنوبی، برنامه‌ریزی شده است و می‌‌‌تواند به ۱۰درصد در بازارهای خاص برسد.» بر اساس آخرین گزارش پایداری سامسونگ، این شرکت کره‌‌‌جنوبی حدود ۱۴۷هزار کارمند در خارج از کشور دارد که معادل بیش از نیمی از کل کارکنانش است که به بیش از ۲۶۷ هزار و ۸۰۰ نفر می‌‌‌رسند. سامسونگ مشغول برنامه‌‌‌ریزی برای اخراج در بازار داخلی خود نیست. به گفته یکی دیگر از افراد مطلع، کارکنان سامسونگ در تیم‌‌‌های مختلف در سنگاپور، به جلسات خصوصی با مدیران منابع انسانی و مدیران گزارش‌‌‌دهی آنها دعوت شدند و از جزئیات بسته تعدیل نیرو و پایان خدمت مطلع شدند.
  • حکیم جوادی: مذاکره با شرکت‏‏‌های برتر فناوری زمینه‌ساز گسترش تعاملات بین‏‏‌المللی است

    سیتنا: رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت: حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان در اجلاس‌‌‌‌‌‌ها و نمایشگاه‌‌‌‌‌‌های منطقه‌‌‌‌‌‌ای و بین‌‌‌المللی، زمینه‌ساز مذاکره با شرکت‌‌‌های برتر فناوری دنیاست و پشتوانه خوبی برای بخش‌خصوصی است تا تعاملات خود را با این شرکت‌‌‌ها ادامه دهد. علی حکیم جوادی در گفت‌‌‌وگو با سیتنا پیرامون مزایای حضور مقامات عالی‌‌‌رتبه حوزه فناوری اطلاعات کشورمان در اجلاس‌‌‌ها و نمایشگاه‌‌‌های مطرح منطقه‌‌‌ای و بین‌‌‌المللی به منظور گسترش تعاملات با شرکت‌‌‌های برتر حوزه فناوری در دنیا، گفت: «بنده موافق حضور مدیران ارشد لایه‌‌‌های سیاستگذاری و اجرایی در رویدادهای بین‌‌‌المللی و تخصصی حوزه فاوا هستم تا در نهایت به مذاکراتی منجر شود.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر