ایسنا: رئیس اتحادیه فناوران رایانه افزایش پنج درصدی تعرفه واردات لپ‏تاپ را از جمله عواملی دانست که می‏تواند منجر به افزایش قاچاق در این زمینه شود.

سیدمهدی میرمهدی اظهار کرد: تا پایان سال گذشته تعرفه واردات لپ‏تاپ ۱۰ درصد بود که از ابتدای سال‌جاری به ۱۵ درصد افزایش یافت و این در حالی است که واردات، هزینه‏های جانبی دیگری به همراه دارد؛ بنابراین با ادامه‏ روند افزایش تعرفه، طبیعی است که واردات قانونی برای واردکننده به صرفه نباشد.

وی گفت: در کشوری مثل دبی تعرفه گمرکی واردات، سه درصد است و اگر کالایی از طریق این کشور به جای دیگری منتقل شود، همین سه‌درصد نیز مرجوع می‏شود و طبیعی است قاچاق در این کشورها به صرفه نیست. این در حالی است که در کشور ما تعرفه گمرکی، قوانین سخت و دست و پاگیر و طولانی بودن پروسه واردات به گونه‏ای است که واردکننده به‌دلیل افزایش قاچاق، متضرر می‏شود. رئیس اتحادیه فناوران رایانه ادامه داد:‏ در حال حاضر لپ‏تاپ به میزان کمی در کشور تولید می‏شود و دولت نیز می‏تواند حمایت‏های لازم را از تولید‏کنندگان داشته باشد تا تولید‏کنندگان در فضای بهتری فعالیت کنند.

میرمهدی درباره‏ میزان واردات لپ‌تاپ از طریق گمرک و به صورت قانونی گفت: بارها از گمرک درخواست کردیم که میزان واردات لپ‏تاپ را اعلام کند تا براساس میزان فروش و بررسی آمارها بتوانیم میزان قاچاق را اعلام کنیم، ولی باوجود پیگیری‏هایی که در این زمینه انجام دادیم، به نتیجه‌ای نرسیدیم. وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه بعد از لغو تحریم‏ها می‏توانیم به‌راحتی کار نقل و انتقال پول را انجام دهیم، گفت: کالاهای وارداتی مشکلاتی دارند که مهم‏ترین آنها بحث نقل و انتقال پول است که امیدواریم بعد از لغو تحریم‏ها این موضوع حل شود. رئیس اتحادیه فناوران رایانه همچنین تاکید کرد: حدود ۹۶ درصد کالاهای IT، وارداتی هستند و فقط سه - چهار درصد کالاها مثل کیبورد، موس و اسپیکر در کشور تولید می‏شوند و به‌طور کلی کالاهای های‏تک، وارداتی هستند.