بازار کالای آیتی پس از تحریم
فعالان صنف دیجیتال چشم به راه کمکهای دولت
دنیای اقتصاد: امیدواری برای برداشته شدن تحریمها در بازار کشور موج جدیدی از تحرک را ایجاد کرده و در بازار کالاهای دیجیتال نیز این امر باعث شده برخی فروشندگان از بهبود شرایط سخن بگویند. شرایط بازار در حوزه تجهیزات کامپیوتر و الکترونیک به گونهای پیش میرود که بسیاری بر این باورند با حمایت دولت و برداشته شدن محدودیتها در زمینه تجارت ارزی بینالمللی، میشود رونق دوبارهای به این مجموعه از بازار داد.
در همین زمینه غلامرضا پاک ضمیر، مدیر یک فروشگاه محصولات آیتی معتقد است بهدلیل درگیری تمام اقشار جامعه با ابزارهای فناوری، مهمترین اقدام دولت باید اصلاح تعرفههای گمرکی باشد تا با وفور واردات در این بخش عملا قاچاقچیان این کالاها از فعالیت باز بمانند.
دنیای اقتصاد: امیدواری برای برداشته شدن تحریمها در بازار کشور موج جدیدی از تحرک را ایجاد کرده و در بازار کالاهای دیجیتال نیز این امر باعث شده برخی فروشندگان از بهبود شرایط سخن بگویند.شرایط بازار در حوزه تجهیزات کامپیوتر و الکترونیک به گونهای پیش میرود که بسیاری بر این باورند با حمایت دولت و برداشته شدن محدودیتها در زمینه تجارت ارزی بینالمللی، میشود رونق دوبارهای به این مجموعه از بازار داد.
در همین زمینه غلامرضا پاک ضمیر، مدیر یک فروشگاه محصولات آیتی معتقد است بهدلیل درگیری تمام اقشار جامعه با ابزارهای فناوری، مهمترین اقدام دولت باید اصلاح تعرفههای گمرکی باشد تا با وفور واردات در این بخش عملا قاچاقچیان این کالاها از فعالیت باز بمانند.او به «دنیای اقتصاد» میگوید: «این روزها همه اخبار مرتبط با فرآیند برداشته شدن تحریمها را دنبال میکنند چراکه این اتفاق برای برای اغلب بازارها و بهخصوص بازار آیتی منجر به گشایش اعتبار و نقل و انتقال پولی و بانکی است که از آن طریق کالا راحت وارد کشور خواهد شد. هرچند با وجود چنین اتفاقی برای ما مهمترین موضوع کاهش تعرفه گمرکی است چراکه عملا کالاهای دیجیتال تبدیل به کالاهایی شدهاند که شما میبینید تمام اقشار جامعه با آن درگیرند و به چنین امکاناتی نیاز دارند در این صورت نهتنها باید تعرفه این بخش از کالاها حذف شود بلکه باید از سوی دولت یارانه در نظر گرفته شود! چراکه همه این راهها در نهایت به قطع ید قاچاقچیهای این محصولات ختم میشود و میتوان کنترل بهتری بر بازار داشت.» به گفته او لزوم داشتن ابزارهای دیجیتالی در جامعه امروز به مثابه امکاناتی همچون آب و برق و گاز است که در صورت قطع شدن آنها حتی برای ۲ ساعت، تمام برنامهریزیها به هم میخورد.
او از خوشبینی دوباره در بازار آیتی خبر میدهد و میگوید: «امیدواری زیادی وجود دارد که بازار نسبت به آن خوشبین است. البته در این مدت اخیر این خوشبینی هم زیاد اتفاق افتاده اما اینبار منتظر هستیم که این مساله باعث گشایش در بازار شود.»او از وجود برخی تخلفات در بازار میگوید: «تا زمانی که زیر فروشی در این صنف ادامه دارد حل و فصل مشکلات به کندی پیش خواهد رفت چراکه وقتی مبحث زیرفروشی باشد خریداران و مصرفکنندهها این کار را نشانه گرانفروشی از سوی ما قلمداد میکنند درصورتیکه اینطور نیست و صنف آیتی براساس تعرفه قانون حمایت از مصرفکننده و تعزیرات میزان سود مشخصی برای فروش دارد و بنابراین با زیر فروشی برخی از افراد موضوع عدم اعتماد مشتری و فروشنده پیش میآید و توازن بازار را برهم میزند!» او از سختگیریهای مالیاتی برای بازار آیتی هم گلایه میکند: «وزارت دارایی در این وضعیت و چنین اوضاعی باید با اغماض برخورد کند اما دیدیم در چنین شرایط حتی توافقی که بین اتحادیه و سازمان مالیات بود لغو و باعث شد بسیاری از همکاران ما از این صنف دست از کار بکشند. این امیدواری وجود دارد که دولتمردان برای صنفی که ۹۰درصد آن جوان هستند و آینده جامعهاند فکری بکنند و تصمیم درستی بگیرند چراکه اگر این جوانها رشد کنند جامعه هم رشد خواهد کرد.» در واقع در حالی که اکثر کارشناسان معتقد به عدم دخالت دولت در بازارها و کاهش و حذف یارانهها هستند، برخی همچنان چشم به کمکهای دولت و درخواست یارانه برای رونق کسبوکار خود دارند.
ارسال نظر