شماره روزنامه ۶۰۳۵
|

  • بودجه یک میلیارد یورویی ناتو برای بهره‌مندی از هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از اختصاص بودجه بیش از یک میلیارد دلاری به حوزه هوش مصنوعی، روبات‌ها و فناوری‌های فضایی خبر داده است. در حقیقت کنسرسیومی از متحدان ناتو تایید کرده‌اند که نخستین بخش از شرکت‌هایی که به عنوان بخشی از صندوق نوآوری یک میلیارد یورویی (۱.۱ میلیارد دلار) فعالیت می‌کنند، کمک مالی دریافت می‌کنند. این کنسرسیوم در تابستان سال ۲۰۲۲ و ماه‌ها پس از حمله روسیه به اوکراین، از این صندوق رونمایی کرد و متعهد شد در فناوری‌هایی سرمایه‌گذاری کند که قدرت دفاعی آنها را تقویت کند. جالب است بدانید که این صندوق تحت حمایت ۲۴ کشور از ۳۲ کشور عضو ناتو از جمله فنلاند و سوئد که اوایل سال جاری به این ناتو پیوستند، قرار دارد.
  • برنامه اقتصاد دیجیتال را ارائه کنید

    سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در راستای پیگیری حقوق و تسهیل فضای کسب‌وکارها و جامعه بزرگ ذی‌نفعان حوزه اقتصاد دیجیتال، با انتشار اطلاعیه‌ای خواستار اعلام برنامه دقیق و شفاف نامزد‌های محترم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، در عرصه اقتصاد دیجیتال شد.
  • افزایش ۲۱ و ۱۵ درصدی سرعت اینترنت ۲ اپراتور

    مهر: امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: تا ۱۵ خردادماه سرعت اینترنت همراه اول ۲۱.۳ درصد و ایرانسل ۱۵.۴ درصد رشد پیدا کرده است.
  • برچسب‌‌‌زنی شبکه‌های اجتماعی برای حفاظت از نوجوانان آمریکایی

    مهر: ویوک مورتی، جراح کل آمریکا خواستار اضافه شدن برچسب هشدار به اپ‌‌‌های شبکه اجتماعی است تا یادآوری شود این پلتفرم‌‌‌ها به جوانان به خصوص نوجوانان آسیب رسانده‌‌‌اند. به نقل از رویترز، مورتی در نامه‌‌‌ای سرگشاده که در نیویورک‌تایمز منتشر شده، نوشته برچسب هشدار، شبکه اجتماعی را برای جوانان ایمن نمی‌‌‌کند؛ بلکه می‌تواند مانند یافته‌های تحقیقات تنباکو، میزان آگاهی را افزایش دهد و رفتارها را دگرگون کند. کنگره آمریکا باید قانونی را برای الزامی ساختن برچسب‌‌‌های هشدار وضع کند.
  • ویژگی جدید ویدئوهای یوتیوب

    سیتنا: یوتیوب با عرضه یک ویژگی جدید، به زودی به کاربران اجازه خواهد داد که ‌یادداشت‌‌‌هایی‌(notes) را به زمینه برخی از ویدئوهای خود اضافه کنند.
  • برنامه هوآوی برای کسب درآمد از توسعه‌‌‌دهندگان

    ایسنا: شرکت هوآوی در نظر دارد از خریدهای درون برنامه‌‌‌ای در سیستم تلفن همراه هارمونی، سهمی دریافت کند که گویای اعتماد رو به رشد این برند چینی در رقابت با اپل در بزرگ‌ترین بازار تلفن هوشمند جهان است.
  • ایلان ماسک حقوق نجومی می‌گیرد؟

    مهر: چند روز پس از آنکه سهامداران به تصویب توافق‌نامه‌ای برای پرداخت بسته پاداش و دستمزد ۵۶ میلیارد دلاری ایلان ماسک رای دادند، تسلا تلاش جدیدی را برای بازگرداندن دستمزد نجومی ایلان ماسک آغاز کرد. در ژانویه ۲۰۲۴ قاضی دادگاهی در دلاویر بسته پاداش و دستمزد مبتنی بر سهام ایلان ماسک را مبلغ غیرقابل قبولی خواند و آن را باطل کرد. یکی از سهامداران تسلا در شکایتی این بسته را به چالش کشیده بود. هنوز مشخص نیست رای سهامداران به پرداخت این مبلغ، روی رای قاضی تاثیر می‌گذارد یا خیر.
  • شکست مکرر فیلترینگ در آینه آمار

    دنیای اقتصاد: تقریبا سه ماه تا دو سالگی فیلترینگ گسترده اینستاگرام و واتس‌اپ مانده است که همچنان آمارهای بخش دولتی و خصوصی از فعالیت ایرانی‌ها در شبکه‌های اجتماعی بین‌المللی بیانگر این است که این سیاست نتیجه‌ قابل قبولی نداشته است و مردم چاره آن را در استفاده از انواع فیلترشکن یافته‌اند.
  • روبات انسان‌نما راننده می‌شود

    مهر: در ژاپن روبات انسان‌نمای جدیدی توسعه یافته است که می‌تواند پشت فرمان خودرو بنشیند و آن را براند. به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، کانسپت خودروهای خودران در سال‌های اخیر هیاهوی زیادی ایجاد کرده است. شرکت‌های بزرگ بخش زیادی از فعالیت‌های تحقیق و توسعه خود را صرف ساخت فناوری‌های خودران کرده‌اند.
  • ساخت تراشه‌های نامیرا در چین برای حفظ اطلاعات

    ایسنا: محققان چینی ماده جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند تراشه‌های ذخیره‌سازی حافظه با طول عمر تقریبا بی‌نهایت تولید کند. این کشف که با استفاده از نوع جدیدی از مواد فروالکتریک ساخته شده است، می‌تواند راه را برای کاهش هزینه مراکز داده، اکتشافات اعماق دریا و صنعت هوافضا باز کند.
  • نحوه دریافت غرامت از پست اعلام شد

    ایسنا: مدیرکل دفتر کیفیت و امور مشتریان شرکت ملی پست اعلام کرد که تعهد جبران خسارت در جایی به کار می‌رود که به مرسوله خسارتی وارد و مفقود شود یا با کسر و تاخیر به دست‌گیرنده برسد و در این شرایط شرکت ملی پست پس از بررسی ارزش اظهار شده از سوی صاحب مرسوله، غرامت را پرداخت می‌کند.
  • امکان تغییر نام سیری در به‌روزرسانی جدید آی‌فون

    سیتنا: در آخرین نسخه سیستم عامل اپل یعنی iOS ۱۸، کاربران می‌توانند نام دستیار صوتی اپل یعنی سیری را با استفاده از قابلیت میانبرهای صوتی تغییر دهند. براساس گزارش‌ها، در iOS۱۸ که هم‌اکنون در حالت بتا در دسترس است، کاربران متوجه شده‌اند با بهره‌گیری از میانبرهای صوتی می‌توانند یک نام دلخواه را برای دستیار صوتی سیری تعیین کنند.
  • تلویزیون با تراشه هوش مصنوعی در راه بازار

    مهر: شرکت ال‌جی تلویزیون‌های اوال‌ای‌دی evoB ۴ را ارائه کرد که مجهز به تراشه صوتی-تصویری α۸ AI این شرکت هستند و از قابلیت‌هایی برای ارائه وضوح تصاویر و صوت با کیفیت بالا پشتیبانی می‌کنند. این تلویزیون‌ها هم‌اکنون برای پیش سفارش آماده هستند و در ماه آینده وارد بازار می‌شوند. ال‌جی این تلویزیون‌ها را با دو سایز نمایشگر ۶۵ و ۷۷ اینچ ارائه می‌کند. قیمت مدل ۶۵ اینچی ۲۰۸۰ دلار و مدل ۷۷ اینچی ۲۹۸۰ دلار خواهد بود.
  • جنگ قیمتی در بازار هوش مصنوعی چین

    دنیای اقتصاد: اگر تا حالا درباره اینکه هوش مصنوعی چقدر باعث رویاپردازی سرمایه‌گذاران و عموم مردم شده است، تردیدی وجود داشت، کافی است سخنان جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در نمایشگاه کامپیوتکس را که در اوایل ماه ژوئن در تایپه برگزار شد، مرور کنید. در این نمایشگاه مدیرعامل انویدیا درباره چرخه عرضه سالانه تراشه‌های هوش مصنوعی، روباتیک و مراکز داده پیشرفته صحبت کرد و از آنها به عنوان «کارخانه‌های هوش مصنوعی» یاد کرد.
  • تناقض مقرراتی در کرادفاندینگ ارزی

    دنیای اقتصاد-مهسا طاعتی: حدود چهار سال از عمر سکوهای تامین مالی جمعی در ایران می‌‌‌گذرد و در این مدت وزن سنگینی در حوزه تامین مالی کشور پیدا نکرده‌‌‌اند؛ تا جایی که حجم تامین سرمایه از طریق کرادفاندینگ در چهار سال اخیر فقط ۴۴۰۰ میلیارد تومان بوده است. در این شرایط، طی هفته‌‌‌های اخیر اخباری از افزایش سقف تامین مالی جمعی به ۵۰ میلیارد تومان و رونمایی از اولین سکوی تامین مالی جمعی ارزی ریالی منتشر شد. فعالان و کارشناسان با اینکه مصوبات اخیر را اقدامات مثبتی می‌‌‌دانند، اما معتقدند که تاکنون نحوه سپرده‌‌‌گذاری، انتقالات و مالیات برای سرمایه‌گذاری ارزی در این سکوها شفاف نشده است. همچنین مدیرعامل صندوق مالی توسعه تکنولوژی معتقد است که بخش ارزی کرادفاندینگ نسبت به بخش ریالی آن کندتر پیش خواهد رفت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر