روباتهای آینده از هم «یاد میگیرند»
نسل آتی روباتها توانایی حیرت انگیزی در یادگیری و به اشتراکگذاری آموختههایشان خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، توانایی یادگیری و به اشتراکگذاری هسته فرهنگ و تمدن انسانی بهشمار میآید. اکنون گوشههایی از این توانمندی حیرتانگیز در دنیای روباتها نیز به نمایش گذاشته شده است، جایی که روباتی از یک دانشگاه میتواند از روباتی در دانشگاهی دیگر بیاموزد. محققان دانشگاه کورنل بر اساس پلت فرم خاصی که پیشتر ارائه کرده بودند، نوعی روبات تحقیقاتی موسوم به PR۲ ساختهاند. این روبات آموخته است که یکسری کارهای ساده را انجام دهد، نظیر برداشتن لیوان از روی میز و قرار دادن آن روی در جایی دیگر.
نسل آتی روباتها توانایی حیرت انگیزی در یادگیری و به اشتراکگذاری آموختههایشان خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، توانایی یادگیری و به اشتراکگذاری هسته فرهنگ و تمدن انسانی بهشمار میآید. اکنون گوشههایی از این توانمندی حیرتانگیز در دنیای روباتها نیز به نمایش گذاشته شده است، جایی که روباتی از یک دانشگاه میتواند از روباتی در دانشگاهی دیگر بیاموزد. محققان دانشگاه کورنل بر اساس پلت فرم خاصی که پیشتر ارائه کرده بودند، نوعی روبات تحقیقاتی موسوم به PR۲ ساختهاند. این روبات آموخته است که یکسری کارهای ساده را انجام دهد، نظیر برداشتن لیوان از روی میز و قرار دادن آن روی در جایی دیگر. صدها کیلومتر آن طرفتر و در دانشگاه براون آمریکا، نوع متفاوتی از روبات طراحی و ساخته شده که به آن Baxter گفته میشود.
این روبات آنچه را که PR۲ پیشتر آموخته دریافت کرده و میآموزد که آموختههای این روبات را چگونه برای انجام کارهای مشابه اما در شرایط متفاوت استفاده کند. این پروژه بخشی از تلاشی است که مشخص میکند روباتها چگونه میتوانند اطلاعاتشان را به شیوهای مناسب به اشتراک بگذارند. در صورتیکه این برنامه موفقیتآمیز باشد نیاز کمتری به برنامهریزی دوباره روباتها خواهد بود. همچنین روباتها امکان آن را خواهند داشت که در حین روبهرویی با شرایط جدید خود را به درستی تطبیق دهند. دانشمندان بر این باورند که همزمان با پیشرفت دانش طراحی و ساخت سیستمهای روباتیکی، در آینده روباتهایی ساخته خواهد شد که میآموزند و آموختههای خود را با یکدیگر به اشتراک میگذارند.
ارسال نظر