اپل و گوگل پیشتاز؛ لنوو، Lego و Paypal در میان تازهواردها
۱۰۰ برند با ارزش جهان معرفی شدند
جدیدترین گزارش منتشر شده از طرف شرکت Interbrand نشان میدهد که سیلیکون ولی همچنان میزبان با ارزشترین برندهای حال حاضر جهان است. با استناد به این گزارش، حضور اپل و گوگل در جایگاه اول و دوم این لیست به عنوان باارزشترین برندهای دنیا تثبیت شده است.
به گزارش آی تی ایران، ارزش برند اپل ۳/ ۱۷۰ میلیارد دلار اعلام شده که در مقایسه با سال گذشته ۴۳ درصد رشد نشان میدهد. ارزش برند گوگل نیز ۳/ ۱۲۰ میلیارد دلار عنوان شده که این برند نیز در مقایسه با سال گذشته با ۱۲درصد افزایش ارزش روبهرو شده است.
جدیدترین گزارش منتشر شده از طرف شرکت Interbrand نشان میدهد که سیلیکون ولی همچنان میزبان با ارزشترین برندهای حال حاضر جهان است. با استناد به این گزارش، حضور اپل و گوگل در جایگاه اول و دوم این لیست به عنوان باارزشترین برندهای دنیا تثبیت شده است.
به گزارش آی تی ایران، ارزش برند اپل ۳/ ۱۷۰ میلیارد دلار اعلام شده که در مقایسه با سال گذشته ۴۳ درصد رشد نشان میدهد. ارزش برند گوگل نیز ۳/ ۱۲۰ میلیارد دلار عنوان شده که این برند نیز در مقایسه با سال گذشته با ۱۲درصد افزایش ارزش روبهرو شده است. همچنین ارزش برند فیسبوک که در جایگاه بیست و سوم این لیست قرار گرفته است با افزایش ۵۴ درصدی به ۲۲ میلیارد دلار رسیده که بیشترین میزان افزایش را در میان برندهای موجود در گزارش سال جاری (در مقایسه با گزارش سال گذشته) نشان میدهد.
با توجه به تغییر ساختاری که اطلاعات و تکنولوژی در نحوه ارائه تبلیغات ایجاد کردهاند شاهد تغییر در نحوه خرید و فروش تبلیغات و البته هدف قرار دادن مشتریان خاص با توجه به علاقهمندیها، رفتار و دیگر اطلاعات آنها هستیم تا نهایتا صنعت تبلیغات نیز پایههای بازاریابی و در کنار آن ارزش برندها را تحتتاثیر قرار دهد.
آنچه در گزارش امسال Interbrand بیش از دیگر موارد به چشم میآید، برتری شرکتهای دنیای تکنولوژی در لیست منتشر شده است به نحوی که بیش از یکسوم از ارزش مجموع ۱۰۰ برند حاضر در این گزارش به شرکتهای فعال در این حوزه اختصاص دارد. بهعنوان یک مثال ساده، میتوان به حضور شرکتهای اپل و گوگل در جایگاههای اول و دوم اشاره کرد. شرکت کوکاکولا یک غریبه با حوزه تکنولوژی، با ارزش ۷۸ میلیارد دلار در رده سوم این لیست قرار گرفته است اما از دیگر شرکتهای حاضر در حوزه تکنولوژی میتوان به مایکروسافت در مکان چهارم، IBM در مکان پنجم و سامسونگ در مکان هفتم اشاره کرد. این در حالی است که Interbrand، شرکت IBM را در دسته برندهای خدمات تجاری و آمازون (در رده دهم لیست) را در دسته برندهای خردهفروش قرار داده است. دیگر شرکتهای مهم حاضر در مکانهای بالای این ردهبندی نیز شامل تویوتا (رده ششم)، جنرال الکتریک (رده هشتم) و مکدونالد (رده نهم) هستند.
Interbrand جایگاه و ارزش برندهای مختلف را بر اساس شاخصهای مختلف میسنجد؛ مثلا اینکه میزان درآمد شرکت از یک محصول تحت تولید آن برند چقدر است، تاثیر یک برند در تصمیمگیری مشتریان و تغییر تصمیم آنها برای استفاده از خدمات آن چگونه است و برند چقدر نسبت به مشتریانش وفاداری و صداقت نشان میدهد. دیگر شرکتهای شاخص حاضر در این ردهبندی شامل شرکت خودروسازی آلمانی فولکسواگن است که امسال در رده ۳۵ قرارگرفته است.
این شرکت سال گذشته در رده ۳۱ قرار گرفته بود اما اکنون ۹ درصد از ارزش خود را از دست داده است. این کاهش ارزش میتواند در نتیجه بحرانی باشد که به تازگی این شرکت را دچار نوعی تنزل جایگاه در سطح جهانی کرده است. ارزش کلی لیست ۱۰۰ برند برتر در مقایسه با سال گذشته ۷ درصد افزایش یافته است. نکته قابل توجه دیگر حضور شرکت چینی لنوو در این لیست، آنهم برای اولین بار و البته در رده صدم است تا پس از هوآوی که سال پیش در این لیست قرار گرفته بود، اکنون این شرکت چینی هم به لیست صدتاییها اضافه شود. دیگر ورودیهای جدید این لیست شامل Lego، PayPal و Mini هستند. این در حالی است که Pizza Hut، Gap، نوکیا، نینتندو و دوراسل از لیست صدتاییها خارج شدهاند. شرکت Lego بالاترین جایگاه را در میان برندهای تازهوارد در اختیار دارد. این شرکت دانمارکی تولیدکننده اسباببازی با ارزش ۳۶/ ۵ میلیارد دلار در جایگاه هشتاد و دوم لیست و بالاتر از شرکتهایی مانند شورولت، FedEx، Heineken، Ralph Lauren و Kleenex قرار گرفته است که این را بیش از هر چیز دیگری مدیون فیلم Lego و قراردادهای موثر در مجموعههایی مانند Jurassic World، Star Wars و Frozen است.
همچنین یکی از شاخصهای در نظر گرفته شده در این بررسیها، حضور برند در سطح جهانی است. در واقع برندهای مورد نظر باید حداقل ۳۰ درصد از درآمد خود را از فروش در بیرون از خانه بهدست آورده باشند تا سود بلندمدت برای شرکت ایجاد شده باشد.
۱۰۰ برند حاضر در این لیست در مجموع ۷/ ۱تریلیون دلار ارزش دارند و همانطور که عنوان شد در مقایسه با سال گذشته ۷ درصد افزایش ارزش را شاهد هستیم.
با وجود حضور برجسته شرکتهایی مانند Uber با خدماتدهی ویژه به مسافران و شرکتی مانند Blablacar، ارائهدهنده سرویسهای استفاده مشترک از خودرو و همسفری، همچنان شرکتهای سنتی خودرو در این لیست حضور پررنگی دارند تا ۱۵ برند از مجموع این ۱۰۰ برند را تشکیل دهند.
تویوتا، بیامدبلیو، مرسدس بنز و هوندا در رده ۲۰ برند برتر لیست قرار دارند و این در حالی است که نیسان با افزایش ارزش ۱۹ درصدی در گزارش سالجاری در رده چهل و نهم قرارگرفته است. Mini نیز با ارزش برند ۲۴/ ۴ میلیارد دلار در رده نود و هشتم قرارگرفته است.
در نگاهی متفاوت به این لیست میتوان مشاهده کرد که تنها ۶ مورد از ۱۰۰ برند برتر موجود در لیست در بریتانیا قرار دارند که مجموع ارزش آنها ۲/ ۲ درصد از مجموع ارزش کل را تشکیل میدهد. HSBC با ارزش ۶۶/ ۱۱ میلیارد دلار، پیشتاز لیست بریتانیاییها است و در رده سی و هفتم قرار گرفته است.
Jez Frampton مدیر اجرایی Interbrand دیدگاه خود درباره این لیست را اینگونه تشریح میکند: «در دنیای کنونی، شرکتها و برندهای مختلف باید خود را با سرعت و شتاب بالای زندگی جدید تطبیق دهند. برندهایی که در سالهای اخیر موفق بودهاند، متناسب با خواستههای افراد یا بهتر است بگوییم مشتریان طراحی شدهاند و خطمشی آنها بهگونهای است تا در لحظه سیر کنند. این حرکت در مسیر مشخص شده حتی اگر مجبور به تجربه روندهای جدید یا مبارزه با محدودیتها شوند نیز ادامه دارد. این خصوصیت را میتوان در رشد شرکتهایی مانند فیسبوک و اپل یا حتی در حضور شرکتهایی مانند Lego و Paypal مشاهده کرد.»
ارسال نظر