با حضور دبیر شورای عالی فضای مجازی
شانزدهمین نمایشگاه تلهکام افتتاح شد
سونیتا سرابپور: شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع مخابرات و اطلاعرسانی (تلهکام) روز گذشته در غیاب وزیر ارتباطات با حضور دبیر جدید شورایعالی فضای مجازی افتتاح شد.
در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه محمود واعظی، وزیر ارتباطات بهدلیل همراهی رئیسجمهوری در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور نداشت، اما به جای وی نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و در کنار دبیر جدید شورایعالی فضای مجازی تلهکام شانزدهساله را افتتاح کرد. در مراسم افتتاح این دور نمایشگاه مدیران اپراتورهای همراه، رئیس سندیکای شرکتهای مخابرات، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و دیگر فعالان صنعت مخابرات نیز حضور داشتند.
سونیتا سرابپور: شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع مخابرات و اطلاعرسانی (تلهکام) روز گذشته در غیاب وزیر ارتباطات با حضور دبیر جدید شورایعالی فضای مجازی افتتاح شد.
در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه محمود واعظی، وزیر ارتباطات بهدلیل همراهی رئیسجمهوری در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور نداشت، اما به جای وی نصرالله جهانگرد، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و در کنار دبیر جدید شورایعالی فضای مجازی تلهکام شانزدهساله را افتتاح کرد. در مراسم افتتاح این دور نمایشگاه مدیران اپراتورهای همراه، رئیس سندیکای شرکتهای مخابرات، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و دیگر فعالان صنعت مخابرات نیز حضور داشتند.
درخواست مخابرات از زبان سندیکای مخابرات
در ابتدای مراسم فرامرز رستگار، رئیس سندیکای مخابرات در غیاب مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران از وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خواست تا به فکر صنعت باشند و با درخواست افزایش تعرفه این شرکت در بخش تلفن ثابت موافقت کنند.
وی در سخنرانی افتتاحیه نمایشگاه تلهکام با اشاره به وضعیت نه چندان خوب شرکتهای فعال در بازار تولیدات تجهیزات مخابراتی گفت: از زمان شروع بهکار دولت یازدهم این سومین نمایشگاه تلهکامی است که برگزار میشود و طی این مدت با برنامهها و شعارهایی که دولت داده است امید به احیای بخش صنعت در کشور بین فعالان این بازار بیشتر شده است. همچنین با برداشته شدن تحریمها به نظر میرسد که تحولات خوبی را در آینده شاهد باشیم اما با وجود تمامی این اقدامات از منظر اقتصادی و فروش وضعیت فعالان بازار تجهیزات مخابراتی چندان مناسب نیست.
او در ادامه با تاکید بر اینکه این سندیکا کمکی از دولت نمیخواهد اعلام کرده که عمده مطالبه این سندیکا از شرکت مخابرات است اما این شرکت نیز بهدلیل مشکلات خود قادر به پرداخت مطالبات سندیکای مخابرات نیست. رستگار در پایان از وزارت ارتباطات خواست با اضافه کردن به تعرفههای مخابراتی این صنعت را از وضعیت کنونی خارج کند.
درآمد 1100میلیارد یورویی دنیا از بازار تلهکام
ناصرعلی سعادت، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور نیز در مراسم این افتتاحیه با اشاره به رشد اتصال دستگاههای دیجیتالی به اینترنت و همچنین رشد صنعت مخابرات در دنیا گفت: سهم بازار تلهکام در دنیا نزدیک به ۱۱۰۰ میلیارد یورو است که در این بین سهم بازار خاورمیانه و آفریقا به ۱۰۳ میلیارد یورو میرسد. همچنین پیشبینی میشود این میزان سهم تا دوسال آینده به ۱۲۰ میلیارد یورو برسد.
سعادت همچنین با اشاره به گزارش اخیر بخش تحقیقاتی سیسکو اعلام کرد: تعداد دستگاههای متصل به اینترنت در سال ۲۰۱۵، ۲/ ۱۸ میلیارد دستگاه به ازای ۲/ ۷ میلیارد جمعیت دنیا به شمار میرود.
او ادامه داد: اما طبق پیشبینیها ضریب نفوذ اینترنت برای دستگاهها تا سال ۲۰۲۰ به بیش از ۵۰ میلیارد دستگاه خواهد رسید و نسبت به جمعیت کره زمین باید تعداد اینترنت اشیا حداقل دو برابر افراد باشد تا به بازار مناسبی برسیم اکنون ما با این تفاسیر به حدود ۲۰۰میلیون شیء متصل نیاز خواهیم داشت.
وی در ادامه با اشاره به حضور رقبای خارجی پس از برداشته شدن تحریمها بر لزوم مدیریت درست فضا تاکید کرد و افزود: لازم است با این شیوه ترتیبی داده شود که شیرینی این بازار برای فعالان آن تلخ نشود و فرصتها به تهدید تبدیل نشود.
سعادت در پایان تصریح کرد: طی سالهای گذشته صحبت از خصوصی سازی زیاد شنیده شده است اما اگر در آن موفق بودیم قطعا در فرمان رهبری بار دیگر بر آن تاکید نمیشد. او ابراز امیدواری کرد که با همکاری دولت و بخش خصوصی همه فعالان این بازار میتوانند از مزیتهای بازار تلهکام کشور بهرهمند شوند.
تمرکز بیشتر روی محتوا
اما دبیر جدید شورایعالی فضای مجازی که از افراد اصلی برای افتتاح تلهکام شانزدهم بود، در سخنرانی خود با اشاره به ضعفهای چندسال اخیر کشور در بازار ارتباطات و فضای مجازی اعلام کرد افرادی میتوانند در برابر بازارهای نوظهور سهم بالایی به دست بیاورند که یک کسب و کار مبتنی بر خلاقیت و نوآوری را سرلوحه کار خود قرار دهند.
به گفته وی ایران در حوزه ICT در حالی میتواند هم رده کشورهای بزرگ دنیا قرار گیرد که جهانی فکر کند و خود را محدود به مرزهای جغرافیایی نکند.
ابوالحسن فیروزآبادی با انتقاد از حضور کمرنگ شرکتهای بزرگ مخابراتی و ارتباطی در کشور گفت: در این بازار نیازمند شرکتهای کوچک و بزرگ در کنار هم هستیم اما متاسفانه در این خصوص هیچ توازنی نیست و به جز شرکتهای بزرگ اپراتوری در این بازار، شرکت بزرگ دیگری دیده نمیشود. همچنین شرکتهای سنتی این حوزه نیز بهدلیل مشکلات بازار از آن خارج شدهاند.
فیروزآبادی در ادامه با اشاره به اینکه با ورود خدمات نسل سوم و چهارم همراه خدمات تلفن همراه در کشور رو به مطلوب شدن پیش میرود، افزود: باتوجه به رشد در بخش تلفنهمراه اما در حوزه محتوا بسیار ضعیف عمل شده و بسترهای ایجاد شده توسط اپراتورهای همراه بدون استفاده مانده است. به گفته وی اگر در حوزه محتوا قدمی برداشته نشود قطعا شرکتهای خارجی مانند گوگل ورود پیدا کرده و دست به ارائه خدمات بر این بستر میزنند.
دبیر شورایعالی فضای مجازی با درخواست از تمامی فعالان بازار این حوزه در کشور گفت: درخواست میکنیم که این فعالان با تعامل دولت به سمت مقابله با این تهاجماتی بروند که از طریق شرکتهای بینالمللی علیه ما صورت میگیرد و دنبال به دست آوردن بخشی از خدمات داخل کشور ما هستند.
فیروزآبادی با بیان اینکه بخش عمده کار در این حوزه برعهده بخش خصوصی است، تاکید کرد: در فضای مجازی بازار بزرگی برای همه دنیا به وجود آمده که هیچ نوع بیعدالتی در آن وجود ندارد و همه میتوانند به شکل باز در آن ارائه خدمات داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: بازار کشور ما به شدت بکر است و در موضوعاتی همچون تجارت و فروش الکترونیکی دارای فضای خالی هستیم.
دبیر شورایعالی فضای مجازی با اشاره به اینکه در بخش صنعت نسبت صادرات به واردات در حد Error قرار دارد، اعلام کرد: شورایعالی فضای مجازی آمادگی دارد با همکاری فعالان این حوزه بتواند سیاستهای کلان را در جهت تسهیل مدلهای جدید کسب و کار فراهم کند.
اما در حاشیه بازدید مسوولان وزارت ارتباطات و دبیر شورایعالی فضای مجازی و در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالاتی در خصوص اولویتهای این شورا در دور جدید تاکید کرد که اولویتها همان چیزی است که رهبری تعیین کرده است. فیروزآبادی در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» در خصوص وضعیت شبکه ملی اطلاعات با توجه به اینکه وزارت ارتباطات اعلام کرده است بخشهایی از این شبکه آماده و در حال بهرهبرداری است، گفت: براساس دستور رهبری به دنبال تسریع در اجرای شبکه مستقل ارتباطات هستیم و با وجود اینکه بخشهایی از این شبکه اجرا شده، اما هنوز شبکه کامل و جامعی شکل نگرفته است و بخشهایی از پروژه بزرگ هنوز خالی مانده که ما آن را پر خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه اولویت ما شبکه ملی اطلاعات و برنامه ششم توسعه است، افزود: متاسفانه دبیرخانه در حوزه برنامه ششم توسعه حضور فعال نداشته و ما این موضوع را در اولویت قرار میدهیم. در واقع در خلال جلسات فشرده برای این موضوع، برنامه ششم توسعه را نیز ارزیابی میکنیم.
دبیر شورایعالی فضای مجازی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص حکم قانونی انحلال مرکز تحقیقات مخابرات ایران اعلام کرد این موضوع در حال بحث است و باید بررسی شود. فیروزآبادی همچنین در خصوص جلسات این شورا تاکید کرد که در دور دوم فعالیت شورایعالی فضای مجازی این جلسات به شکل مرتب و هر ماه یک بار برگزار خواهد شد.
شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنایع مخابرات و اطلاعرسانی یا ایران تلهکام ۲۰۱۵ تا هفتم مهر از ساعت ۹ تا ۱۷ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
ارسال نظر