ایسنا: معاون برنامه‌ریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از گردش مالی نزدیک به ۶۱۰۰ میلیارد تومانی قاچاق تلفن همراه در کشور خبر داد و گفت: مبارزه رسمی با قاچاق تلفن همراه از سوی این ستاد با همراهی و همکاری نهادهای مرتبط آغاز شده است.

سیدعلیرضا گلستانی‌زاده تاکید کرد: گردش مالی قاچاق تلفن همراه در کشور بالغ بر ۸/۱ میلیارد دلار است (حدود ۶۱۰۰ میلیارد تومان با احتساب نرخ دلار در بازار آزاد) که این مساله قطعا ضرورت برخورد با این قاچاق سازمان‌یافته را نشان می‏دهد.

به گفته وی، در سال ۱۳۹۳، بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان از حقوق دولت در تجارت تلفن همراه پرداخت نشده که این رقم معادل بودجه سه وزارتخانه دولت است. گلستانی‏زاده همچنین به شرح اقداماتی پرداخت که از سوی این ستاد برای مبارزه با قاچاق تلفن همراه در دستور کار است که در پنج دسته تسهیل تجارت، اقدامات فنی، ساماندهی نمایندگی‏ها و واحدهای خدمات پس از فروش، مبارزه فراگیر با قاچاق و اطلاع‌رسانی جای می‌گیرد و در این زمینه اجرای طرح ثبت شناسه واحد گوشی‏های تلفن همراه یا «رجیستری» نیز در فازهای نخستین آن آغاز شده است. معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، انتقادهای وارد شده به اجرای طرح رجیستری در کشور را غیر کارشناسی خواند و افزود: درحال حاضر این طرح در کشورهایی مانند ترکیه، اوکراین، آذربایجان، هند، ‏مصر و کلمبیا نیز انجام می‏شود.

گلستانی‌زاده در ادامه با ارائه آمار، با اشاره به اینکه ۱۳۸ میلیون خط تلفن همراه واگذار شده در کشور داریم، ادامه داد: از این تعداد ۷۰ میلیون خط فعال است و براساس محاسباتی که انجام شده سالانه نیاز به ۱۴ میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه در بازار وجود دارد که از این میزان، حدود یک میلیون دستگاه گوشی ساخت داخل است و در سال گذشته ۲ میلیون دستگاه واردات رسمی داشته‏ایم و این به آن معناست که مابقی نیاز بازار که حدود ۱۱ میلیون دستگاه بوده است از مبادی قاچاق وارد شده است.